Staj için bulunduğum İngiltere'de yol arkadaşı bulunca yaptığım ilk iş adanın en yüksek üç zirvesine tırmanmak oldu. İlham aldığımız şey ise: Birleşik Krallığı oluşturan ülkelerin 3 büyük zirvesine 24 saat içinde zirve yapmanın şart olduğu bir yarış, bilinen adıyla "3 Peaks Challange". Genelde hayır işlerinde kullanılmak üzere para toplamak amaçlı (charity) ya da zevk için yapılıyor. Bir şoförünüz olması şart, ki sizi zirve inişlerinde bekletmeden öteki zirveye taşısın. Ne de olsa yarış zaman karşı. İskoçya (Ben Nevis 1344 m.), İngiltere (Scafell Pike 977 m.) ve Galler (Snowdon 1085 m.) zirvelerine 24 saat yerine aheste aheste çıktık. Kasım 2011'de 3 güne yaydığımız bu yolculuğu geç de olsa burda paylaşmak istedim. Rotalarımızı ve kısa notları da ekledim.
Yol arkadaşım Avustralyalı olunca soförlüğü ona havale ettim. Ne de olsa bize ters İngiltere trafiği. İyi de oldu ama epey yoruldu arkadaşım. Sonuçta 1000 mil yaptık, az değil (~1610 km.).
Akşamdan Ben NEvis'in eteğinde bivakladık. Saat 05:00'te ziyaretçi merkezinden Ben Nevis'e tırmanmaya başladık. Çıkış ve iniş toplam 4,5 saat sürdü. Zirvede çok oyalanmadık. O gün ilk çıkan bizdik ve dönüşte çok kalabalık gruplarla karşılaştık. Ama bizim yolumuz uzundu ve dinlenmeden Galler'e doğru yolculuğa başladık. Konaklayacağımız kasabaya geldiğimizde saat gece 11'di. Daha önceden ayarladığımız bir arkadaşın şapelden bozma evinde geceyi geçirdikten sonra ertesi sabah Snowdon'a doğru yol almaya başladık.
Yol arkadaşım Avustralyalı olunca soförlüğü ona havale ettim. Ne de olsa bize ters İngiltere trafiği. İyi de oldu ama epey yoruldu arkadaşım. Sonuçta 1000 mil yaptık, az değil (~1610 km.).
Akşamdan Ben NEvis'in eteğinde bivakladık. Saat 05:00'te ziyaretçi merkezinden Ben Nevis'e tırmanmaya başladık. Çıkış ve iniş toplam 4,5 saat sürdü. Zirvede çok oyalanmadık. O gün ilk çıkan bizdik ve dönüşte çok kalabalık gruplarla karşılaştık. Ama bizim yolumuz uzundu ve dinlenmeden Galler'e doğru yolculuğa başladık. Konaklayacağımız kasabaya geldiğimizde saat gece 11'di. Daha önceden ayarladığımız bir arkadaşın şapelden bozma evinde geceyi geçirdikten sonra ertesi sabah Snowdon'a doğru yol almaya başladık.