3 Kapı Vitara 1" Yükseltme Operasyonu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan schweps Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 148
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 42,062
Ynt: 3 Kapı Vitara 1" Yükseltme Operasyonu

MOBİDİK' Alıntı:
evet kürşat kardeşim.yeni nesil suv araçlar fazla hırpalanmaya gelmez.ama 95 öncesi makaslı araçlar bu işn üstadıdır. arazi içn mükemmel. asfaltta 90 nı geçme sakın..

Son gezide Mustafa Abi'nin araçta gördüm ben bu olayı. Engebeli ve seviye farkı çok arazide kasa sabit duruyor yukarıda, aşağıda alt takım tekerler yüksek seviye farkına rağmen sorunsuz yere basıyor. Bizim arabalarda böyle esneme yok. Tabi süspansiyon çalışma mesafesinin kısalığı ve viraj denge çubuğu da etkili, ama anladığım kadarıyla esas fark bu şase olayı. Sizin arabalarda tüm tekerler zor koşullarda dahi yere basabilirken bizim arabalarda en ufak seviye farkında bir teker hemen havaya kalkıyor, kasa esnemiyor, alt takımın hareket mesafesi çok az.

Etiketler
Ynt: 3 Kapı Vitara 1" Yükseltme Operasyonu

olasiliksiz' Alıntı:
Anladığım kadarı ile bu araçların takla atma riski daha çok yol dışına çıktıkları zaman oluyor. Mesela mıcırlı bir yolda karşıdan gelen sıkıştırdı, kontrolü kaybettiniz. Mıcırlı bölgeye giren suv kazara biyerlere çarpınca takla atma ihtimali aynı tür bir kazaya yapan bir sedandan daha fazla. 2-3 sene önce ankara bilkent yolunda benzer bir şekilde yoldan çıkıp takla atan bir crv görmüştüm. Orda mıcır da yok artık nasıl becerdiyse bilmiyorum, viraj da yoktu. Herhalde içkili şöför vs bir problem vardı, ama yoldan çıkmasa kolay kolay takla atmazdı o araç. Ayrıca aynı yolun girişinde virajda burası 120 ile dönülür ki deyip esp test etmeye kalkan araçlardan da bol bol görünüyor. O yüzden pek adam gibi araba kullanılmayan bir mekan olduğunu belirtmekte de fayda var.

Haklısınız, araba yan kayıp bir engele çarptığında yükseklik arttıkça ne olursa olsun takla riski de artıyor tabi. Kaldırım olur, kütük olur, hendek olur, böyle durumlarda araba ne kadar yeni, gelişmiş, dengeli, elektroniğe sahip olsun, yüksek olduğunda devrilme riski artıyor.

Ağırlık transferi de yüksek arabalarda çok etkili. Bir tarafa sert bir manevra yaptıktan sonra hemen diğer tarafa sert bir manevra yaptığınızda yüksek arabalar anında iki tekere kalkabiliyor. Top Gear programından Tiff Needell'in bir videosu vardı ama baya aramama rağmen bulamadım. Eski model bir Range Rover mıydı tam hatırlayamadım, slalom testi yapıyordu galiba, ilk kukayı dönüp ikinci kuka için diğer tarafa kırdığı anda araba iki tekere kalkıyordu hemen. Şehirlerarası yollarda yüksek hızlarda önünüze köpek, araba vs. bir şey çıktığında oluşabilecek çok tehlikeli bir durum. ESP'li olan araçlar bu taklayı elektronik olarak engelleyebiliyorlar diye biliyorum ama bahsettiğiniz gibi yan kayıp bir yere çarparsa hiç şansı yok.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR