3. Geleneksel Gezenbilir Doğa Sporları Festivali (03-04 Temmuz 2010)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan son_kral_54 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,160
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 125,989
Ynt: 3. Geleneksel Gezenbilir Doğa Sporları Festivali (03-04 Temmuz 2010)

Bu festival den anlaşılan o dur ki bizler İzmir olarak bu festivale ayrıca özel bir ilgiyle hazırlanıp katılım sağlamamız lazım..Doğru değilmi Murat kardeşim(tezmetrek)konvoyla hep beraber katılalım ..paylaşımlar harika..ben aracım baktıkça gözlerimiz doluyor....[attachment=1]Sevgilerimle...

DSCF8604.jpg

Etiketler

Off_Road' Alıntı:
Duyuru ve kamp alaninda çok sayıda bireysel ateş yakıldığı konusunda haklısınız ancak kamp yerimiz belirlendiğinde yönetici arkadaşlar dereden olması gereken minumum mesafe ve güvenli ateş yakılabilecek yerler ( önceden ateş yakılmış.. etrafı taşlarla çevrili.. üzerinde ağaç uzantısı olmayan yerler .. ) konusunda bizi bilgilendirdiler ve sadece orda yaktık.Buna rağmen bazı kamp ateşlerinin çok büyük ve abartılı ( 6-8 m.lere kadar yükselen ) olduğunu ne yazıkki bende gözlemledim ... eminim gelecek etkinliklerde yönetim daha sıkı tedbirleri alacaktır.

Çok şanslıyız ki herhangi bir aksilik çıkmadı. Aksi takdirde mevcut İtfaiye aracı o zor yollardan mümkün değil geçemezdi.

Ertuğrul bey, burada olan, kurala uyup odun getirmeyenlere oldu. Mesela biz etraftan çalı çırpı toplamak durumunda kaldık.

Selamlar,

zorlu05' Alıntı:
Bu festival den anlaşılan o dur ki bizler İzmir olarak bu festivale ayrıca özel bir ilgiyle hazırlanıp katılım sağlamamız lazım..Doğru değilmi Murat kardeşim(tezmetrek)konvoyla hep beraber katılalım ..paylaşımlar harika..ben aracım baktıkça gözlerimiz doluyor....[attachment=1]Sevgilerimle...

Aynen Sinan Bey ,
Hilux sahibi olma planlarına hız vermeli.
Seneye 4 çeker bir TezzMertek olmalıyım mutlaka.
;D

Off_Road' Alıntı:
Duyuru ve kamp alaninda çok sayıda bireysel ateş yakıldığı konusunda haklısınız ancak kamp yerimiz belirlendiğinde yönetici arkadaşlar dereden olması gereken minumum mesafe ve güvenli ateş yakılabilecek yerler ( önceden ateş yakılmış.. etrafı taşlarla çevrili.. üzerinde ağaç uzantısı olmayan yerler .. ) konusunda bizi bilgilendirdiler ve sadece orda yaktık.Buna rağmen bazı kamp ateşlerinin çok büyük ve abartılı ( 6-8 m.lere kadar yükselen ) olduğunu ne yazıkki bende gözlemledim ... eminim gelecek etkinliklerde yönetim daha sıkı tedbirleri alacaktır.

Ertuğrul bey'e katılıyorum.

Öncelikli olarak bu tür alanlarda ateş yakılmamasının sebebi yada yasak olarak belirtilmesi ateşin oluştuğu bölgede bir daha bitki örtüsünün uzun süre oluşamayacağındandır.Aynı zamanda mevsim itibariyle bir kıvılcımın bile yüzlerce hektar ormanı kül etmesine müsait olmasıdır.

Kamp alanındaki gözlemim bölgede daha önce çok sayıda yakılmış olan kamp ateşlerinin üzerine ateş yakılmasıydı.Bir çok arkadaşımızın bu işi dikkatli bir şekilde yaptığına inanıyorum.

Fakat işi ciddi derecede abartan ve hiç hoş olmayan görüntülerde yok değildi.

Bir kaç tanede fotoğraf gönderelim,

aladağ 021.jpg

aladağ 026.jpg

Zakof' Alıntı:
Doğası, katılımı, hava durumu, katılımcısı, yarışmaları, eğlenceleri ve organizasyonuyla, kısacası herşeyi ile mükemmel olan bu festivalin, bence eksik olan tarafı ; Duyurunun yapıldığı ilk sayfada belirtilen Festival Kuralları başlığındaki, mangal ateşi dışında açık ateş yakmanın kesinlikle yasak olduğunun ve bireysel ateş yakılmasına izin verilmeyeceğinin belirtilmesine rağmen bir çok bireysel ateş yakılmasıydı.

Bizler, herkesin bu kurala uyacağını düşünerek, yanımızda hiç odun götürmedik... Bu yüzdende pişman olduk.

Maalesef onlarca bireysel kamp ateşi vardı.

Aklıma takılan bu konuyu paylaşmak istedim.

Selamlar,

Aslında haklısınız bizler kamp alanının iznini almaya çalışırken sadece ortak bir kamp ateşi olacağının sözünü vermiştik.Bahsettiğiniz kamp ateşlerinin yakıldığını gördüğümüzde biraz hayal kırıklığı yaşadık,ancak bir çoğunun daha önce ateş yakılan yerlere yakıldığını ve çevresinin taşlarla çevrilip,doğal örtünün korunmasına gerekli özenin gösterildiğini gördüğümüzde içimiz bir miktar olsun ferahladı.Ama bundan daha çok bizi üzen off-road için ayrılan alan (ki Tomruk deposuydu) dışında da yeşillik alanlar ve derelerin içinde 4x4 araçlar ile katlımcıların izlerini bırakmalarıydı.Paylaşılan fotolardan kimler olduğu da belli oluyor...
Bizler Bolu off-road kulübü olarak özellikle ilkbahar aylarında yeşil alanlara araçlarımızla kesinlikle girmiyoruz,biliyoruz ki ilkbaharda doğada bıraktığımız herhangi bir iz,emare bir sonraki bahara kadar orada kalacak..
Evsahibi kulüp olarak sizleri Bolu'muzun doğasında ağırlamaktan büyük keyif aldık,sizlerin buradan memnun ayrılmanıza vesile olabildikse ne mutlu GEZENBİLİR yönetimine ve bizlere.4.Gezenbilir Doğa Sporları Festivalinde buluşmak dileklerimle
Bu arada oraya buraya koşturmaktan tek kare foto çekemedim,izninizle paylaştığınız fotolardan arşivimize ekliyorum.
Bolu Off-Road Kulübü Bşk.
İrfan BİLGİN

jumanji14' Alıntı:
Aslında haklısınız bizler kamp alanının iznini almaya çalışırken sadece ortak bir kamp ateşi olacağının sözünü vermiştik.Bahsettiğiniz kamp ateşlerinin yakıldığını gördüğümüzde biraz hayal kırıklığı yaşadık,ancak bir çoğunun daha önce ateş yakılan yerlere yakıldığını ve çevresinin taşlarla çevrilip,doğal örtünün korunmasına gerekli özenin gösterildiğini gördüğümüzde içimiz bir miktar olsun ferahladı.Ama bundan daha çok bizi üzen off-road için ayrılan alan (ki Tomruk deposuydu) dışında da yeşillik alanlar ve derelerin içinde 4x4 araçlar ile katlımcıların izlerini bırakmalarıydı.Paylaşılan fotolardan kimler olduğu da belli oluyor...
Bizler Bolu off-road kulübü olarak özellikle ilkbahar aylarında yeşil alanlara araçlarımızla kesinlikle girmiyoruz,biliyoruz ki ilkbaharda doğada bıraktığımız herhangi bir iz,emare bir sonraki bahara kadar orada kalacak..
Evsahibi kulüp olarak sizleri Bolu'muzun doğasında ağırlamaktan büyük keyif aldık,sizlerin buradan memnun ayrılmanıza vesile olabildikse ne mutlu GEZENBİLİR yönetimine ve bizlere.4.Gezenbilir Doğa Sporları Festivalinde buluşmak dileklerimle
Bu arada oraya buraya koşturmaktan tek kare foto çekemedim,izninizle paylaştığınız fotolardan arşivimize ekliyorum.
Bolu Off-Road Kulübü Bşk.
İrfan BİLGİN

İrfan Bey,

Göstermiş olduğunuz evsahipliğine, misafirperverliğinize, ve sarf ettiğiniz bütün gayretlerinize gerçekten teşekkür ederiz.

Selamlar,

endy' Alıntı:
Ertuğrul Abicim;

Dereceleri Yönetim olarak en kısa zamanda açıklayacağız; Tüm ekip çok yorgun daha dün gece döndüler; hem şehire geri dönmenin hemde dağdaki o yorgunluğu atmanın ardından elimizdeki tüm bilgileri resimlerii dereceleri paylaşacağız.

Birazcık daha sabır rica ediyoruz.

Selamlar mesajları tamamını okuyamasamda bu organizasyonu yapan emeği geçen herkese çok teşekkür ederim bende işlerimi toparlayınca resimleri sizlerle paylaşacağım yorgun ve yoğun bir hafta sonu geçirdik.saygılar
Ender

Evet ateş birçok farklı yerde yakıldı.Ama yakanlar üzerine düşen sorumluluğuu yeterince yerine getirdilerr...

Zakof' Alıntı:
İrfan Bey,

Göstermiş olduğunuz evsahipliğine, misafirperverliğinize, ve sarf ettiğiniz bütün gayretlerinize gerçekten teşekkür ederiz.

Selamlar,

Özcan Bey,

GEZENBİLİR Ailesine sadece Festivallerde değil,12 ay,365 gün kapımız açık,katılımınız için bizde sizlere teşekkür ederiz.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,862
Kayıtlı Üye Sayımız
166,657
Kaydolan Son Üyemiz
Calderone1336

Çevrimiçi üyeler

Geri