3. Geleneksel Bus Buluşması; Sapanca (21, 22, 23 Mayıs 2010)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tayfunvw Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 77
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 23,076

tayfunvw

Kamp II
Yer
istanbul
Web
tayfunsunayezgi.blogspot.com
yerleşim planı ön çalışması

krkpnaryerlesim.jpg

bu yıl üçüncüsü gerçekleşecek olan bus buluşması’nın başına ‘geleneksel’ titrini de artık koymak gerek. aheste adımlarla ama ilmek ilmek dokuyarak büyüttüğümüz buluşmamızın her biri bizlerde farklı bir tat bıraktı. her şeyin ilki özeldi, çiğdem yaylası’nda yaşadık. yaylalar hep güzeldi, delmece’de yaşadık. evet, üçüncüsü mayıs ayında gerçekleşecek bus buluşması’nın yeri belli oldu: sapanca ilçesi, kırkpınar mevkii sportif havaalanı!

neden sapanca?
bu yılki buluşmanın ankara, eskişehir, bursa, istanbul gibi kentlerin orta noktasında bir yerde, özellikle de düzce’de olmasını istiyorduk. 10 ekim 2009 pazar günü 2 araba düzce’ye doğru keşif için yola çıktık. önce güzeldere tarafındaki pürenli, kardüz, odayeri, derebalık yaylalarının kimisini gezdik, kimisini teğet geçtik. arkasından beyköy üzerinden samandere yönüne doğru uzandık. şimşirlik ve sinekli yaylası’nı inceledik. abant yolundan, mudurnu yönüne uzanıp istanbul’a döndük. edindiğimiz izlenimlere göre düzce yaylarına çıkış için oldukça efor sarfetmek gerekeceği yönündeydi. oldukça çileli bir buluşma olabilirdi. gezdiğimiz bu yerlerden akla en yatanı sinekli yaylası idi.

avd olarak poyrazlar gölü’nde gerçekleştirdiğimiz sonbahar kampı’nın dönüş yolunda, ali dayı’nın da önerisiyle sapanca – kırkpınar’daki havaalanını üstünkörü görmeye gittik. kafamıza yatmıştı. ya sinekli olacaktı ya da sapanca. geçtiğimiz hafta sonu yeniden bir keşif ve detaylı bilgi için bir toplantı organize ettik. belediye başkan yardımcısı’nın da katıldığı toplantı sonrasında sapanca’nın üçüncü bus buluşması’na ev sahipliği yapması hususunda hemfikir olduk ve çalışmalara hızla başladık.

buluşma ne zaman olacak?
buluşmamız, şenliğimiz, festivalimiz, kampımız (adına ne derseniz deyin) mayıs ayının 21, 22, 23’ünde gerçekleşecek. yani 21 mayıs cuma gününden itibaren alanda toplanmaya başlayacağız. sonrasında aktiviteler ile hafta sonu keyifli vakit geçireceğimizi umuyoruz. 23 mayıs pazar günü ise kamp alanından ayrılıyoruz.

buluşmada neler olacak?
bu kısmı birlikte geliştirmeliyiz. bus buluşması’nın örgütleyeni her ne kadar avd gibi görünse de bu buluşmalar, her etkinliğimizde olduğu gibi katılımcı ruh ile çok daha renkli hale gelecektir. ama biz yine de bir ön araştırma ile ufak bir liste hazırladık. kamp alanımız havaalanı pistinin (ki alan tamamen çim) en son kısmında, gölün tam kıyısında bulunuyor. bize ayrılan bölüm 100 araç ve çadırın sığacağı kadar bir alan. mayıs başında açıklanacak uçuş programına göre alanımızı daha da büyütme imkanına sahibiz.

balık tutma: sapanca gölü kıyısında olunca, hele bir de mevsimlerden baharsa oldukça fazla balık olurmuş diye duyduk. uzun bir kıyı şeridine sahip kamp alanımızda sabah – akşam balık tutabilirsiniz. tabii ki becerikliyseniz…

dalış: en az 1 bröveniz varsa ücreti mukabilinde dalış yapma imkanına sahipsiniz. sportif havaalanının içerisinde bulunan dalış okulu, daha önce hiç dalış yapmamış kişiler için de 2 günlük hızlandırılmış bir kurs ile dalış eğitimi verecek. eğitimi başarıyla sonuçlandıracak kişilere de 1 yıldız brövesi takdim edilecek. istanbul’da 550-600 lira civarında olan bu eğitimleri, bus buluşması’na özel fiyatla kırkpınar spor kulübü dalış okulu’ndan 250 lira’ya alabileceksiniz.

kano ve deniz bisikleti: sapanca gölü’nün keyfini sadece kıyıdan değil, üzerinden de çıkartabilirsiniz. amatör kanolar ve deniz bisikletlerinden kamp süresince faydalanabilirsiniz.

paintball: daha önce birkaç kez, kendi alanlarını sportif havaalanı’na taşıyan firma ile görüştük. yapacağımız buluşmaya bir mâni çıkmaz ise gelecekler. dileyen paintball da oynayabilecek. gelişmeleri ve fiyatları da bize gelen bilgiler doğrultusunda güncelleyeceğiz.

planör ve microlight ile uçuş: kırkpınar spor kulübü her branşta sporcu yetiştiriyor. futbol, basketbol gibi kitlelerin takip ettiği spor dalları yanı sıra kürek - kano, su altı sporları ve havacılık da diğer branşlar olarak göze çarpıyor. bus buluşması’na katılacak olanlar bir pilot eşliğinde microlight ve/veya planörlerle kısa bir gezinti yapabilecekler.

futbol maçı: kırkpınar spor kulübü’nün futbol takımı ile bus’çular bir dostluk maçı yapacaklar. kazanana kupa verilecek müsabakanın tam tarih ve saati daha sonra duyurulacak. forma için çalışmalar sürüyor. takımda yer almak isteyen arkadaşlar şimdiden idmanlara başlayabilirler…

tavla turnuvası: artık gelenekselleşen bus buluşması’nın bir diğer geleneksel faaliyeti de tavla turnuvası. çiğdem yaylası’nda cem çobanlı’nın, delmece yaylası’nda levent güngör’ün kazandığı turnuvada bakalım bu yıl kim ‘büyük rakı’yı da kazanacak.

standlar, masalar: daha önceki bus buluşmaları’nda açılan standlar, satış amaçlı masalar bu yılki bus buluşması’nda da olacak. dileyen yedek parçalarını, dileyen elindeki fazlalık ikinci el parçalarını, dileyen de vosvos objelerinden ürettiği materyalleri sergileyecek/satabilecekler. stand açmak, satış yapmak için herhangi bir ücret ödenmesine gerek yok. fakat stand açacak arkadaşların buluşmamızda yapılacak piyango çekilişine ufak tefek de olsa malzeme desteği sağlaması buluşmanın rengi açısından önemli. ayrıca bu arkadaşlarımızın önceden bizimle irtibata geçip bilgi vermesi yerleşim düzeni açısından sağlıklı olacaktır.

mangal veya kamp ateşi yakabilecek miyiz?
kısaca evet. herkes kendi kamp aracının veya çadırının çevresinde tehlike yaratmayacak şekilde mangalını yakabilir. tabi denizden tatlı tatlı esecek akşam meltemini mangal dumanına bulaştırmadan… kamp ateşini dilersek göl kıyısında, dilersek de alanımızın tam ortasında bulunan beton zeminde yakabiliriz.

tuvalet, su ve elektrik var mı?
tuvalet iki tarafımızda da mevcut. bir tanesi ‘hangar’ denen ve bize 200 metre uzaklıkta olan yerde, bir tanesi de 150 metre yandaki piknik alanında. bu piknik alanındaki yer ücretli olabilir, bir sonraki gidişimizde konuşacağız. su, tuvaletlerde mevcut fakat alan içerisinde yok. ama çiğdem yaylası’na 170 metre hortum döşemiş bir ekip olarak bize tabii ki vız gelir. yandaki alandan, bizim kamp alanımıza yeterli miktarda hortumu çekip suyu obamıza getireceğiz. elektrik ise yokmuş gibi plan yapmalıyız. zira olmayabilir. hangar kısmından alanımıza kalın bir kablo ile çekebilirsek elektrik sıkıntımız olmayacak. ama bu alanın 200 metre dolaylarında olduğunu unutmamalıyız.

bu etkinlik için kaç para ayırmalıyım?
kamp alanına giriş, bundan önceki yıllardaki gibi açık alan olmadığından kumandalı bir kapıdan gerçekleşiyor. bu kapıya gelindiğinde vosvos, bus veya diğer aracınız ne ise araç başına 10 lira toplamayı uygun görüyoruz. bu da giderlerimizi karşılamaya yönelik sadece bir katkı payı.

10 liradan, 50-60 araç gelse iyi para…
evet iyi para. zengin olabiliriz. tabii ki işin şakası bu. bu toplanan parayla hangi giderleri karşılayacağımızı kabaca belirtelim. kapıda 2 gün boyunca duracak görevliye verilecek 2 günlük yevmiye, alana su getirmek için yapılacak hortum, çeşme ve aparatları, birkaç noktaya dikilecek bus buluşması tabelaları, afişler, büyük branda afiş, her araca verilecek hem hatıra hem de giriş kartı mahiyetindeki “3. bus buluşması katılımcı kartları”nın maliyeti, çöp poşetleri, kalacak paraya göre sticker, tuvalet ve temizlik malzemeleri, ve görünmeyen diğer giderler… (bu arada şu anda bu buluşma için 2 keşif gerçekleştirdik. bu keşiflerin yakıt masraflarını ya kendi içimizde bölüşerek ya da derneğin kenarda duran ufak bütçesinden elde ettik.)

buluşma alanı şehirlere kaç kilometre uzaklıkta?
google’ın sunduğu kilometre sayaçlarından birinin yardımıyla +/- 5 kilometre oynayan mesafeler aşağıdadır. bu buluşma yerinin en büyük avantajı paralı yolun hemen yanı başında olmasıdır. herhangi bir toprak yol, ikinci sınıf asfalt, bozuk yol ve yokuş yoktur. paralı yoldan çıktıktan sonra (ankara yönünden de, istanbul yönünden de) yaklaşık 2 km sonra buluşma noktasına varılabilir.
istanbul (çamlıca gişeler): 135 km
ankara: 285 km
bursa: 150 km
eskişehir: 175 km
kocaeli: 40 km
düzce: 60 km
bilecik: 100 km

yiyecek ve içeceklerimizi nasıl temin edeceğiz?
bundan önceki buluşmalarda yöre halkının da kazanması adına çalışmalar yapmıştık. sanırız ki bu sefer çok daha organize olacağız. ön görüşmede böyle bir çalışmayla sebze, meyve, et, ekmek için ufak bir seyyar bakkal kurulması hususunu belirttik. hiç olmadı bu ihtiyaçlarımızı karşılayabileceğimiz köy içine ulaşım ise 1-1,5 km uzaklıkta olduğunu da yeniden hatırlatırız.

evet şimdilik aktaracaklarımız bu kadar…
görüşmelerimiz başkan ve yardımcısı düzeyinde olduğundan bu yıl organize anlamında daha rahat ve istediklerimizi belirtir durumdayız. bize bu imkanı sunan kırkpınar spor kulübü de oldukça destek oluyor ve yol gösteriyor. eğer hava da izin verirse (ki yağmur da yağsa, yaz sıcağı da olsa keyfi ayrı keyif) müthiş bir buluşma için oldukça yol kat ettik.

sizlerin de aklına gelen somut öneriler, fikirler varsa ve kafanızda soru işaretleri oluşan bir husus bulunuyorsa lütfen buradan bizimle paylaşın. birlikte, bu dakikadan sonra sizlerin de katılımı ve elbirliği ile ‘3. bus buluşması’nı inşa edelim. söylemeye ne hacet tabii vosvoslar da bu buluşmaya katılabilir. bizimle olmak isteyen ve busu, vosvosu olmayan arkadaşlarımız da elbette ki bu buluşmada yerlerini alabilirler. bu davet bizim.

Etiketler
Ynt: 3. Geleneksel Bus Buluşması; Sapanca (21, 22, 23 Mayıs 2010)

Tayfun tabiiki varim.

Etkinlik bus dışında araçlara açık mı? Değilse söyleyin şimdiden renault armasını söküp WV için yer açayım ön ızgarada :D

İnsel bizden gizlediğin birşey mi var, aldın mı yoksa aracı yada sen de Cem gibi arma mı alacaksın :smiley:

Henuz degil. Mayisa kadar elli kere alirim. AMa son cumleyi okuyun.

insel' Alıntı:
AMa son cumleyi okuyun.

Gaflet işte. ''Şimdilik alacaklarımız bu kadar'' bölümüne kadar oku, alacakları da tamamladıktan sonra geri kalanı okuma :D (İş biitti ya)
İnsel hocam uyarı için teşekkürler.
Vurgulama açısından mesajımı silmiyorum. Bu gölün sazanı da ben olayım :D

Herkeş gelsin herkeşşşş...........

tayfunvw' Alıntı:
İnsel aksini düşünmedim bile...

Araçları buluşturmaktansa canları buluşturmak daha iyi değilmi ;)
Tabii ki dusunmedin. Umarim hava iyi olur.

Arkadaşlar ben de katılmak istiyorum,
Ne olacak benim halim.

tayfun benden önce davranıp buraya da koymuş duyuruyu. yukardaki metni geçtiğimiz hafta sonu tamamladım. yazarken karavancı arkadaşların da gelirse renk katacağını düşünmüştüm. bus buluşması'nın ilk senesinde biraz daha katı olsak da artık bu şenliğin renkli kılabilecek tüm önerilere açığız. bu arada yazıda da geçmiyor ama belirtmekte fayda var. etkinliğin tüm organizasyonunu www.avd.org.tr üstleniyor. avd'de buluşmayla ilgili yazışmalara http://avd.org.tr/forum/index.php?topic=2479.0 linkinden, bus buluşması'nın geçmiş yıl anı/fotolarına da www.busbulusmasi.com linkinden ulaşabilirsiniz.

orsaalabanda' Alıntı:
Gaflet işte. ''Şimdilik alacaklarımız bu kadar'' bölümüne kadar oku, alacakları da tamamladıktan sonra geri kalanı okuma :D (İş biitti ya)
İnsel hocam uyarı için teşekkürler.
Vurgulama açısından mesajımı silmiyorum. Bu gölün sazanı da ben olayım :D

Bende arkandan gelen sazan hemde tam arkandan bende buraya kadar okumuştum''sizlerin de aklına gelen somut öneriler, fikirler varsa ve kafanızda soru işaretleri oluşan bir husus bulunuyorsa lütfen buradan bizimle paylaşın''çünkü bu cümleyi okuyunca Adabazarlıyız ya ne yardımım olur diye düşünmüştüm onu hatırlıyorum..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,786
Kayıtlı Üye Sayımız
166,601
Kaydolan Son Üyemiz
muradmammad

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR