2014 ABD Gezimiz İçin Yardım..!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan cantunc Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 50
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 53,970
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: 2014 Abd Gezimiz İçin Yardım..!

New York'un görkemli binaları Manhattan adasında..Dolayısıylada görülecek yerler burada.Empire States binası,Wall strett,Dünya ticaret merkezi,Broadway,BM binası,Central Park,China Town,Little Italy...Elis ve Özgürlük adalarıda görülmesi gereken yerler arasında.Broklyn köprüsünüde mutlaka yürüyerek geçin.
Yiyecek meselesi bayağı sorun.Amerikalılar fast food la besleniyorlar.Buger,taco favori yiyecekleri arasında.Sebzeli bir şeyler yemek için Çin,Hamurlu bir şeyler içinse İtalyan fast food çuları seçeceksiniz.Paranız varsa restoranı seçebilirsiniz.
China town yani çin mahallesi bizim 1 milyoncularla dolu.Her şeyin çakmasınıda bulabilirsiniz..Turistlerin alış veriş için gözde yerlerinden biri.Soho ise en lüks semt.4500 dolara çanta,4000 dolara ayakkabı almak isteyenler için ideal.New York alış veriş için pahalı kentlerin başında geliyor.Çünkü burada vergi yüksek.Daha ucuz alış veriş için karşı kıyıdaki Newvark'ı seçin.
Herkesin merakı Samsun Galaxi 5.Bizim parayla 1800 Tl.Burayla aynı para yani..I phone 5 s ise 550 dolar.Birde etiketlerdeki fiyatlar KDV sizdir.Kasaya gelince ürüne göre %10 dan başlayan KDV.ödeyeceksiniz.Onun için KDV li fiyatını sorun.

IMG_1694.JPG

Etiketler

Araya İtalya seyyahati girince bir süre yazmaya ara vermek zorunda kaldım..New York,35 milyonluk nüfusuyla megakent olmasına karşın kurulan sisitemle,uyulan kaidelerle tıkır tıkır işleyen bir kent.on beş günlük sürede bir tek kişi bana çarpmadı.İstanbulda yürürken üstüne üstüne gelen insanlar,otobüs ve metroda kapı önü mücadeleleri aklıma geldikçe medeniyetin ne demek olduğunu anlar gibi oldum.
Orlando'ya gitme günü yaklaştı..Newark havaalanından American airlines ile 350 dolara 2 kişi Orlando'ya uçacağız.Hava alanında check-in'i makinede kendiniz yapıyorsunuz.Pasaportunuzu makineye okutuyorsunuz ve biletinizi alıyorsunuz.Bavul ise ücretli.23 kg.bavul için 25 dolar ödüyorsunuz.Check-in den sonra uçağınızın kalkacağı kapıya gidiyorsunuz ve koltuk numaranız hangi gruba aitse çağrılmayı bekliyorsunuz.Uçağı arkadan öne doğru üç gruba ayırmışlar ve en arkadan başlayarak yolcu alıyorlar.Böylece koridorda uzun kuyruklar oluşmuyor.
Uçak kalktıktan 3 saat sonra Orlando'dayız.Hava limanı önünde karavan şirketinin arabası bizi alarak Cruise American'ın şirket merkezine götürdü.Bizi karşılayan güler yüzlü ispanyol asıllı bey kira sözleşmesini,full sigorta poliçesini imzallattıktan sonra 20 gün için 3500 dolar+110 dolar personel kiti denilen tabak çanak,çarşaf gibi ihtiyaç malzemeleri için para ödedik ve işlemimizi bitirdik.
RV'miz, Motorhome C19.Her Amerikan aracın gibi Otomatik vites ve benzinli..Adam bizi karavanımıza götürdü ve arka taraftaki kampingin yerini tarif etti.Adam gittikten sonra karavana yerleştik ve etrafımıza bakındık.Pırıl pırıl bir motorhome.Maalesef yanımızda kahve olmadığından yorgunluk kahvesini kamp yerine bıraktık..

mrb, emeğinize sağlık,zevkle okuduk ,sanki bizde gezmiş gibi mutlu olduk, kazasız, belasız bol yolculuklar ve anılar dilerim :smiley:

Orlando Eğlence ve alışveriş merkezi.Özellilkle okullar kapanınca çocuğunu kapan amerikalılar buraya geliyor.Walt Disney var, Universal Stüdyoları var, Sea World var. Universal Studyoları'na...Universal, Amerika'nın ünlü film şirketi. 100 yıl önce kurulmuş. Florida ve Los Angels'taki eğlence alanlarında kendi şirketlerinden çıkan filmleri çeşitli gösterilerle sunuyor.Ride, roller coaster gibi çeşit çeşit oyun parkları ile insanlara tekrar yaşatıyorlar. Filmlerin, dizilerin çekildiği alanlarda turlar da olabiliyor
Orlando Universal Stüdyoları 2 ayrı bölümden oluşuyor."Universal Studios Florida", diğeri ise "Islands of Adventure". İkisini aynı gün gezmek çok zor. Vakit yetmez. Biletleri biz gitmeden internet sitesinden aldık. Böylece hem %20 daha ucuza geldi, hem de bilet almak için sıra beklemedik.Unutmayın Hava çok sıcak ve çok bunaltıcı. Arada bir sağnak yağmur yağıyor. Aldığımız yağmurluklarımızı giyiyoruz öyle dolaşabiliyoruz.
Amerika sigara olayını bitirmiş. Sigara içen insan sayısı çok çok az. Sigara içmek için çok ufak alanlar ayırmışlar ve o alanlar da genelde boştu. Bizdeki gibi kapıların önlerinde sigara içen hiç kimse yoktu. Dünyaya satmaya devam ediyorlar ama kendileri sigara konusunu bitirmiş.Sigara içen kendisini ikinci sınıf vatandaş gibi hissediyor.
Sea World şehirde görülmesi gereken önemli yerdenden. Yunus balıkları ve balinaların ı zevkle izledik..Büyük akvaryumlara sahip Sea World’de keyifli anlar geçirebilirsiniz.
Disney world Şatosunun yer aldığı merkez yuvarlaktan, parkın dört bölümüne dağılınabiliyor; Adventureland, Frontierland, Fantasyland ve Tomorrowland. Her grup farklı temalarla dekore edilerek adının ifade ettiği oyunlara ayrılmış.Her grupta kendi içinde mutlaka temaya uygun bir aile oyunu raylı sistem üzerine kurulmuş bir oyun , bir aksiyon dozu yüksek oyun , bir gösteri veya film alanı ve en az 3-4 farklı tarzda restoran seçeneği bulunuyor.
İlk 3 günü bu oyun ve gösteri dünyasına ayırdıktan sonra 2 günde hanımın baskısıyla alış verişe ayrıldı.Mall dedikleri devasa alana yayılmış alış veriş merkezlerinden bol bol var...Marka ürünlerin fiyatı,Türkiye’deki fiyatların ortalama 3’te1.
İhtiyacımız olan su ve diğer içeceklerin normalden çok daha pahalı olduğu gözönünde bulundurulduğunda tüm içecek alışverişimizi toplu olarak Wallmart’tan yaptık. Ayrıca metabolizmayı toparlamak için de meyve vs alışverişimizide buradan yaptık. En faydalı özelliği 7/24 açık olması.
Böylece ABD ekonomisine bir mikrar katkıda bulunduktan sonra Miamiye doğru yola çıktık....

Universal.jpg

Disney.jpg

Coaster.jpg

IMG_2447.JPG

IMG_2453.JPG

Orlando-Miami arası 233 mil..Yaklaşık 536 km.Bu mesafeyi Turnpike dedikleri paralı yolda 6 saate almayı planladık.Bir enteresan noktada buradaki araçların ön plakaları yok.Sadece arka plaka mevcut.
Miami Everglades Campground'ta kalacağız.Everglades bölgesi milli park.Dünya koruma listesinde yer alıyor.
Turnpike 6 şeriitli otoyol.Hız sabitleyiciyi ayarladıktan sonra sadece diresksiyonu kullanmak kalıyor..Eşimin çay kahve,sandeviç servisi ile çok keyifli bir yolculuk ardından kampa geldik.İnanılmaz büyüklükte yemyeşil çim ve ağaçlıklı bir kap yeri.Karavan park yerleri dışında lüks bungalovlar,yüzme havuzu,restorant ve alış veriş yeri mevcut..
Toz toprak içindeki bizim kamp yerleri yine aklıma geldi.Neden?

Miami.jpg

Sayın Cantunc,

Gezi notlarınızı " Yurt Dışı Gezi Notları " bölümünde açtığınız "2014 ABD Gezimiz" başlığında yazmanız gerektiğini biliyorsunuz. Bir orada bir burada yazarak forum düzenini zorluyor ve gezi anılarınızı karışık bir hale getiriyorsunuz.

Şu noktayı size hatırlatmakta fayda var. Forumun düzeni, özellikle forum kurallarını zorlayan bir üyenin paylaşımlarından önde gelir.

Gezi notlarınızı lütfen gerektiği yerde yazınız.

yeter ya..Otoriteni başka yerde sına.Dedin diye taşımaya çalıştım.Yoksa bir orada bir burada yazmaya meraklı değilim.baştanda söyledimdi.Taşıma işlemi yönetimce yapılıyor Beni niye uğraştırmaya çalışıyorsun.İş güç arasında yazmaya çalışıyorum.Ben parne alı yazarım nede kadrolu memurunum.Gidecek olanlara faydası olsun diye yazmaya çalışıyorum.Taşıyacaksan taşı...

Hüseyin Abiyi tanıyan ve seven, gerek Türkiye'de gerek Almanya'da yaşadığı kasabada kendisi ile yüz yüze görüşmüş muhabbet etmiş biri olarak onun mizacında bir beyefendiye yapılan en hafif tabiri ile bu kabalık karşısında el insaf yahu demekten kendimi alamıyorum.Başka ne diyeyim...

Ynt: 2014 ABD Gezimiz İçin Yardım..!

Keşke bu yazılanlari okumasaydim...Insan üzülüyor ister istemez. .

Yazılacaklar uzun ama bilmem değer mi ?
kısaca: asosyal !

Ynt: 2014 ABD Gezimiz İçin Yardım..!

Alti ustu bi amerika ya gitmissin yahu tabiki burdan tecrubelerini yazman yeni gidicekler icin rehber olacaktir ama bu sekilde yazmani terslemeni hakli cikarmaz,edep ve uslubune dikkat etsin herkes, kimsenin babasinin ciftligi degil.herkes sitenin kanunlarina uysun ona gore yazsin.ahkam kesmenin alemi yok

Sent from my iPhone using Tapatalk

Kaldırın topiği olsun bitsin..Ben iyikide gitmişim.İkide birde kaç kere müdahale edildiğini bilmeden ahkam kesin.Ben yazmaktan vaz geçtim..Sizleer devam edin kardeş

''Neydim ne oldum'' olayı olmuş biraz malesef.

LG-P350 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,703
Kayıtlı Üye Sayımız
166,547
Kaydolan Son Üyemiz
Tsukuyomi

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri