2014 ABD Gezimiz İçin Yardım..!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan cantunc Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 50
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 53,970
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: 2014 Abd Gezimiz İçin Yardım..!

ABD'de karavan kiralama işini Motorhomebookers adlı siteden yararlanarak yaptık...Bu sitede kiralamak istediğiniz karavanın cinsini,süresini,gidiş yerini belirleyip fiyat alabiliyorsunuz ve kiralayabiliyorsunuz...

Etiketler

Kalmayı planladığımız kamp yerlerine gelince:
Philadelphia:Timberlane campground.
Washington:Cherry Hill Park
Virginia:Beach Koa
Jaksonville:Country Oaks campground
Orlando:Clark family campground
Miami:Everglades Campground
Key West:Boyd's key west Campground
Kamp fiyatları 50 dolar civarı..

Uçak biletleri,karavan kiralama işi,kamp yerleri seçimi tamamlandı.Birde Kamp yerlerinin şehirlerin oldukça dışında olması nedeniyle gittiğimiz yerlerde araba kiralama konusu var.Kamp yerlerinden araba kiralama imkanı olduğunu öğrendiğimizden bunuda oraya gittiğimizde hal edeceğiz.

Sn.Enver Dede'yi kırmamak için bu geziyle ilgili çekeceğimiz resimleride yayınlayacağım..ABD.gezisi alışılagelmişin dışında olması nedeniyle enteresan kareleri sizinle paylaşacağız..

Can Bey iyi akşamlar,

yazdığınız gibi, ABD gezisi hakikaten olağanüstü bir karavan gezisi. Çoğumuzun hayal ettiği ama azımızın gerçekleştirebileceği bir gezi. Gezinin sorunsuz ve neşeli geçmesini dilerim. Anılarınızı ilgiyle bekliyorum.

Hüseyin bey,hazırlıkları tamamladık.Şimdi hareket zamanını bekliyoruz.Avrupaki gezilerimizde yabancılık çekmiyorduk ama bu kez rota ABD.olunca heyecan arttı.Farklı kültür,farklı yaşam biçimi ile bizi yanlızlaştırıyor.Ama işte macera bu deyip yollara düşeceğiz.Dilekleriniz içinde teşekkürler..

Harekete 2 gün kaldı.Uçak bileti hakkında son bilgiyi vereyim.Onbeş günden beri fiyatlar 2 kişi için 5590 Tl.oldu.Ben 2415 Tl ödemiştim.Önceden uçak bileti almanın faydaları işte bu.3175 Tl.lik bir kar.
Gezi planlarınızı mutlaka 6 ay önceden yapın.Yapacağınız rezervasyonlarda çok büyük fiyat farkı olacaktır.

ABD'den selamlar. O kadar yoğun bir programki ancak bu gün bulabildiğim bir fırsattan yarar yaralanıp yazabiliyorum. Atatürk hava limanına gelip Delta havayollarının kontuvarına geldiğimizde görevliye ilk sorumuz Delta çok kötü deniyor oldu. Adam şaşırdı ve böyle bir şeyin mümkün olmadığını söyledi. Yine internet yalanlarının kurbanı olmuştuk. İnternette yazılanların yarısı yalan. Görevli elindeki forma bakarak bavulu kimin hazırladığına kadar bir takım güvenlik soruları sordu. Vizelerimiz kontrol edildikten sonra biniş kartımızı aldık. Delta,Boing kullanıyor. 300 kişilik bir uçak. Boş olacağını düşünmüştüm ama tüm koltuklar doldu. rötar olmaksızın havalandık. Böylece 11saatlik yolculuk başladı. İkinci kaptan pilot Türk. Anonsları Türkçede yapıyor. Hostlardan biride Türk. Türk yolculara yardımcı oluyor. İnene kadar yiyecek ve içecek servisi yapıldı. THY'dan farkı yok. Host amerikalı olmayan yolculara gümrük formu dağıttı. Bir internet yalanı daha. Bir çok kişi 2014 ten itibaren formun kaldırıldığını yazmıştı. Buda yalan çıktı. Form ingilizce ve enteresan sorular olduğundan doldururken tereddüt yaşıyorsunuz. Allahtan Türk host yardımcı olarak Türklerin derdini çözdü. Nyc. Kennedy havalimanına tam zamanında vardık. Uçaktan iniş ve ABD topraklarına ayak basış. Macera başladı.

Terminal binasına girince kuyruklar şehrine geldiğinizi anlıyorsunuz. Onlarca kontuvarın önünde upuzun kuyruklar. Gümrüğe tabi eşyanız yoksa birine girin. Sınır muhafızı resminizi çekecek,parmak izinizi alacak,ne amaçla geldiğinizi soracak.turistik deyince giriş damgasını vuracak.bu sefer gümrük sırasına gireceksiniz. Uçakta doldurduğunuz forma bakıyorlar. Şüpheli bir durum yoksa geçiyorsunuz. İşlemler bitti. Terminal binasının dışına çıkıyorsunuz.Asıl macera şimdi başlıyor.....

JFK. Havaalanı terminal binası dışına çıktığınızda şayet karşılayanınız yoksa kendinizi boşluktaymışçasına hissediyorsunuz. Mutlaka yola çıkmadan önce şehre en ekonomik şekilde ulaşabilmenin yollarını öğrenin. Taksi,shuttle,otobüs, metro seçenekleriniz arasında. Bizi karşılayan olduğundan sorun yaşamadan onların evine ulaştık. Bundan sonra size neler gerektiğini yazacağım.

Yapılacak ilk işlerden biri Eşinizin ve sizin cep telefonlarınız için 5GB internetli aylık telefon kartı almakolmalı. Fiyatı 65 dolar. Birde Türkiye ile konuşmak için pek bilinmeyen Türk marketlerde satılan phone card tan alın 6 dolar ama 2saate yakın uluslararası konuşma yapabiliyorsunuz. Bu şekilde hem telefonla konuşma işini hemde nevigasyon işini çözmüş olacaksınız.

Evdeki hesap çarşıya uymadı.New York taki arkadaşlarımız zaman ve paradan tasarruf için bir öneri getirdiler.RV'yi Orlando dan kiralamak.Diğer yerlerdeki campinglerin genellikle milli parklarda olması bunlarında şehir dışında bulunmaları ayrıca araba kiralamamızı gerektirecekti..Tatil yöresi ise zaten Florida'dan sonraydı.Mantıklı bu teklifi onayladık.RV.şirketini arayarak New York rezervasyonumuzu iptal ederek Orlando'ya aldık.
New York'ta kaldığımız sürece dostların arabasını kullanarak pratikte yapma fırsatı buldum..Avrupa'dan çok farklı yöntemleri var.Örneğin döner kavşakları yok..Yollar birbiriyle kesişiyor.Keşişme noktasında bir seri trafik lambası var.Her yöne gidecekler için ayrı ayrı yanıyor. Diğer taraftan yollar yazı ile işaretlenmiş.Doğru gidecekler sağa sola dönecekler için ayrı şeritler var.Bunları kullanmak zorundasınız.Zorunluluğunuz ayrıca yol kenarındaki levhalardaki yazılardada belirtilmiş.Birde yol üstü levhalardada ayrıca gidiş istikametlerini adları yazılmış.Yani hem yoldaki hem yol kenarındaki hemde yol üstü levhaları okumak zorunda kalıyorsunuz.Sağdan gelene yol verme kaidesi varsada yinede dikkat edin bizdeki gibi buna aldırış etmeyenlerde oluyor.En önemlisi YAYA.İster yaya geçidinde ister yolun bir yerinde yaya görürseniz mutlaka durun..Çarpmanın bedeli yüz binlerce dolar.Kasıtlı olarak bunu yapıpta tazminat alanlar bile varmış.Hız limitlerine mutlaka uyun,her yerde kamera var.Otoyollarda bile azami hız 65 mil.

New York trafiğini görünce İstanbul aklıma geldi.Uzun araç kuyrukları,yol inşaatları,trafik keşmekeşi.İstanbulda araç kullananların yadırgamayacağı manzaralar.Ulaşım,taksi,metro,otobüs,minibüs ve vapurla sağlanıyor.Taksiler ortalama 20 dolar civarı,birde %10 bahşiş bekliyorlar,metro pahalı iki saatlik süre için 6 dolar,otobüs ve minibüsler 3 dolar.Minibüs aynı İstanbul'un minibüsleri.Kural tanımayan özellikle arap sürücüler kullanıyor.
Köprüler ve tüp geçitte trafik yoğunluğu çok fazla.Birde turistik bölgelerdeki Top on otobüsleri,faytonları,çekçekleri eklerseniz karmaşayı hayal edebilirsiniz.Bu şehir içi trafik yoğunluğuna birde kamyonlar dahil olunca tam bir curcuna.
Tüm bunlara karşın kaza yapanlara rastlamadım.Bütün bunlar New York'ta araç kiralanmaz diyor.Gezmek için toplu taşım araçlarını kullanın.

Ynt: 2014 ABD Gezimiz İçin Yardım..!

tatilinizin gönlünce olması dileğiyle devamını bekliyoruz .

New York

IMG_1337.JPG

IMG_1663.JPG

IMG_0150.JPG

IMG_1417.JPG

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,703
Kayıtlı Üye Sayımız
166,547
Kaydolan Son Üyemiz
Tsukuyomi

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri