2014 ABD Gezimiz İçin Yardım..!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan cantunc Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 50
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 53,970
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

cantunc

Kamp II
Yer
kars
Bana göre buradaki amaç yol hikayeleri veya özelleri paylaşmaktan çok bilgiye erişim.Özellikle ilk kez yurt dışına karavanlarıyla çıkacaklara yardımcı olacak bilgileri derli toplu aktarabilmek.Bu kişlere yardımcı olabilmek ve ilklerin yarattığı tedirginliği minimuma indirmek.
Yol hikayelerinede ihtiyaç olabilir can sıkıntısını gidermek için okunabilir.Ancak ve özellikle gezenbilirse bildiklerini aktarma esas olmalıdır.
Bu yıl ABD'yi karavanla gezmeyi planlıyorum.Sitede bu gezime yardımcı oalabilecek çok az şey bulabildim.Keşke benim yazdığım gibi hiç olmazsa genel hatlarıylada olsa bana yardımcı olabilecek bir rota,konaklama,ihtiyaçlar,yapılması gerekenleri
kapsayan bir toğige rastlaya bilseydim.
O zaman yeni bir başlık açıyorum....2014 ABD.gezimiz için Yardım......

Etiketler
On gün oldu tık çıkmayınca demekki iş yine başa düştü..Yaptığım hazırlıklardan,planlamalardan başlayıp bu yılki geziyide yazacağım..

Dün akşam eş dost toplandı.Yaz gezileri konuşuldu.Alay mahiyetinde konu bir şekilde benim topiğe geldi.Sitedeki yurt dışı gezilerinde Avrupada,asyada yer verilmemesi gırgır konusu edildi.Seni serbest bırakmışlar,köşe yazısı gibi devam et dediler.Fikri tuttum nede olsa doksan bin tıklanan bir köşede yazmaya devam etmeliydim.Bu seneki ABD hatta ondan sonraki sene Çin'ide bu topikte pardon köşe yazısında anlatacağım..
Önce bu seneye bakalım.ABD'ne gitmeyi planlayanlar için çin işkencesi gibi gelen Vize konusundan başlayıp,planladığım rota,karavan şirketi,maliyet gibi konuları yazmaya başlıyorum.
ABD.vizesi için Ankara'daki Büyükelçiliğe veya İstanbul'daki Başkonsolosluğa baş vurmak gerekiyor.Başvurunuzu online yapıyorsunuz. Bunun içinde turkish.turkey.usembassy.gov/gocmen_olmayan_vize.html‎ adresine gidin.Buradaki DS-160 Başvuru Formunu eksiksiz ve hatasız dolduracaksınız.Amerikan vizesi için vesikalık fotoğraf çekmesini bilen bir fotoğrafçıda 2 adet resim çektireceksiniz.Resim son 6 ay içersinde çekilmiş olacak.2 adet fotoğrafınızla birlikte digital çıktınızı almayı unutmayın.Fotoğrafınızın digital çıktısını bu formdaki yere yükleyeceksiniz.Diğer ikisini yanınızda götürün. Pasaportunuzun Amerika'ya varış tarihi itibariyle en az 6 ay süreyle geçerli olması gerekmektedir.Başvurunuzu birbuçuk,iki ay önceden yapmalısınız. Formu eksiksiz ve doğru olarak doldurup randevu tarihini belirledikten sonra ve en önemlisi B-1/B-2 - Ticari veya Ziyaret Amaçlı Ziyaretçi Vizesi talep ettikten sonra formu gönderin.Randevu günü B.Elçiliğe veya başkonsolosluğa giderken üzerinizde cep telefonu dahil hiç bir elektronik malzeme bulundurmayın.Yoksa onları teslim edecek birini aramak zorunda kalırsınız.Bu form her kişi için ayrı ayrı doldurulacak.Örnek:seyyahate katılacak siz ve eşiniz ise siz ve eşiniz için ayrı ayrı doldurulacak.14 yaş altı ve 80 yaş üstü kişiler randevuya gitmeyebilirler. https://usvisa-info.com/tr adresinden kişi başı 160 $ vize ücretini yatırın.Her ihtimale karşı çıktısınıda alın.Ben on line olarak yapı kredi bankası üzerinden ödeme yaptım.
İşlemler bitmiştir.Artık randevu gün ve saatinde konsolosluğa gideceksiniz.Biri bahçede diğeri bina girişinde 2 kez üstünüz başınız aranacak.Önce sıra numarası verecekler,sonra parmak iziniz alınacak ve son olarakta vize memurunun sorularını yanıtlayıp işlemi tamamlayacaksınız.Pasaportunuzu size verirse vize müracaatınız kabul etmemiş demektir.Alı koyarsa üç gün içinde formda belirttiğiniz adresinize kurye ile göndereceklerdir.

Vize memurları gayet iyi Türkçe konuşuyorlar bu nedenlede nasıl anlaşacağız telaşına gerek yok.Soruları ise genellikle seyyahatinizle ilgili.Nerelere gideceğiniz,gidiş-dönüş tarihleri,ABD'ye kaçıncı seyyahatiniz gibi.Diğer teferruatlı soruları zaten formda yazmış olduğunuzdan tekrar sormuyorlar.Birde sakın ola ABD.de kalmayı filan düşündüğünüzü söylemeyi aklınızdan bile geçirmeyin.

Ynt: 2014 Abd Gezimiz İçin Yardım..!

Sn. Cantunç hayalleri süsleyecek bir gezi planlıyorsunuz, benim de gelecekte yapmayı planladığım güzel bir gezi...
Benim planlarım Amerika'da 6 aydan fazla kalabilmek üzerine, nasıl yapabileceğimi tam olarak bilmemekle birlikte Amerikadan satın alacağım bir karavanla 3 ay ABD+3 ay Kanada+3 ay yeniden ABD sonrasında karavanı satıp geri dönmeyi düşünüyorum.
Bu şimdilik benim için hiç araştırılmamış, belki de içi boş bir plan, ama gerçekleştirme yollarını zaman içinde araştıracağım. Belki de sizin yapıp paylaşacağınız bu geziniz bana da kılavuzluk edecektir. :smiley:

Merhaba,tam olarak yerini bilmiyorum ama forumda bir yerlerde bir arkadaş aynı şekilde seyahatini anlatmıştı.
Hatta kiralama yerine satın alarak yaptığı gezi sonunda az bir zararla karavanı satmış kiradan daha karlı demişti.
Araştırırsanız bu eşsiz arşivde bir yerlerde illa ki bulursunuz.

Kanada için de ayrıca vize almayı ihmal etmeyiniz.Amerika vizeniz ne kadar uzun olursa o kadar iyidir.
Fakat on yıllık vizeniz olsa bile en fazla altı ay kalıp çıkmanız gerekir.Yani Kanada'ya çıkmanız olumludur.

Kanada giriş ve çıkışınız kayıtlı olduğu taktirde Amerika'ya ikinci girişinizde size yeniden altı aylık kalış verebilirler.
Verebilirler diyorum çünkü garanti hiç bir zaman yoktur.Buradan on yıl vize almanız Amerika'ya girersiniz değildir.
Girişteki memur gözünüzün üzerinde kaşınız var gibi basit bir hissiyatla dahi onay vermeyebilir ve oradan dönersiniz.
Sistemleri ne yazık ki bu kadar iki dudağın arasında.Elbette bu son derece extrem bir durum ama olmaz değil.

İlk defa gidiyorsanız yiyecek, çiçek,böcek, kişi başı onbin$ den fazla nakit götürmeyin diye tavsiye ederim.
Karavanlar konusunda hiç bilgim yok.Forumu kurcalayın naçizane öneririm.

Mutlaka detaylı,dolu ve karavan için olan bir navigasyon cihazı alınız.
Size hem zaman,hem yol,hem yakıt,hem de trafik cezası tasarruf ettirebilir.
Sn Can Tunç ve Sn drares Hayırlısıyla sağ salim gidin gelin.

Sn.Drares, Öncelikle hayallerinizi gerçekleştirmenizi dilerim.Bizde geçen yıl ABD'nin batı kıyılarını dolaşmayı düşünmüştük.ancak kısmet bu yılaymış.
Onbeş yıl önce ilk motokaravanımı alınca hep yurtdışı turlarını hayal edip planlamıştım.Ancak işler,güçler ertelememe neden olduydu.Ancak yurt dışına gittiğimiz her turda yol durumunu,araç kullanma yöntemini,alış verişi hatta bulabildiklerime kamp yeri bilgileri sormuştum.Buna rağmen ilk yurt dışı çıkışımda yinede bir tedirginlik yaşamıştım.Sonralarıysa İstanbuldan daha rahat araç kullanma,gezip tozma deneyimini elde etmiştim.
ABD'ye bundan yıllar önce bir seyyahatim olmuştu ancak ne araç kullanmıştım nede kamp yapmıştım,iş gezisiydi.Anlayacağınız bu konuda acemiyim.Bu nedenlede bu yıl acemiliğimi üstümden atma turu yapacağım.Acemilik ve tedirginlik kalkıncada önümüzdeki yıllar için uzun süreli kalış planlıyorum.
Sırayı bozmamak için planlamayı daha sonra yazacağım...

Rhode Island - Block Island'da 3,5 ay kadar kalmıştım. Üniversite öğrencisi olduğum dönemde Work&Travell programı ile gitmiştim. Adada otostop çekiyorduk zaten yürüme, bisiklet, taksi, kendi aracın dışında alternatif yoktu. Biz de otostop veya yürümeyi tercih ediyorduk. Yol kenarında yürürken yanımızdan geçen araçlar sollama yapar gibi şerit değiştirerek geçerlerdi. Hatta bir defasında bir ağaç manzarasının fotoğrafını çekmek için elimde makine ile dururken bir araç durdu ve resim çekmemi bekledi. Böyle bir deneyimden sonra İstanbul'a döndüğümde 6 ay boyunca 90km hızı geçememiştim. O kadar sakinliğe alışmışım ki İstanbul'da yol almak işkence olmuştu :smiley:))

Eyaletleri tam hatırlayamamakla birlikte woodbury ve chocolate word'ü görmelisiniz. Niagara şelalelerini söylemeye gerek yok sanırım.

Umarım muhteşem bir gezi olur.

ilgi ile takip ettiğim, ali arif eriç beyin gezileri sizin için faydalı olabileceğini sanıyorum. dünya gezileri arasında kuzey amerika ile ilgli yerler var. belki size yol gösterici olabilir. her şey gönlünüzce olsun.

http://www.istanbul2istanbul.com/

Sayın ttogan,10 yıllık vizeyi aldık.Tabiatiyle Kennedy havaalanındaki göçmen bürosu memurları ABD'ye alıp almamakta serbestler.Ancak belirli kriterldekilere böyle bir lüksleri yok.
Kanada vizesi fikri çok güzel.Böylece 1 yıl kalınabilinir.Ancak günlük ortalama 2 kişinin giderlerinin 200 $ olacağını varsayaraksak buda ayda şu kadar,yıldada bu kadar ederki orada iş bulmak gerekiyor.Amaç bir anda tatilden çalışma hayatına dönüşüyor. Bence ABD.için 3 ay yeterli.
Batı sahilleri,Route 66,Doğu sahilleri için bu sürede yeter sanırım..

Volkan Konak'ın route 66 turu ile ilgili videosu var ekte. Umarım yardımcı olaur. Anladığım kadarıyla yolun çöl geçişleri sıkıcı gelmiş.

http://www.volkankonak.com/videolar_detay.php?id=1

Can bey siz karavanınızı kiraladınız mı? uçak biletlerini hallettiniz mi? Maliyetleri ne kadar olacak?

Sn.Nasah.Volkan Konak'ın Route 66 gezisini seyretmiştim.Ona göre çöl geçişi sıkıcı olmuş ama Route 66 Amerika için efsanevi yol.
Bana göre 1 yıl batı ikinci yıl doğu sahillerini dolaşmak hem zaman hemde para açısından daha uygun.New York-San Francisco yaklaşık 3000 mil.Bu yolu karavanla katetmek enteresan olmakla birlikte pek pratik değil bence.
Sn.Drares,sabırsızlığınızı anlıyorum.Tam 3 aydır bu işle meşgulüm.Herşey planlandı.Sıra hareket zamanına geldi.29 Haziranda Delta Havayollarının direk uçuşuyla NYC.29 Temmuz ise dönüş.
Planlanan güzergahı ekliyorum.

003.JPG

Seyyahat planlamamız şöyle.Bir hafta Newyork.Orada yakınlarımız olduğundan onlarda kalacağız.New York ve çevresini dolaşacağız.Bir günüde Niagara'ya ayıracağız.3 Hafta kiralayacağımız motorhome ile Key West'e kadar gideceğiz.Key West'ten takrar karavanla Miamiye döneceğiz ve karavanı orada bırakıp uçakla New York'a geri döneceğiz.
Motorhome'un fiyatı her şey dahil 4500$.Herşey dahilden kasıt;Sigortalar,vergiler,gps,full karavan malzemeleri ve sınırsız mil.
Şu ana kadar harcanan paralara gelirsek:
Konsolosluğa ödenen vize harcı : 320€
İstanbul-NYC-İstanbul Uçak bileti: 1150 $
Motorhome : 4500$
Miami.NYC uçak bileti : 432$
TOPLAM : 6402 $

Giderleri harcadıkça yazacağım böylece gerçek sonuç ortaya çıkar..Merakla beklenen maliyette hesaplanmış olur.

İstabnula-New york uçuşumuz için THY'nı değilde neden Delta Airlines 'ı seçtiğimize gelince 1000 Tl. daha ucız olduğundan.Biletide Orbitz.Com.dan aldık.

İyi geziler dostum;
bol resimli gezi notlarınızı şimdiden merakla bekliyoruz. sevgiler.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,703
Kayıtlı Üye Sayımız
166,547
Kaydolan Son Üyemiz
Tsukuyomi

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri