2012 MTV....4.0 L ve Üzerindeki Araçların Vergileri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Sarp12345 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 75
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 37,716
Ynt: 2012 Mtv....4.0 L Ve Üzerindeki Araçların Vergileri

bugun kartal nakıl vasıtaları vergı daıresı muduruyle bu durumu konustum.eger 1 kere dusum yapıldıgı halde yınede %5 ını gecıyorsa 2. dusum yapılır dedı.yanı 2 alt kademeden odenebılıyormus.ama bunlar gecmıs donem ıcın uygulanamıyormus malesef.yanı bır duzeltme yapılarak gecmıs donem ıcın herhangı bır mahsuplasma ypılamıyormus.

bu yılkı bandrollerı odedıgım ıcın malesef 2014 ocaktan yararlanabılecegım.. :( bunada sukur.. bılgılendırme yapan mybrada arkadasa tesekkurler...

Etiketler

PIKACU' Alıntı:
bugun kartal nakıl vasıtaları vergı daıresı muduruyle bu durumu konustum.eger 1 kere dusum yapıldıgı halde yınede %5 ını gecıyorsa 2. dusum yapılır dedı.yanı 2 alt kademeden odenebılıyormus.ama bunlar gecmıs donem ıcın uygulanamıyormus malesef.yanı bır duzeltme yapılarak gecmıs donem ıcın herhangı bır mahsuplasma ypılamıyormus.

bu yılkı bandrollerı odedıgım ıcın malesef 2014 ocaktan yararlanabılecegım.. :( bunada sukur.. bılgılendırme yapan mybrada arkadasa tesekkurler...

Bu sevindirici bir gelişme içimizden biri bunu yaparsa emsal gösterebiliriz.

suan ıcın ocak bandrolunu odemeyen bırısı yapabılır bunu.ben ancak 2014 ocak ayında deneyebılırım. bu ısın kesınlıkle boyle oldugu kanısına vardım.mudur plakayı aldı baktı.ılk basta dusum yaptıgımı farketmedı getır yazıyı hemen ıstedıgın gıbı (2 KADEME ALTTAN) yapalım dedı.dusum yaptıgımı soyleyıncede neyse 2014 te o zaman dedı.

selam pıkacu
bende kartalda ocak için ödeme yaptım ama haziranı ödemedin .
haziran için de yapabilirmiyim.yoksa benimde 14 ocakta mı gecerli

fuatcemal' Alıntı:
selam pıkacu

Sayin Fuat Cemal arkadasimiz,simdi size kim ne derse desin havaya,bos konusmus olacak.Elazig'dan Murat arkadasimiz vergi dairesinin elinden birsey gelmedigini sistem ne derse o dedigini yazmisken,Kartal'dan Baris arkadasimiz %5 e ulasincaya kadar duserim diyen mudurden bahsetmis.Bu durumda,elinizdeki bilgilerle vergi dairenize gidip ikinci taksit icin indirim isteyen dilekcenizi verebilirsiniz.Ya ilkinin farkini da mahsup ederek ikinci taksidi alirlar veya gecti Bor'un pazari surun Nigde'ye diyebilirler.Artik ne cikarsa bahtiniza.Daha once yazdigim gibi ben burada bir alt kademeye indigimde kurtardigi icin pek fazla yardimci olamayacagim.Sizin icin de sansinizi denmekten baska care yok.Gitmeden sigortacinizdan,aracinizin kasko degerini gosteren bir yazi temin edin.Gerisi uygulayicilarin uygulamalarinda gorulecek artik.Hayirlisi.

yanı eger kartal vergı dairesinde 2 ındırım yapılabılıyosa fuatcemal 2 taksidi yatmamış ıletişime gecip dusursun 2 taksıdı 2 kademe dusurup yatırsın...yani 2 ay erken odeme ypar ama cok karda olur hemde bu sotedekılere emsal olur...

fuatcemal' Alıntı:
selam pıkacu

fuat bey ocak ıcın odeme yaptıysanız ındırım ıcın sıgorta yazısıda vermıssınızdır.dolayısıyla bu sıgorta yazısı ocak ve temmuz bandrollerı ındırımını kapsıyor.yanı suanda temmuzu odemek ıstesenız 1 kademe dusmus halde olacak.dolayısıyla 2. bır ındırım soz konusu degıl.bende sızınle aynı durumdayım.dolayısıyla en erken ocak 2014 te sıgorta yazısı verırken 2 kademe bırden ındırım ıstenecek.ocak ve temmuz ayları ısın gecerlı olacak.

2013 yılı ıcın bu uygulamadan ancak , sıgortadan alınmıs ındırım yazısı vermeyen dolayısıyla ocak bandrolunu odemeyenler yararlanabılır.

selam pıkacu

2014 şubata hükümetin yeni mtv kanunundan bahsediyorlar.kanun eski araca ve yüksek motora yüksek vergi olacak mış.

biz 14 te vergiyi nasıl düşürürüz derken bizim aracları hurdaya mı çıkaracaklar yoksa.
çok sevdiğimiz araclarımızı hemen elden mi çıkarsak acaba .konu hakkında bilgisi olan var mı

Etrafta çok fazla detaylı bilgi yok, kabaca herkes sizin bahsettiğiniz şekilde bahsediyor. Maliye bakanı da açıklama yaptı bu konuda, detayları su üstüne çıkarmadan.

Elden çıkarma durumunda büyük bir ihtimalle söyle olur; yasa kesinleşince, eski ve büyük motorlu araçların fiyatları fantastik miktarda düşmeye başlar. O yüzden elden çıkarmayı düşünenler, şimdiden elden çıkarma fikrini kenara atmamalılar bence.

Ben de tam bir 80-90 arası suburban alma arifesindeydim. Ama şimdi bekleyeceğim yasa çıksın diye, fiyatları iyice düşer böylece. Trafikten çeker sadece arazide kullanırım gibi bir planım var.

2006'dan beri çıkacak o yasa. Açıkçası çok fazla planları o yasa üzerine kurmamak gerekiyor, daha önceden 5-6 kere ertelendi. Yasanın çıkma dedikodusunun amacı insanları eski araçlardan soğutmak ve üst model marketine yöneltmek, ancak bu yasayı çıkartırlarsa altından destekleyecek bir altyapı yok. Türkiyede'ki araçların yarısından fazlası 2000 model ve eskisi.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,621
Kaydolan Son Üyemiz
Gamze Erol

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR