2012 MTV....4.0 L ve Üzerindeki Araçların Vergileri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Sarp12345 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 75
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 37,716
Ynt: 2012 MTV....4.0 L ve Üzerindeki Araçların Vergileri

bu doğru. ben kendi yatırdığım fazlalıkları geri almıştım. vergi dairesinden para almak büyük haz veriyor :smiley:
ancak eski sahibininkileri ödemezler.

Etiketler

2014 de neler olacak bilen var mı??

yoksa 2013 de mi ???

ekinox' Alıntı:
2002 Model 2.7 nin 2012 yılı vergisi 2.420 TL
2011 yılı kasko değeri 49.200 TL imiş , 2012 yılındaki değeri bu rakamın altında olacak , 45.000 TL civarı olursa , %5'i 2.250 TL olur.
Dolayısıyla yıllık mtv kasko değerinin %5 ini geçecek.

Bu durumda bir alt dilimden (2.000-2.500cc) 1.449 TL olarak ödenecek. Doğru mudur?

Arkadaşlar bu konu hakkında sanırım bir çok arkadaş bilgi sahibi değil yada, MTV yıllık tutarı o yıl için açıklanan kasko değerinin %5 ini geçiyorsa bir alt dilimden vergilendirilir olarak bilinmekte.

Ancak yasada açıkça. Eğer araç kasko değerinin % 5 MTV tutarını aşıyorsa bir alt dilimden vergilendirilir. Ancak eğer bir alt dilimde yine kasko değerinin üzerinde ise bir alt dilime daha düşürülür. ( bilinmeyen konuda bu aslında bir alt değil kasko değerini o da aşıyorsa onunda bir altından vergilendirilir) bunu vergi daireleri size söylemez ve siz aslında 2 alt dilim şartları taşımanıza rağmen dilekçeyi bir alt dilimden yararlanmak istiyorum diye verirseniz verginizi bu şekilde ödersiniz. Bu konuya dikkat edin.

Bir nezbe vergi yükünden kurtarmış olursunuz.

mybrada, bir kez daha alt kademeden yararlanma ile ilgili bir kanun varmı. Ben tek kademe indirtebiliyorum. Bu konuyla ilgili yazılarda onu söylüyor. (Örnek http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/22279493.asp ) Yasa varsa paylaşabilirmisin?

Eger 2 alt kademen yararlanma varsa ii olur ama yetkililer soylemiyor tabi...:smiley:))

Sadece 1 alt kademeye iniyor. Zaten yapmanız gereken tek şey sigorta şirketinizden aracınızın kasko değerini gösteren bir kağıt almak. Onunla vergi dairesine gidip bu işle ilgilenen muhasebeye veriyorsunuz onlar da bakıp onaylıyor ve fiyat düşüyor 1 yıllığına sistemde. Sonrasında ister vergi dairesinde vezneden ister internetten vs yatırabiliyorsunuz vergiyi. 98 model ve altı 4.0 üstü olan araçlar eğer bu işten yararlanabiliyorsa vergileri 520+520 olacaktır.

mybrada' Alıntı:
Arkadaşlar bu konu hakkında sanırım bir çok arkadaş bilgi sahibi değil yada, MTV yıllık tutarı o yıl için açıklanan kasko değerinin %5 ini geçiyorsa bir alt dilimden vergilendirilir olarak bilinmekte.

Ancak yasada açıkça. Eğer araç kasko değerinin % 5 MTV tutarını aşıyorsa bir alt dilimden vergilendirilir. Ancak eğer bir alt dilimde yine kasko değerinin üzerinde ise bir alt dilime daha düşürülür. ( bilinmeyen konuda bu aslında bir alt değil kasko değerini o da aşıyorsa onunda bir altından vergilendirilir) bunu vergi daireleri size söylemez ve siz aslında 2 alt dilim şartları taşımanıza rağmen dilekçeyi bir alt dilimden yararlanmak istiyorum diye verirseniz verginizi bu şekilde ödersiniz. Bu konuya dikkat edin.

Bir nezbe vergi yükünden kurtarmış olursunuz.

İkinci alt dilime indirilme işleminin yapılamadığını biliyorum.
Gerçekleştiren varsa lütfen belge göstersin ki, pek çoğumuz hem 2. alt dilime indirelim hem de fazladan ödediklerimizi mahsuplaşalım...
Selamlar.

http://www.enkisa.com/kasko-degeri-uzerinden-indirimli-vergi-odeme-nasil-oluyor-13667.html
Burda yazıyor ve daha bir çok yerde ben halı hazırda 2 alt kademeden ödüyorum.
Başta bende 1 alt kademe diye biliyordum ancak sonrasında benide bir arkadaşım uyarınca dilekçeyi o şekilde verdim ve geçen yıl ve bu yıl bu şekilde ödüyorum. Eğer vergi dairesi bana kıyak geçmiyorsa böyle bir şey var demekki.

onumuzde bır ornek olduguna ve kanundada SADECE bır alt kadameden odenır demedıgıne gore uygulanması muhtemel gıbı gozkuyor.onumuzdekı hafta yenı bır dılekceyle mahsuplasma ısteyecegım.bakalım ne olacak..

Merhaba,daha once de yazdim ama canli ornek olunca bizim yazdiklarimiz anlamsiz kaliyor.
Kanunda "aracin vergisi kasko degerinin %5ini gecemez'' demiyor,
"%5 i gecerse bir alt kademeden odenir" diyor.
Vergi dairesi de burada aslinda yoruma az acik olan bir duruma dusuyor.
Eger mukellef ikna edebilirse ki yukaridaki arkadas bunu basarmis iki alt kademeye inmis.
Bu arada ornek verilen yazarin 3/ocak/2013 tarihli yazisinda ikinci alt kademeye inemez diyor.
Halbuki yukarida verilen tarihte ayni yazar inilir diye yaziyor.
Yinede ne kadar az verilirse o kadar iyi tabii ki.
Ben deneyemedim bir alt kademe bende durumu kurtariyor cunku.
Sadece bilgi amacli yazdim,Kimsenin isine karismak gibi dusunulmesin lutfen.
iyi aksamlar.

Bende p.tesi yiğenbey vergi dairesine gideceğim.Sonucu bildiririm. mybrada teşekkürler..

Ynt: 2012 Mtv....4.0 L Ve Üzerindeki Araçların Vergileri

Neoldu arkadaşlar hala sonuç yazan olmadı.

Ynt: 2012 Mtv....4.0 L Ve Üzerindeki Araçların Vergileri

bu ısler vergı dairesın veya o ılın vergı dairesı mudurunun yorumuna kalmıs bısey degıl...ben tartıstım bu konuyu en son vergı daıresındekı kısının soyledıgı ...........Arkadasım ben sadece senın motor ve yas bılgılerını sısteme gırıyorum sıstemde bana yenı bı deger verıyo ve o deger uzerınde oynama yapma hakkım yok bu sıstem dırekt GIB gov.tr mudahale edılebılır. onların belırledıgı fıyatlar ..yoksa ben kendı aracımın akrabaların es dost kım varsa caktırmadan bı alt dılımden odemelerını saglardım.. bu konusmadan sonra cozum ıcın genel merkezden cozulmesı kanısına vardım..varsa oralarda tanıdıgı merkezden baskı yapsınlar...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,621
Kaydolan Son Üyemiz
Gamze Erol

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR