2012 MTV....4.0 L ve Üzerindeki Araçların Vergileri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Sarp12345 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 75
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 37,721
Ynt: 2012 MTV....4.0 L ve Üzerindeki Araçların Vergileri

judge' Alıntı:
ruhsatınızla birlikte bir sigortacıya gidin, kaskoya esas değerini belirleyen bir form dolduracak. Bununla birlikte vergi dairesine dilekçeyle başvurun. Talebinizi yerine getirecek ve alt dilimden ödeyeceksiniz.

Merhaba,

http://www.tsrsb.org.tr/sayfa/motorlu-tasitlar-vergisi-ile-ilgili-listeler
adresinde 97 öncesi araçların mtv'ye esas olacak kasko değerleri tablosu bulunuyor. İşinize yarayabileceğini düşünüyorum.

Saygılarımla.

Etiketler

selam Melih bey dogrudur orada oturuyorum.siz ne tarafdasınız?

judge' Alıntı:
ruhsatınızla birlikte bir sigortacıya gidin, kaskoya esas değerini belirleyen bir form dolduracak. Bununla birlikte vergi dairesine dilekçeyle başvurun. Talebinizi yerine getirecek ve alt dilimden ödeyeceksiniz.

ben dün gittim .

15 yaş üzeri mtv indiriminden faydalanamayacak artık sanırım. çünkü aracın kasko değeri yok. geçen yıl hesaplanıyordu şimdi değiştirmişler sanırım.

%5 de %6 olmuş.

sigortacı bu gün tekrar soracak bi kaç yere.kesin cevabı eklerim lakin şuan kasko değeri yok aracın.

sanırım buldum.

alt tarafta eski yılların kasko değerleri mevcutmuş. dün görememiş sigortacı arkadaş.

sanırım bu vergileri mumla arayacağız.
http://www.muhasebedergisi.com/vergi/mtv-de-sistem-degisiyor.html

1997 model 4.0 ZJ için ödediğim vergi 677 TL Yıllık şu anda. dilekçe verdim. vermeseydim 966 TL idi.
5.2 olsa vergi 1353 TL yken 966 TL olacaktı.

1997 model için kasko bedeli 18000 TL miş.

http://www.motorlutasitlarvergisi.com/

1997 model ve 3.9 olsa motorunuz 4.0 ile aynısını ödersiniz.

turbocolic' Alıntı:
Bugun 2006 grnad 3.0crd için 1210.5 tl ödedim içime oturdu vallaha.

hehe bizde 2009 a ödedik 1935 TL 6 aylık.

Söylenenleri yaptım arkadaşlar
Önce sigortacımdan "2007 yılı motorlu taşıtlar vergisi tutarına esas olan kasko sigortası değeri bildirim formu" nu doldurup onayalamsını istedim.
Onayladıktan belgeyi aldıktan sonra Vergi dairesine giderek başvuruda bulundum
Sonuç yıllık vergisi 1.352,00 TL olan 5,2 96 model olan aracımı 976,00 TL ye indirdim.

Buda sizden aldığım link
Paylaşan herkese teşekkürler.

Arkadaşlar,Kasko değer listesinde olmayan araclar için:
1-Ruhsat fotokopisi
2-Bazı araçların motor silindir hacmi ruhsatta yazmıyor.Bunun için MTV Vergi dairesindeki kayıdının bi suretinin çıktısı.
3-Dilekçe-adres bilgisi ve faks numarası yazılacak.
Bu evraklarla birlikte Büyükdere Caddesinde ki Sigorta Reasürans Birliğinin ofisine gidilip evraklar verilecek.
Kasko değer belgesi alındıktan sonra,(tanıdık bir sigortacıya veya Ümraniye deki MTV Dairesinin oradaki sigortacılar da hazırlıyorlar)Kasko değer belgesi hazırlatılacak bu evraklar MTV Dairesine Dilekçeyle birlikte teslim edilecek,bir hafta sonrada gidip verginizi yatırabilirsiniz..
Geçmişe yönelik alacaklarınız içinde aynı işlemlere ek olarak,mahsup edilecek senelere ait Kasko bedellerini de çıkartırmanız gerekiyor.Alacak miktarlarınız düştükten sonra ister hesap ınıza para iadesi veya borçlarınızla mahsuplaşabiliyorsunuz..

Konuyu arazi aracından kısa bir süreliğine çıkartıyorum, müsadenizle :smiley:

2004 model Golf R32 aracım var. 3200 cc

Araç, kasko değer listesinde yer almadığından, yetkisi servis tarafından Doğuş Otomotive danışılarak, yine Doğuş'un bünyesindeki bir sigorta şirketinden, yakın ve farklı bir araç seçilmiştir. ( Kaskoya eklenen bir madde ile durum belirtilmiştir )
Aracın kasko bedeli 47.000 TL görünmektedir.
Yıllık vergisi ise 3600 TL dir.

Bildiğim en basit hesapla, kasko bedelimin %5'i 2.350 TL.
Bu durumda, bir alt kademe silindir hacminden ödemem hakkım oluyor, doğru mu?
Şayet doğruysa ve gerçekleşirse, 1.255 TL az ödeyeceğim.

Şimdiden teşekkür ederim.

Sevgiler,

Emre.

emak' Alıntı:
Konuyu arazi aracından kısa bir süreliğine çıkartıyorum, müsadenizle :smiley:

2004 model Golf R32 aracım var. 3200 cc

Araç, kasko değer listesinde yer almadığından, yetkisi servis tarafından Doğuş Otomotive danışılarak, yine Doğuş'un bünyesindeki bir sigorta şirketinden, yakın ve farklı bir araç seçilmiştir. ( Kaskoya eklenen bir madde ile durum belirtilmiştir )
Aracın kasko bedeli 47.000 TL görünmektedir.
Yıllık vergisi ise 3600 TL dir.

Bildiğim en basit hesapla, kasko bedelimin %5'i 2.350 TL.
Bu durumda, bir alt kademe silindir hacminden ödemem hakkım oluyor, doğru mu?
Şayet doğruysa ve gerçekleşirse, 1.255 TL az ödeyeceğim.

Şimdiden teşekkür ederim.

Sevgiler,

Emre.
dogrudur.vergı daıresınde duzeltme yaptırarak o sekılde oduyorsunuz.hatta gecmıs odemeler ıcınde duzeltme verıp ıade alabılıyorsunuz..

PIKACU' Alıntı:
dogrudur.vergı daıresınde duzeltme yaptırarak o sekılde oduyorsunuz.hatta gecmıs odemeler ıcınde duzeltme verıp ıade alabılıyorsunuz..

Teşekkür ederim, sağolun.

Yanlış olmasın ama aracın geriye dönük ödenen vergiyi geri alma imkanı olduğunu duymuştum,önceki yıllardada aynı hesabı yapıp yani %5 olayı tutuyorsa tescil tarihinden itibaren tutan yıllarda alınabiliyor.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,829
Kayıtlı Üye Sayımız
166,623
Kaydolan Son Üyemiz
kalyoncusenol@gmail.

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR