janberkaydemir
chusha
Bu secimde bütçe önemli olsada esas dikkat edilmesi gereken gezi tercihleriniz ve araç içindeki kişi sayısı.Malesef o konuda tecrübem de bilgim de yok. Ben de aracıma heki arıyorum şu aralar ama ne markada ne modelde netleştiremedim. Hatta geçenlerde gidip minibüs servislerde kullanılan tavan havalandırma camlarına da baktım. Fiyat olarak neredeyse 3te1i. Kafam karışık bu konuda malesef.
Biz 4 yıldır T5 Caravelle ile geziyoruz. Karavan geçişi sonrasın da da benzer sekilde gezeceğiz.
Tatil amaclı kullanım yok ( Deniz kenarı veya yaylalarda uzun süreli aynı yerde konaklama gibi), iki kişilik bir kullanım ( Çocuklar 12 yaşından sonra beraber gezmek istemiyorlar, tatil benzeri bir gezi dışında pek ortak nokta olmuyor. ) , bir yerde en fazla iki gün konaklama ve Nısan / Ekim dönemi uzun süreli ve uzun km gezileri.
Bu gezilerde karavanın içinde geçen zamanımız çok az.
İlerde satmak için avantajli olur beklentimiz de yok. (Çoğu yeni karavancı yeterli gezi yapamadan satıyor)
Bu düşünüldüğünde karavan içini genelde gece uyurken kullanacagiz, Gece hava sirkülasyonu sağlandığı ve acil durumda arac disina çıkma imkanimiz oldukca bizim için çözüm de havalandırmalara büyük bir bütçe ayırmaya gerek olmayacak.
Seçimimiz de minibüs havalandırmalarının yeterli olacağını düşünüyoruz.
Selamlar...