Karavanlahayat
Karavanla Hayat Güzeldir
Dostlar merhaba,
İsmim Doğan,
Bir gün yolda komşumuz, karavanını temizleyen Erol Yaralı abi ile kısa bir sohbetten sonra karavan ile hayatı araştırmaya başladım ve yaklaşık 1 yıl önce aranıza katıldım. Bu süre zarfında sadece uzaktan izliyordum. 2 hafta önce biz de hayalimize kapılıp bir Fiat Ducato 15 m3 L4H2 (16+1 camlı minibüs) satın aldık. Şimdi yavaş yavaş karavan yapımına başlayacağız. 3 küçük çocuğum var bu nedenle 4+1 ruhsat almak üzere yola çıktım. Planımda aşağıdaki tüm özelliklerin olmasını planlıyorum. Tavsiye ve uygun malzeme tedariki için yönlendirmenize açığım.
Sketch up dan bir çizim de yaptım. Tasarım fotoğraflarımı da mesaja ekliyorum. Küçük değişiklikler tabi ki olacaktır. gözünüze batan detayları aktarabilirsiniz.
instagram hesabımdan da yapım aşamasındaki video ve resimleri ayrıca paylaşacağım. instagram hesabım @karavandahayat oradan da takip edebilirsiniz.
1- 4+1 yolcu kapasitesi
2- Arkaya C oturma grubu (2 kişilik yatak olacak) /masa (sökülebilir) ve üste sökülebilir (ya da asansör) ranza yatak
3- Ön 2 li koltuk ve masa grubu (yatak olabilecek)
4- 12V ve 220V elektrik alt yapısı (1 ya da 3 kW tam sinus inverter + 300/400W güneş paneli)
5- 220V Led TV
6- 220V Buzdolabı
7- Elektrikli maceratörlü WC, Duş (Hermetik Şofben-Gazlı)
8- 150-200 Lt temiz ve pis su tankları - gösterge panelleri v.s.
8- Led Aydınlatma (2 okuma, 3 kademe Tavan, 1 Ön Masa aydınlatması, Dış aydınlatma)
9- Mutfak (2 Li gazlı ocak, sıcak/soğu su tesisatı, lavabo)
10- Webasto diesel ısıtıcı (5-8kW)
11- Kauçuk(alüminyum folyolu) izolasyon
12- İç kaplama (buna henüz karar veremedim ) )
13- Tente (detay araştırmadım)
14- Araç üstü sepet (tasarım aşamasında)
15...... Birçok küçük detay.
İyi dileklerinizi ve desteklerinizi bekliyorum.
Selamlar .
İsmim Doğan,
Bir gün yolda komşumuz, karavanını temizleyen Erol Yaralı abi ile kısa bir sohbetten sonra karavan ile hayatı araştırmaya başladım ve yaklaşık 1 yıl önce aranıza katıldım. Bu süre zarfında sadece uzaktan izliyordum. 2 hafta önce biz de hayalimize kapılıp bir Fiat Ducato 15 m3 L4H2 (16+1 camlı minibüs) satın aldık. Şimdi yavaş yavaş karavan yapımına başlayacağız. 3 küçük çocuğum var bu nedenle 4+1 ruhsat almak üzere yola çıktım. Planımda aşağıdaki tüm özelliklerin olmasını planlıyorum. Tavsiye ve uygun malzeme tedariki için yönlendirmenize açığım.
Sketch up dan bir çizim de yaptım. Tasarım fotoğraflarımı da mesaja ekliyorum. Küçük değişiklikler tabi ki olacaktır. gözünüze batan detayları aktarabilirsiniz.
instagram hesabımdan da yapım aşamasındaki video ve resimleri ayrıca paylaşacağım. instagram hesabım @karavandahayat oradan da takip edebilirsiniz.
1- 4+1 yolcu kapasitesi
2- Arkaya C oturma grubu (2 kişilik yatak olacak) /masa (sökülebilir) ve üste sökülebilir (ya da asansör) ranza yatak
3- Ön 2 li koltuk ve masa grubu (yatak olabilecek)
4- 12V ve 220V elektrik alt yapısı (1 ya da 3 kW tam sinus inverter + 300/400W güneş paneli)
5- 220V Led TV
6- 220V Buzdolabı
7- Elektrikli maceratörlü WC, Duş (Hermetik Şofben-Gazlı)
8- 150-200 Lt temiz ve pis su tankları - gösterge panelleri v.s.
8- Led Aydınlatma (2 okuma, 3 kademe Tavan, 1 Ön Masa aydınlatması, Dış aydınlatma)
9- Mutfak (2 Li gazlı ocak, sıcak/soğu su tesisatı, lavabo)
10- Webasto diesel ısıtıcı (5-8kW)
11- Kauçuk(alüminyum folyolu) izolasyon
12- İç kaplama (buna henüz karar veremedim ) )
13- Tente (detay araştırmadım)
14- Araç üstü sepet (tasarım aşamasında)
15...... Birçok küçük detay.
İyi dileklerinizi ve desteklerinizi bekliyorum.
Selamlar .