Ynt: 2008 Grand Vitara Dizel
.. benzinli araçlardan artık kurtulmak istiyorum > bu fikrinize katılmıyorum..
dogrusu 0 km alıp 70<->100 bin olunca yeni sahibine devretmek..
maddi olarak müsait iseniz dogru yol bu..
150 bin km yi gecmiş yeni nesil dizeller sırasıyla size..tüm parcalarını yeniletir.debimetre,egr,turbo,basınç sensörü,enjektör,hdi pompa,belki motor kapagı.vs.. derken sizde ne keyif nede para bırakır..
yanan sarı arıza lambası devamlı can sıkar her arıza okudugunuzda başka bir kod vede mecbur anlamınıda ögrenirsiniz ..o arıza sebeb veren parca yenilenmeden ışık sönmez..o parca degişince sıraya bir digeri girer..her seferinde mazotlu motor uzmanı olur cıkarsınız..
düşük devirde yüksek tork güçü..turbo destegi vs..kullanımı keyif verir..benzinliden bu bakımdanda iyidir..parantez içinde..
işletim maliyeti acısından benzinlide sadece buji masrafı olur her 20 bin gibi her ikisindede yagı filitresi aynı zamanlarda degişeceginden benzinli masrafsız binilecek arac türüdür..
özetlersek senede 10 bin km altı için benzinli arac tercih edilmeli..senede 20 bin üstü km için tüplü ve öfkeli olmalı..senede 50 bin km.üstü mazotlu tercih sebebi olmalı..
2005 den sonraki bu kasada ön defransiyeli aşagıya alma işi bu tarihe kadar cözülmedi..!..yükseltme yapmak istiyenler 5 cm. yi gecmemeli gecerlerse ön dif ve ön akslar dan cok başları agrır..bir eski kasada ön dif 3 cm aşagıya alınıp bozulan aks acıları bir nebzede olsa yerine geliyor..bun da mümkün degil..