Ynt: 2008 Grand Vitara Dizel
Ben de Yeni GV-Diesel sahibiyim, öncelikle belirtmek istediğim bu araç rijit bir yapıya sahip olduğundan monokok gövdenin ,ağır off road şartları haricinde,yol tutuş perf.ve güvenlik açısıdan oldukça avantaj teşkil ettiği kanısındayım.Tıkırtı konusuyla ilgili şimdilik bir problemim yok,gerçi 11.000km deyim ama zaman ne gösterir bilemiyorum,vuruntu benzeri ses bu aracın tipik (karekteristik) aktarma organlarından gelen bir hareketliliğin sesi özellilkle,probleminiz bu anlamda ise endişeye gere yok, 1.vitese düşürdüğünüzde devir ve gaz pedalı orantı tepkisini iyi ayarlamak gerekiyor,sert komutlarda tak-tak vuruntu sesi duyulabiliyor ve araç silkeleniyor,sonuç olarak bu bir sürekli -4wd bir araç ve bunları fazla kafaya takarak binek araçla mukayese etmemek gerekli.
Devir saatini vites geçişleriyle uyumlu kullandıktan sonra (ben ort 2500-3000 arası geçiş yapıyorum)ve her dizel gibi ısınmadan yüklenmedikten sonra motor sağlığı-ömrü açısıdan bu vasıtayla bir probleme sebep vermeyeceğinizi düşünüyorum.
Bu arada ben pas önleme-alt koruma , ses yalıtımını da yaptırmıştım faydalı old.düşünnüyorum,gerçi beni ilgilendiren daha çok ses yalıtımından öte aracın altının korunmasıydı.
Bence harika bir araç,sadece hassasiyetine dikkat etm.gerekiyor,keyifli sürüşler.