2008 Grand Vitara Dizel

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ugurgul Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 206
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 77,127

ugurgul

Ana Kamp
Yer
istanbul
2008 model grand vitara dizel aracım var ama off road performansı hakkında ve uygulanabilinecek işlemler hakkında hiç bir fikrim yok.Sanırım sitede de görmedim genelde eski kasa araçlar var.Eski kasasına hiç binmedim aralarındaki farkı kullananlar paylaşabilirse sevinirim...

Etiketler
Ynt: 2008 Grand Vitara Dizel

Genelde yeni kasalar için off-road modifikasyonu icin parçalar geç üretiliyorlar. Umarım sizin araç icin üretirler. Sizin aracı tam tanımamakla beraber, eski kasasının kemikli ve off-roada daha yatkın olduğunu söyleyebilirim.

Jeep34' Alıntı:
Genelde yeni kasalar için off-road modifikasyonu icin parçalar geç üretiliyorlar. Umarım sizin araç icin üretirler. Sizin aracı tam tanımamakla beraber, eski kasasının kemikli ve off-roada daha yatkın olduğunu söyleyebilirim.
Bizim aracın off roada pek uygun oldunu düşünmüorum.zira çok narin hemen kırılacakmış gibi gelio bana...

Yeni kasa G.Vitaraların en büyük handikapı monokok şasi olması. Yani eskiler gibi sağlam profil merdiven şasi değil.
Bu durumun ne kadar sorun olacağını bilemiyorum ama beni rahatsız ediyor :(
Modifikasyon konusunda Uğur'un dediği gibi beklemek lazım. Türkiyede sanırım ilk defa Mehmet Becce bu konuya el atar.
sevgiler

Turkiye'de olan yeni kasa grand vitara 1,9 cc ve torku düşük(benzinli versiyonda tork sayısal daha fazla ama dizelle kıyasla güc daha fazla anlamına gelir mi ????),motor gücü açısından da araziye uygun mu bilemiyorum.Amerika'da bu araçların v6 3200 cc ve 2700 cc dizel versiyonları var.bunlarla ilgili youtube'da off-road denemeleri ve profesyonel anlamda test sürüşleri mevcut. Bu bakımdan size yardımcı olabilir.
tabiki bu araçlar için off-road deneyimleri hakkında veriler az, Ancak zaman ilerledikçe bu araçlar hakkında iyi veya kötü off-road deneyimleri daha artacaktır.kim bilir eski kasa grand viralardan belki üstün yönleride çıkabilir. veya sitemizde bulunan 1.nesil vitaralar uygulanan(karter koruma vb..)bazı modifikasyonlar bu araçlara uygulanabilir. sadece yükseltme kitinin var olduğunu duymuştum,ama detayını bilemeyeceğim

arazide kalkışları falan güzel kurban bayramında 30 derece eğimli bir rampada standart lastiklerimle hiç zorlanmadan kaldırdım ssanırım bir kaç modifikasyon işlemiyle bişiler yapabilir.

Pazar günü Şile-Üvelide seyirci etabında bir tane yapılı gördüm. Monokok yapıda offroad için bir Lada örnegi var elimizde, arazide denemek ve görmek lazım, sağlamlaık açısında ilerleyen zamanda belki sorun yaratabilir, ama hafiflik açısından belkide avantaja çevrilebilir. Tabi nerede nekdar nederece offrad yapmak istediginizle ilgli. Hafifi offraod ve arazi gezilerinde ise iş yapacaktır. Modifikasyon ve araç ile biraz oynamak gerekecektir. Mehmet Becce sanırım bir çalışmalar yapıyordu bir danışmak lazım.

internette ararken bir ara hollandada bir adamn yeni kasa GV sını görmüştüm siyah bir GV idi günlük kullanma modifiye etmiş yükseltme ve MT lastik ile işi bitirmişti. Araba bu yapılı hali ile çok da şık ve diri duyuyordu. Demekki dünyada ufak ufak ufak oynamaya başladılar.Ancak ilginç olan aynı adam other photos diye başka bir bölümde My off road zuki diye tanttığı araç full modifiyeli 2003 5 kapı grand vitara idi. O siteyi dün akşamdan beri ayyorum bulamadm dulduğum anda burada link vereceğim.

ben hafiif off road düşüünüorum zaten taşlı çamurlu birazda karlı yolarda yüzümü kara çıkarmasın yeter.

ugurgul' Alıntı:
ben hafiif off road düşüünüorum zaten taşlı çamurlu birazda karlı yolarda yüzümü kara çıkarmasın yeter.

O zaman hiç sorun yok demektir. Size fazlasını sağlayacağından eminim :D

erdalyaman' Alıntı:
O zaman hiç sorun yok demektir. Size fazlasını sağlayacağından eminim :D
teşekkür ederim erdal abi.ama bizim araçta biraz fazka vibrasyon var.acaba yeni kasalarda kronikmi yoksa bizemi denk geldi.birde aldığımız zaman disklerden biraz fazlaca problem yaşattı.

Yeni kasa GV kullanmadım bu nedenle fikrim yok. Vibrasyonda kasıt titreşimin yarattığı istenmeyen sesler diye algıladım, Yeni bir araçta olmaması gerekir diye düşünüyorum. Servise danışmakta yarar var.
Eğer bu modellerde kronik bir sorun ise size son çare olarak bir önerim olacak; ziebart türü firmalarda ses yalıtımı yapıyorlar, aracın altına, taban döşemesine, kapı ve bagaj iç döşemeleri dahi sökülüp saca özel bir madde (filinkot/silikon türü) sürüyorlar. Bunu 8 yıl kadar önce Honda CRV aracıma yaptırmış ve çok memnun kalmıştım, benzeri sesler kesildi ve tok bir duruma gelmişti.

evet erdal abi aynen öle.yeni bir araç olduğu için çok rahatsız ediyor gerçekten.sanırım söylediğiniz yalıtım olayını biraz araştırmam lazım.

yeni kasa grant vitarada dört teker bagımsız süspansiyona sahip bir arac monokok şase sadece nivada degil XJlerde monokok şasedir aşırı engebeli olmayan arazilerde bagımsız süspansiyon yol tutuşu bakımından faydalı olacaktır arazi modifiyesi derken sert off roada pek uygun olmıya bilir ama arazide sizi ulaşmak istediginiz noktaya şartları zorlamadan ulaştıracaktır

yeni kasa grand vitara dizel modellerinde belli kilometrelerde,özellikle çok stabilize yol yapan araçlarda göğüs kokpitinden tıkırtı sesleri geliyormuş, sıkılması gerken birkeç nokta olduğunu ve bu işlemden sonra seslerin kesildiğini bursa genel serviste belirttiler.aracım benzinli olması ve böyle bir sorunu olmadığı için detayını sormadım. vibrasyon olarak kastettiğiz bu olabilirmi? aynı şeyleri bir arkadaşıma izmir servisinde de söylemişler.

Ben de Yeni GV-Diesel sahibiyim, öncelikle belirtmek istediğim bu araç rijit bir yapıya sahip olduğundan monokok gövdenin ,ağır off road şartları haricinde,yol tutuş perf.ve güvenlik açısıdan oldukça avantaj teşkil ettiği kanısındayım.Tıkırtı konusuyla ilgili şimdilik bir problemim yok,gerçi 11.000km deyim ama zaman ne gösterir bilemiyorum,vuruntu benzeri ses bu aracın tipik (karekteristik) aktarma organlarından gelen bir hareketliliğin sesi özellilkle,probleminiz bu anlamda ise endişeye gere yok, 1.vitese düşürdüğünüzde devir ve gaz pedalı orantı tepkisini iyi ayarlamak gerekiyor,sert komutlarda tak-tak vuruntu sesi duyulabiliyor ve araç silkeleniyor,sonuç olarak bu bir sürekli -4wd bir araç ve bunları fazla kafaya takarak binek araçla mukayese etmemek gerekli.
Devir saatini vites geçişleriyle uyumlu kullandıktan sonra (ben ort 2500-3000 arası geçiş yapıyorum)ve her dizel gibi ısınmadan yüklenmedikten sonra motor sağlığı-ömrü açısıdan bu vasıtayla bir probleme sebep vermeyeceğinizi düşünüyorum.
Bu arada ben pas önleme-alt koruma , ses yalıtımını da yaptırmıştım faydalı old.düşünnüyorum,gerçi beni ilgilendiren daha çok ses yalıtımından öte aracın altının korunmasıydı.
Bence harika bir araç,sadece hassasiyetine dikkat etm.gerekiyor,keyifli sürüşler.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,845
Kayıtlı Üye Sayımız
166,628
Kaydolan Son Üyemiz
Rigor

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR