2008 daihatsu terios mu?2001 suzuki vitara mı?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan adalı17 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 54
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 25,147
Ynt: 2008 daihatsu terios mu?2001 suzuki vitara mı?

ben diğer araçların çok hafife alındığını düşünüyorum onlarında kendilerinie göre becerileri var.
özellikle her zaman asfaltta gidilmediğini ve ikinci araç lüksümüzün olmadığı düşünüldüğünde.

Etiketler

olasiliksiz' Alıntı:
Tepki demeyelim de, bu sitede bu tür araçların (terios, rav4, crv vs) sanki boşu boşuna üretilmiş olduklarına dair bir hava var, ben de nedense hep aksine şahit oluyorum. Bugüne kadar henüz ne aracı çamura batırabildim, ne de çıkamadığım "ufak tefek" tepeler oldu. Hadi bunlar şehir aracı diyelim, o ufak tefek tepelerden şehir içinde bile var, ankara'da dikmen'e bir uğrayınca görüyorsunuz. Bence arkadaş terios'u bırakın, reno9 alsa bile olur. Köyde insanlar öyle yapıyor tarla sahil ve tepelerde dolaşmak için daha fazla ekonomik imkan bulamadıklarından.
İlk mesajda yazdığım:
"Benim fikrim Vitara. Çünkü bildiğim kadarıyla Terios'ta ağır devir yok. Bu anlamda arazi performansı Vitara'dan düşük olacaktır.
İkinci olarak araçta kötü senaryo çok ciddi sorunlarla karşılaşsanız Vitara 1988-2003 arası geniş bir zaman diliminde üretilmiş olduğundan ve şu an hem bizim gibi normal kullanıcılar hem de ciddi off road'çular tarafından yoğun olarak kullanıldığından bulunduğunuz şehirde olmasa bile ciddi manada bilgi birikimine - tecrübeye sahip servisler, ustalar, internet ortamında dostlar, ister kaliteli yedek parça, ister yan sanayi parça vs... illa ki sorunu çözersiniz.
Üçüncü olarak zaman içinde aracı modifiye edeyim hem görüntüsü güzelleşsin hem de arazi performansını artırayım gibi bir düşünceniz olursa, Vitara'da yükseltme kiti, ayna mahruti, metal tampon, şnorkel... gibi bir sürü imkanınız olacak."
Bu sitede bahsettiğiniz şehir SUV'larının sanki boşuna üretilmiş olduğuna dair bir hava varsa bundan bana ne, benim mesajımla alakası ne, benim mesajımda böyle bir kelime veya bu anlama gelecek bir ifade mi var? Varsa neresi?
Ben sadece Terios'ta ağır devir yok yazdım, onu da bildiğim kadarıyla ifadesiyle açık kapı bıraktım. Ki yanlışsa düzeltin diye. Bu da ağır devir olmayan araç işe yaramaz anlamına gelmez.
Sizin mantığınıza göre arkadaşın sorduğu şartlarda ağır devire veya ilerde ihtiyaç olursa diye yazdığım modifiyelere ihtiyaç yok. O zaman bugünlük ihtiyacımız dışında ilerisi için hiç hazırlık yapmayalım.
Lütfen benim mesajlarıma yönelik fikrinizi paylaşırken, benim yazdığım bir cümle ile ilgili yorum yapın, sitedeki genel hava veya kompleksler(iniz)e göre değil.
Saygılarımla.

Soru soran arkadaş bir soru sormuş, bu kadar kişi bu kadar yorum yazmışız üzerine, kendisinden hala bir ses yok, o yüzden boşuna uzatmayalım boşuna tartışıyoruz.

sayın adalı17 her aracın avantaj ve dezavantajlarının olduğuna inanan biriyim ve kesinlikle zevk ve renklerin terciihine saygı duyuyorum. ancak suzuki vitara, jimny ve samurai kullanmış ve halen bir terrano ve samurai kullanan biri olarak derim ki, suzuki vitara çok fonksiyonlu ve kolay kolay yolda arazide kalmayan bir araçtır. bu araçları karadenizin zorlu derelerinde, dağlarında ve karlı yollarında kullandığım için birazcık tecrübem var diyebilirim. çünkü ben de ilk olarak eski kasa terios almak istemiş ancak daha sonra suzukinin 2, 4h ve 4l özelliklerini öğrenince vitara almıştım. ayrıca kolay kolay parça kırmaması ve parçasının kolay temini sizin için bir avantaaj olacaktır. ancak sonuçta şunu derim ki, binmediğiniz zaman bile evinizin önünde seyretmekten zevk alcağınız bir aracı tercih etmeniz sizi daha mutlu edecektir. suzuki alırsanız doğadan asla kopamayacağınızı da size garanti ederim

Herkesin arabası kendine güzel gelir. bir 2003 Terios kullanıcısı olarak iki yıldır gayet memnunum. doga düşkünleri balık ve av tutkunlarının severek kulanabilecegi bir araç. arızası kolay kolay olmaz tam gariban dostu. yakıtı digerlerine göre gayet iyi vergi bakım masrafları uygun daha ne olsun. lov' dan bahsediliyor buna gerek bile yok kendi sürekli 4 çeker özelligiyle gayet yeterli. küçük görünmesi insanları ürkütüyor inanın içinde bir canavar var kimseyi dagda bayırda bırakmaz. küçük sevimli dev. ;D

Sn.4x4 aşkına.katılıyorum.Hani derler ya en iyi araba sahip olduğundur.Yoksa seninki .benimki.meselesi görgüsüzlüktür.Adam yemez içmez.gider boyunu aşacak arac alır.sonra oturur ac ac ,bakar.buda bir tercih.Adamda para zibil gibi.gider rastgele bir şey alır.buda bir tercih meselesi.Burada kimsenin de bu sen,iben olayına girdiğine de inanmıyorum.Sadece hangi racın hangi özellikleri ve davranışları vardır onu paylaşmaya çalışıyoruz.Sağolsunlar buradaki arkadaşlar da ellerinden geldiğince birşeyleri de paylaşıyorlar.Yoksa kimse en ufak olan terios kardeşimize de bir şey dediği yok.en kalantor devasalara da bir şey dediği yok.Hiçbirimiz de bu aracları üretip te pazarlamıyoruz.Sn.4x4aşıkna .arkadaşa sorayım.bu günün fiyatları ile 3 halde ,yani şehiriçi.çamurda.ve ortalama ne yakar.Sizdeki galiba 1.3.Arkadaşın babasına aldık çok yakıyor,dedi.1.3.için. Neye göre çok yakıyor sormadım.uzattım lafı,hepinize iyi paylaşımlar.

Sizdeki galiba 1.3.Arkadaşın babasına aldık çok yakıyor,dedi.1.3.için. Neye göre çok yakıyor sormadım.uzattım lafı,hepinize iyi paylaşımlar.

Terios sahibi değilim ama genel bir gözlemimi aktarayım, 1.3 ve 1.4 gibi küçük motorlar aşağı yukarı 1.6 motorlar kadar yakıyor. Arada çok büyük bir fark yok. Hatta 2.0 gibi ülkemizin vergi düzenlemelerinin lüks saydığı normal boy motorlar bile 1.6 motorla kıyaslandığında en fazla %15-20 daha fazla yakıyor. Hal böyle iken asıl sorun benzin fiyatı, motor hacmi değil. Ha 6-8 silindirli en az 3.5 lt hacimli motoru olan bir araçtan bahsediyorsak, o zaman evet motor hacmi de sorun olabilir ;) 1.4 benzinli motoru olup ta az yakan bildiğim bir tek araç var o da cvt şanzımanlı honda jazz. O da şehir içi trafiğinde 7.5 lt nin altına inmez pek. Yani yakıt ekonomisinin yolu benzinden vazgeçmekten geçiyor.

Sn.Kürşat yazdıkların ben de ilave edeyim.bizde,800cc arac ta vardı basınca.2200cclik diğer aracımız. kadar olasada ona yakın yakıyordu,uzun yolda.Şimdi tekrar olacak ama biraz aracın bakımı ,biraz kullanıcı ve yol şarlarını da hesaplarsak yakıt hakında işler karışır.Burada aynı şartlar altında muadil olan durumdan ancak,doğruya yakın sonuclar cıkarabiliriz.Misal verecek olursak Corsa dizel.1.3,full depo, ile Acıbademden Ankaraya biraz etrafını dolışıp polatlıya gittim.550km,etti.Polatlıdan ,fulledim.Afyon vs Antalya ve çivarı dolaştım.950 Bin e yakın km yaptı.Şimdi aynı arac aynı sürücü aynı yük.yollar malum.hadi bakalım.bu arac için az mı yaktı çok mu?Şimdi basarsan yakar.Bunu hepimiz biliyoruz.Bu örnekleri hemen hemen her kes verebilir.Şimdi ben terios 1.3 ile suzuki 1.6 yı normal hali ile normal ve aynı şartlarda kıyaslarsak ne gibi bir sonuc çıkar, yakıt tüketimi olarak.onu merak ediyorum.varsa tecrübesi ve hikayesi anlatsın,bilelim.benden şimdilik bu kadar.hepinize iiyi paylaşımlar ve selamlar.

Eşit şartlar altında bir kıyaslama sonucu istiyorsanız fabrika verilerine bakabilirsiniz, o herkesin aynı şekilde yaptığı standart bir testin sonucu. Günlük tecrübelere pek uymuyor ayrı konu tabi :D

Ya fabrika verilerini bir türlü tutturamadım.şimdi kullandığım arac corsa 1000cc şehiriçinde 7 bucuk 8 gibi diyor inan bazen 10 yatta 11 lt.yaktığım oluyor.uzun yolda ise 4.bucuk 5 lt.diyor. onu adam gibi kullanırsan belki 6 fala oluyor.Çoğu arkadaşa sordum tutturan az.Belki sabırlı değiliz ondan.

Ya fabrika verilerini bir türlü tutturamadım.şimdi kullandığım arac corsa 1000cc şehiriçinde 7 bucuk 8 gibi diyor inan bazen 10 yatta 11 lt.yaktığım oluyor.uzun yolda ise 4.bucuk 5 lt.diyor. onu adam gibi kullanırsan belki 6 fala oluyor.Çoğu arkadaşa sordum tutturan az.Belki sabırlı değiliz ondan.

Bende 1.4 dizel motorlu toyota yaris var bir de 98 rav4. Yarisi fabrika verileri ile kıyaslayınca bence tutturamadım. Fabrika verilerine göre şehir dışı 4, şehir içi 4.5 yakması lazım. Şehir içi+şehir dışı karışık diyebileceğim bir şekilde kullanıyorum ve 5.5'in altına inmiyor. Aşırı dikkatli kullansam belki ancak 5.2 olur.
Öte yandan 2.0 motorlu rav4'ün şehir dışı yakıt tüketimi fabrika verileri ile gayet güzel tutuyor. 9lt benzin. Bir ara 8.7 ölçüyordum ama o orjinal olmayan lastik ebatı yüzündenmiş, ölçüm hatası.
Şehiriçi (12lt) tutar mı bilmiyorum, ölçecek kadar çok kullanmıyorum şehir içinde. Netice itibari ile lpg taktırdım. ;)

Eh işte bu işler böyle.şimdiliş kolay gelsin .

iyi akşamlar. iki yıl 1,3 lt M/T AC 2003 terios kullanıcısı olarak bir şeyler karalamak istiyorum. her kişinin sürüş, kulanım farkı ister istemez yakıt tüketimine etki eder. birde araçların kendine göre kullanım farklılıkları oldugu unutulmamalıdır. motor farklılıkları, araba farkı, ilk etepta kulanıcıya aracı tanıyana kadar bazı zorluklar çıkarır bunlardan biride yakıt tüketimi. kendimden örnek verirsem. terios bu aracı zevkle kullanmaktayım. iki yılda 20.000km yaptım. bunun yarısı toprak yolda yapılmıştır. terios çok seri bir araç şehir içinde fites degiştirmekten başınız döner. bir o kadarda zevkli gaza dokundunmu sizi koltuga yapıştırması anlatılmaz. yakıta gelirsek. 90 ile 110 arası net % 20 fark yaratır. en ideali 87km bunu geçtigi an % 20 yakıta etki ediyor. kısaca 50tl benzinle 220km. uzun yolda. hız limiti 90,100 arası. tabi yolun en sagından. ;D uzun yolda 23tl, şehir içi 27tl, arazi 32tl. benzin 3750tl iken hesaplanmış kendi görüşümdür. şehir içi 85 hız limiti aşılmadıgı sürece agrasif kullanılmadıgı sürece ortalama 27,5tl arası olacagı kanısındayım kendim bunu uyguladım ve yakıttan gayet memnunum.

Merhabalar,

Fabrika verilerini tutturmak gerçekten imkansız gibi. Çünkü etki eden faktör (hava sıcaklığı,lastikbasıncı,lastikebadı,yol şartları,klima,sürüş tarzı vs.) sayısı çok fazla. Ben şimdiye kadar sahip olduğum araçlarımda(nissan almera hb 1.5 benzinli ve hyundai accent era 1.5 dizel) ş.içinde tutturamadım. Nissanla uzun yolda (bursa-iskenderun) yaz günü klima açık tutturmuştum ama ş.içi nafile. Hyunda iile uzun yoldada tutturamıyorum ama aracın kabahati yok az yakıyor diye ben basıyorum.

Saygılar.

Hyunda iile uzun yoldada tutturamıyorum ama aracın kabahati yok az yakıyor diye ben basıyorum.
Bir ara tatildeyken otomatik vitesli hyundai accent era 1.5 dizel kiralamıştık, güzel araçtı, az yakıyordu. Heryerinde bir bardak tutacağı var, şu elimdeki su bardağını nereye koysam da dökülmese diye fazla aramıyorsunuz. Karedeniz yollarında yaylaya giderken altını sürttük biraz. Bozuk yolları pek sevmiyor.
(Konuyu iyice dağıttık ama olsun... ;) )

konu sapsada faydası oluyor.pek te alakasızlaşmıyoruz.şunu anladım 4x4 lük arkadaşın bilgileri den yola çıkarsak terios gayet makul bir yakıt tüketiyor.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,807
Kayıtlı Üye Sayımız
166,611
Kaydolan Son Üyemiz
halilkarabacak

Çevrimiçi üyeler

Geri