Ynt: 2008 daihatsu terios mu?2001 suzuki vitara mı?
olasiliksiz' Alıntı:
Tepki demeyelim de, bu sitede bu tür araçların (terios, rav4, crv vs) sanki boşu boşuna üretilmiş olduklarına dair bir hava var, ben de nedense hep aksine şahit oluyorum. Bugüne kadar henüz ne aracı çamura batırabildim, ne de çıkamadığım "ufak tefek" tepeler oldu. Hadi bunlar şehir aracı diyelim, o ufak tefek tepelerden şehir içinde bile var, ankara'da dikmen'e bir uğrayınca görüyorsunuz. Bence arkadaş terios'u bırakın, reno9 alsa bile olur. Köyde insanlar öyle yapıyor tarla sahil ve tepelerde dolaşmak için daha fazla ekonomik imkan bulamadıklarından.
İlk mesajda yazdığım:
"Benim fikrim Vitara. Çünkü bildiğim kadarıyla Terios'ta ağır devir yok. Bu anlamda arazi performansı Vitara'dan düşük olacaktır.
İkinci olarak araçta kötü senaryo çok ciddi sorunlarla karşılaşsanız Vitara 1988-2003 arası geniş bir zaman diliminde üretilmiş olduğundan ve şu an hem bizim gibi normal kullanıcılar hem de ciddi off road'çular tarafından yoğun olarak kullanıldığından bulunduğunuz şehirde olmasa bile ciddi manada bilgi birikimine - tecrübeye sahip servisler, ustalar, internet ortamında dostlar, ister kaliteli yedek parça, ister yan sanayi parça vs... illa ki sorunu çözersiniz.
Üçüncü olarak zaman içinde aracı modifiye edeyim hem görüntüsü güzelleşsin hem de arazi performansını artırayım gibi bir düşünceniz olursa, Vitara'da yükseltme kiti, ayna mahruti, metal tampon, şnorkel... gibi bir sürü imkanınız olacak."
Bu sitede bahsettiğiniz şehir SUV'larının sanki boşuna üretilmiş olduğuna dair bir hava varsa bundan bana ne, benim mesajımla alakası ne, benim mesajımda böyle bir kelime veya bu anlama gelecek bir ifade mi var? Varsa neresi?
Ben sadece Terios'ta ağır devir yok yazdım, onu da bildiğim kadarıyla ifadesiyle açık kapı bıraktım. Ki yanlışsa düzeltin diye. Bu da ağır devir olmayan araç işe yaramaz anlamına gelmez.
Sizin mantığınıza göre arkadaşın sorduğu şartlarda ağır devire veya ilerde ihtiyaç olursa diye yazdığım modifiyelere ihtiyaç yok. O zaman bugünlük ihtiyacımız dışında ilerisi için hiç hazırlık yapmayalım.
Lütfen benim mesajlarıma yönelik fikrinizi paylaşırken, benim yazdığım bir cümle ile ilgili yorum yapın, sitedeki genel hava veya kompleksler(iniz)e göre değil.
Saygılarımla.