2008 daihatsu terios mu?2001 suzuki vitara mı?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan adalı17 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 54
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 25,147
Ynt: 2008 daihatsu terios mu?2001 suzuki vitara mı?

olasiliksiz' Alıntı:
Videodaki arkadaş çamurlu yerlerde aracı çok sert kullanıyor. O şekilde çok kolay batar geri de çıkamayabilir. Biraz nazik davranmak lazım ;) Böyle acemice kullanmaya niyeti olan varsa en azından arka tekerleklerde LSD kilit olan bir model bakmasında fayda var. 2011 terioslarda vardı, orta dif.kilidi + arkada LSD. 2008'de de olabilir.

o videodaki arkadaşlar çok ciddi iyi şöförlerdir :smiley:

Etiketler

o videodaki arkadaşlar çok ciddi iyi şöförlerdir Smiley

Evet, aracı tam çekim senaryosuna uygun yerde kasten batırmayı becerebilecek kadar iyi. Hani ben rav4'ü batıramadım dediysem, parantez içinde bela aramak gibi huylarım yoktur, çamurlardan efendice geçerim, hele hele öyle patinaj çektirmek gibi adetlerim hiç yoktur diye ek not düşeyim, yanlış anlaşılmasın. Bataklığın ortasında arabayı durdurup yeniden kaldırmaya çalışmaktansa hiç durdurmamak çok daha iyidir. Adam gibi kullanıldığı zaman bu araçlar hiçbir kilide ihtiyaç duymadan vıcık vıcık çamurlu yollarda hafif yokuşlu yerlerde bile yokuş yukarı çekiyorlar. Tekerlek çamurdan iyice dolup direksiyonu kaale almamaya başlayana kadar da bu böyle devam ediyor, durduğunuz yere öyle kolay kolay saplanıp kalmıyorsunuz öyle o videodaki gibi. Tabi bu açıklamalar sizin gibi tecrübeli offroadçılara gerekli değil ama suzuki mi alsam terios mu diye soran arkadaşa bir yardımı olur umarım.

o aracı bilerek de batırmış olabilirler orda, genel olarak off roadcu değiller ama pistte ciddi iyi araba kullanan ve arabaları çok iyi bilen adamlar. birçok şeyi eğlenceli şekilde yaparlar, çok acayip bölümleri var o programın akıl karı olmayan işler yapıyorlar

o aracı bilerek de batırmış olabilirler orda, genel olarak off roadcu değiller ama pistte ciddi iyi araba kullanan ve arabaları çok iyi bilen adamlar. birçok şeyi eğlenceli şekilde yaparlar, çok acayip bölümleri var o programın akıl karı olmayan işler yapıyorlar

Hakkaten eğlenceli adamlar, izlemek lazım.. ;)

olasiliksiz' Alıntı:
Hakkaten eğlenceli adamlar, izlemek lazım.. ;)

bir bölümü var kişi başı 1000 yada 2000 paund verdiler 3 üne, hepsi birer 4x4 araç aldı paraları yettiğince ve artan paraya modifiye yaptılar. Tam hatırlamıyorum ama birisi fj40 gibi bişey aldı sanırım, birisi defender olabilir sonra bunları yağmur ormanlarının ortasına bıraktılar , bir acil durum kutusu verdiler , ve işte şu yöne şu kadar km gidip denize ulaşıcaksınız dediler, acil durum kutusunu açtılar bir yerde içinden çıkanları yazmiyim ama öldüm gülmekten :smiley: hepside işe yaradı :smiley:

Tempus' Alıntı:
richard hamond un 'humster' defender bowler wildcat kullandığı bölüm var.dibine kadar kullanıyo 5 litre bowler i ve nerdeyse zevkten orgazm oluyo offroadın tanrısı benim diye bağırıyo. jeremy clarksonda dehşet bi ingiliz tankından arazide dipgaz range rower sportla kaçtığı bi bölüm var.ayrıca bu adamlar RR bowler nemesisi ilk test edenler bunlar .araba dakarda yarışmadan humster kullandı.adamlar bbc nin ikonu .bunların yaptığı testi kıyımı hiç bi tv bütçe ayırıp yapamaz.hilux un ölümsüzlüğünüde bu adamlar test etti, bugatti weron uda 360 a kadar zorladılar.arkadaşlar bu adamların sürüşüne dudak kıvırmış:smiley:gerçek anlamda bi aracı test eden en iyi ekip nerdeyse adamlar.bi bölümde türkiyeye giydirdiler savaş bölgesi vs. ondan herhalde bu testi beğenmeyişi gezenbilir camiasının.o teriosun 4 asfalt tekeriyle yaptıkları güzel hoş enstantaneler ama becce vitara ile 2005 te sanırım 2 sağlam teker bir patlak 1 jant üzerinde tuzlada cj lere nal toplattı.parkur böyle otoban değil aşureydi.bence kıyas kaldırmaz offroad kabiliyeti açısından.konforu tartışabiliriz.

arkadaşım, standart lastikle o terios un çıktığı dereden ben suzukinin
çıkacağını sanmıyorum.

AL1820' Alıntı:
çıkacağını sanmıyorum.

teriosun çıktığı heryerden suzuki rahat çıkar, ama mesele yakın meblağlara işinizi görücek daha modern yaşı az araba almak

AL1820' Alıntı:
çıkacağını sanmıyorum.
d
tartışılan model 2001 olursa ağır devri varsa bide jeremy clarkson kullanılıyosa bence çıkar.at sahibine göre kişner.ben rav mi garajdan çıkaramadım garaj girişinin eğimi toyotamı bayılttı yazanıda okudum burda.ben mehmet beccenin sağ arka çıplak jant üzerinde sağ arka patlak çıkmak üzere tuzla otodromun orda bi yarışta dipgaz giidebildiğini kendi gözümle gördüm.kulanan da önemli bi faktör

Suzuki ağır terios a göre ağır bir araba, bana o yüzden çıkmaz gibi geldi, hoş diğerininde nasıl çıktığını göstermiyorlar...
yinede suzki derim.

.ben rav mi garajdan çıkaramadım garaj girişinin eğimi toyotamı bayılttı yazanıda okudum burda.

Komik adamlar var dünyada tabi... ;D

çıkacağını sanmıyorum.

Çıkar ama ne yaptığını bilmeyen şöför suzukiyi daha rahat batırır, çünkü sürekli 4x4 değil. Önce batıp sonra çıkmaya çalışmaktansa hiç batmamak daha iyidir mantığıyla sürekli 4x4 gayet kullanışlı. Diferansiyel kilidi olmadan bile aracı yarı yarıya hafiflemiş sayabilirsiniz sürekli 4x4 olduğu için. Tekerlek başına düşen tork yarı yarıya düşüyor. Yeni terioslarda orta dif kilidi ve arkada lsd de var. Battıktan sonra çıkabilmek için yeterince donanımlı. Rav4'lerde durum biraz karışık, ilk nesilde ortada otomatik vitesli modelde otomatik çalışan, düz vitesli olanda manual kilitlenebilen havalı kilit var, ve LSD opsiyonel. Tam donanımlı olanını bulursanız o da gayet başarılı bir araç, bulamazsanız da özellikle batacağım diye uğraşmazsanız sizi yarı yolda bırakmıyor. Sonraki nesiller biraz daha asfalt odaklı, bildiğim kadarı ile orta dif. kilidini kaldırmışlar. Bu konuyu bir bilenden onaylatamadım tabi ayrı konu, netteki bazı bilgiler bu yönde.

Sadece raw4 değil.x5 te 3cm.kar vardı yoldan karaj a girinceye kadar geberecekti.Bu iş biraz arac biraz zemin Çoğuda SUVARİSİNE bağlıdır.Ama şu videolardan sonra .bu teriosların niye tutmadı? acaba.Bir bilen açıklasa fena olmayacak.Hani arayış içinde olan ve bu arayışını suzuki ile terios arasında dolaştıran birine ,ne anlatılır. teknik olarak.

.bu teriosların niye tutmadı? acaba.

Galerideki diğer araçları görenler arkalarına bakmadan kaçmıştır :D Biz bir ara daihatsu bayisine uğramıştırk. Materia 2. dünya savaşında nazilerin kullandığı arabalara benziyor yakından bakınca.

Bu biraz göreceli kimi tasrımını sever kimi sevmez.Diğer özellikleri de hesaplamak gerek.Eski serisi ufaktı hacim olarak.vs.bu sebeblerden biri, eksi olarak.

Evet eski kasa terios tasarımı devrildi devrilecek gibi duruyor.
Bu arada o bahsettiğiniz X5'le 3 cm karda az kalsın yolda kalanları biliyorum ben. Adam araca o kadar para veriyor ama kış lastiği diye birşeyden haberi yok.

Haberi vardı.Kar a akazırlıksız yakalandı.Zaten ondan sonra da satıldı.Hala alay konusu.Ama bu işin şaka tarafı düz lastil idi.ondan.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,807
Kayıtlı Üye Sayımız
166,611
Kaydolan Son Üyemiz
halilkarabacak

Çevrimiçi üyeler

Geri