2008 daihatsu terios mu?2001 suzuki vitara mı?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan adalı17 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 54
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 25,146

adalı17

Ana Kamp
bu ikisi arasında kaldım.
çanakkaleye yerleşeceğim.beni kampa,tarlaya,sahile,ufak tepelere..ayrıca şehirdede iyi olan araç lazım.sizce hangisi? hangisi daha ekonomik olur?

Etiketler
Ynt: 2008 daihatsu terios mu?2001 suzuki vitara mı?

ikisini de kullanmadım ama çanakkalede bir arıza durumunda suzukinin parçasını da ustasını da çok rahat bulursunuz gibi geliyor. suzuki benim tercihim olurdu.ama terios da çok güzel

Maalesef iki markanın da parçasını kolay kolay Çanakkale de bulamıyoruz ;) Ancak Daihatsu nun Çanakkale de servisi var .

Hacim çok önemli değilse terios fazlasıyla işinizi görür :smiley:

terios çok daha iyi sizin için ama 2012 den sonra sanırım terios markası türkiyeden çekiliyor araç satmayacak, bu nedenle servisleri azalır.

ama 10 sene en az servis garantisi veriyorlarmış

Dediklerine bakılırsa daihatsu uygun görünüyor.yalnız.bu saatten sonra eyilim şöyle olmalı,fiyat açısından.terios amcalar aşağı doğru inmek zorundalar.en azından piyasa beklentisi bu yönde.kolay gelsin iyi gezmeler.

Yeni kasa terioslar gayet güzel, amacınıza da uygun. Amaca uyduktan sonra yeni araç herzaman daha iyidir. Uygun olmasaydı eski model olmasına rağmen suzuki derdim.

Benim fikrim Vitara. Çünkü bildiğim kadarıyla Terios'ta ağır devir yok. Bu anlamda arazi performansı Vitara'dan düşük olacaktır.
İkinci olarak araçta kötü senaryo çok ciddi sorunlarla karşılaşsanız Vitara 1988-2003 arası geniş bir zaman diliminde üretilmiş olduğundan ve şu an hem bizim gibi normal kullanıcılar hem de ciddi off road'çular tarafından yoğun olarak kullanıldığından bulunduğunuz şehirde olmasa bile ciddi manada bilgi birikimine - tecrübeye sahip servisler, ustalar, internet ortamında dostlar, ister kaliteli yedek parça, ister yan sanayi parça vs... illa ki sorunu çözersiniz.
Üçüncü olarak zaman içinde aracı modifiye edeyim hem görüntüsü güzelleşsin hem de arazi performansını artırayım gibi bir düşünceniz olursa, Vitara'da yükseltme kiti, ayna mahruti, metal tampon, şnorkel... gibi bir sürü imkanınız olacak.

"kampa,tarlaya,sahile,ufak tepelere" gitmek için mi yerden yükseltilip yol tutuşu bozulmuş, yakıt tüketimi modifikasyonlar sebebiyle yükselmiş bir araç kullanacaksınız? Belirtilen amaçlar için terios bariz bir biçimde daha iyi.

olasiliksiz' Alıntı:
"kampa,tarlaya,sahile,ufak tepelere" gitmek için mi yerden yükseltilip yol tutuşu bozulmuş, yakıt tüketimi modifikasyonlar sebebiyle yükselmiş bir araç kullanacaksınız? Belirtilen amaçlar için terios bariz bir biçimde daha iyi.
Ben kamp, tarla, sahil, ufak tepeler denince bunları biraz daha belirsiz gördüğüm için yükseltme gerekebilir diye düşündüm. Tarla deyince ne derece çamurdan geçilir, kamp denince ne tür yollardan geçilir tam bilinmez diye düşünmüştüm. Zaten dikkatli okursanız, belki ilerde arkadaşın içinde daha ciddi off road beklentileri olursa araç değiştirmek zorunda kalmasın diye düşündüm.
Ama öyle büyük bir hata yapmışım ki daha soru sahibi bir şey demeden tepki gelmiş. Sözümü geri aldım, özür dilerim yanlış yazmışım. Hatta Terios'ta AT veya MT lastik seçeneği daha az diyecektim ama heralde belirlenen şartlarda HT ler yeterli olur.

Ben kamp, tarla, sahil, ufak tepeler denince bunları biraz daha belirsiz gördüğüm için yükseltme gerekebilir diye düşündüm. Tarla deyince ne derece çamurdan geçilir, kamp denince ne tür yollardan geçilir tam bilinmez diye düşünmüştüm. Zaten dikkatli okursanız, belki ilerde arkadaşın içinde daha ciddi off road beklentileri olursa araç değiştirmek zorunda kalmasın diye düşündüm.
Ama öyle büyük bir hata yapmışım ki daha soru sahibi bir şey demeden tepki gelmiş. Sözümü geri aldım, özür dilerim yanlış yazmışım. Hatta Terios'ta AT veya MT lastik seçeneği daha az diyecektim ama heralde belirlenen şartlarda HT ler yeterli olur.

Tepki demeyelim de, bu sitede bu tür araçların (terios, rav4, crv vs) sanki boşu boşuna üretilmiş olduklarına dair bir hava var, ben de nedense hep aksine şahit oluyorum. Bugüne kadar henüz ne aracı çamura batırabildim, ne de çıkamadığım "ufak tefek" tepeler oldu. Hadi bunlar şehir aracı diyelim, o ufak tefek tepelerden şehir içinde bile var, ankara'da dikmen'e bir uğrayınca görüyorsunuz. Bence arkadaş terios'u bırakın, reno9 alsa bile olur. Köyde insanlar öyle yapıyor tarla sahil ve tepelerde dolaşmak için daha fazla ekonomik imkan bulamadıklarından.

top gear terios testi biraz eğlenceli ve komik :smiley:

http://www.youtube.com/watch?v=0OC9OPitqXI

bu arada ingilizce bilmeyenler için, arabanın arkasına tilki idrarı sürüp tazıları peşinden bırakıyorlar :smiley:

Vallahi ne denir?.yeni kasayı ilk geldiğinde test sürüşüne katılmıştım.ama araziye giremedim.normal yolda kullandım.ipek aman aman bir etkisi yoktu.Fakat bu videoların bir kacını izledikten sonra durum değişti.Hatta arkadaşım a aldık .pek kullana madı yakıt ından memnun kalmadı. satı Nisan amcanın dizel Qashqai sini aldı.Şimdlik memnun tabiiki caddede kullanıyor.paylaşım için teşekürler.

Videodaki arkadaş çamurlu yerlerde aracı çok sert kullanıyor. O şekilde çok kolay batar geri de çıkamayabilir. Biraz nazik davranmak lazım ;) Böyle acemice kullanmaya niyeti olan varsa en azından arka tekerleklerde LSD kilit olan bir model bakmasında fayda var. 2011 terioslarda vardı, orta dif.kilidi + arkada LSD. 2008'de de olabilir.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,807
Kayıtlı Üye Sayımız
166,611
Kaydolan Son Üyemiz
halilkarabacak

Çevrimiçi üyeler

Geri