2006 Grand Vitara XL7 TD Modifiyesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan oguz1134 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 202
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 50,687
Ynt: 2006 Grand Vitara XL7 TD Modifiyesi

Oğuz Bey yükseltmeyi bilmem ama,

Geçen haftasonu 3 yıl aradan sonra tekrar sülüklügöle çıkayım dedim. Son kısım bozuk taş yol-ağır ağır gitmek gerekiyor. Aracın motor sıcaklığının yükseldiğini farkettim. (Dışarısı 12°C civarı olmasına rağmen) Genelde birinci viteste, bazen ise 4L 1. ve 2. viteste kullandım. Ara ara yanık kokuları gelmeye başlayınca kenara çekip kaputu açtım, fırın kapağı açmış gibi oldum. Su kaynatma falan olmadı ama yorgan gibi izoleli motor kaputu sıcaklığı aynen muhafaza ediyor, hava akımı olmayınca kaputun altı fırına dönüyor. Şnorkel taksam dışarıdan hava alsa diye ilk etapta aklıma geldi, daha sonra range roverlarda ön kapıların hemen ilerisinde motor kaputunun yanlarında gördüğüm ızgaralar aklıma geldi, biriken sıcak havayı tahliye etmeye yarar mı acaba? Yada aklınıza gelen başka çözüm var mı? Sanırsam siz de hararet yükselmesinden bahsetmiştiniz.

Etiketler

ben arabamı galeriçiden en az 100 bi km si silinmiş olarak aldım.. ??? tahminim benimki 300bin gibi gercek km si.en az.. ;) bana bunu yapanların cezası yukarıdan gelecektir elbet.. ???

bu kilomotreye ragmen komprosyon iyi sibob latikleri vs oldukca iyi...hatta iyiden de öte..

ama geriye kalan kıldan tüyden ne varsa bozuk yıpranmış..folofoş olmuş cıktı..

>> kaloriferiniz bunaltıcı derecede ısıtıyormu..? su sistemi içindeki pisliklerin toplanma mekanı kalorifer petegidir.. ;) sökmek için ön gögüs cıkması gerekiyor sanırım.. ;) hortumları kabine girdiği yerden sökün ve oto yıkamacısında 2 boruyada su sıktırın..cözülür büyük ihtimall yada bir motorlu aparata baglayıp yarım saatte temizleyenleri var.. ;)

>> termostat 2 kademeli..bunda..yani...>> hararet yaptı diye ..söküp atarsanız..su dolaşımı olmaz..bir yeri önden acarken bir yeride arkadan tıkıyor..önden arkadan çalışıyo da diyebiliriz onun için.. ;D
dogrusu suzuki yetkili servisten almak.. ;) ama pejo yetkili servisten de alınabilir..yan sanayii uyduruklar başınıza iş acar..derim..
3 tane 10 numara kafalı cıvata ile sökülüyor ama...cıkmıyor..adi..egr sisteminin de yarısı dışarı alınınca..cıkıyor.. ;) su koyunca üstündeki yeşil sibobtan havasını da almanız lazım..derim..

>> devirdaim..nerdeyse tüm pejo motorlarından cıkan model cok kolay bulunur..ama kesin yan sanayii almayın..derim..trigerle beraber dönüyor..degişimi ..işçiliği oldukca sıkıntılı..

>> radyatör alt ortada tahliye musluğu va bir suyunu boşaltın rengine bakın..cukulata rengi pas akıyorsa durum kötü önceden hararet görmüş anlamınada gelir..diger vitaralarla sadece üst kapagıfarklı geri kalan aynı bir tane yeni alıp kapakları aktarmalı ..yada şişlenip temizlenmeli..

izmit yuvacık da arazide zorladım rakım yüksek hava sıcaktı 105-110 dereceleri gördüm.. garmin ecoroute'den.. ;)

hiç bir vitaranın gösterge kadranındaki..hararet göstergesi hararetin yükseldiğini göstermez..altını çizerim..sadece motor yandığında çalışır ve gösterir yandığını.. ;D

2 tanede fan motorumuz var bunlar sıraylamı devreye giriyor..yada iki devirlimi..onları inçeleyemedim..bi fikrim ..yok calıştıklarından eminmisiniz..

aracın fonksiyonları saglammı gözden gecmeli..yetersiz gelirse sizin dedikleriniz gündeme gelebilir..ben doğru dürüst verim alamadım canıma tak etti komple ayıkladım..enjektörle..cok kaliteli bir pas ilacı içinde 3-5 gündür yüzüyor..ve cıkmaya hic niyetleri yok ,,biri cıktı oda 10 cm si paslı ve kaynaklı gibi..o rahat cıkanı idi..

psa nin düşük devirde cok güzel tork veren hoş bir makinası..ama işçilik bakımından..en rezili..tek kelime..+ çok da karışık..
2.0 ve 2.2 hdi motorun parcaları karışık kullanılmış ne olduğu belli olmayan bir motor..

ben bi verim alabilsem başka yerlerede kafa yorar ve çözerim..oralara gelemedim..15 gündür tamirdeyim..bir 15 daha sürer..

Fanlarım çalışıyor, onlarda sorun yok. Ancak dikkatimi çeken bir nokta, klimayı devreye soktuğumda bir tanesi sürekli sabit bir ritimle devreye girip çıkıyor. Hatta devreye girerken motor devri rölantideyken anlık düşüyor, oradan net anlaşılıyor. Sanki dereceye göre değil de otomatiğe bağlanmış gibi. Radyatörü değiştirmek, mesela daha kapasiteli bir hemcinsi ile, çözüm olur mu? Forumda bir yerlerde eski nissan terranoların avrupada iki, Türkiye'de tek radyatörle satıldığını, dolayısıyla arazide zorlanınca hararet yaptığını okumuştum. Kale radyatör alıp ilave ediyorlardı sisteme, düzeliyordu. böyle birşey yapamaz mıyız? Radyatör suyunu değiştirdim zaten, ama benim radyatör azar azar su kaçırıyor (3 haftada yaklaşık 1 bardak) bahanesi olur.
Aracı almadan hemen önce satan vatandaş fren balatalarını değiştirmişti, taktığı balatalar yanık kokusu yapıyor, olmazsa onları da değiştireceğim. Ayrıca kayışların bilyaları da gitmiş değişecek, debriyaja basmazken bazen ses yapıyor, basınca yok oluyor, bir usta debriyaj bilyası diğeri şanzıman grup bilyası dedi, şanzıman müsait bir zamanda indirilip anlaşılacak. İki ustaya şanzıman dedim, ikisi de hayalet görmüş gibi oldu.

İki ustaya şanzıman dedim, ikisi de hayalet görmüş gibi oldu. ;D

2 metrelik şanzımanı var grand vitara 5 kapı ile aynı arac ama cok farklı.. ;D ;D

2 radyatör peşpeşe duruyor konum olarak..cok uzun yol yaptıysanız sinek böçek toplayıp hava geçişini engelliyorda olabilir..ilacı panjur çıkıp tazikli su.. ;)

offroad yapanda camura buluyor.. ;) o pek bizde olmaz..

klimanın fanı ayrı o önde toplam 3 fan var.. ;)

büyük hacimli radyatör içindeki su miktarı litre olarak artar cogalır.. ;) şimdi soruyu sorayım fan motoru 1 litre suyumu cabuk sogutup soğumuş olarak motora yollar..1,5-2 lt.mi..? ..maksat soğutulmuş sumu..? bol miktarda sıcak sumu..?

deneme yanılma yöntemleri ile bu konu tecrübe ile sabittir tarafımdan.. :smiley: çin malı küçük kazanlılar 1.6 vitaralarda sorunsuz.. ;)

xl-7 td sahiplerini bir konuda uyarayım.. ;)

yerden 20-25 cm. yukarıda önde,, ön defransiyelin elektirikli motor vs teşkilatı var suya camura girmeyi aklınızdan gecirmeyin derim.. ;)

aracın burnunda ..burnunuzu sudan uzak tutun derim..ön dif calışmamazlık yaparsa o parcadandır..içimizde bozanımız varmı fiyatını paylaşabilirmisiniz..? :smiley:

simens ecd 15 ecu..buda beynimiz olur..ön tamponun üst bitim noktasında ,,sol ön far arkasında tampona kadar suya girerseniz kutup başını sökün dua edin derim.. ??? ::smiley:

ön defransiyel askı kolu ile 3 cm aşagıya verilmezse hoş olmaz.. 5 cm yükseltmede kullanılmıyor.. ;) benim amacım 8 cm yükseltip kupa ya el sürmemek.

arwin ahmet abimizin başına sardım bu muhabbeti hallediyor.. ;) yan tarafa hem kapak hemde askı kolu olarak tasarlanmış yeniden imali cok ciddi paralara mal olabilecek bir olay bu güne kadar kimse bulaşmamış.. ;)

hurdacıdan bir tane cıkma aldım onu torna da kesip biçip şekil verecegiz..bir askı kolu cıkmasını ilave bir parca ile toplam 3 parcadan 1 kulak imali işine girdim..

fren hortumu,sag aks flanşı,salıncak 2 adet ,amortisör gövde uzatmasını hazır aldım.

amartisör milleri uzatmasını yaptırıyorum

stabilazatör kolunu ayarlı olarak yeni imal ettim.

190 mercedes 6silindirin..ön yaylarını arkaya takıp sertlesterecem..önler get olacak 8 cm yükselmiş xl-7 olacak tüm parcalarım bu hafta sonu imalatı bitmiş olacak.. :smiley:
motor paramparca +enjektörlerim yok + keyfimde kalmadı denilebilir. ;) warn hub + 3 cm spacerlerim de hazır..
her şeyi kendi haline bıraktım elbet bi gün bitecek.. ???

a>>>>>dan z ye kadar bildiğim her yeri parmaklayıp elden gecirmeye calışıyorum bu arada enjektörden ters köşe yattık onu cözdük.şimdi yükslltme modifyesi,,vs hepsini bir tam gaz gidiyorum.
DSCF2142_zps59b11f01.jpg
DSCF2141_zps2c473d14.jpg
DSCF2136_zps1e10deb9.jpg
DSCF2124_zpsdf7588f6.jpg
DSCF2123_zps3ac53735.jpg
DSCF2122_zpsfa628d4d.jpg
DSCF2121_zps72835c4c.jpg
DSCF2120_zps73552e73.jpg
DSCF2119_zpsde5484e0.jpg
DSCF2117_zps36b72614.jpg
DSCF2138_zps7ac1d7fa.jpg

DSCF2148_zpse5d2408c.jpg
DSCF2116_zpsf39e839f.jpg
DSCF2115_zpsd9ee0456.jpg
DSCF2113_zps9d479cfa.jpg
DSCF2111_zps9bebfa68.jpg
DSCF2109_zps81a62390.jpg
DSCF2106_zps2bba1b0c.jpg

4.photobucket.com/albums/qq163/oguz1134/DSCF2108_zpsef6de567.jpg[/IMG]
DSCF21032_zpsf7e78338.jpg
DSCF2102_zpsab336819.jpg
DSCF2100_zps48acccf8.jpg

benimkindede accık hararet yapıyordu acabam neden...? su gecicek delik yokmuş ondan olabilirmi.. ;D ;D ;D

benim araba bitmez sahibi bensem.. ;D

alt muhafaza için şaseye parcalar yaptım temeli attım katları bahara cıkarım.. ;)

dif uzatma kollarını yapıp aracı 3 inç yükselttim.

her şey tamam tek kusuru motoru çalışıp yürümüyor şimdilik o kadar da olsun. ;D ;D

Ynt: 2006 Grand Vitara Xl7 Td Modifiyesi

oguz1134' Alıntı:
plakamı 34 yaptım ..ruhsatlar emniyette ..ben ruhsatsız geziyorum.. ;D

havuzlu pas pas aldım.

bagaj havuzu aldım..

başkada bir şey yapmadım.. ;) beyaz'da kuş kakaları fena görünüyor yıkatamadım bile öyle gidip geliyorum şimdilik.. :smiley:

oğuz bey xl-7 içi uzun zamandır bagaj havuzu aramaktayım fakat bir türlü bulamadım. Nereden temin edebilirim?

Ynt: 2006 Grand Vitara Xl7 Td Modifiyesi

yurt dışında var nakliyesi vs.. alınacak gibim degil.. ::smiley:

citroen c5 eski kasa cuk oluyor..

https://www.google.com.tr/?gws_rd=cr,ssl&ei=6IMpUr7XAciF4ATmmIDoBA#q=bilgi+oto+bayrampa%C5%9Fa

ben burdan almıştım..hatırlamazlar ..aracla gidin halledin..ürünler rus malı ve siyah.. ;) iş görüyor.. :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,747
Kayıtlı Üye Sayımız
166,563
Kaydolan Son Üyemiz
Efe Kurt

SON KONULAR

Geri