modifiye edilen grandlara 31-32 inc lastik takılınca tabii olarak difler lastikleri ceviremiyor..kısa oran dif takıp onu cözüyorlar..ama arka aksları 32 lik dograyıp atıyor..
calmini aks takıp onuda cözüyorlar..(amerikalı)
5 kapı grand 1350 kg gibi büyük caplı lastiği görünce aks dogruyor..!
bizim kocamanlar..1850 kg >>+500 kg fazlası var..
yaniiii %18 oran büyümüş lastiği 5 kapı grandlar kaldıramıyor..
suzukide alayında..son nokta 32 inç sınır ama +sorunları ile..
30 inc den büyügü her zaman bir süprize hazır olmayı gerektiriyor..
%12 büyümüş..30.4 inc lastik düşünüyorum..acaba grandlarla aynı akslaramı sahip..? öyle ise bizde + 500 kg fazla var..%12 farkı kaldıramıyacagı kagıt üstünde ortada..ama biz hoplatıp zıplatıp yarış yapmıyacagımızdan idare eder gibi de geliyor..
>>yada kırkyılın başı dagda bir zorlatmada cıt diye kalırmıyız..?
>>bu işlere gireceksek kagıt üstünde bir yere varıp düşünüp taşınmalı.
>> büyük lastik..>> ayna mahruti gerektirecek>>o da calmini aks gerektirecek..corap söküğüne döndü bu iş.
>>vinc için tampon bozmam ..demir tampon + 9500 lük vinç demir döküm bloklu pejo motorumuz önde zaten cok agır..ön tarfı fazlaca agırlaştırır..derim..faydadan cok zarar getirir yer yere kafayı batırırız..
listem..>>
A planı..
245/75/16 bf at lastık
39/8 dif
calmini aks arkalara
arb havalı kilit..
1 inc süspansyon yükseltme
3cm.kupa yükseltme ..
alt muhafaza..skil plate
depo altına takviyeli muhafaza.
chip tuning.
bunda difler yerden 4,3 cm yerden yükseliyor...... % 12,5 büyük lastik kullanacaz ..motor kaldırmaz,dif lerle oynayacaz ,akslar sıkıntı cıkarmasın diye calmini takıcaz..falan filan..
yemez ise B planı
>>
245/70/16 bf at lastık
arb havalı kilit..
3cm.kupa yükseltme ..
alt muhafaza..skil plate
depo altına takviyeli muhafaza.
chip tuning
bunda difler yerden 3,2 cm yerden yükseliyor...... % 9,2 büyük lastik kullanacaz ..motor,dif ,akslar sıkıntı cıkarmaz kaldırır..dizel 'in düşük devirdeki torku bu noktada cok iş yapıçak..derim..o na güveniyorum..hele birde chipli olunca..
>>3,2 cm yetermi..? 4,3 cm mü yapmalı..? 1,1 cm aradaki fark iyi bir şey ama bizi fazla mı zorlar..aracta uzun ne kadar kalkarsa o kadar iyi ama..?
mantık yürütürsen..10 cm yükseltilmiş 5 kapı grandla aynı işleri yapmak için bizim nerede ise 20 cm yükseltmemiz lazım ne yaparsan yap ..5 kapı grandın yaptıgını zaten yapamıyacak..hayalde görmeden ne yapmalı..sadece kafa yoruyorum doğru cevabı bulamıyorum.. :
bundaki uzun yol keyfinide bozmaya hiç gerek yok..sanırım ben b planına yatıcam..
10 kere düşünüp > 1 kere yapma gibide pis bir huyum var..huyum kurusun.. ;D benden bi çacık olmıycak sanki..
;D