Geç çalışma durumu devam edince bu sefer aracı
"Ankara, Şaşmaz, Uzman Pompa, Ümit Usta'ya" götürdük. Kendisi aracın kızdırmalarını ve kızdırmalara kontağı açınca elektrik gelip gelmediğini
"SÖZDE" kontrol etti. Evet
"SÖZDE" diyorum çünkü herşey sağlam ve hepsine elektrik geliyor dediği kızdırmaların yaklaşık bir ay sonra sadece bir tanesine elektrik geldiğini, geri kalanın sağlam olsa bile elektrik gelmediği için hiçbir faaliyette bulunmadığını öğrendik ve bunlara gelen elektrik sistemi düzeltilince aracın sorunu düzeldi. Ben yinede size anlatmaya devam edeyim ki durumu, bu yolda neler yaşandı bilin.
Uzman Pompa, Ümit Usta herşey sağlam deyince, bu sefer de dedik ki hadi mazot filitresini değiştirelim bir problem olabilir filitrede.
Mazot filitresini yine Yıldız otomotivden aldım. Fiyatı 84TL. (3Şubat2018)
Ben yine mazot filitresini değiştirdikten sonra bir heves sanayinden çıktım işime gücüme döndüm. Akşam ofisten çıktığımda araba bu sefer daha beterdi. Hahha şaka gibi. Güç bela çalıştırdım arabayı eve gittim. Ertesi sabah yine zorla çalıştırıp yine istikamet sanayiye. Bu sefer ki sorun da sağ olsun beyfendi bu filitrelerin altındaki Su sensörünü tam yerine oturtamamış oradan hava almış tesisat. Tekrar söküldü sensörün oringini değiştirdik taktık. Sanayiden döndüm. Fakat artık umutsuz vakka tabi. Sabah kesin çalışmayacak diyerek mahalledekileri de rahatsız etmemek adına arabayı uzakta bir arsaya bırakmaya başladım.
Tabiki beklenen oldu ve sabah yine 10 marşta anca çalıştı. İstikamet büyük bir hırsla yine sanayi. Bu sefer de ilgilenen arkadaş dediki abi marş motoruna bir bakalım bi o kaldı. E hadi bakalım o zaman. Hakkaten de sökünce Marş motorunun kömürlerinin bittiğini gördük. Kömürler de yenilendi bu sayede.
Marş motorunu yerinden sökme takma 50TL + Kömürlerin yenilenmesi 50TL ye bunu da hallettik. Güzelce temizlendi, zımparalandı ve yeni kömürler takıldı.
Tüm bunlara rağmen aracın çalışma sesi vs değişti fakat aynı sorun azalarak da olsa devam etti. Bu sırada kulağıma bazı sesler motorun kompresöründe problem olabileceğini fısıldamaya başladı. Bu fısıltılar aracı alırken aracın motorunun çok iyi olduğunu söyleyen ses ile aynıydı maalesef. İnsan ister istemez panik yapıyor. Bu araçların motorunu yapayım deseniz 10 - 15 bin, mercedesten çıkma alayım deseniz 5 - 10 bin masrafı var. Korkmamak elde değil. Fakat araç çalıştıktan sonra ne çekişinde problem vardı ne de diğer motor problemi belirtileri vardı.
İşaretler hep kızdırmaları gösteriyordu fakat
"SÖZDE" kontrol edilmişti, hem de işinin ehli tarafından!!!
Panik havası hakim bir şekilde biraz daha kullanmaya devam ettim aracı. Sonrasında problemi başka usta ile basitçe çözdük. Onu da sonraki postta yazacağım...