2002 model Grand Cherokee 2.7 CRD almak istiyorum.. yorumlarınızı bekliyorum

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan leprecon Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 107
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 74,474

Etiketler
bana göre pahalı fiyat, zaten araç galeriden sanırım, onlar da bu aracı max 45-48 e almıştır..

he şu şekildeyse olur; aracın servisi kayıtlıdır, enjektörleri, turbosu ve yağ pompası yeni değişmiştir, ve mekanik açıdan büyük bir masrafı da yoktur o zaman olabilir. bu araçların enjektör değişimi zor, e fiyatları da malum..

geçen bir arkadaşım 190 binde ilk sahibinden 2003 modeldi sanırım tam hatırlamıyorum 57 ye aldı ki çok iyi durumdaydı araç, o haliyle bile 2000 tl civarı masrafı vardı.

aracın modelini yeni olması masrafsız olduğu anlamına da gelmez. bakımları çok çok önemli..

bana göre pahalı fiyat, zaten araç galeriden sanırım, onlar da bu aracı max 45-48 e almıştır..

he şu şekildeyse olur; aracın servisi kayıtlıdır, enjektörleri, turbosu ve yağ pompası yeni değişmiştir, ve mekanik açıdan büyük bir masrafı da yoktur o zaman olabilir. bu araçların enjektör değişimi zor, e fiyatları da malum..

geçen bir arkadaşım 190 binde ilk sahibinden 2003 modeldi sanırım tam hatırlamıyorum 57 ye aldı ki çok iyi durumdaydı araç, o haliyle bile 2000 tl civarı masrafı vardı.

aracın modelini yeni olması masrafsız olduğu anlamına da gelmez. bakımları çok çok önemli..
tabikiii çok pahallı olduğunu bende düşünüyorum fakat bu araca binip bu keyifi almayı çok istemekteyim 2013 astra j benzin tüp 73 binde 2nci sahibinden olan aracımı gecen sene 51 e aldım dün 55e sattım
baktığım zaman astra 55 cherokee ? yani bilemiyorum ileri derece tecrübelerinize güveniyorum fakat bu denklemde biz binemeyeceğiz sanırım bir araca :(

tabikiii çok pahallı olduğunu bende düşünüyorum fakat bu araca binip bu keyifi almayı çok istemekteyim 2013 astra j benzin tüp 73 binde 2nci sahibinden olan aracımı gecen sene 51 e aldım dün 55e sattım
baktığım zaman astra 55 cherokee ? yani bilemiyorum ileri derece tecrübelerinize güveniyorum fakat bu denklemde biz binemeyeceğiz sanırım bir araca :(

şimdi benim daha önceki yazılarımda da bu aracı alacak olanlara yaptığım en önemli tavsiye kenarda ne olur ne olmaz diye 5000 TL para olması.. sonuçta araç eski, km yüksek ve parçalar da ithal..

bir sorun çıktığında cepte para olmalı ki (bu iş için ayrılan bir para olması önemli, üzülmemek adına) rahatça yaptırabilin.

en mantıklı olay şu araç 55 ise 60 a aldım diye düşünüp 5bini unutun, he masraf çıkmazsa da para sizin :smiley:

ben servis kayıtları yoksa, bakımlı değilse, ne bileyim içi temiz değilse, arabayı bilmiyorsam, hele 55 bin tl isteniyorsa 2003 model dizel araba almazdım. benzinli de ise problem yok. kontrolü vs daha kolay.

tabi ne alırsak alalım şanzıman da büyük sıkıntı olabilir. tam bir kapalı kutu.

55 bin tl iyi para. 2009 sorento filan alın bence illa dizel olacaksa, mesela.

Lpg li 3.7 cherokee verelim :smiley:
Uzman çavuş olarak askeriyede belirli bir süre görev yaptım. yaklaşık 3 sene kullandım komutan aracını jeep markasına şahsen çok yakıştıramadığım bir araba birde gerçekten bandrol sorunu var :smiley:) ben sanırım grand cherokee wj’ye aşık oldum

Son düzenleme:

Uzun bir süredir 2.7 kullanıyorum. Yaklaşık 40 bin km yol yaptım. Hem uzun yolda, hem şehir içinde, hem de arazide kullanıyorum. Dizel almamın sebebi öncelikle lpg'den nefret etmem. Diğer bir sebebi ise tek aracım olduğu için lpg'nin ufak tefek gıcıklıklarıyla uğraşmak istememem, koy mazotu gez mantığı. Sanki mazotlu olunca sorunsuz mu? Tabi ki değil. Motorunun mercedes olması, yedek parça sorunu olmaması da etkenleri arasındaydı dizel tercih etmenin. Bu araba çok mu yakar? Bence bu araçlara bakan kişilerin en son düşünmesi gereken konu. Bu araba bozulur mu? Evet bozulur masraf açar; çünkü birincisi yaşlı, ikincisi ise teferruatı çok bu araçların. Özellikle aracın şasesinin ağırlığından kaynaklı wj kasanın yürüyen diye tabir edilen parçaları daha çok bozulma riskiyle karşı karşıya. Çünkü şase çok ağır, bu da arabanın her çukura girişinde, her ani kalkış ve frenlemelerde şanzıman dahil yürüyen aksama müthiş bir kuvvet uygulanması demek. Dolayısıyla da yıpranma kaçınılmaz. Motor aksamı kolay kolay bozulmaz ama bozulursa da maddi anlamda masraflı olur. Çünkü dizel bir makina, bir kere turbo başlı başına masraf, enjektörler bozulursa bozulma şekline göre tutar değişir. Bunların dışında motor aksamında bu araçlarda mazot pompasını da aradan çıkarırsam, kolay kolay bozulma yaşanmaz. 2.7'nin çalışma karakteri insana güven veriyor. Arıza lambası gerçeği var; bir ara forum bu lamba sorunuyla çalkalanmış. Bu arabaların motorunda o kadar çok elektronik kontrol noktası var ki araç beyni sürekli bir şeylerin kötü gitmesini bekliyor. Bir şeyler yolunda olmayınca da araç hemen lamba yakıyor. Yalnız tekrar marş yaptığınızda lamba kayboluyor ve bir daha da yanmıyor; bu sorun yok demek. Eğer lamba hiç sönmezse o zaman bir yerlerde sorun kalıcıdır ve tedavi gerekir ki zaten bu hangi araç olursa olsun böyledir, 2.7'ye ait bir durum değildir. 2.7'ye hantal diye yazanlar var, kime göre neye göre? Evet 4.7'ye göre kıyaslanamaz derecede hantal. Ama aradaki 2000 cc ve atmosferik makinanın gücü, ne var ne yok olduğu gibi turbo boşluğu olmadan tekerleklere aktarmasını gözardı edemeyiz. Bu hacimdeki diğer dizel suvların altında kalmaz, aksine çoğundan daha güçlü hissettiren bir motor 2700 cc. Motor bakımı son derece uygundur. 1600 cc araca sanayide mazot filtresi dahil yaptırılan bakım masrafıyla 2.7'nin bakım masrafı aşağı yukarı aynıdır. Fakat bir de yürüyen aksam bakımı var. Diferansiyel yağları ve katkılarının değişimi, arazi şanzımanı yağı değişimi, şaftların belli periyotlarla yağ bakımlarının yapılması.. Fakat bu bakımlar 50 bin km civarı yapıldığından çok göze gelmez diye düşünyorum. 2.7 keyifli araçtır, sürüş dinamiği güzeldir, gaza basınca içeri verdiği dizel motorun o gıcık kükreme sesi bile hoş geliyor benim kulağıma. Yüksek km'li dizel her zaman risktir, fakat eğer gerçekten bu araca sahip olmak isteniyorsa, bu riski göze almaya değer. İnsan bu hayata bir defa geliyor mantığıyla, imkanlar el veriyorsa ve güzel bir araba denk gelirse, neden alınmasın? Alacağınız araba tabi ki masraf açacak bu kaçınılmaz. Grand cherokee'nin en temizini de alsanız 2 bin 3 bin lira harcarsınız. Ve kenarda muhakkak paranız olmalı araç için; ne olur ne olmaz parası.
Bu yazacaklarım tamamen benim görüşümdür: "aylık geliriniz minimum 3.5 bin 4 bin arasıysa, arabaya masraf yaparken evdeki çocuğu düşünmeyecek durumunuz varsa, araca yapılan her masrafı çöpe giden bir para olarak düşünmeyecekseniz ve bence en önemlisi de sevdiğiniz bir arabaya binmenin verdiği hazzı yaşamak istiyorsanız, bulun temiz bir wj ve alın."
Ben wj'ye aşık olduğumda ortaokula gidiyordum, belki çok küçüktüm ama bugün çocukluk hayalimin arabasıyla gezmenin mutluluğunu yaşıyorum. Her arabama binişimde de ayrı bir mutlu oluyorum, her park ettiğimde dönüp arkama bir kere daha bakıyorum. Bugün yeni bir araba alacak olsam- ki araştırıyorum 2 aydır - yine grand cherokee alırım. (Wk kasa) Bazı yerlerde yazar; cherokee yerine x5 al, mercedes ml al, range rover al... evet belki x5 viraja daha iyi girebilir, ml serisinin önünde yıldızı olabilir; fakat bunların hiçbirisi bana göre bir jeep marka aracın yerini dolduramaz.
Gönlünüzdeki araca kavuşmanız dileğiyle.

Rica ederim, birazcık olsun fikirlerinizin netleşmesine katkısı olduysa ne mutlu bana.

Bir husus dikkatimi çekti sizinle paylaşmak istediğim.. yaklaşık 2-3 haftadır devamlı sahibinden.com vs siteleri takip ediyorum normalde bu tip araçların satışları ağır olur fakat oldukça hızlı satılıyor dünden bu güne siteye 4-5 araba eklenmiş sanırım grand cherokee kalitesi olsa gerek

bazı arabalar köfte, galerilerde elden ele al/sat şeklinde geçiyor. çok ilan olması çok satıldığı anlamına gelmez, zira ben tertemiz 4.7mi zararına ilana koyduğum halde hala satamadım..

Üstadlar 2.7 wj m var aynı araçtan olupta siyah duman atmayan varmı pompacı ne dediyse yaptık fakat azda olsa duman var fikirleriniz ve önerilerinizi bekliyorum saygılar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,678
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.