2001 Model WJ V8 4.7 Aldım LPG Konusunda Kafam Çok Karıştı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kambera Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 75
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 21,372
Ynt: 2001 Model WJ V8 4.7 Aldım LPG Konusunda Kafam Çok Karıştı

kambera' Alıntı:
Prins servis arıza kodlarını okudu; 3. silindir ateşleme yapmamış; ateşleme bobininden olabilir dedi; bir daha yanarsa ve benzer bir sebepten olursa ateşleme bobinine baktır dedi. Ben Petrol ofisinden alıyordum; opet'e geri döndüm.

Petrol ofisi benim 56 litrelik depoya 54 litre lpg koydu; Hani %20 daha az doluyordu? Beni kazıklıyorlar diye düşündüm ama lpg ustası bazı servilerin popmaları daha basınçlı dedi? Bu durumda buralarda yapılan ölçümler eğer farklı istasyonlardan alınan lpg miktarları ile yapılıyorsa hatalı demektir.

genelede lpg den kaynakalnır bu hatalar, benim aracımda da zaman zaman oluyor, söndürtüyorum...
pompadan pompaya basınç farklılıkları vardır...kimi sallıyorum 10 barlık pompa kullanır çabuk dolsun diye kimi 5 bar...o nedenle fark eder...ama ideali 60 lık depoya 50 litrden fazla basmamaktır...

Etiketler

@kambera, aracınız ve LPG hayırlı olsun. Yazılanların hepsini okudum. Aracım şuanda Forester XT ve dediğiniz Maslaktaki bir zamanlar aracımın yetkili servisinde Teleflex takdırdım. Kitten memnunum ama oradaki işçilikten kaynaklanan sorunlardan çok başım ağrıdı. Neyse şimdi toparlattım sayılır.

Dediğiniz gibi fazla LPG basılması benimde birkaç kere başıma geldi ve oralardan almayı bıraktım. Motor arıza lambası ise bir kere farklı bir şehirdeki PO'dan bir kerede yine başka şehirdeki Opetten aldığımda yandı. Yakıtı sonuna kadar (veya sonuna çok yakın) bitirip, güvendiğim bir yerden alınca otomatik olarak ışık söndü. Belki sizin lambada içindeki LPG bitince söner.

Bu arada ileride almak için 4.7 ve 2.7 arasında halen düşünüyorum :smiley:

GezenGen' Alıntı:
@kambera, aracınız ve LPG hayırlı olsun. Yazılanların hepsini okudum. Aracım şuanda Forester XT ve dediğiniz Maslaktaki bir zamanlar aracımın yetkili servisinde Teleflex takdırdım. Kitten memnunum ama oradaki işçilikten kaynaklanan sorunlardan çok başım ağrıdı. Neyse şimdi toparlattım sayılır.

Dediğiniz gibi fazla LPG basılması benimde birkaç kere başıma geldi ve oralardan almayı bıraktım. Motor arıza lambası ise bir kere farklı bir şehirdeki PO'dan bir kerede yine başka şehirdeki Opetten aldığımda yandı. Yakıtı sonuna kadar (veya sonuna çok yakın) bitirip, güvendiğim bir yerden alınca otomatik olarak ışık söndü. Belki sizin lambada içindeki LPG bitince söner.

Bu arada ileride almak için 4.7 ve 2.7 arasında halen düşünüyorum :smiley:

ayrıca markalardan ziyade opet-shell gibi herhangi bir istasyon sahibinin yaptığı çeşitli alengrikler de bunlara en büyük sebeblerden biridir...arkadaşımın benzin istasyonu var dediği en kısaca tamamen vicdanına kalmışsın satıcnın, kontrol vs vs hepsine çözüm çooook der...

Kesinlikle katılıyorum, zaten LPG'ciye gittiğimde bayiden bayiye değişiyor, bazıları tank/filtre temizliğini iyi yapmıyorlar, onun da etkisi oluyor dedi.

sadece lpg degil benzinde bile yakıyor arıza lambasını. ben bu aralar benzinde geziyorum gecenlerde shell den aldıgım benzin yuzunden aracım tekleme ve stop etme arızalarını yaptı ve arıza lambası yandı halen de yanmakda aldıgım benzini bitirmeye calısıyorum bakalım yeni benzin alımında ne olacak.

bu aralar shell den gerek benzin gerek lpg alımlarında cevremdeki herkez muzdarip yetkili arkadasların sanırım kontrolleri sıkılastırması gerekiyor.

Benim arıza lambası yanmıştı sönecekmi diye bir süre bekleyim dedim yaklaşık 1 hafta sonra 5 dk kadar rolantide çalıştırdım lamba söndü. Demekki kendiliğinden de sönebiliyormuş.

driftmachine' Alıntı:
Benim arıza lambası yanmıştı sönecekmi diye bir süre bekleyim dedim yaklaşık 1 hafta sonra 5 dk kadar rolantide çalıştırdım lamba söndü. Demekki kendiliğinden de sönebiliyormuş.

Arıza lambası konusunda, önce hata kodlarını okumak gerek. Bunun yolu evvelce de yazıldı; el kitaplarında da var. Tekrar olacak: kontak anahtarını ardarda 3-4 defa aç-kapa yapıp (marş basmadan!) son olarak "on" konumunda bırakıyorsunuz, km sayacı kodları okuyor. ZJ için böyle, WJ değişik mi, bilmem. Silindir ateşleme hatası kodu her zaman ateşleme hatası nedeniyle olmaz, LGG enjektörlerinin teklemesinden daha çok olabiliyor. Konu başka yerlerde de tar4tışılmış olmalı, kısa bilgi olarak, 69 ZJ için, el kitabında yazanı söyleyeyim: yaklaşık 50 kontak açışı sonrasında arıza kodu genellikle söner deniyor. Bir de devamlı gittiğim usatnın sözü var; önemli olan arıza lambasının yanmasından ziyade, yanıp-sönmesi (göz kırpma) der. Bazıları arıza lambasını iptal ettirir, biz ettirmedik.
LPG'ci ustamız, LPG ayarını geçenlerde kıstı biraz, niye kıstı bilmem; fakat bugün itibarıyla, güncel fiyatlarla, 40-42 LT; 90-95 TL/250 km gibi bir yakış gördük. Şaşırdık haliyle. Çekiş de iyi, sürüş de sakin. Vikars diye bir yerli marka bizimkisi.
İyilik dileklerimle.

endurin' Alıntı:
Arıza lambası konusunda, önce hata kodlarını okumak gerek. Bunun yolu evvelce de yazıldı; el kitaplarında da var. Tekrar olacak: kontak anahtarını ardarda 3-4 defa aç-kapa yapıp (marş basmadan!) son olarak "on" konumunda bırakıyorsunuz, km sayacı kodları okuyor. ZJ için böyle, WJ değişik mi, bilmem. Silindir ateşleme hatası kodu her zaman ateşleme hatası nedeniyle olmaz, LGG enjektörlerinin teklemesinden daha çok olabiliyor. Konu başka yerlerde de tar4tışılmış olmalı, kısa bilgi olarak, 69 ZJ için, el kitabında yazanı söyleyeyim: yaklaşık 50 kontak açışı sonrasında arıza kodu genellikle söner deniyor. Bir de devamlı gittiğim usatnın sözü var; önemli olan arıza lambasının yanmasından ziyade, yanıp-sönmesi (göz kırpma) der. Bazıları arıza lambasını iptal ettirir, biz ettirmedik.
LPG'ci ustamız, LPG ayarını geçenlerde kıstı biraz, niye kıstı bilmem; fakat bugün itibarıyla, güncel fiyatlarla, 40-42 LT; 90-95 TL/250 km gibi bir yakış gördük. Şaşırdık haliyle. Çekiş de iyi, sürüş de sakin. Vikars diye bir yerli marka bizimkisi.
İyilik dileklerimle.

95 tl lik yakıt ile 250 km yaptınız öylemi :eek: bir yanlışlık olmasın :smiley: ayardan önce ne yakıyordu

Kambera Kardeş
LPG için şimdi ne düşünüyorsun?
İyi ki taktırmış mısın? Yoksa?

slm arkadaşlar.benim lpg göstergesindeki ışıklar boşkende doluykende hep full gösteriyor..örn:kırmızı yanıyo gidiyorum gaz alıyorum 20 liralık full gösteriyo o 20 liralık gaz bitene kadar full gösteriyo yolda aniden kırmızı yanıyo ve ötmeye başlıyo..bunun sebebi nedir bana bu konuda yardımcı olabilirmisiniz...?

o göstergeler sadece fikir vermek için faydalı. km hesabı yapacaksınız başka yolu yok. hep bozulacaklar çünkü.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,827
Kayıtlı Üye Sayımız
166,620
Kaydolan Son Üyemiz
questahotel

SON KONULAR

Geri