2001 Model WJ V8 4.7 Aldım LPG Konusunda Kafam Çok Karıştı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kambera Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 75
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 21,373
Ynt: 2001 Model WJ V8 4.7 Aldım LPG Konusunda Kafam Çok Karıştı

Kamber bey. Yazdıklarınızı bir süredir takip etmekteyim. Şahsi görüşüm taktırmamanız yönünde.. LPG güvenlik açısından sıkıntılı bence. Birkaç patlayan LPG'li araba örneğinden sonra iyice soğudum. Düşünün bir kere.. Süper keyifle kullanarak gittiğiniz lüks aracınızla bir alışveriş merkezi ve içeri alınmama durumu. Prestij yerlerde... :smiley:
Sonuç olarak minare ve kılıf atasözünden yola çıkarak karar veriniz :smiley: LPG'li performansın PINCIR bey'i tatmin edeceğini de düşünmüyorum ayrıca...
Sevgiler.

Etiketler

Ben Mahindira öneren arkadaşa Chery markayı önereceğim; hem daha ucuz, hem koltukları da değiştirmeye gerek yok, deri görünümlü; tipi RAV4 gibi; iki çeker ama olsun. Bir filmde falan duydum galiba: "Ben nerdeyim, sen nerdesin" diye bir laf... Eşim şu anda 2008 Hyundai Tucson CRDI otomatik kullanıyor. Bu tür dizel arabaları da bilirim. Ama bizim konumuzla uzaktan yakından alakası yok.

Selamlar

oshkhos , unimog, kamaz başka bi katagori g seri mercedes toyota lc ,jeep , Lr vs. başka bi katagori rav 4 dahil mahindra , cherry vs. katagori dışı katagoriye giren aracların yamnında araziye giremezler bile.
NOT: örnek markalar öylesine yazılmıştır. suzuki mitsubishi ve diğer arazi kabiliyeti yüksek araçlarda çok başarılı ve arazi kabiliyeti tartışmasız araçlardır.Bir lada bile katogori dışı dediğim arçlarla arazi kabiliyeti olarak mukayese edilemez.

saygılar.

cakalius' Alıntı:
Ya bu hem vergi hemde yakıt canavarlarının hemde 10 yaşını devirmişlerle uğraşacağınıza Mahindra Scorpio neden almıyorsunuz? Kapalı kasa olduğu için yıllık 900 vergisi 0-6 yaş grubu ayrıyeten 2.6 Crdi motor şehir içi 9-10 Şehir dışı 8-9 lt mazot yakıyor. Bunun yaşı cok acaba ezilmişmidir diye derdiniz olmaz. gidip 2001 30000tl gibi bi para yatıracağınıza 2011 sıfırını 43000tl ye alırsınız. Herzaman 4*4 değil istedeğe bağlı düz yolda bir tuşla 4*2 araziye geçince tekrar bir tuşla 4*4 oluyor. gidip 4000 gibi 14000 gibi vergi vereceğinize SIFIRlara 900 tl vergi verirsin en az 3000 tl vergi kazancın olur ayrıyeten Lpg taktırayım bakımını yaptırayım bagajda yer kaplıyo , Kötü gösteriyo nasıl kapatayım saklayayım derdi yok. Bu lpg taktırma olayındanda enaz 3000 tl kazancın olur. Ayrıca yakıt canavarlarını basmazsan 350-400 yakıyo biraz basınca 500 ü buluyo Mahindradada başınca 10lt 300 kuruş yakıyo. 3000 + 3000 = 6000 tl yede bi modifiye yaptırırsın Janttır. Koltuklarıda 2500 lr ya güzel bir şekilde ortopedik şekilde istediğin renge deri döşettirirsin. diğer canavara vereceğin vergiyle bu arabayı bir senede istediğin gibi dizayn ettirirsin VİP CİP olur sonraki senelerde 3000 liralık vergiden kazancınla 10000 km bedava ya gitmiş olursun ayrıca gaz sızdırıyor lpg randıman vermedi bagajımı kaplıyor patlama riski varmı diye sorunlarınız olmaz. Ayrıca yedek parçalarıda Ucuz bir farı 315 lira Arka tampon 157 tl. Bence değerlendirebilirsiniz.
Teşekkürler

Hiç aklımıza gelmemişti. Sağolun verdiğiniz değerli bilgiler için.

Teşekkürler,

Selamlar.

cakalius' Alıntı:
Ya bu hem vergi hemde yakıt canavarlarının hemde 10 yaşını devirmişlerle uğraşacağınıza Mahindra Scorpio neden almıyorsunuz? Kapalı kasa olduğu için yıllık 900 vergisi 0-6 yaş grubu ayrıyeten 2.6 Crdi motor şehir içi 9-10 Şehir dışı 8-9 lt mazot yakıyor. Bunun yaşı cok acaba ezilmişmidir diye derdiniz olmaz. gidip 2001 30000tl gibi bi para yatıracağınıza 2011 sıfırını 43000tl ye alırsınız. Herzaman 4*4 değil istedeğe bağlı düz yolda bir tuşla 4*2 araziye geçince tekrar bir tuşla 4*4 oluyor. gidip 4000 gibi 14000 gibi vergi vereceğinize SIFIRlara 900 tl vergi verirsin en az 3000 tl vergi kazancın olur ayrıyeten Lpg taktırayım bakımını yaptırayım bagajda yer kaplıyo , Kötü gösteriyo nasıl kapatayım saklayayım derdi yok. Bu lpg taktırma olayındanda enaz 3000 tl kazancın olur. Ayrıca yakıt canavarlarını basmazsan 350-400 yakıyo biraz basınca 500 ü buluyo Mahindradada başınca 10lt 300 kuruş yakıyo. 3000 + 3000 = 6000 tl yede bi modifiye yaptırırsın Janttır. Koltuklarıda 2500 lr ya güzel bir şekilde ortopedik şekilde istediğin renge deri döşettirirsin. diğer canavara vereceğin vergiyle bu arabayı bir senede istediğin gibi dizayn ettirirsin VİP CİP olur sonraki senelerde 3000 liralık vergiden kazancınla 10000 km bedava ya gitmiş olursun ayrıca gaz sızdırıyor lpg randıman vermedi bagajımı kaplıyor patlama riski varmı diye sorunlarınız olmaz. Ayrıca yedek parçalarıda Ucuz bir farı 315 lira Arka tampon 157 tl. Bence değerlendirebilirsiniz.
Teşekkürler

otorite bi başka oluyo yaw...
vatandaşımızın 8 mesajı...

http://www.gezenbilir.com/index.php?action=profile;u=69188;sa=showPosts

Bu cakalius isimli arkadaş tüm Jeep formlarına aynı mesajı copy/paste yapmış. Mahindra TR'nin pazarlama departmanında falan görevli sanırım. :-\

[table][tr][td]BOZO' Alıntı:
Selamlar

oshkhos , unimog, kamaz başka bi katagori g seri mercedes toyota lc ,jeep , Lr vs. başka bi katagori rav 4 dahil mahindra , cherry vs. katagori dışı katagoriye giren aracların yamnında araziye giremezler bile.
NOT: örnek markalar öylesine yazılmıştır. suzuki mitsubishi ve diğer arazi kabiliyeti yüksek araçlarda çok başarılı ve arazi kabiliyeti tartışmasız araçlardır.Bir lada bile katogori dışı dediğim arçlarla arazi kabiliyeti olarak mukayese edilemez.

saygılar.

Bozo isimli arkadaş arazi kabiliyeti açısından değerlendirmiş sadece; V8 sesi, sağ ayak altında homurdamaya hazır bir güç, deri kokan deri döşeme, şımartan lüks; Infinity gold hoparlör...

Selamlar

Mahindracı arkadaş aracın cekeri yakıtı vs yazınca saadece o kadar yazdım cok eski bir amerikancı olarak ve birkaç amerikan makinası deneyiminden sonra mahindrayı birde yol kabiliyeti hızı konforu vs. yazsaydım ayıp olurdu kendimden şüpheye düşerdim. lütfen rica ediyorum.
mahindrayı jeep le 1 e 1 kıyaslamak isteyen varsa moderatörlerden rica edelim bir komedi bölümü açılsın o kıyas orda yapılsın.
ben sadece 4*4 yada 4wd nedir ne iş yapar farkını bilmeyen her dört çeker denen araçın 4 çeker oldugunu sanan konuda fazla bilgisi olmayan biri olarak düşünmüştüm.
reklam yaptıgı aklıma gelmedi

Saygılar.

LPG konusunu epey bir okudum Internet'te; çok düşündüm; aracımı sevdim ve kullanmaya devam etmeye karar verdim. Bilinen riskleri göze alarak lpg taktırmaya karar verdim. Prins ya da Teleflex olacak büyük ihtimalle; ama marka kadar montajı yapan yer de önemli anladığım kadarı ile... İstanbul Avrupa yakasında ve mümkünse Maslak civarında bir yer önerisi olan var mı? Bir de montaj sırasında arabanın başında mı olmalıyım?

kambera' Alıntı:
LPG konusunu epey bir okudum Internet'te; çok düşündüm; aracımı sevdim ve kullanmaya devam etmeye karar verdim. Bilinen riskleri göze alarak lpg taktırmaya karar verdim. Prins ya da Teleflex olacak büyük ihtimalle; ama marka kadar montajı yapan yer de önemli anladığım kadarı ile... İstanbul Avrupa yakasında ve mümkünse Maslak civarında bir yer önerisi olan var mı? Bir de montaj sırasında arabanın başında mı olmalıyım?

Benim bildiğim maslakta yetkili bayi olarak Prins'in TGS otomotiv var 2 kısımda google da aratırsanız tam adres çıkacaktır ayrıca teleflex içinde yine maslak sanayide subaru yerka var yetkili bayi olarak

Wolverine-Grand Cherokee' Alıntı:
Benim bildiğim maslakta yetkili bayi olarak Prins'in TGS otomotiv var 2 kısımda google da aratırsanız tam adres çıkacaktır ayrıca teleflex içinde yine maslak sanayide subaru yerka var yetkili bayi olarak
Selamlar,
Teleflex ı bılmem ama bu benım 3. jeepim .Hepsine de Prins taktırdım. Teleflex fıyatını bılmıyorum. Ama suan kullandıgım 2001 WJ de 72. lt sımıt tank ve Prins marka kit taktırdım.
Fiyat 3.600 TL Bilginiz olsun...

Eğer simit değil silindir tank taktıracaksanız fiyat daha da düşebilir...
Saygılar...

Kafa karışıklığı durumum sürmekte.

Bu aracı elimde tutma durumum netleşti. Satmayacağım ve kullanacağım. Çok keyif alıyorum ve 6 yaşındaki oğlumum çok ciddi bağlılığı oluştu. En sevdiği renk mavi oldu; diğer araçları aşağılıyor falan... Sonuç olarak gaz taktırmak zorunlu hale geldi.

Prins'e gittim 3250 TL fiyat verdiler simit tank ile; BRC 3200 TL dedi. Atiker ile konuşacağım. Eski bir range rover sahibi arkadaş, eski araçlara bu kadar pahalı sistemlere gerek yok dedi. Bazı arkadaşlar da tanınmamış bazı markalar önerdiler. Net olan şu ki iyi usta olması lazım.

Bu arada Yerka Teleflex'i bırkamış. Teleflex'ten vazgeçtim zaten...

Fuar'da İpragaz-Prins standına gittim. Maslak bayii Şenol'un kartını verdiler. Makina Mühendisi imiş ama kendisini göremedim gidince, başka bir usta ile görüştüm; E serisi Mercedes'e kit takıyorlardı. Maslak Prins işçilik-ustalık açısından güvenilir mi? Yerli ve/veya ucuz markalar 1000-1200TL civarı daha ucuza gelecekler sanırım. Bu miktar benim için çok fazla da önemli bir miktar değil, daha sorunsuz ve güvenilir olacaksa öderim. Ama daha sorunsuz ve güvenilir mi olacaktır? Bu farkı ödemeye değer mi? Bir de İpragaz standındaki görevli Valvecare sistemini önerdi; 450 TL. Sizin arabanızda olsa iyi olur; Japon araçlarda sübap alaşımından dolayı zorunlu tutuyoruz dedi.

Derdim 166000km'deki aracımı en az 100bin daha sorunsuz ve daha az yakar şekilde kullanmak; marşa bastığımda çalışması, gaz kokmaması, pereformans problemi olmaması. Çok şey mi istedim bilmiyorum?

Bayramdan sonra yıllık bakımı yaptırıp gaz olayına gireceğim. Değerli görüşleriniz çok önemli.

İyi bayramlar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,827
Kayıtlı Üye Sayımız
166,621
Kaydolan Son Üyemiz
Gamze Erol

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR