2001 Model WJ V8 4.7 Aldım LPG Konusunda Kafam Çok Karıştı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kambera Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 75
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 21,375
Ynt: 2001 Model WJ V8 4.7 Aldım LPG Konusunda Kafam Çok Karıştı

sitedeki bi çok lpg konusunda da yazdık....
prins chrysler in önerdiği ir markadır...
sorun istemiyorsanız daha fazla kurcalamayın...
3500cc üstü araçlarda en fazla tecrübeye sahip marka ve servis nedir onu araştıracaksınız o kadar...
çok araç sahibini tanıyorum sağda solda şu marka iyi diye yazıp ta... lanet olsun nerden takmışlar bunu diye dolandıklarını...yada sizin ki nasıl uzun yolda 250krş yakar benimki 400krş yakıyor dediğini...

velhasıl araştırılacak çok ta fazla bişey yok aslında...

Etiketler

Prins olacak kararım çok büyük olasılıkla.

Bu sitede başka bir başlıkta Vialle linki: ( http://www.vialle.com.tr ) var. Bilgi verebilecek birileri olursa sevinirim. Bu marka Temsa tarafından temsil ediliyor ve doğrudan likit olarak lpg basıyor. Sanıyorum Prins de bu sistemi getirecek. Aralık sonu muayneye kadar lpg dönüşümünü yaptıracağım. Bir ay kadar vaktim var, eğer gaz yerine likit olarak silindire yakıt basma sistemi daha mantıklı ise bunu tercih edebilirim.

bakmak görmek tecrübe etmek denemek lazım...
siz bi takın deneyin isterseniz...
bütün lpg-cng vs vs sitelerine girin hangi marka da kötü yazı var ki? hepsinin maşallah biribirine üstün yanı dolu....

Selamlar,
Aslında çok kafa karıştıracak bir durum yok. Sorunsuz sistem Prins'i çok iyi bir ustaya montaj ettirip sadece km si geldiğinde filitre değiştirmeye gideceksiniz. Hepsi o.
İstanbul'u bilmem ama Ankara'da Kayra Otogaz Tufan Usta'yı şiddetle tavsiye ederim.
Saygılar

Selamlar

Aslında cevabı kendiniz veriyorsunuz.
Lpg konusu hala stabil degil ve hala marka ve olumsuz yönleri tartışılıyor.
Tek olumlu yönü Km de benimki 350 kuruş yakıyor seninki niye 450 kuruş yakıyor gibi.
Hiç kimse ve marka bu uygulamanın motora ve motorun çalışma sistemine hiç bir olumsuz etkisi olmadığının garantisini veremiyor.
Haberlerde seyrettiğimiz yanan araçların hemen hepsi lpg li
Otomobil üretici firmaların tavsiye bazındaki Lpg uygulamaları kendi araçlarının satış artışına yönelik.
Ben basit bir soru sorucam
Kurşunlu benzinle çalışan araçlar benzindeki kurşunla süpapları yaglar, bu araça kurşunlu benzin koyarsanız canınız sıkılır ;
Kurşunsuz benzinle çalışan araçlarada kurşunlu benzin koyarsanız bu da sizi çok üzer
Peki şimdi sizin aracınız kurşunsuz benzine uygun bu Lpg ile karışırsa ne olur?
(süpap örneği bir çok baglı faktörden saadece bir tanesi emisyon ateşleme sensörler beyinler vs. işin içinden çıkmak çok zor)
olaya şöyle de bakabiliriz dizel araçta evdeki atık yağı filitre edip kullanmak daha mantıklı yapan kaç kişi tanıyorsunuz ekonomi ekonomidir
Diğer yandan Lpg kullanıp çok memnun olan ekonomi yapan var çok amerikan aracım oldu ama hiç lpg li aracım olmadı ve kullanmadımda. bundan dolayı lpg kullanıp memnun olanların bir bildiği var ama benim bu konuda bilgim yok . ama motor konusunda özellikle amerikan konsunda çok eski bilgi ve tecrübem var.
en iyi karar sizin kararınızdır diyorum iyi bayramlar diliyorum.

saygılar

öncelikle hayırlı olsun ailemize hoş geldiniz aldığınız makina sahibinden.com da görmüştüm güzel makina bende 1999 v8 var benzinde kullanıyorum çokta memnunum hiç lpg takmayı düşünmedim bakımlarını aksatmadan yapınca çokta yakmıyor birde 8 evlat besliyorsunuz millet 2000cc 40_50krş ödüyor bende 65krş aradaki keyif çok açık.benim 4.aracım hafta sonları kullanıyorum genellikle şimdi birde range rover sport 4.4 v8 hse bakıyorum türkiyede sayılı ama benzinli eski kafalıyım belki benzine devam derim hayırlı günler.birde wj ye 2"yükseltme yaptım skayjeckar sonderece şık oldu yol tutuşu duruşu çok değişti nacizane tavsiyemdir.

Kamber Bey aracınızı kullanmaya karar verdiğinize göre hayırlı olsun diyeyim, umarım kazasız belasız senelerce kullanırsınız...
Bende aynı aracı 7 aydır kullanıyorum, bugune kadar 9. aracım bu ama hiçbir aracımla bu denli duygusal bir bağım olmamıştı:smiley:
aracımı ikinci araç olarak kullanıyorum, gündeliğe kullandığım aracım 97 model wv polo. Polomda atiker marka lpg kullanıyorum lpg hakkında en ufak bir sorun yaşamadım çok çok memnunum, ama gel gelelim jeepime lpg taktırmayı asla düşünmüyorum :smiley: şöyleki;

250 liraya depom doluyor 450 - 500 km yol yapıyorum , buda bana 1 ay gidiyor. Km başınada şuanda 500 550 krş gibi bir değer yakıyor...
Lpg taktırınca bu değer 350 kuruş gibi bir değere ulaşıcak , yani kendi yaptığım km yi baz alırsam aylık yaptığım km de 75 lira karım olucak. Ayda 75 lira az ödemek için aracımın orjinalliğini bozdururmuyum? bozdurmam! kaldıki sistem için diyeceğim 3500 lirayıda 40 ayda tolere edebileceğim:smiley: kaldıki bu aylık 75 liralık kar da net olan kar değil ayda 20 liralıkta benzin koymam gerekicek bu değer 50 liraya düşücek:smiley:

Herneyse lafımı uzatmıyayım, şahsi kanaatimdirki lpg sistemleri sorunsuz ve karlıdır bu durumda tecrübemle sabittir fakat kullanıcının yaptığı km de çok önemlidir. Ben aracımı ayda 500 km kullanıyorum ve bu hesaba göre aracımın orjinalliğini bozmayı asla düşünmem kaldıki aracımız motor hacmine göre oranladığımızda düşük hacimli araçlara oranla gayet makul değerlerde yakıt tüketiyor. Karar sizin ama eğerki uzun yıllar kullanmayı düşünüyorsanız aracınızın orjinalliğini koruyun derim, lpg hernekadar sorunsuz çalıştığı ortada olsada kuru bir yakıt olduğu için motorun son nefesini daha erken vermesine sebep olacağını unutmayalım:smiley:

Aracınınz tekrardan hayırlı olsun , iyi günlerde kullanmanızı dilerim...

Yazan arkadaşlara çok teşekkür ederim, ancak... Hem burada yazılanlar hem de farklı yerlerde okuduklarım kafa karışıklığını gidermekten çok daha da fazla kafamı karıştırdı. Jeep'e lpg takma konusunda iki kamp var burası ve benzeri forum ortamlarında. Bir grup lpg'den çok memnun; sorunlu olanlar sebep olarak kötü işçiliği gösteriyor; doğru usta ile sorun yaşanmadığını belirtiyor. Bir grup ise kesinlikle karşı.

Ben yoğun Maslak trafiğini geçerek hergün Kağıthane'den işe gidiyorum. Günlük yaklaşık 30 km; 30x22=660 km/ay. Haftasonu da gezmek istiyorum; toplamda aylık 1000km yaparım. Ayrıca aile ve tatil meseleleri Antalya, Adana, Tokat seyahatlerim oluyor. Bu alet ile gitmek isterim; yani yılda 15000km'yi görürüm gibi duruyor. Eşimde Hyundai Tuscon var ve aktif olarak kullanıyor. Bir başka araba daha almam şehir içi için.

Evet, aslan besleyen yemini hesap etmez benzetmesi doğru ama eğer ben besleseydim, Macrocenter'dan 1 kiloluluk gurme yemlerden almak yerine Real'den 100 kg'lik toptan olanlardan almayı yeğlerdim.

Bugün servise - ustama yıllık bakıma götüreceğm. Son kararı onunla görüşmemiz belirleyecek.

Bu arada konu ile ilgili değil ama far camları parlaklığını kaybetmiş; aşağıdaki linkteki farları taktırmayı düşünüyorum. Burada oldukça pahalılar ama Amerika'da birinin üzerinden getirteceğim. Sizce bu farklar sırıtır mı? Bu tür şeyleri de ruhsata işletmek gerekir mi?

http://www.amazon.com/gp/product/B0015PTX0M/ref=ord_cart_shr?ie=UTF8&m=ATVPDKIKX0DER

hocam sende ne kafa varmış karışacak anlayamadım gitti valla, dünyada bu arabaya ilk lpg taktıracak senmişsin gibi oldu...
prins takıpta sorun yaşayan cherokee ci ye rastlayabildinmi? ben görmedim henüz...
dünyanın en az zararlı fosil yakıtlarından biridir, herşeyden önce çevre için bile takılması gerekli...
diğer markalarda sorun yaşayanların da sorun yaşadım demiyceğine emin ol 3 gün sonra aynı arabayı buralarda satarken yazdıkları başlarına bela oluyor genelde....
fara gelince çoğu çin malı bunların 1-2 tane o farlardan takılı satılık var biriyle konuşun buluşun gece bakın bakmadan almayın diğer otomobil markalarında bu tarz mod. farlar genelde sıkıntılı oluyor, bi çoğunda far yükseklik ayarını falan yapamıyorsunuz, ebay da daha da ucuzları vardı...

prinsud7.jpg

Merhaba, yazılanlara şöyle bir göz attım, herkes yaşadıklarına ve görüşlerine dayanarak fikrini yazmış.

Ben de kendimce olayı özetleyeyim;

Günde 20 km yol yapıyorsanız, yol açıksa, sabahları erken saatte motor açılana kadar 2-3 kilometresini zaten benzinde yapacaksınız, bir o kadar da dönüşte. Bu hesaptan bakarsak, günde (sağa sola gitmelerle falan) 30 kilometre efektif olarak LPG kullanımının size maksimum 10 lira civarında olacaktır. Buradan sonrası tamamen bütçeyle alakalı bence, eğer günlük olarak bu miktar etkilemiyorsa ve haftasonu da keyfimle binerim, her otoparka girerim ve bagajımı küçültmem diyorsanız taktırmayın derim.

Eğer yok, zorlar beni derseniz de MUTLAKA ama MUTLAKA iyi bir ustaya taktırın. Memnun kalmazsan paranı veririz abi tarzı yaklaşımlara kanmayın, o model aracınıza daha önce uygulama yapmış bir ustayı tercih edin.

Benim sistemim o kadar kötü montajlanmıştı ki, takan arkadaşlar manifoltu delmiş! Saçmalıkta son nokta, araç en son tüpe hiç geçmiyordu, sonunda tüm sistemi söktürdüm ve BMD diye bir marka taktım. Marka yeni, ama kalitesi çok iyi, onun dışında takan usta da son derece deneyimli ve iyi ve şuanda benzinden performans olarak %4-5 kaybım var, kafam da rahat..

Ben dahil 4 arkadaşım aynı anda LPG ye geçtik. İyikide geçmişiz aracıma binen birine LPG var demesem kesinlikle anlayamaz. Ayrıca LPG karburatörlü motorlarda adam gibi çalışmayan bir sistem sorun yaşayanların bir çoğuda karbüratör kullandığı için sorun yaşıyordur. Bazı arkadaşlar yangın patlama gibi risklerden bahsediyor. Bu risk her araçta mevcuttur. Bu güne kadar kaç araba gördünüz LPG si durup dururken patlayan. Buna karşın daha geçen hafta durup dururken alevler arasında kalan 0 honda civic vardı haberlerde. LPG ülkemizdeki yakıt fiyatlarında en iyi yakıttır. Parası çok olan elbette takmasın.

4.0 zj laredo ile hesap yaptım. günlük yol masrafı bana 18 tl. toplam 65 km LPG ile. benzinli 520i ile aynı yolun masrafı 25 tl!!! konfor sürüş kalitesi filan ayrı tabiki ama çokta gerekli değil günlük kullanımda sedan araçtaki dinamikler.

4.0 laredo ile ekonomi yapıyorsam bu işte bir iş var demektir gerçekten. daha az emisyon daha temiz hava. ne istenirki daha?

Merhabalar,

Cevap vermekte geciktim; Levent'in attığı fırçanın da :smiley: etkisiyle biraz yol alıp öyle yazayım dedim. Forumlarda okuduklarıma göre bir senede lpg'yi amorti ederim gibi gözükmekte. Yine formlarda okuduğuma göre usta önemlidir uyarısıyla, bir arkadaşın tavisyesiyle Maslak Gazman'da Pavel ustaya gittim. Doğma büyüme TR'li ama rus kökenli, esasen elektronikçiymiş. Enteresan birisi. Bir taksici vardı orada 550 bin km yapmış gazla, benzinle o kadar gitmezdi motor dedi. Pavel Tartarini öneriyor. 2750 TL fiyat verdi. Araca bir zarar vermeyeceği konusunda emin. Adam bende güven uyandırdı. Ancak...

Bizim araçlarda benzin deposunun stepnenin altında olmasından dolayı simit depo takılamıyormuş, mmo sızdırmazlık onayı vermiyormış dedi ve yıkıldım! Koca bir silindiri, arabanın en beğendiğim yönlerinden biri olan büyük bagajında istemiyorum. Bunun bir yolu yok mudur? Tartarini iyi midir? Pavel'i tanıyan var mı?

Bu arada ben tamir etme vs işlerinden kendi çapımda anlarım. wjjeep.com sitesindeki bilgileri kullanarak vites konsolunu söktüm ve oradaki zayıf aydınlatmayı değiştirdim, yerine led taktım. Ayrıca sürücü aynasının kapanma mekanizmasını tamir ettim (gibi). Bu tür operasyonları burada ve arazideyiz.com'da paylaşacağım. Vites konsolu aydınlatması değişebilir bir parça değil komple alıyor ya da çıkma buluyorsunuz ve de 110 V AC ile çalışıyor, voltaj konvertörü var, ilginç...

Yarın Maslak prins bayii ile görüşeceğim. Simit depo olayını çözersem gaz alemlerine gireceğim, hayırlısı.

Grand cherokee 1996 model 5.2 zj ve 2000 model 4.7 wj araçların eski bir kullanıcısı olarak iki aracımı da aldığımda benzinliydi ve ivedi bir şekilde prince marka lpg taktırdım ve hiç bir sorun yaşamadan uzun süre kullandım ne bir ayar yaptırdım ne de ekstra bakım sadece belli bir kilometre yapınca filtlesini değiştirdiler o kadar.Ayrıca gerçekten çok iyi bir tercih onun içinde gerçekten son şanslısınız.Aksesuarlı farlarda ilgilendiğinizi gördüm benim satmış olduğum wj kasa aracımda 1 hafta kullandığım ,zenon far takılı halde bulunan far seti bulunmaktadır ilanını paylaşıyorum dilerseniz görüşürüz...

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-aksesuar-otomobil-arazi-araclari-99-2005-model-butun-grand-cherokee-lere-uygun-far-seti/detay

kambera' Alıntı:
Merhabalar,

Cevap vermekte geciktim; Levent'in attığı fırçanın da :smiley: etkisiyle biraz yol alıp öyle yazayım dedim. Forumlarda okuduklarıma göre bir senede lpg'yi amorti ederim gibi gözükmekte. Yine formlarda okuduğuma göre usta önemlidir uyarısıyla, bir arkadaşın tavisyesiyle Maslak Gazman'da Pavel ustaya gittim. Doğma büyüme TR'li ama rus kökenli, esasen elektronikçiymiş. Enteresan birisi. Bir taksici vardı orada 550 bin km yapmış gazla, benzinle o kadar gitmezdi motor dedi. Pavel Tartarini öneriyor. 2750 TL fiyat verdi. Araca bir zarar vermeyeceği konusunda emin. Adam bende güven uyandırdı. Ancak...

Bizim araçlarda benzin deposunun stepnenin altında olmasından dolayı simit depo takılamıyormuş, mmo sızdırmazlık onayı vermiyormış dedi ve yıkıldım! Koca bir silindiri, arabanın en beğendiğim yönlerinden biri olan büyük bagajında istemiyorum. Bunun bir yolu yok mudur? Tartarini iyi midir? Pavel'i tanıyan var mı?

Bu arada ben tamir etme vs işlerinden kendi çapımda anlarım. wjjeep.com sitesindeki bilgileri kullanarak vites konsolunu söktüm ve oradaki zayıf aydınlatmayı değiştirdim, yerine led taktım. Ayrıca sürücü aynasının kapanma mekanizmasını tamir ettim (gibi). Bu tür operasyonları burada ve arazideyiz.com'da paylaşacağım. Vites konsolu aydınlatması değişebilir bir parça değil komple alıyor ya da çıkma buluyorsunuz ve de 110 V AC ile çalışıyor, voltaj konvertörü var, ilginç...

Yarın Maslak prins bayii ile görüşeceğim. Simit depo olayını çözersem gaz alemlerine gireceğim, hayırlısı.

estağfurullah fırça neyimize...ne haddimize...sadece çok uzamış bir konudur o kadar...
tartarininin full thottle da (dip gazda) benzine geçtiğini de size söylemiştir umarım...
simit depo olayını şöyle çözüyorsunuz; sistemi taktıracağınız yerle bu konuyu konuşun taktırırım ama ruhsata işlettikten sonra simit tüpe çevireceksiniz şeklinde anlaşım, muayeneden sonra simit tüpe çevirin sadece arkadaki tankı...
allahınızı severseniz bi boş vaktinizde atiker-landirenzo-lovato-brc- vs vs gibi diğer markaları takan yerlere de bi gidin hepsi de sizi ikna etmezse ben bişey bilmiyorum...bütün sistemler güzel bütün sistemler bu araca uygun bütün sistemler diğerlerinden daha iyi...çıkacak sonuç budur...

bu kadar titizsiniz madem...herhangi bir yakıt sisteminin fakir yada zengin karışım sonucunda size nelere patlayacağını iyi bir araştırın...kolay kolay yiyemiyceğiniz wj-zj motorlarının zengin karışım nedeniyle nasıl yatak sarıp nelere yol açtığını, 10 bin bile olmadan gram yağ kalmadığı gibi bir sürü plaka bile yazarım ama afişe etmemek lazım bunları...

Arslan67
Senin sattığın ve benzeri farları ben e-bay'da 150-200 dolar mertebesinde gördüm alacaktım ama son anda karar değiştirdim, biraz fazla "havalı" görünüyor ve bu arabanın ağır görüntüsüne hafif kaçıyor, bu kişisel fikrim. Ay sonunda baldıza USA'ya gidiyor, bir valizini ben rezerve ettim, far, ayna vs. getirtiyorum, umarım giriş kontrolünde sorun çıkarmaz. Alacağım farların linki şu:

http://www.amazon.com/gp/product/B0015PPZ2C/ref=ord_cart_shr?ie=UTF8&m=ATVPDKIKX0DER

Sevgili Levent (abi?, ben 40 yaşındayım),
İşte bir Türk, Türkiyeli düşünme tarzı, ben de son çare aynı çözümü düşünmüştüm; silindir depo ile ruhsata işletip simit depoya geçmek; bir nevi hülle oluyor bu, belki de islam coğrafyasının etkisi:smiley: Ulaşılması çok zor Prins Maslak Makina Mühendisine bugün ulaştım telefonla, şu ana kadar bu arabalara hep silindir depo taktım ama simit depo konusunda da bir çözüm olabilir, 4cm bir delik bulabilirsek hallederiz dedi.

Gezenbilir, donanımhaber ve arazideyiz okuyorum epey fazla. Esas olarak IT networking konusunda çalışan ama çok farklı disiplinlerde derinlemesine teknik bilgi edinmeyi seven bir elektronik mühendisiyim. Evimde her türlü tamirat vs. için takım ve malzeme var, uğraşmayı severim. En basit bir hafıza kartı konusunda bile formları okuyunca kafam karışıyor. Herkes elindeki cihazı övmeyi seviyor, hele bir de cihaz yarıştırması yapıp küfürleşmeli kavgalar falan yapıyorlar, komik. En hatalı kararlarımdan birini, şehir içinde az yakan ama otomatik araba diye aldığım Honda Jazz ile yaptım; bu formlar yüzünden. Dolayısıyla okudukça aydınlanmak yerine daha bir kafam karışıyor. En son yarın Prins ile görüşüp konuyu kapatacağım.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,623
Kaydolan Son Üyemiz
kalyoncusenol@gmail.

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR