2001 Disco 4.0 V8 Yazılım Uygulaması

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan CAFEIN Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 106
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,415
Merhaba,

Cafeinin bu siteye yapmış olduğu paylaşımlarının tamamının iyi niyetli olduğu konusunda hiçbir şüphem yok. Neticesinde bir şekilde bizi buldu ve en başından bu araç konusunda bilgisi olmadığını belirtti. Belki yazışmalarımız sonucunda kendisini yanlış yönlendirmiş olabiriz, ama sayesinde hepimiz bu yeni katılan arkadaşımızın paylaşımlarından çok şey öğrendik.

Cafeinin bir hevesle tecrüblerini bu sitede hiç tanımadığı insanlarla paylaşması takdire şayandır. Uzun bir zamandır hiç kimse kendisi gibi vakit ayırıp sanayide resim çekip detayları paylaşmadı.

Sayın Alfonse,
bizler burada Cafeine yardımcı olmaya çalışırken, yazmış olduğunuz yorum sadece ve sadece yapılan yorumları toparlayıp bizlerle alakası olmayan, uzun ve gereksiz yorumunuzla sayfa kirliliği yaratmaktan ileriye gidememektedir.
Burası bir paylaşım sitesi olup, kimse meşhur bilmemnenin aracı, viski markası, 300m, k.. gibi ucuz konuların konuşulduğu bir yer olmadığını hatırlatmak isterim.
Bu arada bütün gezenbilir sitesine bakarsanız da tahmimice k.. sözcüğünü kullanan ilk siz oldunuz.

Etiketler
Sayenizde akıl tutulması yaşıyorum beyler burası nasıl bir forum anlayamıyor.Zararın neresinden dönersek kardır.İşiniz gücünüz rast gelsin.Selametle kalın.

D6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Burası şahanedir... Gezenbilir paylaşımları akılda bilgide keyifte tavan yapar...
Profilinize bakmıştım. İlk payaşımda bulunduğunuz konu bu anladığım kadarıyla. Gezenbilir'e hoşgeldiniz...
Ben uzun zamandır online olmuyorum. Sitede bi adet vardı eskiden, devam eder mi bilmem.Yeni üyelerden kendisini ilgili konu başlığında biraz tanıtması istenirdi. Kendinizle ilgili iki kelam yazarsanız iyi olur, biraz daha tanımış oluruz sizi...
Uzun yazıp kafanızı karıştırmışım galiba, pardon, haklısınız...
Bende sizin gbi pda'dan giriş yapıyorum. Küçük ekranda okumakta zordur, haklısınız.
Tabletten yazdığım için düzeltmeler yapamıyorum, yazım hatalarımda çoktur dolayısıyla. Tapatalk'da da bazı eksikliler var.
V8 disco benimde çok sevdiğim bi arac. Şanslısınız...
Ben Land kullanan arkadaşlar kadar Disco konusunu bilemem ama söylendiği kadar sık arıza veren makinalar olduğunu zannetiyorum. Bilinçli mekanikerlerle çalışılırsa tekrarlı tamire gerek duyulmaz.
Aracınızla ilgili şikayetiniz doğrultusunda yapılanlar buradan bakınca fuzili gözükebilir. Fakat uzaktan yanıltabilir de. Sonuçta karar sizin, ağada paşada sizsiniz ama burada Land bilgisindeki insanların yorumlarını dikkate almanız emin olun menfaatinize olur..
Sitedeki ilgili paylaşımları bulup okumanız inanın menfaatinizedir. Gerçi, yeni versiyona geçildiğinde çok bilgi kayıpları olmuş heralde...
Lütfen üyelerin yorumlarını dikkatli tahlil edin. Fayda sağlayacaksınız, eminim..

Paylaşımlarınızı merak ediyorum, bekliyorum...
Sizinde işiniz gücünüz rastgitsin İnşallah. Yeniden Kolay gelsin...

"Cafein" bey, biz işin aslı neyse yazdık, zaten sizin servisin de bu konuda bir hatası yok kendiniz istemişsiniz her neyse bakın diye, onlar da bakıyorlar. Yanlız "bakma" tekniğinin içinde bazı sağlam parçaları söküp mecburen çöpe atmak ta var, işin doğası gereği. Alfonse arkadaş yanlış anlamış servisin hatası olduğunu düşünüyor herhalde o yüzden o kadar yazı yazmış sanırım. Belki normal şartlarda gerek yok abi vs türünden birşey söylemeleri beklenirdi ama lüks araç servisi sonuçta, siz bilirsiniz ne gerekiyorsa yaparız demeleri de beklenen bir durum olsa gerek.
Yok, Alfonse arkadaşınız öyle düşünmedi.
Alıştığımız bildiğimiz gibi, herkes işini yapıyor gene :smiley: benimde en iyi yaptığım iş çene :smiley: çok kişi bilir :smiley: Allah sevenden de sevmeyenden de razı olsun...
Servis araca herzamanki gibi gerekeni bakıyor bence @
Araç sahibinin talebi doğrultusunda onay alarak işlerini yapıyorlar, herkes işine bakıyor. Onların işide bu @
Yanlız umarım söktükleri parçaları yazdığınız gibi çöpe atmazlar...

Selamlar...
Merhaba,

Cafeinin bu siteye yapmış olduğu paylaşımlarının tamamının iyi niyetli olduğu konusunda hiçbir şüphem yok. Neticesinde bir şekilde bizi buldu ve en başından bu araç konusunda bilgisi olmadığını belirtti. Belki yazışmalarımız sonucunda kendisini yanlış yönlendirmiş olabiriz, ama sayesinde hepimiz bu yeni katılan arkadaşımızın paylaşımlarından çok şey öğrendik.

Cafeinin bir hevesle tecrüblerini bu sitede hiç tanımadığı insanlarla paylaşması takdire şayandır. Uzun bir zamandır hiç kimse kendisi gibi vakit ayırıp sanayide resim çekip detayları paylaşmadı.

Sayın Alfonse,
bizler burada Cafeine yardımcı olmaya çalışırken, yazmış olduğunuz yorum sadece ve sadece yapılan yorumları toparlayıp bizlerle alakası olmayan, uzun ve gereksiz yorumunuzla sayfa kirliliği yaratmaktan ileriye gidememektedir.
Burası bir paylaşım sitesi olup, kimse meşhur bilmemnenin aracı, viski markası, 300m, k.. gibi ucuz konuların konuşulduğu bir yer olmadığını hatırlatmak isterim.
Bu arada bütün gezenbilir sitesine bakarsanız da tahmimice k.. sözcüğünü kullanan ilk siz oldunuz.
Selam,

Cafeinin iyi niyetinden asla şüphe duymadım. Onca şey yazmışım, paylaşımı için teşekkur etmeyi unutmuşum, hatırlattığınız için sağolun.

Sizinde iyi niyetle yönlendirmede bulunduğUnuz apaçık ortada zaten. Yanlış yönlendirdiğinizde asla söylenemez.

Yazımın uzun olduğu, çevre felaketi :smiley: olduğu v.s. konusunda ki eleştirinizde saygı duyarım.
Acaba nasıl bi terbiyesizlik yapmışım diye yazımın içimde k.. ile başlayan bahsettğiniz kelimeyi aradım, öyle bişey bulamadım... Heralde çok uzun olduğu için ben göremedim...
Haklısınız elbet ve eleştirmişsiniz. Bulsaydım o kelimeyi düzeltirdim. Ama yok, göremedim, benim hatamdır elbet...
You should be gettin piss with me (I hope....) britanyalılarda sohbette yabancılık çekmesun deyu deyu :smiley:

Yaklaşık 8 9 yıldır forumdayım. Bazen çok uzun süre sanal ortamdan uzaklaştığım olur. Bu aralar vaktim çok diye takılayım dedim. Ortamın keyfi ilk günki gibi heyacanlandırdi beni, azıcık (!) uzun yazmışım gene. Tablet'ten yazınca da karışmış bayağı :smiley: TDK görmesin, yazı yazmak çok iş açabilir insanın başına bu zamanda...

Chrysler 300M gibi ucuz sohbet konusunda da haklısınız.
Yorkshire düşeslerinin, Queen Elizabeth'in, Prens Charse'ların, Lordların, İngiliz Asillerinin Polo depdiği ( : ) ) bir sahada;
Chrysler 300M gibi sakil, Amerikan Texas Red Necked' lerinin bira içip sümüklerini ceylan derisi koltuklarına sildiği uydurma bi amerikaNın adının karıştırıldığı boş beleş sohbet yapmamalıydım.
Tekrar ediyorum, haklısınız... Please apolagise me captain my captain. Tanrı krAliçeyi korusun...

:smiley: samimiyetinize, olgunluğunuza, şaka kaldıracınıza güvenerek yazıyorum. Lütfen sarmayın. Vallahi Billahi Tallahi bende iyi niyetliyim :smiley:

Land konularının çoğu karanlık uzaya uçmuş maalesef, ilgiyle takip ediyordum oysaki...

Sağlıcakla...

GT-P7500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Arac ayni olmamasina ragmen Konu chip oldugu icin yaziyorum. Bu chip konusunda 2009 model navara otomatik aracim icin yaptigim arastirma ve aldigim sonucu birilerine faydasi olur diye paylasiyorum.

1) araclarin kendi yazilimlarini silip geri donusu olmayan elindeki mevcut yazilimin yuklenmesi yerine haricinde kutu ici cipleri alarak olasi hatada yada beklentinin karsilanamamasi durumunda fisi cek eski haline geri don modellerini daha mantikli buluyorum.

2) Sanayi sitelerinde araclara, eski bilgisayar kasalarina format atar gibi yazilimi guncelleyen cok yer var.Memnun olanda duydum, araci eski haline getirmek icin dunya paralar harcayip alamayanda duydum.

3 ) racechip adinda bir urun taktirdim. % 30 a varan beygir/ tork ve % 10 civarinda yakit sarfiyati vaat ediyorlar. onceligim yakit oldugu icin ayarini ona gore istedim. Uzerinden 2 dugme ile ayarlanabiliyor.Suan yakitta % 10-15 arasi karma tuketimde dusus gordum. Performanstada kismen belirgin bir fark olmasina karsin yakit onceligim oldugu icin ayarlarini fazla actirmadim. Bu ise inanmamistim ama cidden de oluyor. Olayi ise dusuk devirlerde artan dönme momentiyle acikliyor bahsi gecen firma.

Sent from my iPad using Tapatalk
Merhaba benim ssangyong kyron 4x4 aracım var va racechip uygulaması düşünüyorum. Siz nekadar süredir bu chipset ı kullanıyorsunuz. Benim amacım tork u yükseltmek .Kafam biraz karıştı. Bu ürünü tavsiye edermisiniz. Teşekkürler
Sorun çıkarmayan motorun açılıp tamir edildiğini de ilk kez görüyorum, hadi bakalım burdan ne tür bir performans artışı çıkacak acaba.

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Alpylz,
Abimin 2009 turbo dizel insigniasinda yaklasik 2 yildir kullaniyoruz.Ona performans icin almistik.% 25 civari bir tork ve beygir artisi var suan olculen.Urunun resmi sitesinden aracinizi secerek hangi urunun ne kadar guc artiracagini gorebiliyorsunuz.Ben Navara da 2 aydir kullaniyrm.Daha oncede belirttigim gibi 171 beygir aracim.Fazlasiyla tatminkar 2 tonluk bir arac icin.Ayarlarini yakita gore yaptirmama ragmen suan 200 beygir civari guc uretiyor.Aracin vites gecisleride ciddi degisti.Eskiden zaman zaman takilarak gecerken simdi tabiri yerindeyse şıkır şıkır :smiley:

Motor arizasi veya gaz kesme gibi durumlarda ayara mudahele edip optimum ayari deneme yanilma ilede bulabiliyorsunuz.Araciniz yil, km ve dizel benzin durumu nedir?

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Aracım 2010 model Diesel otomatik 4x4 ssangyong kyron jeep. 141 HP 310tork 2700ddak. 90000km de.benim çekme karavanim var 1800kg ve çeki aracı olarak kullanıyorum. Bu sebeple ihtiyaç duydum

Aracınızın yılı ve km si gayet ii.Bunu sormamdaki neden yüsek km ve çok eski araçlara fazla önermiyorlar.Zaten dikkat ederseniz sitede aracbul linkindeki araçlar yeni teknoloji.20 yaşında bir araç için göremezsiniz. Ben yeni araçlarda daha verimli olduğunu araştırdığım dönemde okumuştum.
Şuan Aracınız için üretici firmanın sitesinden en düşük fiyatlı modele öngördüğü değerler;
GÜÇ:104 kW => 132 kW
BEYGİR:141 HP => 179 HP
TORK:310 Nm => 380 Nm

tabi bu maksimum sağlayabileceği değerler. Cihaz optimum değerlerde geliyor ki yaklaşık % 15 performans %10 yakıt tasarrufu. Buda aracınıza en az 162 beygir ve 355 Nm tork anlamına gelir.Ayarlarına müdahele ederek %20-25'e kadar performans artışı görülebiliyor.Tabi performans arttıkca yakıt tasarrufu azalıyor. Siz cihaz üzerindeki 2 ayar düğmesi ile bu performansı ayarlayabiliyorsunuz.Hem kendi aracım hem biraderin aracı beni baya uzmanlaştırdı ayar konusunda :smiley: .Nasıl ayarlandığı konusunda elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

Çok dillendirmelseler de orjinalliğini bozmamak şartıyla 15 gün içerisinde olası aracın arıza vermesi yada umduğunuzu bulamam durumlarında geri alıyorlar. Ben Navaraya alırken Navara ustam abi motor arıza lambasını yakabilir dikkat et demişti.Bende firma ile görüşerek 15 günde olası bir durumda koşulsuz iade sözü alarak ürünü aldım.Ama öyle bir şey olmadı. Gayet de memnunum

Ben Kayseride yaşadığımı ve burda bayisi olmadığı için kendi ustalığını kendim yaptım.Büyük şehirlerden birinde yaşıyorsunuz ayar değişikliğini kendilerde yaparlar diye düşünüyorum.

Aracınızın yılı ve km si gayet ii.Bunu sormamdaki neden yüsek km ve çok eski araçlara fazla önermiyorlar.Zaten dikkat ederseniz sitede aracbul linkindeki araçlar yeni teknoloji.20 yaşında bir araç için göremezsiniz. Ben yeni araçlarda daha verimli olduğunu araştırdığım dönemde okumuştum.
Şuan Aracınız için üretici firmanın sitesinden en düşük fiyatlı modele öngördüğü değerler;
GÜÇ:104 kW => 132 kW
BEYGİR:141 HP => 179 HP
TORK:310 Nm => 380 Nm

tabi bu maksimum sağlayabileceği değerler. Cihaz optimum değerlerde geliyor ki yaklaşık % 15 performans %10 yakıt tasarrufu. Buda aracınıza en az 162 beygir ve 355 Nm tork anlamına gelir.Ayarlarına müdahele ederek %20-25'e kadar performans artışı görülebiliyor.Tabi performans arttıkca yakıt tasarrufu azalıyor. Siz cihaz üzerindeki 2 ayar düğmesi ile bu performansı ayarlayabiliyorsunuz.Hem kendi aracım hem biraderin aracı beni baya uzmanlaştırdı ayar konusunda :smiley: .Nasıl ayarlandığı konusunda elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

Çok dillendirmelseler de orjinalliğini bozmamak şartıyla 15 gün içerisinde olası aracın arıza vermesi yada umduğunuzu bulamam durumlarında geri alıyorlar. Ben Navaraya alırken Navara ustam abi motor arıza lambasını yakabilir dikkat et demişti.Bende firma ile görüşerek 15 günde olası bir durumda koşulsuz iade sözü alarak ürünü aldım.Ama öyle bir şey olmadı. Gayet de memnunum

Ben Kayseride yaşadığımı ve burda bayisi olmadığı için kendi ustalığını kendim yaptım.Büyük şehirlerden birinde yaşıyorsunuz ayar değişikliğini kendilerde yaparlar diye düşünüyorum.
Tecrübelerinizi benimle paylaştığınız için teşekkür ederim. Ben İzmir de yaşıyorum .racechip üzerinde yoğunlaştim ürünü kendim takabilirim diye düşünüyorum. Klima elektrik teknikeriyim. Belki yurtdışından getirebilirim.sanirim 3 model var racechip de siz hangisini kullanıyorsunuz.

Navara da en alt modelini, biraderin Insignia da bir üst modeli kullanıyoruz.Modellerin performans artış oranlarına baktığımda fiyattaki gibi 2 katına varan farklar görmediğim için ben en alt modeli tercih ettim.Hesabıma görede 10,000 km civarında benim aracımda kendini amorti edecek.

Evet haklısınız.Bende yakın zamanda almayi düşünüyorum. Sonuçları sizinle paylaşırım.Tesekkurler

Rica ederim.Sonuçlarını paylaşırsanız farklı araç ve motorlar üzerindeki sonuçlarını da gözlemlemiş oluruz.

Throttle by wire makinalarda, pedalbooster hakkında tecrübeniz var mi? Yorumlar?

Sevgili Alfonse,
Sadece Ürünü duymuslugum var.Yazimda belirttigim markanin da bu tarz urunleri oldugunu gormustum.Ancak ötesinde ihtiyac duymadigim icin herhangi bir incelemem yada arastirmam olmadi.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Benim l200 de kullanan birinden duydum. Çok tavsiye ediyor.
Hiç bir ciddi yazılima müdahale etmiyormus. Geridonus mümkün. İçerden anlık moda seçme şansınız var...
Güç tork arttirmyor. Ama makinenin gaza tepkisini çok hızlandırıyor.
bence incelemlisiniz. Ben yavaş yavaş inceliyorum. Cunki şu andaki araca takiamaz...
Yeni makna alinca düşünüyorum...

V8 için herhangi bir çip yazılım güncellemesi vs uygulamasına imkan olmadığı yönünde görüş bildirdiler.Araca başlamışken orası burası derken motor rektefiye dahil olmak üzere ciddi bir bakım ve yenilemeye gitmiş olduk.Benim beklentim dahilinde performansında hissedilir oranda bir degişiklik olmadı.Ama yürüyen bakımından iyileştirmeler hissediliyor.Benim bu araçlara yabancı olmam sebebiyle 4.0 V8 den daha fazla performans beklentim vardı.Fakat bir müddet sonra alışıyorsun.Keyifle biniyorum.

V8 için herhangi bir çip yazılım güncellemesi vs uygulamasına imkan olmadığı yönünde görüş bildirdiler.Araca başlamışken orası burası derken motor rektefiye dahil olmak üzere ciddi bir bakım ve yenilemeye gitmiş olduk.Benim beklentim dahilinde performansında hissedilir oranda bir degişiklik olmadı.Ama yürüyen bakımından iyileştirmeler hissediliyor.Benim bu araçlara yabancı olmam sebebiyle 4.0 V8 den daha fazla performans beklentim vardı.Fakat bir müddet sonra alışıyorsun.Keyifle biniyorum.

Aynı araç bende var şu anda 4.0 V8 performans çok beklemiceksin ama dagda bayırda camurda istedigin gibi kullan. Benim aracımda simde servis bakımda izmirde pazartesi günü alıcam. Zamanla alışıyorsun ben gerçekten seviyorum arabamı.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,679
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.