2 Kişilik Karavan Önerisi

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan hausmangil Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 23
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,517

hausmangil

Yeni Üye
Mesajlar
4
Tepkime Puanı
1
Selamlar dostlar, yakın zamanda karavancı olup aranıza katılmayı düşünen biri olarak tecrübelerinize ihtiyacım var. Forumu hep okurdum, bugün konu açabilmek için üye oldum, hoşbuldum :smiley:

2 kişilik başlangıç seviyesi bir karavan almak istiyorum, bütçem aşırı dar değil, mümkünse 400'ü geçmesin istiyorum ama değecek bir ürün için 500bin'e kadar zorlayabilirim. Yazları bir iki sefer 7-8 günlük tatillerde, bahar ve güz aylarında da haftasonu kamplarında kullanacağım.

Tecrübeli bir sürücüyüm ama ilk defa araçla römork çekeceğim, aracım da binek sayılır, 1.0lt, 115hp, 200nm, otomatik dsg, mini-suv. Ruhsata göre 1100kg çekeri var ama ben karavanın dolu halde 750kg'ı geçmesini istemiyorum, hem mevzuat hem de güvenlik açısından, bir de malum dsg. O yüzden olabilecek en hafif ve küçük ama kaliteli ürünü arıyorum. 750kg altı 4 kişilik karavanlardaki o iki ranza bana lazım değil, keşke olmasa da daha hafif ve kısa olsa. Aşağıdaki seçeneklere baktım, sizin öneriniz ne olur acaba? Çok aradım ama küçük karavanlarla ilgili güncel bir tavsiye bulamadım.

Başkent Pixel 230 - Boyutu ve ağırlığı süper, full donanımla 600kg geliyor, her işimi görür, fiyatı da açık ara çok ucuz ama yalıtım, işçilik ve malzeme kalitesi pek hoşuma gitmedi. Şu ürün iyi yalıtım, kaliteli malzeme ve iyi işçilikle verilse direkt alırım, ihtiyacımı tam olarak bu ürün anlatıyor aslında. Gittim gördüm, kaliteye şimdilik takılmayıp alasım bile var.


Başoğlu Caretta Junior - Bunu beğendim, en pahalısı bu, daha iyi bir seçenek bulamazsam bunu alacağım sanırım.


Nacar IQ 157 - Bu da hoşuma gitti ama full donanımla 750kg limitini zorlar gibi, 4 kişilik zaten. Bir de köşeli değil yuvarlak oluşu kullanım alanını daraltmış. Yeni model çıkarmak üzerelermiş, haftasonu bir bakacağım.


Saly Carabina Mini - Keşke kapısı arkada olmasa, bir de ön kısmı oval değil de düz yapsalar daha çok alan sunarmış, yine de hoşuma gitti ama kalitesini bilmiyorum, bilenler yorum yapar mı?

Ankara'dayım ama haftasonu için İstanbul'a geçeceğim. İstanbul'da mutlaka uğra dediğiniz bir yer varsa lütfen söyleyin, çok makbule geçer.

Her tavsiyeye açığım.

Selametle...
 

.
Önce karavancılıktaki olası gereksinimlerinize odaklanırsanız karavan seçiminiz daha sağlıklı olurdu Seray hanım. Yani karavandan başlamayın ! İdeal karavan, asgari müşterekleri olsa da kişiye göre değişken bir kavram.
Tabii tecrübeniz yoksa gereksinimlerinizin nicelikli tesbiti de pek sıhhatli olmayabilir.


Dışarıdan bakılınca yukarıdaki öneri veya benzerleri size uygun gibi duruyor.
Aslına bakarsanız ilk deneyimim olmayacak 3 yil önce 2006 model bir fiat ducato alıp içini ihtiyacimiza göre yapmış yaptırmıştık. Ben meslek lisesinde çalışıyorum kaynak mobilya güneş enerji sistemi vs için beraber çalıştığım arkadaşlar ile hem eğlendik hem deneyimledik. Bir kaç kez de kullandık. Kendim de kullandım. Ancak büyük araç şoförlüğü yorucu binek araca göre fazla yüksek olunca hep bir tedirginlik hali de cabası. En önemlisi gittiğimiz yerlerde dukkan çarşı gezmek bizim için çok eğlenceli ve büyük araç ile bu sıkıntı. Bir yere düzen kurup aracimizla git gel yapmak istiyoruz . Bir de unutulan bir malzeme için toplanıp gitmek de fazla zahmetli. Gerçi yukarıda tavsiye edilen araç hafif binek gibi kullanımı kolay bir araç. 2006 ducato onun yanında kamyon kalabilir . Ama bu ve benzeri konforda arac icin şu ara çok yüksek fiyatlar . Toros kartal bile uçmuş :( bütçe olarak 200 bini asamam . Asarsam gezemem seyrederim :smiley: esasında ara ara 3.90 boş bir fiber kabuk alsam diye bile düşünüyorum. Şimdilik sadece Camları pleksi olan dışa açılır. Başka hiç birsey olmasa . İçine 2 döşek portatif masa sandalye wc koysam . Zamanla acele etmeden yil yil içine imkan elverdikce birseyler yapsam . En iyisini yapsam . Hatta tcl markanın 5000 btu pencere tipi klimasi var . Ondan falan gerirtmeye çalışsam bu arada . Ama arkadaşlarım boş bir karavani çekmenin de içinde ağırlık olmayacağı ve dengeli dağılım olmadığından çok savrulacagini söylüyor. Yoksa sadece camları ve kapısı takili iyi bir monoblok alıp ic dizayna geniş zaman ve bütçe ayırmak benim için hem eğlenceli hem de dilediğim kalitede iyi birsey çıkarmam için çok iyi olurdu
 

yukarıda tavsiye edilen araç hafif binek gibi kullanımı kolay bir araç. 2006 ducato onun yanında kamyon kalabilir . Ama bu ve benzeri konforda arac icin şu ara çok yüksek fiyatlar . Toros kartal bile uçmuş :( bütçe olarak 200 bini asamam .

Mevcut aracınızı satıp üzerine ekleyip bu tür bir araç almayı düşünmez misiniz?
 

Mevcut aracınızı satıp üzerine ekleyip bu tür bir araç almayı düşünmez misiniz?
Şu an kullandığım araç peugeout 2008 1.5 dizel . Onu sıfır aldım 2 yıl önce çok beğenerek aldım. Kullanımını yakıt tüketimini çok seviyorum . Günlük şehir içi kullanimim çok. İse gidip geliyorum ve çocuğu okula al bırak yapıyorum. Çarşı pazar her iş bende . Allah izin verirse onu satmadan birseyler yapmak arzum . Motokaravan camper tarzı bir araç için çok geniş izin zamanlarına sahip değiliz. Daha önce deneyimledik yıllık bakım masrafı maalesef kasko sigortası var . Bu tür bir araç alırsam bile içini donatmam . Karavan ruhsatı çıkarmam ve kamp dışında taşıma işine de kullanmak isterim . Ev pansiyon isim de var sıklıkla eşya taşımam gerekiyor . Ufak bir beyaz eşya için bile nakliye çok isteniyor . Ayrıca hamal ödüyorum. Bari nakliyeyi kendim yaparım. Aslında boş kabuk bir karavan dusuncemin temeli de biraz buna dayanıyor . İçini sök tak malzeme ile portatif yapıp ihtiyaç anında eşya taşımaya kullanmak .
 





.
Argümanlarınız mantıklı Seray hanım.
Umarım hedeflediğiniz çözüme ulaşırsınız. 🙂
Teşekkür ederim . Argümanı imkanların değişmesi, piyasanın gelişmesi,cesitlenmesi çoğaltıp duruyor:smiley:) oysa migros çadırı ve camlı panelvan ile yaptığımız kamplarda neredeyse hiç birseye ihtiyaç duymuyorduk. İnşallah kafamda ihtiyacım olan her noktaya temas edecek bir çözüm oturtacağım. Birlikte çalıştığım meslekci öğretmen arkadaşlar ve bu sitede ustatlarimiz olan sizler her zaman rehberim . Çok teşekkür ederim herkese her fikir değerli.
 

Ev pansiyon isim de var sıklıkla eşya taşımam gerekiyor . Ufak bir beyaz eşya için bile nakliye çok isteniyor . Ayrıca hamal ödüyorum. Bari nakliyeyi kendim yaparım. Aslında boş kabuk bir karavan dusuncemin temeli de biraz buna dayanıyor . İçini sök tak malzeme ile portatif yapıp ihtiyaç anında eşya taşımaya kullanmak .

Bence en uygun çözümü bulmuşsunuz.

. İçini sök tak malzeme ile portatif yapıp ihtiyaç anında eşya taşımaya kullanmak .
 

Merhabalar, yaklaşık 3 hafta önce Kampkon markanın mikro modelini aldık. Daha yeni kullanmaya başladık aslinda F/P ürünü diyebilirim. Malzeme kalitesi iyi ve iç tasarım oldukça güzel. İşçilik kısmında bir takım eksiklikleri mevcut. Piyasa göre baktığımda fiyatı uygun ve kaliteli diyebilirim. Biz özellikle monoblok olduğu için tercih ettik.
Hocam bende bakıyorum bu karavana.Memnun musunuz ,acaba olumlu olumsuz yönlerini paylaşabilir misiniz?
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,460
Mesajlar
1,518,198
Kayıtlı Üye Sayımız
172,115
Kaydolan Son Üyemiz
SoundofSilence

SON KONULAR



Geri
Üst