2. Geleneksel Gezenbilir Kaz Dağları Kampı (16 - 19 Mayıs 2009)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan TezMertek Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 150
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 34,428
Ynt: 2. Geleneksel Gezenbilir Kaz Dağları Kampı (16 - 19 Mayıs 2009)

Harbiden geleneksel hale getirdin bu işi Murat sen :smiley:
Ali amca bile klasik oldu çeşme başındaki. Sonra, Murat'ın hayratı (plastik şişe çeşmesi) ve Muratuçtu şelalesi... aynen devam.
Çok sevindim, güzel bir gezi olmuş. Pazartesi izin alamadık biz napalım :( sağlık olsun.

Etiketler

Teşekkürler Yılmaz ,

Seneye Tekirdağ Grubu düzenleyecek ama.
Değil mi Ümit Ağabey.?

İçerilerde çok daha güzel -fazla büyük değil ama- kamp yerleri vardı.
Trekking dönüşlerinde görmüştük.

Ömer'in fotoları beklememiz şart.

Ben de daha önce gördüm bu seramoniyi, fotoğraflarını çektim, işim acele olduğu için soramamıştım,  neden yapıyorlar bunu hiç bir fikrim yok bu nedenle de... Ama Hakan senin yorumun duruma uygun görünüyor :smiley:

TezzMertek' Alıntı:
Burhaniye  - Ören'de bir alay. Dükkanları tek tek gezip bahşiş topluyorlardı ama ne için onu öğrenemedik.
" Aloo Zerrin, bilgin var mı bu konuda.??"

hakan.kavakli' Alıntı:
Benim fikrim  Asker uğurlaması vardır...Onun için bahşiş toplarlar...

Bakalım Zerrin ne diyecek..

Güzel ve zevkli bir gezi oldu. Başta rehberimiz Murat (TezzMertek) olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim. Bizler Zeytinli'den gruptan ayrıldıktan sonra Çanakkale istikametine döndük. Kızım İrem şu meşhur Truvalıların atını görmek istedi. Truva Ören yerini gezdikten sonra Çanakkale'den feribotla Gelibolu Yarımadasına geçtik. Akşam üzeri olduğu için maalesef şehitliği ziyaret edemedik. Tekirdağ üzerinden İstanbul'a evimize geldik. Giderken de İzmit, Bursa, Balıkesir güzergahını izlemiştik. Böylece tam marmara denizini çevreleyen bir tur yapmış olduk.

Merhaba,

Fotoğraf ve yazılar için teşekkürler. Murat Bey, karavancılardan iki transfer yapmış...

Cavid Sezen

Bir kaç resim de ben ekleyeyim

Murat (TezzMertek) , Nurten ve Gül çadır kurarken
[attachment=1]

Kamp ve çevresinden bir görünüş
[attachment=2]

Resimlerin üzerine tıklayınca daha büyük hali gözüküyor.

Kazdağları09 001.jpg

Kazdağları09 005.jpg

Mantar kebab hazırlığı
[attachment=1]

Ateşte pişerken
[attachment=2]

Akşam ateş başı muhabbeti güzeldi
[attachment=3]

Civardaki dereden bir görünüş
[attachment=4]

Dere kenarında küçük bir yürüyüş sonrası mola. Serinlemek isteyen bazı arkadaşlar burada derenin buz gibi sularına girerek keyfini çıkarttı.
[attachment=5]

Kazdağları09 012.jpg

Kazdağları09 013.jpg

Kazdağları09 016.jpg

Kazdağları09 017.jpg

Kazdağları09 023.jpg

Murat bey,güzel resimler için teşekkürler.Burhaniyede bahşiş toplayan gençler askere gidecek gençler,Tekirdağ'dan Hakanın tahmini doğru.Burhaniyede gelenek haline gelmiş.Pazartesi günkü otantik beach clup kampını iptal ettiniz galiba.Pazartesi günü Burhaniye iskele mahallesinden girip zeytinliye kadar sahilde gurubu aradım ama siz hala yukarıda imişsiniz.tanışmak istemiştim.telefonlar çekmediği için ulaşamadım.Sami Ünlü Gömeç

TezzMertek'in dere geçişi sonrası
[attachment=1]

Tepeye yapılan yürüyüş sonrası görülen manzara
[attachment=2]

[attachment=3]

Tırmanış sonrası tepede varılan yolda yürüyüş
[attachment=4]

Yolda yürüyüşten sonra tekrar iniş. Dökülmüş çam kozalağı, yaprak ve kuru dalları nedeniyle kayganlaşmış bir zeminde iniş gerçekleşti. Bir de buna eğimi fazla bir yamaçta eklenince bizim için biraz zorlayıcı oldu.
[attachment=5]

Kazdağları09 024.jpg

Kazdağları09 035.jpg

Kazdağları09 043.jpg

Kazdağları09 045.jpg

Kazdağları09 058.jpg

Dere kenarında gördüğümüz ilginç bir ağaç
[attachment=1]

Dönüş yolunda uğradığımız Truva Ören Yerindeki tahta atın önünde çektirdiğim resim.
[attachment=2]

Kazdağları09 062.jpg

Truva09 003.jpg

TezzMertek' Alıntı:
Malzemeler arabaya istiflenmeyi beklerken;
KirsealanKamp149.jpg

Neriman hanım son bulaşıklarını yıkamış. ;)
KirsealanKamp150.jpg

Arkadaşlar hala toplanıyorlar.
KirsealanKamp151.jpg

Ve birdennnnnn Zeytinli'deyiz. Öğlen molası ve 19 Mayıs nedeni ile meydanda kurulmuş Kermesten Tavuklu Nohut Pilav ve Ayran alıyoruz.
KirsealanKamp154.jpg

Nurten,Gül ve İrem yan masadalar.
KirsealanKamp155.jpg

Ercan - Mihriban ve Ferhat - Neriman yolları uzun olduğu için Zeytinli'de durmadan yollarına devam ediyorlar ya da Pınarbaşı Köyünden Milli Parka gittiler.
Biz de aynı yerde durduk, hatta neredeyse aynı masada oturmuşuz, gözleme yiyip yolumuza devam ettik. Hatta orada bulunan bir zeytinyağı fabrikasını ziyaret ettik, bolca zeytin ve zeytinyağı alıp İstanbul yollarına düştük. Fotoğraflar için teşekkür ederiz Murat, ayrıca misafirperverlikleri için de bütün kamp arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Tekrar görüşmek üzere! :smiley:

Arkadaşlar hepiniz hoş geldiniz.
getirdiğiniz kareler çok güzel ellerinize ve yüreğinize sağlık
gençlerin elindeki o yörenin (köy-kasaba) Sancağı kareye girmemiş iki de kılıçlı yada palalı muhafızı olur.
bayram -düğün-asker uğurlaması ve karşılamasında çıkarılır. diğer zamajlarda mülki amirin odasında saklanır.
evet o tören asker uğurlamasıdır.
Dinazorların böyle şeyleri aktarması zorunludur.
Arz ederim.

gezmen' Alıntı:
Merhaba,

Fotoğraf ve yazılar için teşekkürler. Murat Bey, karavancılardan iki transfer yapmış...

Cavid Sezen

Teşekkürler Cavit Bey ,

İşleyen Demir ışıldar demiş atalarımız.
Transferlere devam edeceğiz sırada sürpriz isimler olacak.
???

;)

gelemedım ama resımlere bakınca oradaymıs gıbı oldum ınsallah bır daha kı sefere :smiley:

züğürt gezençi' Alıntı:
Murat bey,güzel resimler için teşekkürler.Burhaniyede bahşiş toplayan gençler askere gidecek gençler,Tekirdağ'dan Hakanın tahmini doğru.Burhaniyede gelenek haline gelmiş.Pazartesi günkü otantik beach clup kampını iptal ettiniz galiba.Pazartesi günü Burhaniye iskele mahallesinden girip zeytinliye kadar sahilde gurubu aradım ama siz hala yukarıda imişsiniz.tanışmak istemiştim.telefonlar çekmediği için ulaşamadım.Sami Ünlü Gömeç

Ben Teşekkür ederim Sami Bey ,

İstanbuldan gelen arkadaşlar Pazar günü kampımıza intikal ettikleri için pazartesi sabah erkenden kampı toplayıp Burhaniye Ören'de tekrar kamp atmak ertesi gün tekrar toplamak istemedik.
Bir diğer nokta da Otantik Beach İstanbul'lu arkadaşlar için ters yönde kalıyordu.

Ayrıca buz gibi sürekli derelerde serinlemek varken tuzlu suya ne hacet.
;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,650
Kayıtlı Üye Sayımız
166,517
Kaydolan Son Üyemiz
aktifmoda

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR