2.5 Benzinli Defender

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Baki Ö. Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 59
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 26,278

Baki Ö.

Kamp II
Yer
KONYA-BOZKIR
Arkadaşlar 2.5 benzinli modeller fiat olarakda, km olarak da çok cazip evet yakıt sarfiyatı bir hayli fazlaymış ortalama km de 350-400 den bahsediliyor tabiki lpg li haliyle.Ne dersiniz benim gibi ikinci araç olarak ve az km.yapanlar için cazip olmazmı. Ayrıca bu motorların ömrü ve yakıtına göre verimliliği hakkında da bilgi verebilirmisiniz.

Etiketler
Selamlar,
bildigim/denedegim kadari ile cevap vermeye calisayim.. benzinlik 2.5lt son derece

1) verimsiz
2) saglam / kolay kolay bozulmayan
3) bana sorarsaniz, hedeflerinizi bildikten sonra guzel bir motor

benzin ile ben 400km. rahat gidiyordum bir depo ile.. Ayrica 2 sene offroad yaptim benzinli hali ilse.. Bence tek sakincasi, daha sonra eger isterseniz "dizel modern" bir motora gecmeniz "kanuni" olarak dertli olabilir..

iyi gunler dilerim, reha

Ynt: 2.5 Benzinli Defender

Reha bey derdimi büyük oranda siz çözersiniz. zira önceki konulardan incelediğim kadarıyla konuya hakim ve tecrübelisiniz. Bu 2.5 benzinli konusunda: ambulansdan çıkma bir defender almak istiyorum. Bu ikinci bir araç olacak ve beni hafta sonları doğayla buluşturacak. bu aracı tercih etmem ise maddi imkanımın yetersiz oluşu ve az yıpranmış olmaları. Maksadım : İçinde karavanı andırır küçük bir değişikle yoldan çıkmak ayrıca sizinle bir ortak noktamız olarakta amacım sadece gideceğim yere götürecek kadar bir performans.
Bu motor LPG montajı ile ne kadar yakar.Örneğin dizellerin seviyesine indirebilirmiyim ve belirttiğim şekilde maddi olarak beni üzmeden(yedek parça işçilik gibi) isteklerimi karşılarmı. yukarda ki yanıtınız içinde teşekkür ediyorum ve bu işe yeni başlayan biri olarak bana birazcık daha ayrıntılı bilgi vermenizi rica ediyorum.

Selamlar,
elimden geldigince bilgi ve tecrubemi sizinle paylasabilmekten mutluluk duyarim. Oncelikle ambulans konusunda cok haklisiniz.. ortak ozellikleri az yipranmis olmalari.. Ciddi arazi yapmak istemiyorsaniz, benzin motoru isinizi ziyadesi ile gorur.. Ben zaten 2 sene benzinli ile hem de agir arazi yaptim, ama sizin farkiniz "agir" arac olmaniz. Yakis litre olarak degil ama km'de yaktigi maliyet olarak bence ayni noktaya gelir bence.. Ayrica, 2.5lt (benzin ve dizel) motorun en guzel ozelligi cok basit bir motor olmasi ve kolay kolay problem cikartmamasi.
Sonuc olarak, bence dusundukleriniz kesinlikle dogru ve gercekci, araci cok yormayacaksaniz sizi mutlu edecegini dusunuyorum.. Zira, ben bu motoru cok severek kullandim. Ancak, hep kapali garajlara park etmem gerektigi icin LPG yapmak yerine Dizel'e cevirmeyi tercih etmistim..
simdiden hayirli ugurlu olmasini dilerim, reha

herkeze günaydın bir sorum olacak cevap yazma lufunda bulunacaklara şimdiden sonsuz teşşekürler yeni aldıgım defenderın ön şaftını elle kontrol ettigimde boşluk var ıstavrozlardan degil kalkışlarda yumşak harekette vurma sesi yok sorun transfer kutusundanmı ön akstanmı birde kapı menteşelerini veya pimlerini degiştiren varmı sonuç ne

benzinli reha beyin dedigi gibi çok yakıyor dogrudur ama 4x4 lere objektif yaklaşırsak özellikle cj serisi araçlar hurican motorlular hariç km de benzinle 25-30 litreden aşağı tüketim tutturmak imkansız bu arada defenderde tdi-düz dizel motor ömürlerinden hiç kimse bahsetmiyor dizel bir motorun 0 lanması nerdeyse yarım defender parasına maloluyor onun için şu an şahsi fikrim motorin 10 numara yağ biodizel benzin lpg fiatlar ile bence benzinli

cem arkadaşım bir miktar boşluk var diyorsun zaten olması gerekiyor ama ne kadar boşluk var 8/1 oranında olması doğaldır kapı menteşeleri konusunda uğraşmana hiç gerekyok yenisi 10 ytl uygun yerden alırsan

cem bey üzülmeyin hepsinde hemen hemen var o boşluk.
genelde istavrozdan yapıyor,çünki çoğu zaman kuruyağlama yapılmıyor,istavroz başı bilyaları dağılıyor genelde ford un 81mm lik istavrozlarını alırsanız onlar uyar. 15 - 20 ytl bişey elbeceriniz varsa kendiniz de takabilirsiniz.iyi günler

meriçbager ve e.postacı arakadaşlara ilgilerinden dolayı teşekkür ederim arkadaşlar birkaç sorum olacak benzinli motorda platin meksefe bobin üçlüsü ne kadar problemlidir sürekli yedek taşımam gerekirmi birde 2,5 benzinli motorlar BMC TM 25 lerin motorlarına dış görünüş olarak çok benziyor acaba aynımı çünki bildigim kadarı ile LR nin kendi motor üretimi hiç olmadı hep degişik tedarikçilerle çalıştı fort bmw tata gruplarına satılana kadar bmc leyland motor ve trasmisyonları var benim aracımda aktarmalarda leyland amblemi olan parçalar var yukardaki bilgilerde eksik ve yanlışım varsa affola yanlışlarımı düzeltirseniz herkez faydalanmış olur

cem bey benim meksefefem çatlaktı ve bantla sarılıydı ama yinede 6 ay kullandım araziye gittim siz fazla dert etmeyin derim, defenderen en az sorunlu motorlarıdır benzinliler.. Ama yinede değiştiricem derseniz meksefe tevzi, makarası, platin,dört adet buji ve buji kabloları 35 ytl tutuyo ha bide park camı dahildi.bundan 4 ay önce almıştım iyigünler..

cem arkadaş doğrudur benzinli motorlar bmc ye benzer çok eski lr lerede benzerlik vardır platin meksefe indüksiyon bobini 3 lüsü birbiri ile koordineli çalışır birinde problem olursa ateşleme düzenli olmaz ama bir randuman tutarsa uzun yıllar sorun yaşamazsın

Ynt: RE: 2.5 Benzinli Defender

Reha Bey,
benzinli LR 110 alma aşamasında olan bir kişi olarak,

motor için neden verimsiz yazdığınızı merak ettim,açıklayabilir misiniz?

reha' Alıntı:
Selamlar,
bildigim/denedegim kadari ile cevap vermeye calisayim.. benzinlik 2.5lt son derece

1) verimsiz
2) saglam / kolay kolay bozulmayan
3) bana sorarsaniz, hedeflerinizi bildikten sonra guzel bir motor

benzin ile ben 400km. rahat gidiyordum bir depo ile.. Ayrica 2 sene offroad yaptim benzinli hali ilse.. Bence tek sakincasi, daha sonra eger isterseniz "dizel modern" bir motora gecmeniz "kanuni" olarak dertli olabilir..

iyi gunler dilerim, reha

benzinli bineceksem v8 3.5 binerim daha iyi nedeni ise
atak,güçlü,seri (rn 380 şanzuman) sarfiyatı ise pek fark etmiyor.hemen hemen aynı
yanlız iyi bir lpg kiti takılmalı dual çıkışı olan veya çift regülatör mesela
2.5 benzinlide kullandım çok fark var çok

Teşekkürler,
dual çıkışı olan veya çift regülatör LPG kiti olarak hangi markayı tavsiye ederseniz.Arabada ilk yapacağım iş LPG kiti taktırmak olacak çünkü.

byhunter' Alıntı:
atak,güçlü,seri (rn 380 şanzuman) sarfiyatı ise pek fark etmiyor.hemen hemen aynı

byhunter' Alıntı:

3,5 v8 motorlarda 2,5 dizeller ile aynı şanzımanı yani lt 77 şanzımanı kullanıyorlar ve eski teknolojiye sahipler.

r380 şanzıman ise 3,9 v8 motolar ile kullanılmaya başlanmıştır.

Ynt: RE: 2.5 Benzinli Defender

denizakvaryumu' Alıntı:
Reha Bey,
benzinli LR 110 alma aşamasında olan bir kişi olarak,

motor için neden verimsiz yazdığınızı merak ettim,açıklayabilir misiniz?

Selamlar,
verimsiz dememin nedeni, sadece 83Hp. guc uretiyor ve yalkasık 15-16lt. yakıt tuketiyor. iyi gunler dilerim, reha

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,691
Kayıtlı Üye Sayımız
166,537
Kaydolan Son Üyemiz
emrecnblat

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR