2.5 benzinli 1988 defender lpg dekilometrede ne yakar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan almanyalı Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 41
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 30,297
Ynt: 2.5 benzinli 1988 defender lpg dekilometrede ne yakar

Cenk bey,
Ben aracımı henüz 200 km dahi olmadı kullanalı.Bursada depo göstergesi çalışıyormudur çalışmıyormudur bilemediğimden 0 da duruyordu bana dedikleri içinde mazot var dediler ben riske girmemek için 50 tl lik mazot aldım hatta yakıt deposu ile yakıt dolum kapağı arasındaki hortumun çatlak çatlak olduğunu fark ettik mazot alırken oralardan sızmaya başladığında,Bursadan çıktım km saatindeki sayacı sıfırladım Eskişehir e geldim çevre yolundan işyerime giderken bi silkeleme oldu yakıt göstergesi tam aldığımdaki gibi sıfır a inmişti bende mazot bitiyor dedim ve hemen petrole girdim 170 km yol olmuştu yani fark etse fark etse 5-10 tl fark eder oda km deki yakıtı 0,29 krş ile 0,35 krş arasında değiştirir.Dediğim gibi yinede daha çok yeni bir kullanıcıyım hesaptada hata olabilir ilerleyen günlerde daha iyi netleşecektir.

Etiketler

Gurol OZYILDIRIM' Alıntı:
Cenk bey,
Ben aracımı henüz 200 km dahi olmadı kullanalı.Bursada depo göstergesi çalışıyormudur çalışmıyormudur bilemediğimden 0 da duruyordu bana dedikleri içinde mazot var dediler ben riske girmemek için 50 tl lik mazot aldım hatta yakıt deposu ile yakıt dolum kapağı arasındaki hortumun çatlak çatlak olduğunu fark ettik mazot alırken oralardan sızmaya başladığında,Bursadan çıktım km saatindeki sayacı sıfırladım Eskişehir e geldim çevre yolundan işyerime giderken bi silkeleme oldu yakıt göstergesi tam aldığımdaki gibi sıfır a inmişti bende mazot bitiyor dedim ve hemen petrole girdim 170 km yol olmuştu yani fark etse fark etse 5-10 tl fark eder oda km deki yakıtı 0,29 krş ile 0,35 krş arasında değiştirir.Dediğim gibi yinede daha çok yeni bir kullanıcıyım hesaptada hata olabilir ilerleyen günlerde daha iyi netleşecektir.

Gürol Bey ;

Dediğim gibi aracınızı siz bizden çok daha iyi biliyorsunuz..0,35 Lira bugünün şartlarında çok çok çok iyi bi sarfiyat :smiley: Aracınızı güle güle kullanın..

Saygılar

Cenk

Yurdumuzda ,araçlar genelde satarken benzinde 35 krş yakar, alınca 80 kuruş yakar , lpg'de ise bu tutarlar 2/3'ü kadardır.

Bas depoya gazı benzini herneyse şehir içi 100 km şehirdışı 100 km ak göz karagöz çıkar ortaya

kapalı kasa 96 model benzinli defender(elektronik ateşleme) 100km.de 40-43 krş LPG yakıyor (Ağustos 2011-Ankara).

"Ambülans kasa tipi km.de 40-43 krş. LPG yakıyor" demek istedim.

abi ambulans kasalar nasıl arazide devrilme riski varmı ambulans kasa alsam plan proje ile ortayı kaldırıp arkaya koltuk koyabilirmiyim ??? ??? ???

Hem ağır bir araç hem de ağırlık noktası alt tarafta(4*4) olmasından dolayı devrilme riski aynı ebattaki diğer araçlara göre çok düşüktür. Bölmeyi kaldırıp projeye(kamyonet, karavan) göre koltuk ekleyebilirsin.

astrom abim vermiş oldugun bilgi icin cok teşekkür edr,m şimdi kanım ısındı ambulans kasalara hem araclar temiz yorgun degil hemde kilometre yok bi de cok hesablı digerlerine göre hem arazi hem karavan millet niye bu araçlara yaklaşmıyor acaba ???
astrom' Alıntı:
Hem ağır bir araç hem de ağırlık noktası alt tarafta(4*4) olmasından dolayı devrilme riski aynı ebattaki diğer araçlara göre çok düşüktür. Bölmeyi kaldırıp projeye(kamyonet, karavan) göre koltuk ekleyebilirsin.

benim 93 defender ortalama 60 kr yakıyor. tüplü. düz dizel almaya değer mi :smiley:

1993 benzinli 2.5 lpg de 58 kuruş yakıyor nasıl acaba yakıt sarfiya. Ve bu elektronik ateşleme mevzuu ne dir acaba bilgisi olan varsa paylaşabilir mi. Saygılar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

SON KONULAR

Geri