2.5 benzinli 1988 defender lpg dekilometrede ne yakar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan almanyalı Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 41
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 30,304
Ynt: 2.5 benzinli 1988 defender lpg dekilometrede ne yakar

smtp' Alıntı:
1993 benzinli 2.5 lpg de 58 kuruş yakıyor nasıl acaba yakıt sarfiya. Ve bu elektronik ateşleme mevzuu ne dir acaba bilgisi olan varsa paylaşabilir mi. Saygılar.
tam olarak nasıl ölçtünüz acaba? ve tüp fiyatı nedir orada?

Etiketler

tahadbx' Alıntı:
tam olarak nasıl ölçtünüz acaba? ve tüp fiyatı nedir orada?

Lpg tankını doldurdum 100 km yol yaptıktan sonra tekrar fulledim 58tl lik lpg aldı. lpg fiyatı 2,45 lirydı.

normal bir değer. bizim buralarda tüp 2,90 tl ve şehiriçi 65-75 kr arası yakıyor :smiley: litre olarak hesaplayınca aynı değerlere yakın

Görünen oki düz dizel ve gazlı arasında yakıt farkı yok yakıt baz alınarak kıyaslama veya tercih sebebi eşitlik sağlar
kişinin neye sıcak baktığı önemli benzinli terçiği için sesi ön planda tutan olabilir
dizelde mesela benim için sudan etkilenmemesi motor değişiminde avantajlı olması gibi

sudan etkilenmeme olayı benim için sorun değil aslında. kaputu aşan suya şnorkelsiz bir kaç kere girdim sıkıntı olmadı. şimdi şnorkel var hiç sıkıntı olmaz ama motorun güçsüz kalması tüplüler için büyük dezavantaj. o yüzden yaza doğru bir puma operasyonu yapmayı düşünüyorum ben de :smiley:

Merhabalar,
Siteye bugün kayıt oldum. 1990 Benzin/LPG Defender'ı 10 gün önce aldım o günden beri 2 kere çok hafif arazide, diğer günler de Beylikdüzü- Ataköy arasında sabah ve akşam trafiğinde kullandım.

Küçük bir tüp takmışlar, riske de etmeden gün aşırı depoyu tam doldurdum. aldığım 6 LPG deki tüketimim ortalamada 100 KM de 15 Lt. Her seferinde aynı Shell den litresini 2,22 ₺ den aldım. Bu fiyatlara göre km de 330 krş. yakıyor. Oldukça şaşırdım. Aynı yolu hem aylardır motorla hem de citroen arabamla kullandığımdan km sayacının da doğru çalıştığından emin oldum.

Aracı alırken 100 Km de 22-22 Lt harcayacağını göze aldığımdan benim için güzel bir süpriz oldu.

Merhabalar,
Siteye bugün kayıt oldum. 1990 Benzin/LPG Defender'ı 10 gün önce aldım o günden beri 2 kere çok hafif arazide, diğer günler de Beylikdüzü- Ataköy arasında sabah ve akşam trafiğinde kullandım.

Küçük bir tüp takmışlar, riske de etmeden gün aşırı depoyu tam doldurdum. aldığım 6 LPG deki tüketimim ortalamada 100 KM de 15 Lt. Her seferinde aynı Shell den litresini 2,22 ₺ den aldım. Bu fiyatlara göre km de 330 krş. yakıyor. Oldukça şaşırdım. Aynı yolu hem aylardır motorla hem de citroen arabamla kullandığımdan km sayacının da doğru çalıştığından emin oldum.

Aracı alırken 100 Km de 22-22 Lt harcayacağını göze aldığımdan benim için güzel bir süpriz oldu.
Güncelleme, çekiş iyi değildi, büyük master beyin takıldı şimdi şehiriçi ortalama 20 Lt LPG yakıyor. LPG fiyatı 2,60 tl yani KM de 520 krş.

Normal degere ulaşmış anlaşılan.
Benim binek aracımda da sistem değişti normalde 7-8 Lt/100 km yakıyordum şimdi 11lt/100 km oldu. Yokuşları rahat çıkıyorum ama masraflı oldu

1.3 huyundai accent benzinde 8lt : 42 kuruş. Sorento 2.5 12 lt: 55 kuruş yakıyorum nasıl oluyorsa hep benim aracım çok yakıyor ama forumlardaki araştırmalarımda diğer araçlar az yakıyor

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR