1999 WJ Isıtma Sorunu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ervam Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 80
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 37,399
Ynt: 1999 WJ Isıtma Sorunu

ssbman' Alıntı:
Alfonse un söylediği çok mantıklı . Söküp çalışırken ses tespit edilmeli . Mümkünse si yapan aşınmış parça metalden yaptırılmalı . Şimdi çıkma lasanız ne olacağı belli değil , yan sanayinin kalitesi belli değil . Fiyatta önemli bilmiyorum ne civardadır . Orjinal olsa güzel olur ama hayli tuzludur diye düşünüyorum (fiyatını bilmiyorum tahminim sadece)

Alp deneyelim abi şu tepeyi merak ettim ... Mt yok AT var ama çıkarız galiba sanırsam umarım :D

Bu kış baya planım var bakalım . MT lastik sözü almıştım ama yattı . Artık bir takım almam lazım . Birde ZJ de daha köklü değişklikler planlamaktayım .

ABS konusunda kararsızım ben eziyet seviyorum araziye çıkarken sigortayı çıkarırım dönerken takarm . Yada sigortaya bir misina bağlarım lazım olunca çekerim çıkar ;D Ama onsra yine takmam lazım :smiley: Sana yapalım birşey olmazsa bende yapayım :D Abi işin şakası tabi , inan kendime yapacak olsam bukadar araştırmaz direk aşağı kablo ve bir düğmeyle inip dürter denerdim ama bu projeye sade kendim için düşündüklerimden 3 kat fazla dikkat etmeye çalışıyorum . Başarısız olursak kızıp kovalama beni diye valla , gerçekten :D

Konuyu duman ettik yine korkarım .

Barış' çım,
Sağol...

O tepe ciddi sert, uzun, cıLkMı CıLk ve sakız gibi yapışan bi çamur var, çok çok kaygan... Bide kanallı artık ;) ;)
Ama At ile çıkarsın... Valla.. ;D Ben Off Road, Gaz verme teknikleri ile bayağı tecrübe edindim.... Hallederiz... ;D Aracına acımazsan, benim sana söyleyeceğim kadar geri çekilip, dediğim yerde tapa gaz yaparsan, ve yokuşun ortasında, dediğim yerde gazı biraz kesip sonra gene asılırsan... KIRMADAN ÇIKARSIN.... ;D ;D ;D Mt' ile daha kolay ama, At ile gaz verme tekniği daha hassas mecburiyet orda..... ;)

Abs iptal switch' i konusunda bana yardımların süper, teşekkür ederim...
Bende o tepeyi deneyene kadar ne gerek var Abs iptaline diyordum. Tecrübe edinirken orda, geri geri devamlı kayıp, boncuk boncuk terleyince aklım başıma geldi... ;D

Bu gece 02:00' de uyku tutmadı, abs iptalinin manuelini sigortayı söküp denedim. Pm' lede yazdım bunu sana...
Hiç bi sorun olmuyo makinada. Check ettim hemen, Arıza kaydı bile atmadı PCM' e. Galibe senin misina ile sigortayı yerinden sökmen yerine ;D 2 kablo + 1adet 3amper sigorta + uygun düğme ile ilk olacağız galiba caNNım memleketimizde... ;D

Sorun değil, bende deneyelim bişeyleri... Sorun olmazsa senin araçta uygularız...

;D ;D ;D
Daha ciddi konularıda senin araçta deneriz önce, sonra benim makineye uygularız... ;) ;D

"derviş dervişe sırayla binermiş ;D" ;D pardon ;D tövbe tövbe ;D

Her bişeyi toptan yaptırmak çok mantıklı ama, pratikte olmuyor... Hayat koşturma dolu ve vakit sadece 24 saat.. ;D
Fırsatı bulunca ufak ufak bazı şeyleri aradan çıkartmak lazım ;D

Benim için olan konularda daha titiz olduğunu yazmışsın, bende söz konusu olan başkası olunca aynıyım... ;D
Zaten bu sosyal duyarlılığımızdır bizi dostlarla tanıştıran, yakınlaştıran, birleştiren.... ;D
Çok kalitelisin, sağol........ :smiley: :smiley: :smiley:

Başarısız olunursa seni kovalamamdan bahsetmişsin ;D :
1- Sen başarısız olmazsın... ;D
2- Sen ve ben kafa kafaya verirsek başarısız olmayız... ;D
3- Seni kovalamak için hız yetmez, akıl lazım... O da ben dahil kimse de yok ;D ;D

Konuyu dağıtmış olmaktan bahsetmişsin ;D :

Haklısın.... ;D Tatlı dilimiz sağolsun ;) ;D

Etiketler

ugur23' Alıntı:
arkadaslar anlamadıgım durum klepelerı yaptım ancak klepelerın baglı oldugu motorlar sureklı aynı yone dönuyor ve kısa dönmesı gerekırken uzun sure dönuyor yanı bu dönme ıle klepelerın tekrar kırılmaması elde bıle degıl ınanın kafayı yıyecegım ne sacma bır ıs anlamadım bu konuda bılgısı olan varmı acaba?

Acaba klapelerin yerine yapmış olduğunuz kırık çelikten parçalar ağır gelmiş,
Ve
Ağırlıktan dolayı yeterince çeviremediğini hissederek, devamlı aynı yöne çalışarak işini tamamlamaya çalışıyor olmasın motorlar...

Biraz daha nokta virgül v.s. kullanırsanız daha iyi anlarız hem sorununuzu, hem derdinizi... ;)

Sağlıcakla...

ssbman' Alıntı:
WJ ci arkadaşların artması çok sevindirici . Umarım paylaşımlar devam eder.

Demek ki bu durum WJ nin kronik sorunlarından biri . Daha önce serviste havalandırma sistemleri sebeiyle sökğlmüş birkaç WJ görmüştüm ama kronik bir durumu olduğunu farketmemiştim tabi .

İlk sayfada bir adres yazmıştım :
http://www.wjjeeps.com/climate.htm

Bu adreste WJ klima sistemiyle ilgili bilgiler var . Acaba "Calibrating AZC door actuators" başlığı altında yazanlar işinizze yarar mı ?

Barışın verdiği linki açıkçası gevezelikten inceleyemedim ;D ,

Ama, başlığı yeter... ;)

"Calbrating AZC door actuators"

Bunun şöyle bişey olması lazım... Elektronik veya elektirikli olarak kapakçıkların sonlandırılması gereken dereceyi/anı/zamanı bulacaksınız ve tam o anda fiziksel müdahalede bulunup (bunların tırnak ve dişlileri mevcuttur tahmin ediyorum) kapakçıkları gereken şekilde oturturacaksınz....

Lütfen uygulamalarınızı yazın buraya, WJ ile ilgim olmasada fazla bilgi göz çıkarmaz,
ancak kafa sıyırttırır.... ;D :
( "Ankisiyete" ' den "şiddetli anksiyete" ' ye,
"şiddetli anksiyete" ' den "şizofreni" ' ye,
hasteneden sıyırırsak ;D "manik depresyona" ;D)

sevgılı alfonsa kardesım,ılgın ıcın oncelıkle cok tesekkur edıyorum ancak metal parcanın agırlıgı eskı plastık olan ıle hemen hemen aynı hatta daha hafıf bıle dıyebılırım,motorların devamlı tek yone donmesıyle beraber bırde klıma gostergesındekı derecelerdede tuhaflık var max sıcaklık 80, mın sıcaklık ıse 55 gostermeye basladı onceden ıse max36 mın 16 ıdı sanırım.

Bırde su olay var ben su an sıstemı boşa almıs durumdayım yanı sıcak su gırısı falan yok sadece kablo baglantılarını yaparak acıkta denıyorum acaba sıcak su gırısı olmadıgı ve sensorlerınde bu sıcaklıgı algılamadıgından dolayı sıcak hava klepelerını acmaması olabılırmı ancak su da var oyle bıle olsa devamlı aynı yone donmesı demek klapelerın yenıden kırılması demek olacaktır neden boyle sacma bır hareket yapsınkı?.
servısı aradım ıstanbuldan ordakı elektrık ustası bana beyınle alakası yoktur dedı baglantılarda hata yapıyorsun soyledı baglantıları tekrar gozden gecırdım ama söktugum durum ıle aynı baglantılar yalnız oncekı goturdugum usta motorların yerlerını falan degıstı ve ondan kaynaklanıyorsa bılemıyorum cunku motorlar aynı gıbı gozuksede degıstırdıgımde farklı tepkıler verıyor,motorların uzerınde 1,2,2,4 dıye rakamlar var bunlar acaba bır seyler ıfade edıyormu yanı ben motorların yerlerının degısık olmasından dolayımı bu sorunu yasıyorum acaba?

herkese ılgısınden dolayı cok tesekkur edıyorum

Siz verdiğim linkteki kalibrasyonu denediniz mi ?

Isılarınız fahrenheit konuma geçmiş daha önce Cantigrat mış . Muhtemelen bundadur bir deneyin isterseniz .

Bu motorlar step motordur diye tahmin ediyorum . Sürekl aynı yöne dönüyorlar derken nasıl anlayamadım ? Komut verdiğinizde sürekli bir istikamete dönmeye mi başlıyor ? Nekadar süre dönüyor ? Dönmeye siz ne yapınca başlıyor ve ne yapınca bırakıyor ? Banada bağlantılar sorun varmış gibi geldi açıkçası . Eğer step motor ise bunlar kontrol sinyalini alamıyor yada yanlış alıyor olabilir .

arkadaşlar sorun çözüldü en baştan yapılanları yazayım hortumlar normal çıktı ve direksiyon dahil bütün parçalar söküldü gögüs zaten tek parça sonra kaputu açıp içeriden kalorifer bağlantıları sökülüp mekanizma dışarı alındı ve parçalandı yönlerdirme parçası kırıktı mopar orjinal parçayı aldım 230tl bu işlem 90 dakika sürdü sonra gögüs tekrardan toplandı bu 110 dakika sürdü termostat yoktu taktırdım crow marka antifiriz kondu yola çıktım ama malesef trafikte 250 fahrenayt gördü acmadı tekrar geriye döndüm termostat değiştim şu an araba fırın gibi 300tl işçilik verdim 70 tl termostat 50 tl gaz kaçtığı için klimaya gaz bastırdım toplam 650 tl ama ustam amerikadan gelme olduğu için kısa sürede zarar vermeden bilinçli bir şekilde yapıldı panelin arkasında fan yok sağ en son hava kanalının altında fan var dikkatinize.işlem sonrasında tıkırtı yok mrk etmeyin.

ewt arkadaslar bız bg de oldugumuz ıcın Turkıyedekı arkadaslar kadar şanslı degılız hıc bır usta yapmaya yanasmadı malum, ama azmın elınden kurtulan olmazmıs en sonunda sorunu hallettım tek yone donen motorlara elektronık komıtatorlu bır sıstem yerlestırdım klıma kontrol panelı uzerındekı ısı ayarlı potansıyometrelerın cıkısından bu komıtatorlerı kontrol ederek sorunu cozdum su anda klepelerı ıstedıgım sekılde yonlendırebılıyorum ınanın eskısınden daha saglıklı oldu ancak toplama ıslemı bende 110 dakıka degıl tahmınım 4 saat surdu ve ınanın arabanın konsol yapıısına lanet getırdım bu kadar dandık bır tasarım olamaz oyle yerlere vıda koymuslarkı durbunle baksanız goremezsınız ama sonucta sorun halloldu deneme surusu ıcın edırneye kadar geldım tık yok canavar gıbı calısıyor bu sorun basına gelen arkadaslara kesınlıkle plastık parca kullanmamalarını onerıyorum cunku enınde sonunda yenı takılan parcayıda kıracak bu yuzden celıkten parca yaptırmanızı tavsıye edıyorum.

tum arkadaslara ılgısı ıcınde tesekkur edıyorum.

Size de geçmiş olsun . Güle güle kullanın . İş başa düşünce bir çözüm bulunuyor birşekilde ...

Arkadaşlar wj nin kalorifer peteğini değiştiren oldumu göğüs sökülmeden değişebiliyormu? başından geçen arkadaşların yardım ve önerileri... selamlar

geçmiş olsun hemen hemen masraflar da dahil olmak üzere aynı parayı ödemişiz ayrıca dediğim gibi sadece o parca kırık çıkmış sevindim..iyi ve bol çamurlu günlerde kullanman dileğiyle...

çok teşekkürederim artık sıcak bir jeep sahibiyim çok keyifliymiş bu arada gögüs sökülmeden kalorifer peteği sökülmüyor.ben gögüsü söktürünce temizlettim peteği çok pisti

Benim iki arkadaşımın 2000 WJ lerinde de aynı sorun var. Öngöğüs komple sökülecek demekki.

Ervam arkadaş, probleminizi söylediğiniz gibi özenli bir şekilde çözen, birikim sahibi usta nerede bulunuyor? Gerektiğinde kendisine nasıl ulaşabiliriz? Malum, araçlarımız yaşlı ve giderek daha da yaşlanacak, biz de masraf edip binmeyi planlıyoruz. Anormal paralar harcamadan işi iyi bilenlere yaptırmak da istiyoruz. Bu durumda, iyi ustaları burada belirtsek yararlı olur kanısındayım.
Saygılar.

ben kocaelindeyim ustam bostancı sanayide ihtiyacınız olduğunda bana msj yollayın arıyayım ve numarasını size veriyim.gerekli yardımı yapacaktır maddi olarak ustam.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,524
Kaydolan Son Üyemiz
cixman

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.