1999 WJ Isıtma Sorunu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ervam Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 80
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 37,402
Ynt: 1999 WJ Isıtma Sorunu

sizi servis paklar işin özü budur...ayarların tekrar yapılıp toplanması gerekli...

Etiketler

iş yoğunluğundan fırsat bulduğumda ilk olarak bunu halledeceğim, sonuçları sizlerle paylaşacağım,
tşk
slm

ervam' Alıntı:
hüseyin brc istdaysan ustamın nosunu veriyim temiz çalışır

ervam selamlar;
ustanı çok övüyosun fakat bahsettiğin ustayla yaşadığım tecrübeyi paylaşmak isterim...

Aracımı aldığımda önceki bakımları orda yapıldığı için güvenerek yine ona gittim fakat gitmez olaydım...
öncelikle dikkatimi çeken şu oldu parça fiyatlarını fazla yazıp işçiliği düşük gösteriyo sonrada uygun hizmet veriyorum tavrına bürünüyor;
şöyle bir örnekle açıkliyim...
Aracımın fren müşürünü değiştirdi fiyat olarak 120 tl yazmıştı (fakat benim sorduğum fiyat 50 tl civarındaydı...) sesimi çıkartmadım neyse dedim, fakat iki gün sonra taktığı müşür frenin altında darmadağın olup kırıldı... Geri götürdüm Tanzer usta dağıldı bu dedim, e sen bunu sökmüşsün dedi, garantiden değiştiremeyiz dedi yenisini taktı busefer 50 lira aldı müşür parası, sizcede bir gariplik yokmu?
geçeyim ikinci olaya...
aracımın stopları yanmıyordu , sigorta atıp duruyordu kısa devre var diye bişeyleri söktürüp durdu ha şurda ha burda derken benden 350 lira aldı ve sorunu çözemedi. en son 600 lira karşılığında ve aracımın 3 gün serviste kalması gerekçesiyle göğüsü söküceğini söyledi!!!
evet yanmıyan stop lambaları için göğüs sökmeye kalktı...
Bahsettiğim şahsa zerre kadar güvenim kalmamasından ötürü birdaha oraya uğramamak üzere ayrıldım, maslak oto mekaniğe gidiyorum artık , burdaki kontrollerde ortaya çıkan yanlış difransiyel yağ kullanımı ve eksik şanzuman yağı gibi problemlerde tuzu biberi oldu.
Ayrıca 4 ay önce değiştirdiği ön amortisorlerimde yanlış modelmiş ve dayanamıyıp patlamışlar... şimdi onlarıda değiştirmem gerekiyor
Fakat amerikalı tanzer usta sözüm ona süper çalşıyor değilmi?

insanların işini kötülemeyi sevmem ama canım yandığı için paylaşmak istedim, sizin işinizi iyi yapıyor gibi gözükebilir ama yinede 2. bir taraftanda bişeylerinizi kontrol ettirin derim...

Saygılar

Buarada arkadaşlar bu kapakçıkların değişimi için göğüs sökülmesi gerekmiyor, torpido kapağını söküp arkasından çıkartılabiliyor, buyrunuz size örnek uygulama videosu;

http://www.youtube.com/watch?v=kIWnuZ8vkEE&feature=related

okuduklarımdan anladığım kadarıyla göğüsü söktüren arkadaşlar var , umarım yanlış anlamışımdır:(

süper...ellerinize sağlık...çok iyi yakalamışsınız valla, pek çok kişinin canı yanmıyacak gibi...

öncelikle geçmiş olsun arkadaşım tanzer ustanın hakkında yazdıklarını hayretle okudum yapılacak hiç bir yorum yok sen sonuna kadar haklısın inan bana ben hiç sorun yaşamadım ve yapılan herşey sorunsuz çalıştı.uzun zamandır gitmedim yeni range rover sport aldım grand ceherokee garajda duruyor ama özellikle gidip yaptığı sıkıntıları söyliycem............

163439_1499425849571_1351896632_31143809_6997863_n.jpg

paylaşım için teşekkürler, bundan sonra yapılacak değişimlerde(umarım olmaz) çok faydalı olacaktır, bendeki sorun (teknik olarak konulara çok hakim değilim) ayarlarda termostat vs gibi olabilir, fırsat bulup servise halen gidemedim

Murat bey (ervam) yeni aracınızı güle güle kazasız belasız günlerde kullanın
slm

çok teşekkürederim hepimize kazasız günler inşallah.....

Ynt: 1999 Wj Isıtma Sorunu

Selam arkadaslar konuyu hortlatiyorum ama ayni sorun bende de var kleperleri calistiran motor hep ayni yone fazla donuyor nasil yapabilirim derece ayarimi var yoksa fahrenait ayarimi var simdiden tsk...

2001 WJ 4.7 AZC sistemde 54 hata kodunu aldım. Klimada ise hata kodu yok. Araştırdığımda 54 kodunun Left temperature door travel too large hatası olduğunu anladım. Bu yazılımsal bir kalibrasyon hatası mı yoksa donanımsal birşey mi acaba?

Sorunum şu, göğüs ızgaralarının 5 tanesinin sadece 2 tanesi üfleme yapıyor ve aracım iyi ısınmıyor.

Aşağıdaki çözümü buldum. Deneyeceğim. Güç dağılım merkezinden iod sigortasını çıkartmam gerekiyor.

Calibrating AZC door actuators

Calibrate the door actuators after making any repairs to the AZC system. To calibrate the door actuators proceed as follows:

1. Turn the ignition on.
2. Set the AZC to automatic.
3. Turn the ignition off.
4. Remove the IOD fuse from the Power Distribution Center. Wait several seconds, and then install the IOD fuse.
5. Turn the ignition on. Do not touch any of the AZC controls for at least one minute to allow the calibration function to run to completion.

Every 20 key cycles the AZC head initiates a re-calibration routine which identifies pulse counts required to achieve full door travel. Also during this routine all modes and functions are validated as functional. When the self calibration routine is complete, the control head resets itself to its last settings.

The air conditioning compressor will engage in certain modes to cool and remove moisture from air entering the passenger compartment. The AZC control, when it is not set in the auto mode, always defaults to A/C enabled. The LED illuminates when the control requests A/C. The customer must toggle A/C off by depressing the button every time he turns to manual mode or the A/C is enabled. Additionally, when the vehicle is off for a "calibratable" amount of time, automatic A/C is again enabled and the customer must again force it off by depressing the button.

Bahsedilen işlemi yaptım, hata kodu sıfırlandı ama halen en yüksek güçte 5 ızgaranın sadece 2'si üfleme yapıyor. Diğer 3'ünden çok az üfleme yapıyor.

Bu sorunu yaşayan oldu mu?

Kalibrasyon sonucu son değerlerde ılık olan aracım artık 23-24 derece seviyelerinde çok sıcak oluyor.

Bu kalibrasyonu yapmak için aracı çalıştırın, kaloriferin hem konum hem güç düğmelerini auto moda alın. Aracı kapatın. Kaputta akünün arkasındaki sigorta kısmını açın. Aşağıda görülen resimde 15 numaralı sigortayı çıkartıp birkaç saniye bekleyin. Ben 1 dakika bekledim. Tekrar takın. Ve aracı çalıştırın. 1 dakika bekleyin. Ben 2-3 dakika bekledim. İşlem tamamdır.

Power_Center_IOD-721x403 (1).jpg

Arkadaşlar benım sıcağı açtıgım zaman her iki taraftanda soğuk geliyor.Bugun klımacıya gitti araç kalorıfer petegınden olabılır demış.Sizce en önce nereye bakmalıyım,hata kodunamı,sigortayamı,yoksa direk klımacının dedıgı gıbı kalorıfer petegımı değiştirilmeli?
Klima üfleme yapıyor ama sıcagı açmama ragmen soğuk üflüyor ..

Arkadaşlar değerli yorumlarınız sayesinde 2000 model wj aldım. Aracın kaloriferi ne sıcak nede soğuk hava uflemiyor. Tek bir fun çalıyor odada az sıcak hava geliyor. Sorun ne olabilir ne yapabilirim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,524
Kaydolan Son Üyemiz
cixman

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR