1999 WJ Isıtma Sorunu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ervam Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 80
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 37,410
Ynt: 1999 WJ Isıtma Sorunu

Dün Ankara'da Akgün Aydın da Ahmet Usta ile biraz konuştum. Kendisi bu kalorifer klepelerinden çok tamir etmiş. Genelde hazırlamış olduğu klepeler stoklarında oluyor. Bir daha kırılmayacak şekilde problemi çözüyorlar.

Selamlar,

Etiketler

Arkadaşlar merhaba
Biraz önce bende ısıtma sorunu olanlar arasına katıldım ;D

2 gündür orta göbegin arkasındaki fandan garip sesler geliyordu. bu aksam arabayı çalıstırdığımda artık fandan hiç ses gelmez oldu :'( hiç bir şekilde hava üflemiyor.
Ağır kış koşullarında kullandığım için muhtemelen içine kar kaçıp buz tutmuş olabilir(olmayadabilir) diye düşünüyorum.
Tam kışın ortasında çok can sıkıcı bir durum :-\
Bu fanın bağlı olduğu bir sigorta var mı acaba?

muhtamelen vardır sigortası kırıldı diye düşünüyorsun hatırladığım kadarıyla hassas olan bir parça değildi ama olmayacak diyede sart yok

Sigortalarin hepsini kontrol ettim, hepsi saglam :( saniyorum gobegi sokup o fana bakmadan sorunu cozemeyecez.

gögüs sökülürken yardımcı olur diye fotolarını çekmiştim bulursan paylaşırın ortada fan yoktu galiba şağ tarafta var ortada brover diye birşey vardı

Evet blower sag tarafta toripidonun arka kisminda biyerde kaliyor sanirim. Yanliz dun bi cukura girdim fan tekrar calismaya basladi :smiley:) Biraz gurultulu calisiyor ama olsun, 1-2 ay sonra icabina bakarim.

ucheniy' Alıntı:
Evet blower sag tarafta toripidonun arka kisminda biyerde kaliyor sanirim. Yanliz dun bi cukura girdim fan tekrar calismaya basladi :smiley:) Biraz gurultulu calisiyor ama olsun, 1-2 ay sonra icabina bakarim.

Yine durursa sizde yine çukura girin :D :D :D. Geçmiş olsun en azında kışı geçirin arızasız.

Ervam çok gecmıs olsun darısı benım basıma:D
Bende aynı dertten muzdarıbım:(

hüseyin brc istdaysan ustamın nosunu veriyim temiz çalışır

Arkadaşlar merhaba,
aracımı alırken bu konu başlığından çok faydalanmıştım paylaştığınız bilgiler için tşk ederim , ilk etapta aracı expertiz yaptırdığımda ısıtma/soğutma bölümünde bir sorun yoktu, daha sonra aracı aldıktan 2 ay sonra bir akşam yolculuk esnasında klimanın bir tarafın soğuk diğer tarafın sıcak hava verdiğini farkettim ve yapacak bir şey yoktu ve aracımın ön göğsüne uzun uzun baktım.. :smiley:
malum ön göğüs sökümü ve kırık olan klepenin değişimi temizlik vs işlemleriden sonra klima çalışıyor her iki tarafta soğuk hava veriyordu
fakat şöyle bir durum ile karşılaştım dış sıcaklık diyelimki 10 derece içerisini sıcak have vermesi için 23 dereceye ayarladığımda ilk 3-5 dakika sıcak hava verdikten sonra tekrardan soğuk hava vermeye başlıyor ve bu şekilde devam ediyor, sadece ben müdahale edip sıcaklığı high konumuna getirirsem tekrardan sıcak hava veriyor ve bu şekilde sürekli sıcak hava vererek çalışıyor

yaşadığım bu sorun hakkında görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim
slm
Aydın

Doombringer' Alıntı:
Arkadaşlar merhaba,
aracımı alırken bu konu başlığından çok faydalanmıştım paylaştığınız bilgiler için tşk ederim , ilk etapta aracı expertiz yaptırdığımda ısıtma/soğutma bölümünde bir sorun yoktu, daha sonra aracı aldıktan 2 ay sonra bir akşam yolculuk esnasında klimanın bir tarafın soğuk diğer tarafın sıcak hava verdiğini farkettim ve yapacak bir şey yoktu ve aracımın ön göğsüne uzun uzun baktım.. :smiley:
malum ön göğüs sökümü ve kırık olan klepenin değişimi temizlik vs işlemleriden sonra klima çalışıyor her iki tarafta soğuk hava veriyordu
fakat şöyle bir durum ile karşılaştım dış sıcaklık diyelimki 10 derece içerisini sıcak have vermesi için 23 dereceye ayarladığımda ilk 3-5 dakika sıcak hava verdikten sonra tekrardan soğuk hava vermeye başlıyor ve bu şekilde devam ediyor, sadece ben müdahale edip sıcaklığı high konumuna getirirsem tekrardan sıcak hava veriyor ve bu şekilde sürekli sıcak hava vererek çalışıyor

yaşadığım bu sorun hakkında görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim
Selam
Aydın

bu klepeleri nerede değiştirdiniz? yetkili serviste mi?

Doombringer' Alıntı:
Hayır Levent bey, ustam Maslak oto sanayide, burada değiştirildi, orjinal yedek parça kullanıldı

ben söktürmedim, ama bildiğim kadarıyla o klepeleri belli pozisyonlara alarak takıyorlar, yani bir püf noktası var...bizim ustalarımız genelde bildiği neyse onu okuyan ondan daha iyi bildiğinizi asla düşünmeyen insalar olduğu için kepeyi örneğin 23 derecenin gerektirdiği pozisyonda değilde 29 dercenin olduğu pozisyonda takmış olabilir...

bu tarz müdahalelerde yetkili servislere gitmek dha ucuza mal olabilir (belki 100-200 fazla ödersiniz başlangıçta ama)

inşallah ön göğüs sökülmeden bu işi halledebilirim, yetkili servise götürmek şart oldu gibi görülüyor
selamlar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,679
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR