1999 WJ Isıtma Sorunu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ervam Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 80
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 37,401
Ynt: 1999 WJ Isıtma Sorunu

ervam' Alıntı:
kesinlikle faydalı hayat her sekliyle güzel.takılı kalmış olsa yazın verdiğim ayarları tam alıp klima ona göre devreye girip çıkarak soğuttu takılsa böyle olmaz tahminimce haftaya istanbuldayım bakıcaz bir caresine bugün 2005 range roverdaydım güzel makınaymış bu arada !!!

Bizimle paylaşın lütfen çözümü.... range güzeldir de... Geçen gün şaşmaz da bahsettiğiniz aracın çıkamadığı yeri 95 ZJ cherokee ile çıktım.. ;)
AA' dan Oğlucan' a bi sorun isterseniz ;D ;D Yanımdaydı, zevkten dört köşe oldu kardeş... ;D

Etiketler

Şaşmazda nerde araziye giriyorsunuz yav ? Alp servise mi gidiyorsun offroada mı cık cık cık :D

ssbman' Alıntı:
Şaşmazda nerde araziye giriyorsunuz yav ? Alp servise mi gidiyorsun offroada mı cık cık cık :D

Arkasında bi arazi var, su deposu felan var... Oraya çıkarım yıllardır.

Geçen gün Oğulcan' la sohbet ediyorduk, "abi biyere gittik 2005 RR çıkamadı biyeri, zj bile çıkamadı" dedi.... Benim MT' lerde yeniydi, gittik gece gece denedik ;D Çıktım, senide götüreyim bi gün.... ;)

Bi MT miz olmadı ki :D Nasıl der eskiler : Verde bir fotoğraf çektirelim ;D Güle güle eskit pabuçlarını Alfonse ...

Arkada dediğin şaşmazın en arkasında yani askeri sahaya doğru mu ? Orasıysa güzel çamurlu yerler vars aslında . Ben geçen LADA yı denedim çamur azdı ama sanayi içinde bukadar oluyor . :D

degerli dostum senin aracın başına gelen durumun aynısı benımde başıma geldi...kalorifer gayet guzel çalışıyor motorunun da sesinde herhangfi bir farklılık kumandalarda saglam ve çalışıyor görünüyor yok ama sağ taraf buz gibi soğuk üflüyor..tabi bu durumda yan koltukta oturanın vay haline... :smiley:bu arada bendede 2002 wj var zannedersem sorunda çözümde aynıdır...kilimanın sıcak hava ve soğuk hava kanallarını ayıran kapaklardan biri kırılmıştır bu kapaklar sert plastik malzemeden yapılmış zamanla sıcak hava ve soguk havanın yapmış oldugu etkileşimden resmen kırılıp parçalar haline geliyor sorun zannedersem bu dur..ayrıca benım wj tamir eden ustada bu sorunun wj lerin kronıik bir hastalığı olduğunu söylemişti..saglam dosdoğru bir amerikandan çok iyi anlayan ve en önemlisi daha önce başına gelmiş bir elektrikcı işini görür ama işlem resmen ölüm...on konsol tamammen sökülüp ancak ozaman o ayrıstırma aparatının yeri değişebiliyor yani ön kopartayı içten göreceksin :smiley: ..aracının başına gelecekleri görmesen daha iyi edrsinn..sonuçta toplandığında gönül rahatlığıyla binersinn... bence cok önemli bir arıza değil kesinlikle kalorifer tesisattında bir sorun yoktur sadece hava tahliye kapakları kırılmıştır o kadar...

Arkadaşlar Merhaba
Benim WJ'de de ısıtma ile ilgili bir sorun var. Isıtma ve soğutma şimdilik normal ama sanırım tam orta panelin arkasında bir pervane var ve çok ses yapıyor. Özellikle fren yaptığımda tırrrrrrrrr diye bi ses geliyor.
Ervam senden bir ricam olacak. Eğer ön paneli söktürürsen birak değişik açıdan fotoğraflarını çekebilir misin acaba?

Bu pervane sesi sorunu yaşıyan başkaları da oldu mu? gerçi orada pervane olduğundan da emin değilim ya ;D

oralarda pervane var . Blower motor yada fan diye geçiyor .

Aşağıdaki linkte bazı bilgi ve resimler var :

http://www.jeepforum.com/forum/f13/zj-wj-faqs-read-first-contact-mod-changes-additions-591821/index2.html

taman foto çekerim bencede sorun aynen o sökülme işi can sıkıcı ama araba soğuk mecbur yaptırıcaz duruma göre bilgi veririm arkadaşlar bu arada wj sahiplerinin artması çok güzel.

ssbman' Alıntı:
Bi MT miz olmadı ki :D Nasıl der eskiler : Verde bir fotoğraf çektirelim ;D Güle güle eskit pabuçlarını Alfonse ...

Arkada dediğin şaşmazın en arkasında yani askeri sahaya doğru mu ? Orasıysa güzel çamurlu yerler vars aslında . Ben geçen LADA yı denedim çamur azdı ama sanayi içinde bukadar oluyor . :D

Evet, sanayinin üst kısmının ilk sokağının sonundan giriyorsun. Yukarıda gözüken su deposu girişin solunda kalıyor behsi geçen alanın.
Ama, nadiren, bazı yerlerinde taze fidanlar var, dikkat!!

Bahsettiğim rampayı, Oğulcan' ların 2005 RR ile çıkamadıkları, benim geçen gün biraz hız alarak L2' de (Denersen, L1, L3 ve LD' de çıkmıyor ;D) çıktığım yere Pazar günü giden bütün arkadaşlar hiç teşebbüs bile etmemişler. Bene gene -yanımda Zerrin ile- denedim, kahretsinki gene çıktım ;D
Beni tebrik bile ettiler hepiciği dostların ;D "Hiç birimiz burnumuzu bile çevirmedik" o tepeye dediler ;D

Belki Eren yarın öbür gün Maxxis Mt' li CJ' si ile dener. Eminim çıkar.

Oğulcan geçen gün WH Grand Cherokee ile çıkmış orayı. Aracı almaya talip çocuk, tırmandıktan sonra "abi, tamam, alıyorum. Bidaha çıkarmısın, video çekicem" demiş ;D 51000 usd mi ne saymış makinaya şak diye... ;D Grand bu, kaç yaşında olursa olsun ;D

Abs iptallerimizi orada deneyeceğiz zaten seninle. İlk denemelerimde geri geri kayarken off road' da Abs iptalinin neden gerektiğini net olarak orada anladım zaten ;D Gideriz, her türlü çıkarsın... ZJ var altında ;)

Lastiklerim için söylediklerine teşekkür ederim kardeşim.... :smiley:

Se Ya! ;D

( gene çene tutamadık, gene konu dağıttık, iyi mi? ;D )

snguntac' Alıntı:
degerli dostum senin aracın başına gelen durumun aynısı benımde başıma geldi...kalorifer gayet guzel çalışıyor motorunun da sesinde herhangfi bir farklılık kumandalarda saglam ve çalışıyor görünüyor yok ama sağ taraf buz gibi soğuk üflüyor..tabi bu durumda yan koltukta oturanın vay haline... :smiley:bu arada bendede 2002 wj var zannedersem sorunda çözümde aynıdır...kilimanın sıcak hava ve soğuk hava kanallarını ayıran kapaklardan biri kırılmıştır bu kapaklar sert plastik malzemeden yapılmış zamanla sıcak hava ve soguk havanın yapmış oldugu etkileşimden resmen kırılıp parçalar haline geliyor sorun zannedersem bu dur..ayrıca benım wj tamir eden ustada bu sorunun wj lerin kronıik bir hastalığı olduğunu söylemişti..saglam dosdoğru bir amerikandan çok iyi anlayan ve en önemlisi daha önce başına gelmiş bir elektrikcı işini görür ama işlem resmen ölüm...on konsol tamammen sökülüp ancak ozaman o ayrıstırma aparatının yeri değişebiliyor yani ön kopartayı içten göreceksin :smiley: ..aracının başına gelecekleri görmesen daha iyi edrsinn..sonuçta toplandığında gönül rahatlığıyla binersinn... bence cok önemli bir arıza değil kesinlikle kalorifer tesisattında bir sorun yoktur sadece hava tahliye kapakları kırılmıştır o kadar...

Hayatımda 1 kere E30 göğsünü söktürdüm kalorifer radyötörü yüzünden...
200 TL para saydım işçiliğe ve paramla eziyet çektiğim nadir anlardandır.

Kolay gelsin, kesinlikle güvenilir bi ustaya yaptırın işi ve kesinlikle başında durmayın...
Böyle bi stres, acı olamaz ;) heleki bahsi geçen elektronik dolu bi WJ, E30 BMW değil... ;)

Salim bey, ayrıca size kendim ve tüm üyeler adına teşekkür ederim. Bence tecrübeniz çok doğru ve resmen nokta tayini ;)

ssbman' Alıntı:
oralarda pervane var . Blower motor yada fan diye geçiyor .

Aşağıdaki linkte bazı bilgi ve resimler var :

http://www.jeepforum.com/forum/f13/zj-wj-faqs-read-first-contact-mod-changes-additions-591821/index2.html

Evet.... Paylaşım için sağol Barış....

O pervanenin ortasındaki yataklar aşınmıştır ve büyük ihtimal o yataklar poliüretan veya fiberdir....

Size yenisini almak yerine tornada çelikten yaptırmanızı yavsiye ederim. evladiyelik oluyor...

Alfonse un söylediği çok mantıklı . Söküp çalışırken ses tespit edilmeli . Mümkünse si yapan aşınmış parça metalden yaptırılmalı . Şimdi çıkma lasanız ne olacağı belli değil , yan sanayinin kalitesi belli değil . Fiyatta önemli bilmiyorum ne civardadır . Orjinal olsa güzel olur ama hayli tuzludur diye düşünüyorum (fiyatını bilmiyorum tahminim sadece)

Alp deneyelim abi şu tepeyi merak ettim ... Mt yok AT var ama çıkarız galiba sanırsam umarım :D

Bu kış baya planım var bakalım . MT lastik sözü almıştım ama yattı . Artık bir takım almam lazım . Birde ZJ de daha köklü değişklikler planlamaktayım .

ABS konusunda kararsızım ben eziyet seviyorum araziye çıkarken sigortayı çıkarırım dönerken takarm . Yada sigortaya bir misina bağlarım lazım olunca çekerim çıkar ;D Ama onsra yine takmam lazım :smiley: Sana yapalım birşey olmazsa bende yapayım :D Abi işin şakası tabi , inan kendime yapacak olsam bukadar araştırmaz direk aşağı kablo ve bir düğmeyle inip dürter denerdim ama bu projeye sade kendim için düşündüklerimden 3 kat fazla dikkat etmeye çalışıyorum . Başarısız olursak kızıp kovalama beni diye valla , gerçekten :D

Konuyu duman ettik yine korkarım .

merhaba beyler aynı sorun benımde aracımın basına geldı 2003 model grand cherooke crd, bende ılk once sol taraf soguk sag taraf sıcak ufluyordu bulgarıstandan ıstanbula getırdım bır ustada yaptırdım ama 1 ay gecmeden bu defa 2 tarafta soguk uflemeye basladı yaz oldugu ıcın yaptırmadım ama sımdı soguklar basladı bende bg de oldugum ıcın burdakı ustalar yapmaya yanasmadı cok zormus dıye benımde kafamın tası attı goğsu kendım soktüm gercekten tam bır ezıyet ama sonunda klapelerın oldugu bolumu söktum ve gordumkı bızım ustamız saglam olsun dıye bakır telle kalepelerı delerek kavratmıs ama bu bakırların ısınacagını ve sonradan tekrar catlayacagını hesaba katmamıs neyse bende klapelerı cıkardım 2 sıde kırık celıkten klapelerı yaptırdım sımdı klapeler canavar gıbı oldu ama basım sımdıde klapelerı cevıren motorlarla dertte cunku hep asagıya dogru dönuyor nedense yukarı dönmuyor ve bu dudumdada zorluyor cıkarmak zorunda kalıyorum yanı motorlar sadece tek yone calısıyor sımdı kafayı yemek uzereyım servısı aradım baglantılarda hata vardır dedı tekrar baglantıları gozden gecırecegım yada motorları karıstırdık bakalım neden cıkacak saglıcakla kalınız.

WJ ci arkadaşların artması çok sevindirici . Umarım paylaşımlar devam eder.

Demek ki bu durum WJ nin kronik sorunlarından biri . Daha önce serviste havalandırma sistemleri sebeiyle sökğlmüş birkaç WJ görmüştüm ama kronik bir durumu olduğunu farketmemiştim tabi .

İlk sayfada bir adres yazmıştım :
http://www.wjjeeps.com/climate.htm

Bu adreste WJ klima sistemiyle ilgili bilgiler var . Acaba "Calibrating AZC door actuators" başlığı altında yazanlar işinizze yarar mı ?

arkadaslar anlamadıgım durum klepelerı yaptım ancak klepelerın baglı oldugu motorlar sureklı aynı yone dönuyor ve kısa dönmesı gerekırken uzun sure dönuyor yanı bu dönme ıle klepelerın tekrar kırılmaması elde bıle degıl ınanın kafayı yıyecegım ne sacma bır ıs anlamadım bu konuda bılgısı olan varmı acaba?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,524
Kaydolan Son Üyemiz
cixman

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.