1998 jlx kasa 2.0 v6 ile 1999 Grand vitara 2.0 v6 arasında ne farklar var?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan bkaynar Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 38
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,634

bkaynar

Ana Kamp
Bu iki kasa arasında ne gibi farklar vardır acaba. Motorlar aynı muhtemelen ve iki üretim de Japon bu forumdaki bilgilere göre. Grand olanlar hareket halinde 4x4 e geçebiliyor mu?

140-150 bin km civarı temiz görünen modeller mevcut aşağı yukarı aynı fiyatlarda, hangi kasayı tercih ederdiniz ?

500-750 TL fiyat farkla Grand Vitara 1998-99 modeller de mevcut piyasada.

Etiketler
Ynt: 1998 jlx kasa 2.0 v6 ile 1999 Grand vitara 2.0 v6 arasında ne farklar var?

grand vitara 2000 motorlar 4 silindir 6 silindir değil bildiğim kadarıyla.6 silindir olanı 2500 cc olanlarında var ve evet hareket halinde arazi vitesini dğeiştirebiliyorsunuz debriyaja basarak.

2.5 olabilir dediğiniz gibi. Ben ilanlarda 2.0 diye yazılmış grandlar gördüm. Bagaj kapağında v6 yazıyor. İlanı verenin ihmali veya bilgisizliği de olabilir.

Hangisi tercih etmeli ?. Aşağı yukarı yakıt sarfiyatları aynıdır herhalde. 1.6 5 kapıların da gitmek için çok yaktığı söyleniyor.
İspanyol hadisesi filan da vazgeçirdi beni biraz. 2.0 da ya da 3 kapı 1.6 da karar kılacağım ama kafam çok karışık.

Fiyatlar uçuk biraz. 3. kapı 1.6 AT ler 17bin civarı. aynı fiyatlarda hem Japon hemde 2.0 almak da mümkün görünüyor. Keşke şunu alsaydım diye pişman olmak istemiyorum. Deneyip görme fırsatım da pek yok denebilir.

Samsun'da olduğum için ha deyip de görim şu arabayı diyemiyorum. Araçların çoğu İstanbul, Bursa, Doğu Karadenizde .Bu gidişle Vitara zor alırım herhalde :-\

Şimdi öncelikle araçtan ne beklediğinize bağlı eğer yarışmak için bir araç alacaksanız grand 2004 2005 3 k 2000 cc alın modifiye edin keyfinize bakın yarışan grandlar genelde bunlar ya da bulan bunu yarışa sokuyor.v6 2000cc nin elbette yakıtı 1.6 dan fazla ancak şehir içi kullanımda arazi ve uzun yolda hemen hemen aşitleniyor hatta daha düşük bile olabilir. japon ve ispanyol hadisesine gelince çok karışık mevzu kimisi beygir gücü yüksek diye ispanyol tercih ediyor(ancak ayna mahruti oranı japondan farklı atlanan nokta bu) kimisi beygiri az olsun ancak japon olsun diye israr ediyor.Bu tamamen size kalmış bir durum.ispanyolların kronik hub arızası ve kaporta çürütme durumu var bütün vitaralarında hararet problemi var tabi eğer bakımsızsa.
Bana soracak olursanız daha önceleri 3 k 1.6 vitara kullandım onu kullanırken daha iyisi yok sanırdım ancak v6 nın sesini duyunca bütün hislerim değişti ve kullandıkçada bütün fikirlerim.2000cc v 6 vitaranın en kefiyli araçlarından ufak tefek br kaç modifikasyon ile izleyenleri bile şaşkına çevirebilir.geçenlerde standart asfalt lastikleri ile kar ve çamurda 2 araç çektim biriside orman bölge müd toyota hlux üydü. ortalama yakıt sarfiyatı 13 14 lt lpg 100 km civarı.ve v6 lar hep japon artık gerisini siz düşünün.
okudukçakafanız karışacak eminim gidin bakın arabaya içinize siniyorsa alın gelin ne v6 sına bakın ne 1.6 sına.geçenlerde ben 2500 v6 kullandım ancak sitede daha önce uzak durulması gereken bir araç diye ilanı olan sakaryadan bir araçtı bi tanıdığım bana sormadan almış arabayı ve görür görmez tanıdım .benim 3. viteste çıktığım yeri 1. vteste 2 defa stop ederek çıktı gerisini siz düşünün motor gücünden çok aracın bakımı önemlidir.
geçenlerde samsundaydım daha önce ilan vermiş olsanız arabamı inceleme fırsatınız olurdu ve sanırım kurbandada amasyada olacağım ve samsunada geçebilirim imkan olursa inceleme fırsatınız olabilir.

belki duygusal davranıyorum ama v6 2000cc gerçekten çok farklı bir araç.v6 sesini duymaya başladığınızda ve 3000 devir üzerinde binek araçlar bile şaşkınlıkla izliyor sizi.

JLX kasanın efsanesi bencede 2.0 V6
Doktorum kullanmayan bilemez kullananda inemez.........

Hoşuna gitti değilmi...
Şimdi diyeceksin ki neden sattın??
Hemen cevaplayım hard off-road için ağır ve ayna mahruti sorunu.....

cenkcc' Alıntı:
Hoşuna gitti değilmi...
Şimdi diyeceksin ki neden sattın??
Hemen cevaplayım hard off-road için ağır ve ayna mahruti sorunu.....
1.6 ların ayna mahruti cuk, diğerine bişey diyemem....5.72 de düşünmüyor değilim hani...Öyle temiz bir araç ta zor düşer...

Abi 5.72 yı nasıl takıyosun bunu birtek sen başardın sanırım şimdi ne var sende???

Şimdi anlaşıldı olay...
5.72 olmayacak bak gör..Önce ses yapar sonra kırar boşuna deneme derim...

dr_musty' Alıntı:
Şimdi öncelikle araçtan ne beklediğinize bağlı eğer yarışmak için bir araç alacaksanız grand 2004 2005 3 k 2000 cc alın modifiye edin keyfinize bakın yarışan grandlar genelde bunlar ya da bulan bunu yarışa sokuyor.v6 2000cc nin elbette yakıtı 1.6 dan fazla ancak şehir içi kullanımda arazi ve uzun yolda hemen hemen aşitleniyor hatta daha düşük bile olabilir. japon ve ispanyol hadisesine gelince çok karışık mevzu kimisi beygir gücü yüksek diye ispanyol tercih ediyor(ancak ayna mahruti oranı japondan farklı atlanan nokta bu) kimisi beygiri az olsun ancak japon olsun diye israr ediyor.Bu tamamen size kalmış bir durum.ispanyolların kronik hub arızası ve kaporta çürütme durumu var bütün vitaralarında hararet problemi var tabi eğer bakımsızsa.
Bana soracak olursanız daha önceleri 3 k 1.6 vitara kullandım onu kullanırken daha iyisi yok sanırdım ancak v6 nın sesini duyunca bütün hislerim değişti ve kullandıkçada bütün fikirlerim.2000cc v 6 vitaranın en kefiyli araçlarından ufak tefek br kaç modifikasyon ile izleyenleri bile şaşkına çevirebilir.geçenlerde standart asfalt lastikleri ile kar ve çamurda 2 araç çektim biriside orman bölge müd toyota hlux üydü. ortalama yakıt sarfiyatı 13 14 lt lpg 100 km civarı.ve v6 lar hep japon artık gerisini siz düşünün.
okudukçakafanız karışacak eminim gidin bakın arabaya içinize siniyorsa alın gelin ne v6 sına bakın ne 1.6 sına.geçenlerde ben 2500 v6 kullandım ancak sitede daha önce uzak durulması gereken bir araç diye ilanı olan sakaryadan bir araçtı bi tanıdığım bana sormadan almış arabayı ve görür görmez tanıdım .benim 3. viteste çıktığım yeri 1. vteste 2 defa stop ederek çıktı gerisini siz düşünün motor gücünden çok aracın bakımı önemlidir.
geçenlerde samsundaydım daha önce ilan vermiş olsanız arabamı inceleme fırsatınız olurdu ve sanırım kurbandada amasyada olacağım ve samsunada geçebilirim imkan olursa inceleme fırsatınız olabilir.

belki duygusal davranıyorum ama v6 2000cc gerçekten çok farklı bir araç.v6 sesini duymaya başladığınızda ve 3000 devir üzerinde binek araçlar bile şaşkınlıkla izliyor sizi.

Teşekkürler yorumlar için. Tüh ben de bayramda büyük ihtimalle Ankara'da olacağım.

Hard ofroad ve yarış gibi amaçlarım yok, kolay kolay iler de de olmaz herhalde. (büyük konuşmayayım yine de) Otomatik istiyorum. Kumsalda gitsin istiyorum. Dağ patika çakıl, tümsek aşsın istiyorum. Öyle 1 metre çamura girsin filan gibi beklentim yok.

En büyük sıkıntıda kum zaten..Standart lastikle hiç şansınız yok büyük lastiklede ayna mahruti değişimi şart normal vitaraya göre daha ağır olduğu içinde batıyor..Ama yinede özel bir araç diğer beklentilerinizi kat ve kat karşılayacaktır..

cenkcc' Alıntı:
En büyük sıkıntıda kum zaten..Standart lastikle hiç şansınız yok büyük lastiklede ayna mahruti değişimi şart normal vitaraya göre daha ağır olduğu içinde batıyor..Ama yinede özel bir araç diğer beklentilerinizi kat ve kat karşılayacaktır..
Takma kafanı oralara V6 dan daha hafifi sadece 1.6 vitara, diğerlerinin hepsinden hafif...

Ben sattımya sende sat istiyorum kıskanıyorum birader anlasana ;D ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,524
Kaydolan Son Üyemiz
cixman

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR