Ynt: 1998 jlx kasa 2.0 v6 ile 1999 Grand vitara 2.0 v6 arasında ne farklar var?
suzukinin parcası ucuz muhabbeti uydurma öyle bir şey yok..
kapılardaki plastik parcalar dodikleri yan sanayı taiwan,cin vs yok orjinali dersenizde 800 tl derim her kapı ve camurlukta var ! misal 1,6 ve v6 da farklı bu plastikler mesala cıkmada 1,6 ya bulunur ama v6 azdır oda az bulunur..cıkmacılar yeni parca fiyatlarını meslekleri geregi sizden bizden iyi biliyor arada fazla bir farkı bırakmadan yeni parası talep ediyorlar.
1,6 ön arka tampon boyasız yan sanayii 150 tl gibi var 100-150 be boyası takması vs gecen bana v6 için arka tampon lazımdı 2. el 250 buldum 50 ye taktırdım misal..
motor için sensör vs lazım oldugunda adres servis fiyatlar yan sanayii japoncularla aynı degil derim ..
v6 motor için yatak ,piston ,conta takımı ,sibobları,kayıdları ,sibob fincanları,vss akla gelen %90 parcası japoncularda mevcut fiyatını bildiklerim takım conta 120 6 adet segman dahil piston 250 tl gibi .geri kalan vitara zaten..
aşırı yükleyince uzun yolda v6 tının bile tadı kacıyor fazla yakmaya vs,, dizeller haric tüm suzi motorları 4000 devir altı cansızdır biraz deviri yükseltince aslan, kesince de kedi olurlar..düşük devirlerde yüksek tork üretemeyen makinalara sahiptir ancak bakımlı olursa uzun seneler hizmet verecek şekilde üretilmişlerdir.
konu ile alakasız ama 2.5 v6 grand vitara en yakanı imiş .