1998 jlx kasa 2.0 v6 ile 1999 Grand vitara 2.0 v6 arasında ne farklar var?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan bkaynar Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 38
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,634
Ynt: 1998 jlx kasa 2.0 v6 ile 1999 Grand vitara 2.0 v6 arasında ne farklar var?

V6 kumsala gelmez mi diyorsunuz yani?

Etiketler

Arkadaşlar konuyu başından beri takıp ediyorum bizim koca oğlanı satıp vitara almayı düşünüyorum tek araç olmak zorunda azda olsa şehir içi kullanım olacak önceden araç iki idi teke düşürünce şehir içi hanımda kullanabileceği otomatik yada düz bir v6 vitara alırız diye düşünüyordum ama 1,6 daha verimli bir araçmış ağır offrod yapmayı düşünmüyorum ama dağ bayır gezer kamp yapmayı yaz kış severim gerçi kocaoğlandan sonra vitaraya nasıl sığacağız oda ayrı meselede bir şekilde tek araca dönüp işi haletmem lazım sizce v6 mı 1,6 vitaramı almalıyım birde 1,6 yada v6 enfazla kaç ebata kadar lastık takabiliyor (arazi aracı dediğin biraz heybetli olur değilmi ;D ;D)onu öğrenebilirmiyim (mesela şuanki benim araç 235x85x16 ya kadar çeviriyor ayna mahruti )cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

cenkcc' Alıntı:
Abi doğrusun gps ile ölçtüğümüzde 12 km fark veriyordu hemde bir normal gps birde nokia telefon gps i araçtaki ayna mahruti oranıda bu arada 5.82.....

V6 nın 3000 3500 devirden sonraki gücü tartısılmaz tamam ama bana arazide 4000 devirden aşağısı lazım o yüzden sıkıntı..
Aynı uygulama V6 yı da yapılırsa yerinde durmaz... :smiley:

simurg2' Alıntı:
Arkadaşlar konuyu başından beri takıp ediyorum bizim koca oğlanı satıp vitara almayı düşünüyorum tek araç olmak zorunda azda olsa şehir içi kullanım olacak önceden araç iki idi teke düşürünce şehir içi hanımda kullanabileceği otomatik yada düz bir v6 vitara alırız diye düşünüyordum ama 1,6 daha verimli bir araçmış ağır offrod yapmayı düşünmüyorum ama dağ bayır gezer kamp yapmayı yaz kış severim gerçi kocaoğlandan sonra vitaraya nasıl sığacağız oda ayrı meselede bir şekilde tek araca dönüp işi haletmem lazım sizce v6 mı 1,6 vitaramı almalıyım birde 1,6 yada v6 enfazla kaç ebata kadar lastık takabiliyor (arazi aracı dediğin biraz heybetli olur değilmi ;D ;D)onu öğrenebilirmiyim (mesela şuanki benim araç 235x85x16 ya kadar çeviriyor ayna mahruti )cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
Erkan bey selamlar....
Yaklaşık iki senedir V6 kullanıyorum. İkisinin arasındaki farkı tam belirtemeyebilirim ama aynı modifikasyonlar yapılmış tek kapı 1.6 kullanma imkanım oldu. V6 ya daha da sıkı sarıldım... :smiley:
Sıkıntısı piyasada 1.6 dan az sayıda bulunması nedeniyle parça temini biraz daha zor ve biraz pahalı oluyor ama güç tartışılmaz....

bizim vitara'cıları cogu 1.6 dan sıkılınca cheroke xj ,pajero 3.5 v6,disko gibi güclü araclara göz dikerler. ;D

v6 sahipleri kolay kolay sıkılmazlar mesela.. ;D

mesala bildigim bir arkadaş yapılı xj si var onu günlük kullanıp arazide samurai 413 ü var bir gidip gelmeye tavanında bile 4 parmak camur yapıyor ondan aldıgı zevki hiç bir şeyden alamıyormuş .. ;)camura battıgında vinci bulamaz şekillere girebilen bir arkadaş.. ;D

v6 40 beygir fazlası var + 150 kg kadar agırdır.1.6 ya nazaran.

her iki vitarada ufak gelecektir size tavana eşya için port bagaj (plastik kutu ) uzun yolda yapılı vitaraların dengesini bozup dengesiz hale getiriyor yavaş gidilirse sorun yok.. ;)

lastik konusuna gelince max 32 inc aşırı modifiye sonucu zorlanarak takılabiliyor..

30 inc takılırsa biri bayılıp ,öbürü felc geciriyor ..

29 inc takılırsa v6 ya problem yaşatmıyor ..1,6 yı bilmem..?

orjinalide malesef biraz heybetsiz 27 inc tir. ;) :D

hiç bir yükseltme yapmadan standart kullanacaksanız ''28 '' takın v6 ya keyfinize bakın derim.

Bilgilendirme için teşekkürler v6 yada 1,6 vitara bakıyoruz ozaman aklım 1,6 vitara kalbım v6 diyor(v6 ların parça sorunu parça sorunu yaşamak istemiyorum malesef bu piyasada zor bulunuyorsa fiyatı aynı kalıte kolay bulunan malzemenin iki katı oluyor) zannedersen 235x70x16 gibi lastığı v6 rahat takıp kullanabiliyor .1,6 lar pampalarda bayılma yaparmı yoksa binek bir 1,6 gibi kaptırıp gidermi (takdır edersiniz bagaj üst iç dolu oluyor kamplarda )birde temiz 1,6 yada v6 nın ederi nedir ne kadar para verilir (15-16 bin edergibi )

suzukinin parcası ucuz muhabbeti uydurma öyle bir şey yok.. ;)
kapılardaki plastik parcalar dodikleri yan sanayı taiwan,cin vs yok orjinali dersenizde 800 tl derim her kapı ve camurlukta var ! misal 1,6 ve v6 da farklı bu plastikler mesala cıkmada 1,6 ya bulunur ama v6 azdır oda az bulunur..cıkmacılar yeni parca fiyatlarını meslekleri geregi sizden bizden iyi biliyor arada fazla bir farkı bırakmadan yeni parası talep ediyorlar.
1,6 ön arka tampon boyasız yan sanayii 150 tl gibi var 100-150 be boyası takması vs gecen bana v6 için arka tampon lazımdı 2. el 250 buldum 50 ye taktırdım misal..
motor için sensör vs lazım oldugunda adres servis fiyatlar yan sanayii japoncularla aynı degil derim ..
v6 motor için yatak ,piston ,conta takımı ,sibobları,kayıdları ,sibob fincanları,vss akla gelen %90 parcası japoncularda mevcut fiyatını bildiklerim takım conta 120 6 adet segman dahil piston 250 tl gibi .geri kalan vitara zaten.. ;)

aşırı yükleyince uzun yolda v6 tının bile tadı kacıyor fazla yakmaya vs,, dizeller haric tüm suzi motorları 4000 devir altı cansızdır biraz deviri yükseltince aslan, kesince de kedi olurlar..düşük devirlerde yüksek tork üretemeyen makinalara sahiptir ancak bakımlı olursa uzun seneler hizmet verecek şekilde üretilmişlerdir.

konu ile alakasız ama 2.5 v6 grand vitara en yakanı imiş . ;)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,524
Kaydolan Son Üyemiz
cixman

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR