1995 Model Blazer Esnemelerde Gıcırdıyor

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan alikedik Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 51
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,267
Ynt: 1995 Model Blazer Esnemelerde Gıcırdıyor

Aracımı yükselttim arkada makaslara işlem yapıldı kavis verildi önde de torsiyonlar ayarlandı, ilk yükseltme işleminde 6 cm filan oldu ancak önden vurma sesi gelmeye başlayınca önü 1,5 cm düşürdüm makaslarda kendini biraz topladı, ön yarım cm arakaya göre daha aşağıda.

Etiketler

bende aynı şekilde yükseltmeyi denedim.ancak ustam sorun çıkarabileceğini söledi.önde milden yükselteceğini arazide sorun yaşayabiileceğimi söledi.öle olunca vazgeçtim.siz bi sorun yaşadınızmı.bide ön tarafta yükseltme işini tam olarak nasıl yaptınız.

_yusuf_' Alıntı:
bende aynı şekilde yükseltmeyi denedim.ancak ustam sorun çıkarabileceğini söledi.önde milden yükselteceğini arazide sorun yaşayabiileceğimi söledi.öle olunca vazgeçtim.siz bi sorun yaşadınızmı.bide ön tarafta yükseltme işini tam olarak nasıl yaptınız.

Önler torsiyonlu olduğu için aracın altında ayar yerleri var sağlı sollu ordan yükseltme yapılabiliyor. Henüz bir sorun yaşamadım. 16 jant ve lastikle biraz daha yükseltmeniz mümkün.

başka bir ustaya gitmem gerekiyor galiba.235/70/15 lik lastik kullanıyorum şuan we memnun deilim şuanki görüntüsünden.inşallah yükseltebilirim.

_yusuf_' Alıntı:
başka bir ustaya gitmem gerekiyor galiba.235/70/15 lik lastik kullanıyorum şuan we memnun deilim şuanki görüntüsünden.inşallah yükseltebilirim.

Ben de aynı ebatlarda lastik kullanıyorum ancak offsetli jant bulursam çamur lastikleri takacağım

dundaralp' Alıntı:
Var mı ki hiç araştırmadım
bende yeni araştırmaya başladım.yalnız bu araca yurt dışında uygulayan we başarılı olan çok kişi war.

131_0803_05_z+1996_chevy_blazer+front_view.jpg

Güzelmiş gerçekten offstli jant ile çok güzel duruyor araç

Merhaba Yusuf ve Dundar Alp Bey,

2 aydır eşimle willys araştırması yaparken bugun chevrolet blazer'ı gördüm.
Tahoe hakkında yazışmalarda okudum ancak siz bilgili ve tecrübeli abilersiniz :smiley:

Sohbetinizin samimiyeti ve konu hakkındaki bilgileriniz gercekten cok keyifli..

Busohbet ve bazı araştırmalarım sonucunda şu kanıya vardım;

Trafikten keyif almak özellikle istanbul'da deli işi,bu deli işe tek dostluk yapacak olan jipte sanırım chevrolet blazer..
Yakıt eger lpg kullanılırsa ki kullanılmalı,cok söylentiler kadar (su gibi içer ) abartılı olmuyor.
Konfor ve güvenlik üst seviyede,haz dersek ki motoru dillere destan harika..
Ara sıra sorun cıkartsa bile yurt dısından ucuza parça alınabiliyor ve burada sadece işçiliğe ucret veriyorsun.
yine anladıgım kadarı ile ustalarımız (bostancı umraniyedeki ustalar) artık tecrubeli ve bilgileri mevcut..

yani blazer tr ye ilk geldiği gibi değil..

16500 tl ye bir blazer buldum gayet uygun;
Blazer
Yıl
1996
Km
240000
Renk
Siyah
Motor Hacmi
1601 - 1800 cm3
Motor Gücü
251 - 275 hp
Yakıt
Benzin + LPG
Vites
Otomatik
Kapı
4

yorumlarınızı almam mumkun mu acaba?

240 binde olması bir handikapken motor hacminin kucuk ancak torkunun yuksek olması beni performans anlamında etkiledi..

eger siz birşeyler yazarsanız cok memnun olurum..

şimdiden teşekkür ederim.

Mehmet Safa YALÇINTAŞ

blazerların motor hacmı kucuk degıl 4.300 motordan asagı orjınal motor yok.muhtemelen yanlıs yazmıs.
gelelım aracın keyfıne..az sorun buyuk keyıf.helekı parcaları yurtdısından getırırsenız yerlı arac bakımları kadar ucret odersınız.ama yerlı arac kadar sık degıstırmezsınız parcaları.en fazla 2 yıl bınmıslıgım vardır araclarıma.sıkılırım ve degıstırırım.ben 4 sene once mecburı takas sonucu almıstım bu aracı.halada vazgecemedım.ve vazgecememde gıbı gozukuyor.ancak tahoe ıle degısıklık yapabılırım.motor sanzuman sorun olmasın gerısı hıc onemlı degıl.sımdıden hayırlı olsun..

teşekür ederim barış bey.
bende kartal sahilde oturdum geçen seneye kadar:smiley:

zaten 2 bin motor kaldırmaz muhtemelen yanlıs yazdı araç sahibi tahmin etmiştim.
yurt dısından getirdiğinizde gümrük ile ugrasılıyor mu?

ciddi masraflar olduklarını soyluyor tahoe kullanıcıları?

blazer ile tahoe yi karşılaştırmak mumkun mu (tahoe sonradan cıktı tabiki ustundur ancak benim sorum motor şase farkı cok bariz farklılıklar var mı?)
ebat olarak tahoe sanırım biraz daha heybetli dogru muyum ?
vergi ne kadar oduyorsunuz?

sanırım kasko yaptımakta hayal bu devasa araçlara?

not:birde şunu sormak isterim birçok motor sahibi yada bazı araç sahipleri (vos vos dediklerimiz) birleşip beraber seyahat yada ufak 1 gecelik turlar yapıyorlar sizinde boyle bir grubunuz var mı?
eger yok ise mutlaka kurulmalı bir organizasyon şirketinde calısan olarak mutlaka bunu kuralım derim :smiley:
sonuçta aynı keyiflere sahip insanlarız..

memnun oldum bende. :smiley:

yurtdısından 20 yı gecgın sıparısım olmustur.cok sukur hıc bırınde takılmadım.ama soyledıgım maxımum parca adedı 7.maxımum tutarda 200 dolardı kargo dahıl.

cıddı masraf dedıklerı su olabılır.eger burdan alırsanız ve samımı bır ustada yaptırmazsanız cıddı masraf olur.ne gıbı ; ılk aracı aldıgım zaman klıma motoru arızalıymıs yapılması ıcın 500 tl para verdım.yurtdısında klıma motoru kargo dahıl 350-400 tl cıvarında.benzın pompası arızalanmıstı.sadece pompaya 800 tl ıstedıler.ama yurtdısından samandrasıyla beraber kargo dahıl 200 tl ye getırmıstım.ve burdakıler hep yan sanayı.ordan orjınal ac delcoyu getırebılıyorsunuz.oyle bır secenegınızde var.esrot burcu ve deve boynu bozlmustu tornacıda 2 sının burc tamırıne 150 tl ıstedıler.200 tlye ac delco marka getıttırdım.ustaya gelınce ılk baslarda kıme gıtsem 50 lıralık ıse 150 lıra derlerdı.nıye boyle dıyınce oo abı bu amerıkan bunun zor derlerdı.halbukı aynı ıslem.sonra bu aractan anlayan bır usta buldum ve ıslemlerı yerlı arac fıyatına yaptırmaya basladım.
parca ısını yurtıdısndan cozerım,ustada sorun degıl dersenız sızı kesınlıkle uzmez fazlasıyla memnun eder.

tahoye gelınce cok farklılıkları var.bı kere heybetlı ve motoru daha guclu..

96 blazerım ıcın senelık 900 kusur lıra gıbı bır rakam oduyorum.kasko degerınden vergı dılımını dusurdukten sonra.

gecen sene kaskoluydu 1800 tl odemıstım.bu sene ıcınde aynı parayı ıstedıler.allıanz sıgortadan..

blazer grubu yok malesef olsa super olur paylasım acısından.cunku danısılacak bılgı paylasımı yapılacak cok sey var.
sen guzel bır arac al organızasyon sende..:smiley: bende yanındayım..:smiley:

selam,

o halde,bana onerebilceginiz bir usta vardır?

birde kargo eve kadar teslim ediyor sanırım?

96 model araca kasko yapıyorlar mı suan ?benim bildiğim 14 seneden sonra yapılmıyor.
vergi 900 gayet uygun yıllık için.
kaska biraz yuksek ancak içiniz rahat biniyorsunuz araca..

grup konusunda da cok ciddiyim yeterki aracıma kavusayım..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,639
Kaydolan Son Üyemiz
derinb

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR