1995 Model Blazer Esnemelerde Gıcırdıyor

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan alikedik Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 51
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,267

alikedik

Ana Kamp
Yer
YALOVA
merhabalar ...arkadaşlar bir süre önce aldığım 95 blazer esnemelerde gıcırtı sesleri var bunu nasıl gideririm yardımcı olabilecek varmı acaba,bahsettiğim ses kapı veya fitiller iç plastik aksamın ile ilgili değil şase veya aracın altından gelen sesler.Birde vitesi N den D ye aldığımda araç şöle bir irkiliyor öncesinde sonra hareket veriyor şanzuman sanki önce dolup sonra hareketleniyormuş gibi bu nrmalmidir? cok oldum belki ama son sorum vites göstergesindeki harflerin tam kullanım amaçları ve doğru kullanımı nasıl olmalıdır sonsuz teşekkürler yardımcı olanlara şimdiden

Etiketler
Ynt: 1995 Model Blazer Esnemelerde Gıcırdıyor

aracın arka kapısı nasıl?
yukarı dogru mu acılıyor yoksa 2 parca halinde saga sola mı acılıyor?

crona' Alıntı:
aracın arka kapısı nasıl?
yukarı dogru mu acılıyor yoksa 2 parca halinde saga sola mı acılıyor?
arka kapı cam ve kapı olarak 2 parca halinde cam yukarı kapı aşşağı açılıyor

alikedik' Alıntı:
merhabalar ...arkadaşlar bir süre önce aldığım 95 blazer esnemelerde gıcırtı sesleri var bunu nasıl gideririm yardımcı olabilecek varmı acaba,bahsettiğim ses kapı veya fitiller iç plastik aksamın ile ilgili değil şase veya aracın altından gelen sesler.Birde vitesi N den D ye aldığımda araç şöle bir irkiliyor öncesinde sonra hareket veriyor şanzuman sanki önce dolup sonra hareketleniyormuş gibi bu nrmalmidir? cok oldum belki ama son sorum vites göstergesindeki harflerin tam kullanım amaçları ve doğru kullanımı nasıl olmalıdır sonsuz teşekkürler yardımcı olanlara şimdiden

yanlısım varsa duzeltılsın.bıldıgımı soyluyorum.o gıcırtı seslerı kuru yaglama gerektıgı ıcın olabılır.sanzuman da bahsettıgın ırkılme normal bendede o sekılde. kucuk d yı sehır ıcınde buyuk d yı uzun yolda kullanıyorum.1-2 ne ıse yarıyor bende bılmıyorum. hayırlı olsun tekrar..

PIKACU' Alıntı:
yanlısım varsa duzeltılsın.bıldıgımı soyluyorum.o gıcırtı seslerı kuru yaglama gerektıgı ıcın olabılır.sanzuman da bahsettıgın ırkılme normal bendede o sekılde. kucuk d yı sehır ıcınde buyuk d yı uzun yolda kullanıyorum.1-2 ne ıse yarıyor bende bılmıyorum. hayırlı olsun tekrar..
cevabınız için teşekkürler peki siz lpg kullanıyormusunuz ? memnunmusunuz lpg nin işleyişinden? cmp sensör ve cnock sensör arızalı dediler bana gecen gün maslakta ama hala değiştiremedim acaba bilginiz varmı nedir ne değildir :smiley:

rıca ederım ne demek.

lpg ıle kullanıyorum.benım sorunum buyuk lpg de.bır turlu cozemedık.ne oldugunuda bılmıyoruz.ozellıkle kıs aylarında lpg ye gectıgı zaman dur kalklarda ve mesela ısıklarda dururken parka alıyosun ısık yanarken d ye aldıgın zaman rolantı bır yukselıyo bır alcalıyo ve sonunda stop edıyor arac.cok buyuk sıkıntı.aracı park ederken bır ılerı bır gerı yapmak ıcın vıtes degıstırırken yıne stop edıyor.ve cok buyuk sıkıntı.rolantı sensoru ,rolantı valfı maps sensoru falan degıstırdım.yıne etkı etmedı.ozellıkle soguk havalarda bu sorun buyuk.sıcak havalarda daha az yasıyorum sorunu..

cmp ve cnock sensoru ne ıse yarıyormus pekı.nasıl bır problem yaratıyor.

tam olarak ne işe yaradığını bende bilmiyorum henüz ama aracı cihaza bağladıklarında bunlardan dolayı hata veriyordu arıza lambası yanıyor lpg de tek sorunum boşa aldıktan sonra ilk hareketlenme sırasında gaza bastığımda önce bi duracakmış gibi oluyor motor silkeliyor sonra devam lpg enjektörleri üstten takılmıştı manifold un ben sokturup aşşağıya aldırdım gecen salı bakalım bişi fark edicekmi bende bilmiyorum

ben sorunumu cozemedım en sonunda lpg beynını degıstırecegım.ınsallah sen cozersın. bu arada burdakı parcacılara carpılma.ne parcası lazımsa amerıkadan sıparıs ver.suana kadar 20 farklı sıparısım oldu hıc sorun yasamadım.nasıl yapılacagı konusunda sana yardımcı olurum.mesela kncok sensoru amerıkada kargo dahıl 62 dolar.burda ne kadar dedıler.kesın 150 demıslerdır.:smiley:

:smiley: teşekkür ederim cnock sensör 75 dolar cmp 90 dolar dediler benim lpg ile ilgili olan sorunum buyuk ihtimalle bu 2 sensörle ve ince bi ayarla çözülebilir iyimser bakıyorum belki biraz ama inşallah öle olur :smiley:

dilerim sizinkide çözülür forumlardan takip ettiğim kadarıyla bayağıdır bu sorun var sizde çözüm bulunur inşallah

fena soylememısler.:smiley: ınsafa geldıler herhalde.benızn pompası arızalanmıstı 800 lıra dedıler burda. amerıkadan 200 tl ye getıttırdım.cmp sensorunu bulamadım.ne oldugunuda bılmıyorum.ama bende arıza vermıyor zaten bunlar.ınsallah dusundugun gıbı olur ve cozulur.bılgılendırırsende sevınırım.

rolantı sensoru ve valfını degıstırınce sorun gectı gıbı hıssetmıstım forumdada paylasmıstım.ama malesef aynı sekılde devam edıyor.pek umudum kalmadı duzelecegıne.tek cozum lpg yı degıstırmek gıbı gelıyor.baska bır arac olsaydı kesınlıkle gozunun yasına bakmazdım.ama nasıl ıs anlamadım vazgecemıyorum keyfe keder habıre masraf edıp bıseylerıyle ugrasıyorum..:smiley:

knock sensörü düşük oktanlı benzin kıvılcımdan önce patlayıp vuruntulu çalışma sebebi ile motora zarar vermesin diye konan sarsıntıları ölçen bir alet. motorda vuruntu olduğunda motorun performansını düşürerek bunu önlemeye çalışıyor. diğerini bilmiyorum.

Camshaft Position Sensor Connector (CMP SENSOR)

CMP sensörü sinyaliyle yapılan işlevler;

1-SEFI püskürtme sistemlerinde enjektörlerin motorun ateşleme sırasıyla püskürme yapabilmesi için CMP sinyaline ihtiyacı vardır.

YERİ:Supap kapağı üzerindedir.

NE OLDUGUNU BULDUM.amerıkada kargo dahıl 43 dolar acdelco marka..

ben daha yeni başladım masraflara dilerim içime sinecek hale getirebilirim biraz titizim ama harcıyacağım paranın tam olarak karşılığını alabileceğime inanmıyorum açıkcası herkez ticari düşünüyor genelde sanayide :smiley:

hımmm burada 2 katı gibi peki en kolay nasıl getirebilirim yurtdışından

http://www.rockauto.com/ burda aracın butun parcalarını bulabılıyorsun.ılk once paypala uye olmak gerekıyor.paypal uluslararası bır odeme sıtesı.alısverıs sıtelerıne herdefasında kart numarası vermeden paypala tanımladıgın kredı kartıyla odeme yapıyorsun.

ılk sefer zorlanabılırsın.ama sonrası hepsıburadada alısverıs yapmaktan daha kolay gercekten.yeterkı dogru parcayı bulabılesın.

https://www.paypal.com/tr/cgi-bin/webscr?cmd=_flow&SESSION=1wCZEiayGuW4B0SruQmgu57Lo3msFRVko3wKeSgybew_av18I0lr9VX2XP8&dispatch=5885d80a13c0db1f8e263663d3faee8d5863a909c4bb5aeebb52c6e1151bdaa9

buradan uye olabılırsın.bundan sonrada dogru parcayı bulup paypal yoluyla odeme yapmak kalıyor.5 ıle 20 gun arası sıparıslerın ptt yoluyla adresınde.dedıgım gıbı suana kadar hıc sorun yasamadım.takıldıgın yer olursa sorabılırsın.

ben ıstanbul kartalda oturuyorum.burda kendıme eskı amerıkancı bır usta buldum.saolsun cok yardımcı oluyor ve bılgılıde.ben parcaları bu sıteden soyluyorum o tofas parcası degıstırır gıbı ucret alıyor.yanı bana cok yuku olmuyor sanıldıgı kadar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,639
Kaydolan Son Üyemiz
derinb

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR