1994 Model Chreokee 5.2 için Hangi Marka Lpg

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan asyaasrın Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 53
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,630

Etiketler
Ynt: 1994 Model Chreokee 5.2 için Hangi Marka Lpg

asyaasrın' Alıntı:
cherokee jeep 5.2 1994 model için hangi marka lpg önerirsiniz

Sayın asyaasrın, hanım - bey ... Bilemedim isim ve cinsiyet belirtmemişsiniz o yüzden nick inizle hitab ediyorum kusura bakmayın.
Şu sıralarda popüler olan marka BRD.Kore malı olup, ve İtalyan ürünlerine meydan okuyor.Fiyat ve malzemeye ek olarak performans konusunda da bir hayli iddialılar.Ayrıca benim ve siteden bir kaç arkadaşın yaptırdığı uygulumalardaki işçilikde son derece üst seviyede.
2 ay dan beri kullanan arkadaşlar var ve gayet memnun olduklarını ifade ediyorlar.
Bilginize...

evet size ismen hitap edemedik kusura bakmayın

chrysler prins öneriyor (resmen)
ben de prins öneririm resmen
bir arkadaşımızın aracına brc değil bmd mi brd mi öylebir marka taktırdık, mükemmel sonuç alındı, brc-tartarini vs vs den çok iyi sonuç vermiştir...
ama ben size yinede en az problem en iyi sonuç garantisine ulaşacağınız prins öneriyorum...tecrübe edilmiştir, sabittir...

asyaasrın' Alıntı:
cherokee jeep 5.2 1994 model için hangi marka lpg önerirsiniz

BMD

Su anda Turkiye de 8 silindir olarak takilan ilk sistem benim aracta. Hatta ve hatta her hafta sonu kontrol ediliyor ne durumda diye.
Yakit harcamasindan enjektor zamanlarina kadar herseye bakiyoruz.
Prins evet kaliteli hatta Volvo nun dual fuel araclarinda Prins altyapisi kullaniliyor ama bir noktadan sonra ismini satmaya basladi.
Bir not daha BMD ile ilgili Bakir degil Termoplastik boru kullaniliyor. Boylelikle yakit tanki aracin elektrik sisteminden izole hale geliyor.

Iscilik konusuna gelince. Montaji yapan abimiz ayni zamanda firmanin egitimcisi. :D

997799' Alıntı:
evet size ismen hitap edemedik kusura bakmayın

chrysler prins öneriyor (resmen)
ben de prins öneririm resmen
bir arkadaşımızın aracına brc değil bmd mi brd mi öylebir marka taktırdık, mükemmel sonuç alındı, brc-tartarini vs vs den çok iyi sonuç vermiştir...
ama ben size yinede en az problem en iyi sonuç garantisine ulaşacağınız prins öneriyorum...tecrübe edilmiştir, sabittir...

2000 model olan mi Corumda bir tane de benim aractan sonra takilacakti. Haber geldi numarami vermisler alici arkadasa akillarinda bir kac soru varmis onlari cozmek icin.

evet takıldı hatta bugün araçla ankaraya gidip geldim,
performansta süper hatta zaman tuttuk 4-5 kez ayrı ayrı benzinden daha iyi çıktı, şu ana kadar gördüğüm en iyi sistemlerden biri gibi duruyor şimdilik, herşey özenli ve düzenli, hata yok, sistem olarak prinsi falan aratmıyor...
ama biraz fazla yakıtı...120 yi geçmedim 100-110 civarında 300 krş yaktı 220-250 civarı yakmalıyıdı...yarın bi ayar için götürücem...
bunlar tecrübelerimdir, iyi bir meraklı ve hafiften altyapıya sahip biriyim, işin gerçeği ...ok atmak için uğraştım ama hata yok sadece fazla yaktı o kadar...

peki bu BMD'nin fiyatı nedir? Prins taktıracaktım 93 ZJ'me ama 3500 tl fiyatı karşılayacak bütçem yok malesef. Benzinde de binine ayda 600 tl yakıta çok rahat gidiyor. yani kısacası çok sıkıştım :(

mjeliada' Alıntı:
peki bu BMD'nin fiyatı nedir? Prins taktıracaktım 93 ZJ'me ama 3500 tl fiyatı karşılayacak bütçem yok malesef. Benzinde de binine ayda 600 tl yakıta çok rahat gidiyor. yani kısacası çok sıkıştım :(

Yanlış hatırlamıyorsam BMD sistem 2.400.-TL. 10 ay taksitle.
Yinede firma ile görüşmenizi öneririm.

kısa zamanda görüşüp bilgi alacagım. anlaşılan bu iyi usta istanbulda. ankaradan istanbula gidiş dönüş yakıt parasınıda ekleyince 2.400 tl bana oluverir 2.800 2.900 :smiley: sanırım yine ankarada prins taktıracagım bir yerden para bulup

Tartarini peki kötümü ? Ben arabayı aldığımda üzerinde bu sistem kuruluydu bu marka hakkında nedersiniz ?

mjeliada' Alıntı:
kısa zamanda görüşüp bilgi alacagım. anlaşılan bu iyi usta istanbulda. ankaradan istanbula gidiş dönüş yakıt parasınıda ekleyince 2.400 tl bana oluverir 2.800 2.900 :smiley: sanırım yine ankarada prins taktıracagım bir yerden para bulup

Belki Ankarada da uygulama yerleri vardır.

Ozanozan' Alıntı:
Tartarini peki kötümü ? Ben arabayı aldığımda üzerinde bu sistem kuruluydu bu marka hakkında nedersiniz ?

tartarini kötü bir marka değil ancak brc , tartarini vs.. markaların ; V8 mpi motorlar için ideal olmadığını duydum. BMD yi beğenmiş arkadaşlar onun dışında Prins in en iyisi olduğunu ( firma resmen Prins'i tavsiye etmektedir , keza Akgün usta da Prins demektedir ) biliyorum.

Lpg'li araç hiç kullanmadım ama son zamanlarda ismi sıkıça kulağıma gelen performans artışı sağlayan, yakıtta diğerlerine göre daha fazla avantaj sağlayan "vialle" diye bir gaz sistemi. Araştırmanızda fayda var.

sanırım tartariniyi bırakıp bende BMD ye geçicem sitesini şimdi inceledim sitede :

Bu sistemler MPI ve Turbo motorlarda dahil piyasadaki en gelişmiş araçlara dahi uygundur.

diye bir yazı geçiyor ve GRAND VOYAGER 3.3 ÜZERndeki çalışma resimlerinde gösteriyor kendini ama V8 de olanını göremedim doğrusu :S

Ozanozan' Alıntı:
sanırım tartariniyi bırakıp bende BMD ye geçicem sitesini şimdi inceledim sitede :

Bu sistemler MPI ve Turbo motorlarda dahil piyasadaki en gelişmiş araçlara dahi uygundur.

diye bir yazı geçiyor ve GRAND VOYAGER 3.3 ÜZERndeki çalışma resimlerinde gösteriyor kendini ama V8 de olanını göremedim doğrusu :S

Su anda acil cikmam gerekiyor onceden de dedigim gibi ilk 8 silindir uygulama benim arabaya yapildi hatta firma video ya bile cekti. Resimleri yarin atarim soz

Soz verdik iste resimler

Carsamba pazari

hpim2004.jpg

Enjektorler resmen havada duruyor

hpim2008.jpg

hpim2006.jpg

hpim2005.jpg

Eski regulator amortisor uzerine monte edilmis

hpim2009.jpg

Eski tesisat

hpim2016x.jpg

Eski sistem sokuldu ve artik yeni sistemin montajina haziriz. Biz de ceyizimizi dizdik

hpim2015y.jpg

hpim2013.jpg

hpim2012.jpg

Eski sistem sokulmeye baslandi

hpim2011w.jpg

LPG ECU benzin ECU sunun yerine konmus ve aracin orjinal ECU su da fara dayanmis vaziyette

hpim2010.jpg

hpim2007.jpg

Arac liftte ve eski LPG borusu sokuluyor. Tank tan gelen boru iki manifod arasindan ve egzosta paralel cekilmis. Tekerlekli bomba modeli.

hpim2028.jpg

hpim2027.jpg

hpim2026.jpg

Iki enjektor calismadigindan gaz kelebeginin bir tarafi les gibi diger tarafi temiz.

hpim2017.jpg

ECU dan gelen kablolar hazirlaniyor

hpim2025z.jpg

hpim2024.jpg

hpim2023.jpg

hpim2022h.jpg

hpim2021.jpg

hpim2020.jpg

hpim2019.jpg

Tesisat boyle hazirlanir. LPG ECU izgara altina konuldu ve motor havuzuna giren tum kablolar blendajlandi.

hpim2031i.jpg

Yeni enjektorler. 4 lu sirali ama her enjektor tek basina calisiyor. MAP sensoru de enjektorlerin uzerinde.

hpim2030x.jpg

Regulatorun de yeri bulundu.

hpim2029.jpg

Benim arabanın içide çarşanba pazarı gibi bir sürü extra kablo filan var kesin elden geçmesi lazım lpg sisteminin :S ne zor işler bunlar böyle

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,638
Kaydolan Son Üyemiz
kerimov

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR