1993 4.0 Zj Yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mr_e Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 66
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,852
Ynt: 1993 4.0 zj yardım

aslında gönlüm v8den yana aklımda hep yakıt var.

5.2 ile 4.0 arası yakıt tüketimi lt olarak nedir?

birde bahsi geçen 4.0 ile 5.2 şanzımanı arasındaki farklar nelerdir?ayrıca donanımsal bir farkl var mıdır?

Etiketler

bence buradan söylenecek çok az şey olur jeep bölümünün altından girip üstünden çıkmanız lazım ozamanan anlıycaksınız ne yi neden isteyip yada istemiyeceğinizi ;)

ayhanayhan' Alıntı:
bence buradan söylenecek çok az şey olur jeep bölümünün altından girip üstünden çıkmanız lazım ozamanan anlıycaksınız ne yi neden isteyip yada istemiyeceğinizi ;)
inanın belki 1 aydır tırmalıyorum.baktım olmuyor en sonunda buldum bir zj işin içine girip irdeleyip öğrenelim dedim ;)

Yunus bey kaç lira yaksa 5.2 v8 homurusu size cazip gelir? yani kaç liralık yakıta tahammül edebilirsiniz? net bi sorudur..

997799' Alıntı:
Yunus bey kaç lira yaksa 5.2 v8 homurusu size cazip gelir? yani kaç liralık yakıta tahammül edebilirsiniz? net bi sorudur..
evet buda bir etken bakın ben hiç böyle bakmamıştım bunuda krıterler arasına koymak lazım derim ben ;)

ayhanayhan' Alıntı:
evet buda bir etken bakın ben hiç böyle bakmamıştım bunuda krıterler arasına koymak lazım derim ben ;)
yani şuan için şehir içi 350-400 kuruşluk yakıtı kaldırabilirim sanırım :smiley:

hem vitara hem pajero kullandım simdi jeep 4,0 laredo kullanıyorum ne sesini nede kendini hiçbirine değişmem LPG de şehiriçi 0.30 krş uzunyolda 0,250 krş yakıyor daha ne istiyebillinirki yaklaşık 2 tonluk bir araçtan bahsedioruz

piranha' Alıntı:
hem vitara hem pajero kullandım simdi jeep 4,0 laredo kullanıyorum ne sesini nede kendini hiçbirine değişmem LPG de şehiriçi 0.30 krş uzunyolda 0,250 krş yakıyor daha ne istiyebillinirki yaklaşık 2 tonluk bir araçtan bahsedioruz

bu tarz yorumlar bekliyordum kendimi ateşlemek için teşekkürler piranha ;)
dediğiniz gibi şuanda arakdaşımda 1.4 civic var 99 model 300-350 yakıyor benzinde ki bunlar benzinde ekonomik olarak bilinirler.
piranha nerde ikamet ediyorsunuz?
aracta sıralı sistem yok herhalde sizinki sıralı sistemdir.hangi marka ne kadara taktırdınız ?

Bu ara zamanın çok kısıtlı olduğundan pek yazamıyorum ama konu dikkatimi çekti . Araç hem loredo hem sürekli 4 çeker kutu var üzerinde . Açıkçası ben hem loredo hem sürekli dörtçeker olanını görmemiştim . Belki vardır bilmiyorum ama ben görmedim bu yüzden sıkı kontrol edilmeli .

5,2-4,0 arasında bir fark yok donanım olarak . Yalnız bu ilandaki araçla var çünkü loredo . 5.2 lerin tamamı limited dir .

ssbman' Alıntı:
Bu ara zamanın çok kısıtlı olduğundan pek yazamıyorum ama konu dikkatimi çekti . Araç hem loredo hem sürekli 4 çeker kutu var üzerinde . Açıkçası ben hem loredo hem sürekli dörtçeker olanını görmemiştim . Belki vardır bilmiyorum ama ben görmedim bu yüzden sıkı kontrol edilmeli .

5,2-4,0 arasında bir fark yok donanım olarak . Yalnız bu ilandaki araçla var çünkü loredo . 5.2 lerin tamamı limited dir .

Barış bey selam.
Benim daha önceki aracım laredo 94 model 4.0 sürekli dört çekerdi(ama herzaman içimde bi terdüt vardı acaba diye art niyetli servisler tarafından çenç edildiğinden çünkü satın aldğım kişi arabadan anlamayan biriydi...) ama bu kuşku sanırım VIN kodundan çıkar sanıyorum

civciv' Alıntı:
yani şuan için şehir içi 350-400 kuruşluk yakıtı kaldırabilirim sanırım :smiley:

hocam git 5,2 v8 al bi tane...kısa net öz...nedenlerini açıklamıycam bunun için de siz de biraz kurcalayın, tereddüt bile etmeyin...

mesela benim araç; (örnek olsun diye )

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=44776.0

ssbman' Alıntı:

peki loredo ile limited arasında ne gibi farklar vardır?
ayrıca orduda herhangi bir yetkili servis olmamasından dolayı kendim aracın change olup olmadığını nasıl anlayabilirim ?

997799' Alıntı:
hocam git 5,2 v8 al bi tane...kısa net öz...nedenlerini açıklamıycam bunun için de siz de biraz kurcalayın, tereddüt bile etmeyin...

mesela benim araç; (örnek olsun diye )

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=44776.0
levent bey sizin aracı biliyorum.konuyu takipteyim.
zaten bu kurdu kafama sokan araçlardan biri.alınca mutaka rahatsız edicem sizi :smiley:
aslında bende istiyorum 5.2 ama aracı takasa girebilecek olması lazım.bu 4.0 tercih etmemdeki 1 nedende takası kabul ediyor olması

Limited de deri koltuk , gövde rengi koruma plastikleri ve aynalar , infiniti gold ses sistemi , detaylı araç bilgisayarı , limited tipi jantlar,Elektrikli koltuklar ,dijital klima gibi eklere sahip olursunuz . Temiz ve uygun olursa loredoda tercih edilir tabi ki . Aradaki farkları bildikten sonra mesele yok .

Her aracı almadan evvel , kasko kayıtlarından emniyette ki dosyasına kadar bir kontrolden geçirmekte fayda vardır . Ordu da yetkili servis yok ama bu araçları tanıyan usta var mı acaba ? Herzaman söylediğimiz gibi bu araçları tanıyan bir usta sıkı bir kontrol yapmalı almadan önce . Trabzonda var en yakın yetkili servis bildiğim . Olmazsa gidilip baktırılabilir ...

İstanbul ataşehirde ikamet ediyorum.Bende toyota yarisi satarak bu aracı aldım Ankarada ingiliz konsolosluğunda eskort aracı idi .Aracta sıralı sistem yok düz LPG . Korkmayın alın amerikan amerikandır:D öle parçası şu kadar yok bulamazsın gibi dertleri yok.Yeterki temiz bir araç bulun.Adamların parçaları bile ömürlük.Bendeki araç 1989 model ama kimse inanmıyor

ssbman' Alıntı:
Herzaman söylediğimiz gibi bu araçları tanıyan bir usta sıkı bir kontrol yapmalı almadan önce . Trabzonda var en yakın yetkili servis bildiğim . Olmazsa gidilip baktırılabilir ...
dediğiniz gibi gidip baktırılıp birde olumsuz görüş alınırsa yandığımın resmidir :smiley:
söylediğiniz donanımsal farklar benim içim pek önemli olan şeyler değil.o kadar elektroniğe gerek yok.tek isteğim sunroof oda çoğunda yok zaten sonradan açtırılabilir.
piranha' Alıntı:
İstanbul ataşehirde ikamet ediyorum.Bende toyota yarisi satarak bu aracı aldım Ankarada ingiliz konsolosluğunda eskort aracı idi .Aracta sıralı sistem yok düz LPG . Korkmayın alın amerikan amerikandır:D öle parçası şu kadar yok bulamazsın gibi dertleri yok.Yeterki temiz bir araç bulun.Adamların parçaları bile ömürlük.Bendeki araç 1989 model ama kimse inanmıyor

bende istanbuldayım dediğinz gibi araçlar kasa olarak temiz olduktan sonra ilgii omayanlar pek anlayamıyor yaşlarını.seviyorum bu olayı.alıp gelelimde sizinlede görüşrüz inş.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,820
Kayıtlı Üye Sayımız
166,615
Kaydolan Son Üyemiz
ALISH

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR