1987 Land Rover Defender 110

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan hfb44 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,095
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 260,009

Etiketler

Ynt: 1987 Land Rover Defender 110

Mürsel' Alıntı:
Akü yeri de süper olmuş

akü yeri süper olmuş oraya bir akü daha sığar sanırım ac 12v çıkış vb için.diğer çamurluğa da bir göz yapılabilirdi.ıvır zıvır için :D
aracın heryeri kullanışlı :D

bu arada akü için yapılan kutu doğrudan dışarıyla temas ediyorum

Araba süper oluyor diyecektim ki hanım uyardı araba değil DEFENDER diye.. :smiley:
Ben de arabaya ikinci bir akü aldım eğer sende düşünürsen bu siteye bir bak Türkiyrde de var ama daha pahalı ben ode PC1700 aldım yolcu koltuğunun altına ikisini de sığdırmayı düşünüyorum.
Düşüncem paralal bağlayıp araya bir relay koymak böylelikle starter aküsünü araba çalışmadığı zamanlarda devredışı bırakarak yedek akü üzerinden projektör worklamp inverter vasıtası ile 220V AC alabileceğim arabayı çalıştıracağımda relay otamatik olarak starter aküsünü kullanacak ve araba çalıştıktan sonra her iikisi de şarj olacak.
Aynı zamanda bu akülerin başka bir özelliği deep cycle olması yani %80ini boşaltsan da tekrar şarj oluyor va ömrü azalmıyor bunu yaklaşık 400 kez yapabilirsin ve 12+ yıl ömür beklentisi var(normal aküyü %60 kadar boşaltınca ömrü yarı yarıya azalıyor ve 1-2 defadan sonra ölüyor.) dışı metal kaplama olanları da var onlarda MJ(metal jaket)diye geçiyor MJ li olanları tavsiye ederim.
Odyssey PC1700 Battery
PC1700MJT

http://www.devon4x4.com/products_a/c96/odyssey-batteries.html

landy110' Alıntı:
Araba süper oluyor diyecektim ki hanım uyardı araba değil DEFENDER diye.. :smiley:
Ben de arabaya ikinci bir akü aldım eğer sende düşünürsen bu siteye bir bak Türkiyrde de var ama daha pahalı ben ode PC1700 aldım yolcu koltuğunun altına ikisini de sığdırmayı düşünüyorum.
Düşüncem paralal bağlayıp araya bir relay koymak böylelikle starter aküsünü araba çalışmadığı zamanlarda devredışı bırakarak yedek akü üzerinden projektör worklamp inverter vasıtası ile 220V AC alabileceğim arabayı çalıştıracağımda relay otamatik olarak starter aküsünü kullanacak ve araba çalıştıktan sonra her iikisi de şarj olacak.
Aynı zamanda bu akülerin başka bir özelliği deep cycle olması yani %80ini boşaltsan da tekrar şarj oluyor va ömrü azalmıyor bunu yaklaşık 400 kez yapabilirsin ve 12+ yıl ömür beklentisi var(normal aküyü %60 kadar boşaltınca ömrü yarı yarıya azalıyor ve 1-2 defadan sonra ölüyor.) dışı metal kaplama olanları da var onlarda MJ(metal jaket)diye geçiyor MJ li olanları tavsiye ederim.
Odyssey PC1700 Battery
PC1700MJT

evet benim dediğim de bu
biri starter biri 12volt ac çıkış verebilen ikisi birbirinden bağımsız çalışıp şarj olabilen aküler.çok işe yarar

landy110' Alıntı:
Odyssey PC1700 Battery
PC1700MJT

Kargo masrafı ne kadar tutuyor? hayırlı olsun bu arada.

Ben Kıbrısta oturuyorum bir arkadaşım vasıtası ile Rum tarafından aldım 300euro ya dolayısı ile kargo parası vermedim ama Türkiyede satan bir yer ver sitesini göndereyim. Fakat fiyat biraz pahalı
Bir de normalde akü 12 V DC sen arabanın standart donanımı haricinde kalan vinç, projektör vb. gibi şeyleri bu aküye bağlayacaksın. istersen direk aküye veya 300w a kadar 12v-220v inverteri de takabilirsin bir de bu aküden 1-2 adet 12 v çakmaklık çıkışı alıp araba çalışmazken de 12v dc alma imkanın olur. düşünsene nerdeyse arabayı hiç çalıştırmadan sabaha kadar hem 12v hem 220v alıyorsun ister tv, laptop, 12v buzdolabı,
220v veya 12v seyyar ışık kullanabilirsin jeneratörün yaptığı her şeyi yapabilirsin...

http://www.alestavira.com/shop/index.php?cPath=28_57&osCsid=4fdfb53e25f38501471fe14291379f88

Arabanım son hali ile benimde deyişiklik yapmam gereken yerler olabilir tabi satmazsam. Sivil hayatta aynı renkten bir kardeş geliyor benim land a çoğu gitmiş azı kalmış şimdikten hayırlı olsun SAYGILAR.

Arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Akü yerini büyük tutmuştuk, ikinciyi kullanırız diye...

uzun zamandır takipteyim foruma ilk yazışım. sizi tebrik etmek istiyorum. ben de böyle bir araç toplamayı düşünüyorum ama binek aracımı satmam gerekiyor bütçe için. sanırım yakında tüm cesaretımı toplayıp sizin ki gibi bir defender 90 yapmayı düşünüyorum.
forumu okudukça cesaretim artıyor ;D
bir de kafamı g serileri çeliyor :eek:
aracınız harika olacak. maşallah.

sayın abicim bazen inanamıyorum biliyormusun.ya bu nasıl bir sevdadırki dört tane resim koyuyorsun forum anında coşuyor herkes resimleri ve yapılan yorumları dört gözle bekliyor size acayip imreniyorum kıskandım yavv.siteyi açar açmaz senin konuyu açıyorum acaba neler olmuş neler yazılmış diye çok güzel bir iş çıkarıyorsun emeğine saygı duyuyorum ve paylaşımların için teşekkür ediyorum.
saygılarımla osman

selamlar takip etme konunsunda haklisiniz mukemmele dogru giden yol bu kacirmak istemiyor insan elbette kacirmak istemeyiz ve cok cok merak ediyorum bittikten sonra nasil olacak ve eger yaza uygun olursam sirf bu araci sahibinin izni ile ziyarete gidecem inanin cok cok begendim ve taktir ediyorum calismalarinizi ve üretkenliginizi yürekten kutluyrum sizi ufkumuzu actiniz tesekkurler...
kolay gelsin

Cok tesekkurler. Land rover defender sevgisi baska birseymis ben de aracimi toplarken onu ogrendim. :smiley:

Araci bitirir bitirmez gorusebiliriz. Gezilere katilmayi cok istiyorum.
Aslinda sabirsizlaniyorum... :smiley:

ostirix' Alıntı:
sayın abicim bazen inanamıyorum biliyormusun.ya bu nasıl bir sevdadırki dört tane resim koyuyorsun forum anında coşuyor herkes resimleri ve yapılan yorumları dört gözle bekliyor size acayip imreniyorum kıskandım yavv.siteyi açar açmaz senin konuyu açıyorum acaba neler olmuş neler yazılmış diye çok güzel bir iş çıkarıyorsun emeğine saygı duyuyorum ve paylaşımların için teşekkür ediyorum.
saygılarımla osman

abicim henüz 17 yaşındayım ve çok küçük yaşlarımda off-road'a meraklıydım.televizyonda yakaladımmı kaçırmazdım izlerdim.Defender'a da hep hasta olmuşumdur görünüşüne fakat bu aracın isminin defender olduğunu bilmiyorum.geçenlerde burada yaşlı bir amcamız toplamış bir pickup 110 onun sevdasına canlandı bende tekar(1yıl önce).ancak bende bir defender 110 sahibi olacağım

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,678
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR