1986 Hilux Ön Makasa Kavis ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan assuva Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 67
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 24,046

Etiketler

Ynt: 1986 Hilux Ön Makasa Kavis ?

Bu arada şaft askı rulmanını değiştirdim, orası hep gözden kaçan bir yer, lastiği vs neredeyse hiç iş göremez duruma gelmiş, ilgilenen arkadaşların kontrol etmesinde yarar var, çok uzun sürmüyor kendinizde yapabilirsiniz.
Salih bey amortisörleri de değiştirdim aynı zamanda belki bilginiz vardır önlere yağlı yerine gazlı amortisör denediniz mi hiç, ya da denemiş bir tanıdık .

şaft askı rulmanı henüz yeni baya iş yapar durumda orda sıkıntı yok. peki gazlı amortisorun bi artısı olmuşmu hissedilir bi artı sağlamışmı acaba ?

bingo :DDD amortisörlerim gazlıymış :DD. bugun baya iş yaptık resimler çektim ve devamlı not tuttum yarında devam edicez eğer bitirirde sonuç alırsak size aktarıcam olmazsa denemeye devam. sadece arka makaslarla günü bitirdik. fakat gün sonu sürüş testinde pek hoşumuza gitmedi yarın ilk iş aklımızda olan başka bir deneme yide uyguluycaz. zaten bugun 3 değişik şekil uyguladık makaslara baya yol katettik ama aklımızda kalan son şeklide uygulayıp sonuca bakıcaz sonra önlere geçicez..

Hadi kolay gelsin epeyce girmişsiniz işe sonucunu merakla bekliyoruz. Benim taktığım amortisörler gazlı değil ben de o nedenle sordum, söktüklerim gazlıydı ama bir tanesi patladığı için ikisini de yeniledim ama yeni taktıklarım Tokico marka ve yağlı, ben arada bir fark göremedim, o nedenle sormuştum aradaki farkı anlamak adına.

[attachment=1]

teraflex3.jpg

Benim görüşüm ; makasları yumuşatmaz ama hareket kabiliyetini artırdığı için, güzel bir amortisörle işe yarayabilir.

[attachment=3]

teraflex3.jpg

teraflex5.jpg

arkadaşlar bende merakla çalışmalarınızı takip ediyorum benimde aklımda yüksekliği azaltmadan aracı yumuşatmak var ama bu mümkün mü yada zararı olur mu bilmiyorum saygılar..

Görüntü gerçekten ilginç, sanki daha dirençli ve kalın bir malzemeyle yapılsa ( ısıl işlem vs de uygulamayı da içine katarsak ) Hilux için de olabilir, denemeye değer gibi, en azından bir ay sonra deneyebilirim belki.

Bu malzeme özel yapılmış bir malzeme . Herhalde direnç konusunda sorun olmaz diye düşünüyorum. Ayrıca parça ; makasa kavis verme veya başka boyutta ki makas kullanma konusundada esneklik sağlar diye düşünüyorum. Üzerinde rahat çalışma için gresörlüğü var.

[attachment=1]

selamlar saygılar. arkadaşlar üzülerek söylüyorum makaslar için yaptığımız işlemleri ve daha önemlisi makas katlarının ölçülerini yazdığım kağıdı makascıda unuttum. malesef pazartesi yi bekliycez. ama beklemenizde fayda var çünkü makaslar harika oldu. aracın hem yuksekliği arttı hemde konforu arttı.

arka makasın aracın üzerinden söktüğümdeki durumu.

makasın yapıldıktan sonraki hali fakat bu makasla araç yukseldi ama süspansiyonunda bi değişiklik olmadı. resimde görülen 6 katın son 2 katını üstünden çıkardık. 5. ci kat olarak 30 cm lik ince bir makas koyduk. 6. katı koymadık. ve 3. ve 4. makasların boylarını kısalttık. anakatın kavisi söktüğümüzde 13 cm di 21.5 cm çıkarttık. aracın üzerine taktık. mükemmel oldu. he bu arada aracın kaybolan yüksekliğini makasla dingil arasına koyduğumuz 3 santimlik takozla geri getirdik hatta eski halinden bayada yuksek oldu

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,638
Kaydolan Son Üyemiz
kerimov

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR