1983 Jeep CJ-8 (Gaziantep)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan jeep Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 408
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 120,883
Ynt: 1983 Jeep CJ-8 (Gaziantep)

AOCENKER' Alıntı:
Siz aracın sahibi olarak bir fark göremiyorsanız benim farkları konusunda bişeyler söylemem yanlış olur : o )

Tamponu orjinal alacaktım. 30 kg demir parçasına 1200 TL istedi warn. ARB yi sorma.2000 filan. BUnlar yurtdışından geliş fiyatları. İnceledim bildiğimiz sac ;D farklı hiç birşey yok. İşçilik fabrikasyon, pres ve sns de W harfi kazınmış filan filan. 90 TL ye mal ettim. 30 L de elektrostatik boya 120.. O yüzden sinirliyim bu tamponculara ;D

Etiketler

jeep' Alıntı:
Tamponu orjinal alacaktım. 30 kg demir parçasına 1200 TL istedi warn. ARB yi sorma.2000 filan. BUnlar yurtdışından geliş fiyatları. İnceledim bildiğimiz sac ;D farklı hiç birşey yok. İşçilik fabrikasyon, pres ve sns de W harfi kazınmış filan filan. 90 TL ye mal ettim. 30 L de elektrostatik boya 120.. O yüzden sinirliyim bu tamponculara ;D

Fiyatlar konusunda sonuna kadar haklısın söyleyecek sözüm yok .... Takip ettiğim kadarıyla aktif olarak off road yapıyorsunuz ben kendi aracıma orjinal bir tampon taktım domozluk kısmı biraz apartı oldu ama tampon kısmı ve bağlantılarını inceleme fırsatı bulabilirseniz gerçekten adeta şasenin bir uzantısı gibi ve oldukça güvenli.....Harcadığınız emeği hayranlıkla izliyorum allah kazasız belasız sağlıklı günlerde kullanmayı nasip etsin.....

AOCENKER' Alıntı:
Fiyatlar konusunda sonuna kadar haklısın söyleyecek sözüm yok .... Takip ettiğim kadarıyla aktif olarak off road yapıyorsunuz ben kendi aracıma orjinal bir tampon taktım domozluk kısmı biraz apartı oldu ama tampon kısmı ve bağlantılarını inceleme fırsatı bulabilirseniz gerçekten adeta şasenin bir uzantısı gibi ve oldukça güvenli.....Harcadığınız emeği hayranlıkla izliyorum allah kazasız belasız sağlıklı günlerde kullanmayı nasip etsin.....

teşekkürler. sizin tamponu bulamadım. link verirseniz inceleyeyim. domuzluk işini yapmayacağım. Ağırlık her geçen gün artıyor :smiley:

Göktuğ gördüğüm kadarı ile lastikler yönlü ve ters mi takılmış?yoksa foto çekim amaçlı öylesinemi taktın yada bu lastik böyle mi takılıyor merak ettim?herşey güzel gidiyor... takipteyim.

altuncu57' Alıntı:
Göktuğ gördüğüm kadarı ile lastikler yönlü ve ters mi takılmış?yoksa foto çekim amaçlı öylesinemi taktın yada bu lastik böyle mi takılıyor merak ettim?herşey güzel gidiyor... takipteyim.

Bravo .. çok dikkatlisin. bende dün aracın yanına gide gitmez ters takmışınız dedim ;D

[attachment=1]

13652877_98193_full.jpg

abi lastikleri janta nası geçirdin ben 10inçlere 9.5 genişliğindeki lastiği takamadım sen şambriyel falan tutmuşsun bi açığa kavuştursak..

şamriyeli lastik hava tutsun diye koyuyorlar, yanaklar janttan çok açık kaldığı için ilk havayı vurmak çok zor oluyor, bazı lastikçiler basınçlı tüp de kullanıyorlar...

peki bende deneyeceğim geçen gün 10inç janta 9.5luk lastiği geçiremedi lastikçi şambriyel yöntemini şimdi öğrenmiş oldum bende deneyeceğim bidaha inş.bu sefer başarılı oluruz..

lastikçilerde ucu 5-6 cm genişliğinde elktrik süpürgesi ucu gibi birşey, tüpe monteli bu dediğim böyle bir zamazingoyla yanaktaki açıklıktan bir anda açtıkları vanaylada şişirebiliyorlar, bir iki lastikçiye daha bakın birkişiye bağımlı kalmayın özellikle de kamyon tarzı yapanlarda epey tecrübeliler...

peki deneyip bakacağız ama şambriyel tuturak şişirmede mantıklı geldi biraz..

Yanına lastik şişirme işe yaramadı. Şok verdiler 4 defa o da olmadı. Lastiğin yanaklarından araya anahtar ile genişletip 1 saat güneşte bıraktı. Sonra jantın dar yerini lastiğe iyice oturtup hava basmaya başladı. Bu esnada janntın geniş yerine lastiği ittirip ittirip çekerek hava tutmasını sağladı. yaklaşık 4 saat sürdü bu işler ;D

Şanzıman askısı ve kaporta boya fotoğrafları ile devam edelim. Bugün kupa şasi birleşmesi durumunda gereken yerler boyandı. Komple astar zaten atılmıştı .. Pazartesi kupa şasi birleşiyor.

02102010052.jpg
01102010037.jpg
02102010057.jpg
02102010056.jpg
02102010055.jpg
02102010054.jpg
02102010053.jpg
02102010051.jpg
02102010050.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,805
Kayıtlı Üye Sayımız
166,615
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.