1982 CJ8 imi "Kötü Yoldan" kurtarmaya çalışıyorum

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ccanlioglu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 145
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 23,546
Ynt: 1982 CJ8 imi "Kötü Yoldan" kurtarmaya çalışıyorum

kupayı şase den ayırdık boyacım Evren şaseyi kazımaya başlayacak; ayırınca pek bi kötü göründü gözüme, bir de siz bakıverin :smiley:
C.C.
[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4][attachment=5]

DSC01057.JPG

DSC01058.JPG

DSC01059.JPG

DSC01060.JPG

DSC01061.JPG

Etiketler

bu kadar sökülmüşken ustaya söyleyiverde şaseyide bir kont etsin catlak veya eğik olan yer varmı diye pürmüzle en azından kolay yerleri kazıyıp bakarsa cok iyi olur en azından kacık nokta varsa düzeltirlir böylece veya catlak olan yer varsa orasıda tamir edilir kupayı koyduğunda deliklerde böylece karşılıklı gelir saplamalar kasma yapmaz

unal' Alıntı:
bu kadar sökülmüşken ustaya söyleyiverde şaseyide bir kont etsin catlak veya eğik olan yer varmı diye pürmüzle en azından kolay yerleri kazıyıp bakarsa cok iyi olur en azından kacık nokta varsa düzeltirlir böylece veya catlak olan yer varsa orasıda tamir edilir kupayı koyduğunda deliklerde böylece karşılıklı gelir saplamalar kasma yapmaz

Şase zaten komple temizlenip önce epoksi sonra da darbe koruyucu ile boyanacak eğri büğrü içinde makasçı şaseci yan dükkan :smiley: :smiley: ibo bakıverecek bir ara... Sen daha önce uyarınca organize ettim şase tamamen kazınıp çatlak patlak zayıflayan yer var mı bakacağız... nasipse yarın bir göz atmayı istiyorum... Resim yolarım yakın plan kafamda bir kaç soru var zaten sormak istediim... Şasede pul gibi birşeyler var kaynaklı ama yarık orjinalimi yarık yoksa kaportacım sökerken mi dağıldı merak ettim... Fotoğrafladım sanıyordum ama yakın plan lazım...

jeep' Alıntı:
kolay gelsin.. yangın bacayı sarmış. takipteyiz :smiley:
Ve ilk sıkıntı boyacıda başladı 5 gündür daha yerinden oynatmamış şaseyi öyle sinirliyimki konuşmak, karşılaşmak istemiyorum hadi hayırlısı...
Bazen kapının önüne çek al eline kompresörü boya olduğu kadar gitsin bile diyorum...
Özledik resmen direksiyonuna oturmayı...
C.C.

Biraz benim işlerden, biraz da araçta ilerleme olmadığını görüp midemi ekşitmek istemediğimden gitmedim aracın başına; gittiğim zamanda çektiğim resimleri siteye giremediğim için yayınlayamadım... Neyse birkaç çatlak patlak çıktı şasede onları hallettik yarım yamalak boyandı sonunda şase, marine epoksi boyadan vazgeçtim "geçirildim" zaten normal boyayı 25 günde çıkartılar epoksiye ömrüm vefa etmez herhalde :smiley: :smiley: :smiley:
C.C.[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4][attachment=5]

Görüntü0404.jpg

Görüntü0405.jpg

Görüntü0406.jpg

Görüntü0407.jpg

Görüntü0408.jpg

Devam resimlere; demiştim "resim manyağı yapacam" sizi diye :smiley:
resimlere dikkatli bakın soru soracağım :D :D :D
C.C.
[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4][attachment=5]

Görüntü0409.jpg

Görüntü0410.jpg

DSC01201.JPG

DSC01203.JPG

DSC01207.JPG

Bu resme bakınca bu defiransiyel hakkında ne söyleyebilirsiniz bir hortum çıkıyor içinden bu kilitili anlamına mı gelir?
C.C.
[attachment=1]

DSC01215.JPG

ccanlioglu' Alıntı:
Bu resme bakınca bu defiransiyel hakkında ne söyleyebilirsiniz bir hortum çıkıyor içinden bu kilitili anlamına mı gelir?
C.C.
[attachment=1]

diferansiyel havalandırma hortumu olması lazım

Coşkun bey merhaba arkadaşın dediği gibi o hortum diff havalandırma hortumu su geçişlerinde su girmemesi için ucunu yüksekte bir yere monte edin kolay gelsin

Teşekkür ederim;

ozanyur' Alıntı:
diferansiyel havalandırma hortumu olması lazım

dopamin' Alıntı:
Coşkun bey merhaba arkadaşın dediği gibi o hortum diff havalandırma hortumu su geçişlerinde su girmemesi için ucunu yüksekte bir yere monte edin kolay gelsin

Son hali;
Daha çok işi var ama en azından boyama aşamasına geldik... Boyacıyı değiştirdim artık içim biraz daha rahat...
C.C.[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4][attachment=5]

PICT1228.JPG

PICT1229.JPG

PICT1230.JPG

PICT1231.JPG

PICT1232.JPG

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,584
Kaydolan Son Üyemiz
ouzdede08

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR