1980 Model Araçların Trafikten Men Edilmesi Hakkında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ferahzade Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 43
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,233
Büyük ihtimal Ocak ayından sonra bu yasa çıkıyor.Takip ediyorum çünki 1975 model W 115 Mercedes sahibiyim.Ama yazıklar olsun diyorum ,bizleri 10-15 liralık palio,getz ve muadili araçlara sıkıştırmak istiyorlar.Avrupa standartları diye bir terane tutturulmuş gidiyor,tamam da sende Yunan Hükümeti gibi sıfır araçlardan haraç parası kesme o zman Avrupalı gibi.Neyse araç alamassak "GEMİCİK" alırız bizde,veya başbakanın dediği gibi " PORSCHE ye binmeyin FIAT alın" demişti ,bu tavsiyeye uymak lazım ,yarın porsche mi satim bari .

Etiketler

dopamin' Alıntı:
Doğru oran nedir ?
aziz nesin aslında 81 anayasasına evet diyenlerin hepsi anlamında %92 demek ister, sonra kıyamaz:smiley:
şaka bir yana türk milleti zeki mi, aslında bence aptal ya da zeki millet diye bir kavram yok. sorun zekaya ve kendine yatırım yapacağına kısa yoldan nasıl köşeyi dönerime çalışmak.
buyrun kafası çalışan herkes şu anda ekonominin berbat durumda olduğunu üretmeden tüketen, montaj sanayii ki sebebi ucuz işgücü, dışında hiçbir şeyi olamayan sömürülen bir ülke olduğumuzu görür.

bu yasaya gelince kesin çıkacak, devletteki araçları düşünmeyin, sizin yeni aracınıza ödeyeceğiniz vergi yeter de artar bile.

artvinliyim kendi görüşüm ve düşüncem gidebildiğim yere kadar plakalı gezmek (devlet benı zorlayana kadar) ondan sonra çekerim trafikten ama genede kullanırım hurdacıya vermem benle beraber istediğim gibi topladığımda görüşüm bu

Elbet su akacak yolunu bulacak ama o zamana kadar geçen zamana yazık,
Ben umudumu yitirmiyorum,son yoklamalarda %49 olan %53 e çıkmış olmasına rağmen.
Ekonomi arap ülkelerinden gelen milyar dolarlara rağmen battı batacak,
Dışişleri kendini daha ne kadar komik duruma düşürecek?
0 sorunun başına 1 rakamı geldi oldu 10 sorun.
Ülke açık hava hapishanesine dönmüşken,
Bu din tüccarlarına daha ne kadar kanacak bu halk?
En sonunda kendi başlarını yiyecekler,Pelsinvanya daki ağa babasıyla bizim sahte kabadayımız.
Esip gürlüyor ama icraata geldimi tık yok,tabiki ülke içindeki gariban vatandaş ses çıkardımı vur tokatı.
En büyük sorun,alternatifi yok!
Aklıma çok kötü şeyler geliyor Allah yardımcımız olsun.
Uyuyanlar uyandıklarında asıl kabusla karşılaşacaklar haberleri yok.
Gizli saklım,korkum yok,Adım Ertan Özer,Çorluda yaşıyorum ve tanınıyorum 3. şahıslara duyurulur!

Ynt: 1980 Model Araçların Trafikten Men Edilmesi Hakkında

Devlet dediğin kurumsal bir yapıda ulusal idare değilmidir?? aldığı vergilerle hizmet verir. bizim aldığımız hizmet 12 senede toplanan deprem vergileri ile dünya bankasından alınan hibe krediler le yapılan okullar, köprüler vs.vs.. Bunları zaten gelişmekte olan ülkelere dünya bankası yaptırıyor.
herkesin aklına ilk gelen ( göz önünde olan) hergün yapılan yollara köprülere bakıyorum. biz bu yolları devlet yada belediyeler yapıyor zannediyoruz. ooo süper çalışıyolar diyoruz. ama iş öyle değilki. ....bilmemne inşaat 5000 konutluk projeye başlıyor, projenin anlaşmasında ilgili belediye sınırlarında bu sitenin ana artere kadar bağlantı yollarının yapımından sorumlusun ibaresi var. ne oldu yol köprü bedavaya geldi.
ne oldu verdiğimiz vergiler?? istanbul b.b. ido yu belediye iştiraki olarak kurdu. devlet tekelinde olduğu için tek seferde 30-35.000 litre mazot harcayan feribotlara vergisiz yakıt vermeye başladılar. sonuç ne oldu şirket rekor kar yaptı. dünya da en hızlı büyüyen denizcilik firması haline geldi. çiftçiye, sanayiciye yapsalardı bu vergi sistemini dünyanın en hızlı büyüyen sanayi ülkesi olurduk bugün. neticede ido rekor fiyatlarla özelleştirildi satıldı. sözleşmelerinde 5 yıl boyunca vergisiz akaryakıt alımına devam etmesi kaydıyla yazıldı.
şimdi konu geldi yine vergilere.
eski model araçlardan alınacak vergi sistemi şu an dünyada örnekleri olan bir sistem. ancak bunun bu sebebi araçların yüksek karbon salınımı yapması. havayı kirletmesi ve ısıtması. Kimya müh. bir arkadaşım 6 katlı bir binanın yapımında kullanılan betonun, tam sertliğini kazanana kadar geçen sürede 50 tane binek aracın motoruna denk gelecek kadar karbon salınımı yaptığını ve sera etkisi yarattığını anlatmıştı. buyrun burdan yakın. 5 yıl içinde sadece istanbulda yapılan binalaşmayı düşünün???
Neticede
Bu vergi sistemi öyle yada böyle çıkacak. bu gün eski arabamıza yarın eski evimize sonra sen yaşlandın artık çok hasta oluyosun emekli maaşından kesinti yapıyorum a gelecek.
Biz belki biraz daha güzel günleri görürüz. ya bizim çocuklarımız ne yapacak??
Saygılar

Ben 2 yıl önce iş için geldiğim Irakta 2 yıldır yaşıyorum. sizin anlayacağınız memleketi fiilen terk etmiş durumda bulunmaktayım. en baba x6 burda 60 bin en baba porsche cayenne 50 bin en baba range 55 bin dolar lüks suvlar bu fiyata iken gerçek arazi araçları hurda demir fiyatına. benzin türk parasıya 1 lira, aracı 1 defa al üstüne istersen tank motoru koy karışan yok. 1 defa al algı vergi ömür boyu yok araba nerde trak çöle bırak. yani git arabayı çöle kak sonra yenisini al. 2.5 - 3.0 motorların altındaki motorlar ucuz çin arabalarında veya kia hunday gibi dandik arabalrda var ve kimsede zaten bu arabalara dönüp bakmıyor. ben söylüyorum türkiyede biz 1.6 arabaya biniyoruz diye, onların cevabı bu '' o ne ya? o araba yokuş çıkıyormu?'' :smiley: bizi 1.6 motolara lpgye sıkıştıranlara lanet okumamak için kendimi zor tutuyorum. adamlar chevrolet tahoe için 35.000 dolar verirken biz 180.000 dolar veriyoruz. tamam bizim ırak kadar petrolumüz yok devlete kaynak lazım ama halkada bu kadar yüklenizmezki.

Ben anlayamıyorum ,herkez herşeyin farkında.Ama neden bir şeyler değişmiyor artık.Bu iletimden sonra benide içeri tıkarlarmı acaba.

Silivriye Gezenbilir koğuşu açılırsa şaşırmayın :eek: tabi paşalardan yer bulabilirlerse

Çok güzel yorumlarınız var arkadaşlar, katılıyorum. Bu yasa gelecek, güyya çevreyi düşündüklerinden yeni araç alımına teşvik edecekler. Ama asıl amaç para ve ithalat. Bu arada devlet araçlarına vergi ödenmez, ondan dolayı 600 sel'ler sel gibi coşuyor :smiley: daaaa Anlayamadığım yorumlarınızdan daha hızlı artan oy oranları :smiley:)) Bu %50 nereden geliyor bir türlü anlayamıyorum.

Quasar' Alıntı:
Çok güzel yorumlarınız var arkadaşlar, katılıyorum. Bu yasa gelecek, güyya çevreyi düşündüklerinden yeni araç alımına teşvik edecekler. Ama asıl amaç para ve ithalat. Bu arada devlet araçlarına vergi ödenmez, ondan dolayı 600 sel'ler sel gibi coşuyor :smiley: daaaa Anlayamadığım yorumlarınızdan daha hızlı artan oy oranları :smiley:)) Bu %50 nereden geliyor bir türlü anlayamıyorum.

Konuştugum 50 kişinin 45 de yaşlılar harıç biz yapmadık diyorlar. DOGRULAMASI ZOR BİR KONU AMA :

Yunanistanın secim sistemini kuaran firmanın türkiyeye kurduğu seçim sistemini kullanıyoruz elektronik olrak, papandureu (okunuşu ) zamanında olması lazım %70 iktidarken şecimler iptal edildi ve oylar elle sayıldı manuel olarak %30 da kaladı partisi iktidar olamadı diye duydum buradan biraz anlaşılıyordur neden olduğu.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

SON KONULAR

Geri