1977 CJ5'in A'dan Z'ye Yeniden Doğuşu

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan asilhector Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 594
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 137,348
Ynt: 1977 CJ5'in A'dan Z'ye Yeniden Doğuşu

Selamlar Arkadaslar,

Babam ve Annem'in yatili ziyarete gelmesiyle ara verdigim calismalara bugun kaldigim yerden yeniden baslayip gecen sure icinde Usta'ninda yapmis oldugu islerin resimlerini cektim.

CJ ye, on cam cercevesine, motor kaputuna, kapilara, dodiklere, macun cekilmis, motor kaput ici, kapi icleri puturlenmis ve CJ ye polyester astar atilmis.

img0830small.jpg


img0831small.jpg


img0832small.jpg


img0835small.jpg
 

Etiketler
Ynt: 1977 CJ5'in A'dan Z'ye Yeniden Doğuşu

Usta son olarakta GF sari macunu uygulayip yine zimparalamaya basladi macunla zimparala macunla zimparala bu islem bana sanki hic bitmeyecek gibi geldi Ustada merak etme haftaya arac boyada dedi.

img0833small.jpg


img0834small.jpg


img0836small.jpg


img0838small.jpg
 






Ynt: 1977 CJ5'in A'dan Z'ye Yeniden Doğuşu

Arkadaslar benim bu sase numarasinda kafam karisti 13 haneli sase numarasinin sadece ilk 2 ile son 5 numarasi yazili oysaki ben sadece son 6 hanesinin veya tamaminin yani 13 hanesinin yazili olmasi gerektigini biliyordum bunun tam dogrusu nedir ve TUV de sorun cikinca nereye muracaat edilip TUV u nasil bilinclendirebilirim bilenler beni aydinlatirsa Sevinirim.

img0844small.jpg


Saygilarimla,
Ali Gulcer.
 

Ynt: 1977 CJ5'in A'dan Z'ye Yeniden Doğuşu

cj lerin şasi numarası son 6 hanedir.. diğer numaralar model yılını janzıman tipini vs kodlamalarıdır... kaputun altındaki perçinli plakada son altı hane, arka sağ tekerin orda deve boynu kısmında yazılıdır. ve istanbuldaki bir çok cj sorunsuz muayeneden geçmiştir. eğer muayene görevlisi sorumluluk almayıp onay vermiyorsa jeep yetkili servisinde tespit yaptırılır ve tutanak halinde belgelenir... bununla muayeneye girilir. ve sorun asla teşkil etmez!
 

Ynt: 1977 CJ5'in A'dan Z'ye Yeniden Doğuşu

Merhaba Ahmet,

Ben 6 haneli veya 13 haneli diye biliyordum benimkinde ilk J harfi ve 6 hanede rakami gorunce sasirdim birde sase numarsinin son 6 rakami yazili diye biliyordum oysaki ilk harfiyle ondan sonraki rakam ve sase numarasinin son 5 rakami yazili.
 

Ynt: 1977 CJ5'in A'dan Z'ye Yeniden Doğuşu

hepimiz aynı konu tarafından muzdaribiz. bu yüzden iyice araştırdım ... bu araçları amerika yaptı ve bu tanımlama sistemini koydu... cj ler j harfiyle başlar.. sonraki rakam imal yılıdır...( mesela 1979 model ise 9 yazar..1980 model ise 0 yazar) daha sonraki şanzıman manuel ise m.. automatic ise a... motor bilgileri vs.. en son 6 hane ise gerçek şasi nosudur ve sadece bu rakamlar şaside yer alır.. eğer fazla rakam varsa daha önceden birileri tarafından müdahale edildiği kesindir.... zamanlar sürtünme ve korozyon nedeniyle bazı rakamlarda silimiş olabilir... bu yüzden tespit isterler.. daha önce tüv gibi bilinçli bir sistem ülkemizde olmadığı için kaputun altındaki perçinli plakette ne yazıyorsa ruhsata oldugu gibi geçirilmiştir.... biz herşeyi rastgele yaparız sonradan öğreniriz.. ;)
 

Ynt: 1977 CJ5'in A'dan Z'ye Yeniden Doğuşu

Selamlar Ahmet,

Oncelikle aciklayici Bilgiler icin Tesekkur ederim lakin hala sasede tam olarak ne yazmasi gerekiyor ve TUV neyi nasil kabul ediyor anlamis degilim.

Benim ruhsatta ve percinli plakette J 7 F 8 3 H E 1 O 2 X X X Sasedeyse saedece J 7 0 2 X X X yaziyor.

not; konuyu takip eden Arkadaslardan Ozur diliyorum bugun yapilan isleri fotograf makinasini sanayide unuttugum icin ekleyemiyorum.

Saygilarimla,
Ali Gulcer.
 




Ynt: 1977 CJ5'in A'dan Z'ye Yeniden Doğuşu


Arka koltuk ve koltuk bari sokuldu.

img0856small.jpg


Hava filtre kazanina filtre deligi acildi.

img0853small.jpg


Motor bolumundeki saseye bagli olan tum parcalar sokuldu.

img0850small.jpg


img0851small.jpg


img0852small.jpg
 

Ynt: 1977 CJ5'in A'dan Z'ye Yeniden Doğuşu

Yarim kalan on tampon calismasindan goruntuler.

img0849small.jpg


img0846small.jpg


img0855small.jpg


Bugun Kizim Gül uzun bir aradan sonra sanayiye geldi ve gelir gelmez hopladi tamponun uzerine.

img0857small.jpg
 

Ynt: 1977 CJ5'in A'dan Z'ye Yeniden Doğuşu

Selamlar Arkadaslar,

Krom olan tum bolumleri Hardtopu ve dodikleri siyah yari mat olarak dusundugumuz rengimizi gri siyah ( cop torbasi rengi ) olarak karar verdik golgede simsiyah guneste siyah gri ve ayni zamanda aracin ana rengini yansitacak.

astarla karstirilarak mat gri siyah rengini elde ettik ve ilk olarak dodigin birinde denedik cok guzel oldu.

img0859medium.jpg
 




Ynt: 1977 CJ5'in A'dan Z'ye Yeniden Doğuşu

Macun astar zimpara derken nihayet bu islemde bitti CJ nin ici, motor bolumu ve alti puturleneceginden tozdan ve kirden arindirmak icin araba kuaforune gittik bu sayede isyerinden disari ciktida gun yuzu gordu garibim.

img0863medium.jpg


img0864medium.jpg
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,624
Mesajlar
1,521,251
Kayıtlı Üye Sayımız
172,270
Kaydolan Son Üyemiz
Engin paslı

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR

SON KONULAR



Geri
Üst