1977 CJ5'in A'dan Z'ye Yeniden Doğuşu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan asilhector Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 594
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 138,124
Ynt: 1977 CJ5'in A'dan Z'ye Yeniden Doğuşu

Selamlar Arkadaslar,

Oncelikle konuyla ilgilenen Arkadaslara Tesekkur ederim.
Bugun 4 ileri arazili cj8 sanzimani, cevy V8 difransiyel, on cam cercevesi, cerceveyle cam lastikleri, gomme krom stoplar, arka koltuklara rolcage, orjinal deri guneslik, makas takozlari vs, vs, Marmaristen getirdim, yarin Karamanli sanayisine goturecegim, zamanla monte asama resimlerinide yukleyecegim simdilik parcalarin resimlerini yukluyorum.
cj5parcalar021.jpg

cj5parcalar024.jpg

cj5parcalar028.jpg

cj5parcalar029.jpg

cj5parcalar027.jpg

not; uygun fiyatlarda ve saglam olmak kaydiyle asagidaki bildirdiklerim ve cj ile ilgili malzemeler aranmaktadir,

4 amortisor mumkunse kendinden helezonlu yuk amortusoru ama helezonlu olmasada olur.
elektronik atesleme distributor ve beyin.
komple elektrik tesisati sigorta kutusuyla birlikte.
komple on fren disk sistemi, suan ustunde kampana var.
kapili veya kapisiz tentene, yirtik harici, sokukler olabilir.
krom on radyator panjuru ( cizik veya yamur olmasi onemli degil )
krom cam ve kapi menteseleri.
krom aynalar.
6'' veya 8'' camurluk dodikleri, sadece arkalarda olabilir.
makas ucu 3lu yukseltme baglantilari.
difransiyel denge cubuklari.
vs, vs.

Saygilarimla,
Ali Gulcer.

tell; 05335731527

Etiketler

Selamlar Arkadaslar,

Marmariste Cevy 8 difransiyelin, bujonl aralari tornada CJ 5 uyarlandiktan sonraki toparlanip fazla kulaklarin kesilip traslandiktan sonraki resimleri.

getattachmentaspxhpx.jpg

getattachmentaspx1d.jpg

getattachmentaspx2w.jpg

getattachmentaspx3e.jpg

not; uygun fiyatlarda ve saglam olmak kaydiyle asagidaki bildirdiklerim ve cj ile ilgili malzemeler aranmaktadir,

4 amortisor mumkunse kendinden helezonlu yuk amortusoru ama helezonlu olmasada olur.
komple on fren disk sistemi, suan ustunde kampana var.
krom cam ve kapi menteseleri.
krom aynalar.
6'' veya 8'' camurluk dodikleri, sadece arkalarda olabilir.
makas ucu 3lu yukseltme baglantilari.
difransiyel denge cubuklari.
vs, vs.

Saygilarimla,
Ali Gulcer.

asilhector' Alıntı:
Selamlar Arkadaslar,

Sanzuman kilitlenmesi sonucunda gecirmis oldugum kazadan dolayi kullanilmaz hale gelen ve 3 yildir yatan Cj5 imi yeniden toplamaya karar verdik.
Ailecek devamli kullanim karari aldigimiz ve yakiti minumuma dusurmek icin seri 4 veya 5 vites arti arazi keyfinide kaybetmemek icin arazi vitesli 1 sanzuman ve bir daha kolay devrilmemek icin seri genis acili difransiyel taktirmayi hedefledik, bu konuda Tecrubelerinizi ve elinizde bulunan ihtiyac fazlasi parcalari uygun fiyatlarda verebilecek Arkadaslarin yardimlarini bekliyorum.

Cuma gunu nasipse motoru ( 77 model 6 cilindir, buyuk ihtimal 4300 motordur bilemiyorum ) 3 yildir yattigi icin ne durumdadir ve gerekli parcalar nelerdir tespiti yaptiracagiz.

Suanki aklima gelen gerekli olabilecek malzemeler;

arazi vitesli seri 4 veya 5 vitesli sanzuman,
genis acili difransiyel,
onlere disk frenler ve sistemi,
4 amortisor,
makas ucu yukseltme baglantilari,
tentene,
elektronik atesleme distrubitor,
komple elektrik kablolari ve sigorta kutusu ( suanki elektrik kablolari karmasa icinde oldugundan dolayi)
camurluk dodikleri, vs, vs.

Saygilarimla,
Aşi Gulcer.

YAMAN TICARET CJ 5-6-7-8 WILLYS CHEROKEE ORJINAL YEDEK PARCA,JANT VE AKSESUARLARI(KROM) TOPTAN VE PERAKENDE SATISLARI TEL: 0216 574 36 36 WWW.YAMANJEEP.COM

mekanik olsun aksesuar olsun aracinizin butun yedek parcalari elimizde mevcuttur..

Gaziantepte bir arkadaşta cj-5 orjinal bestop tente var. Kapısı filan üzerinde biraz sertleşmiş yerleri ve hafif sökükleri mevcut. 400 TL istiyor. Rengi açık kahverengi. İlgilenirseniz yarın foto çekebilirim.

Selamlar Arkadaslar,

Bugun on makaslari difransiyel ustune alarak yukseltme yaptik ve direksiyon milini kesip S seklinde uyarladik fotograf makinasini unutmusum yarin resimleri cekip eklerim.

Yunus Emre bey sanayiden gec geldigim icin rahatsiz etmek istemedim nasipse yarin arayacagim yogun calisma arasinda unutmazsam unutacak olursam sizde beni ( 05335731527 ) gunun her saatinde arayabilirsiniz.

krom kapi menteseleri cam cerceve mentesesine takilan aynalar ve menteseleri.
6'' camurluk dodikleri, sadece arkalarda olabilir.
makaslar difransiyel ustune alinip yukseltme yapildigindan dolayi gezmeyi engelleyen denge cektirme cubuklari.
vs, vs.

Saygilarimla,
Ali Gulcer.

jeep' Alıntı:
Gaziantepte bir arkadaşta cj-5 orjinal bestop tente var. Kapısı filan üzerinde biraz sertleşmiş yerleri ve hafif sökükleri mevcut. 400 TL istiyor. Rengi açık kahverengi. İlgilenirseniz yarın foto çekebilirim.

görmediniz sanırım..

Merhaba Goktug,

Bu gunlerde yogun oldugumdan neyin ne oldugunu nerde ne var kafam karma karik oldu resimleri eklersen cok sevinirim sagol.

Saygilarimla,
Ali Gulcer.

Ayrıca yarın diğer cj ye fiberglas çamurluk fiberi yaptıracağız. Benim cj nin aynısı olacak. Üstelik ucuz bir fiyata. Bitsin onuda eklerim. İlave olarak 2 tane bende 6 inç ön fiber var. Skyjacker sanırım. Çirkin oldu diye söktüm öylece duruyor.

Selamlar Arkadaslar,

Sagolun Goktug bey resimleri sabirsizlikla bekliyorum.

Sabah sanaiye gittigimde arka difransiyeli sokmusler altindan cikarmak uzereydiler.
cj5parcalar038.jpg

Difransiyel sokulup atolyeye girdi, Ustamiz Halil İbrahim Akin bey nedense resim cekilmeyi pek sevmediginden sadece bu karede sol kosede cikmis baska resmide yok hep kaciyor.
cj5parcalar039.jpg

orjinal difransiyelle takicak oldugumuz difransiyelin uzunluk farki goruluyor.
cj5parcalar040.jpg

Takilacak difransiyeli safta uyarlama asamasi.
cj5parcalar042.jpg

Makaslarin on difransiyel ustune alindiktan sonraki hali.
cj5parcalar046.jpg

Direksiyon milininin makasa dokunmasini engellemek icin uygulanan S seklindeki milin goruntusu.
cj5parcalar047.jpg

Yeni sanzimanin eskisinden uzun oldugundan eski yerine denk gelmedigi icin kesilecek bolumun goruntusu.
cj5parcalar048.jpg

Yandan yukekligin goruntusu.
cj5parcalar049.jpg

Yeni difransiyelin yeni evine giden yolculugu.
cj5parcalar051.jpg

Daha rahat calismak ve tornada uyarlanmis olan bujon deliklerini denemek icin difransiyelin uzerine lastikleri takiyorlar.
cj5parcalar053.jpg

Camurluklardan tasan lastiklerin acisina dikkat muhtesem goruntu var bu gidisle dehset olucak.
cj5parcalar054.jpg

Ustalar ugrasirken bende bos durmadim on koruma ve arka benzinlik deposuna koruma ve gorsellik amacli ugras veriyorum.
cj5parcalar059.jpg

Vakit gelmis aksam olmus hic farkinda olmadan bana kalsa sabaha kadar devam edicem on korumayi takmaya vakit kalmadi ama gorselligi Sizlerle paylasabilmek icin kalfaya Rica ettim sagolsun elinle yerine tutarak resimledim yarin nasipse yerine monte edecegim.
cj5parcalar060.jpg

Bugun 1de yeni aku aldim.
cj5parcalar045.jpg

Saygilarimla,
Ali Gulcer.

Kolay gelsin. Bugün inemedim sanayiye yarın gideceğim tente fotoları için. Direksiyon rot kolu S yapılarak olduğunda araç yolda çok geziyor. Ayrıca çamurda ve zor şartlarda esneme yapıyor. Pitman kolunun eğri olanlarından var. Onları tavsiye ederim.

Bende yapmıştım..

İlk hali

DSC00127.jpg

sonrasında kullandığım pitman kolu.. araç üstünede resmini bulamadım.

[attachment=1]

PitmanArm.jpg

Selamlar Goktug,

Verdigin bilgiler icin cok Tesekkur ederim, resimleri sabirsizlikla bekliyorum dodiklerin resimlerinide eklersen Sevinirim.

Yunus Emre bey kusura bakmayin gunum cok yogun gecti Sizi aramayi unutmusum, su arabayi bir yurur hale getirelim kafamda sakinlessin mutlaka arayacagim.

onlere 6'' arkalara 8'' camurluk dodikleri, sadece arkalarda olabilir.
makaslar difransiyel ustune alinip yukseltme yapildigindan dolayi gezmeyi engelleyen denge cektirme cubuklari.
jeep krikosu
vs, vs.

Saygilarimla,
Ali Gulcer.

Selamlar Arkadaslar,

Bu gun hersey ters gitti difransiyelin saft baglanti flansi tornadan cok gec geldi bu ara direksiyon kutusuna bagli olan duz kolu egri kolla degistirirken direksiyon kutusunu kirdik oda dokum kaynaga gitti ama gelmek bilmedi makaslara duz olarak bagladigimiz arka difransiyeli nerdeyse dikey duracak sekile getirdik okadar kafam durmuski simdi aklima geldi sanziman baglanti koruma arasina profil koyarak dusurmemiz gerektigi kisacasi planda bugun alt takimin bitip yurur hale gelmesi gerekiyordu cunki pazartesi kaportaciya gidecekti bundan once yine plan disina ciktigimizdan 2 defa kaportacinin randevusunu iptal etmek zorunda kalmistik bu defa iptal etmek istemiyordum artik hayirlisi neyse o olsun elden 1sey gelmiyor.

Bu kadar terslikten sonra yinede iyi seyleri dusunmek gerek enazindan sanzimana uyarlanan flans yerine uydu direksiyon kutusundan kirilan parcanin islevine 1 etkisi olmayacagindan dolayi yerine dokum kaynagiyla kaynatarak kutuyu kurtardik on firen borulari takildi arazi safti tornada uzatilarak yerine takildi arka difransiyin makaslari kivirmamasi icin baglanti kollari hazirlandi on tarafa takilacak olan gorsel amacli korumada bitti takilmaya hazir halde bunlardanda onemlisi Halil İbrahim Akin Ustaninda bizi kirmayip fotograflarda gorulmesi mazereti is bitmeden fotograflarda gorunmek istememesiymis.

Arka difransiyele saft baglantisi icin uyarlanan flans,
cj5parcalar0391.jpg

Arazi safti yerine takiliyor,

cj5parcalar044.jpg

cj5parcalar0421.jpg

cj5parcalar0471.jpg

Arazi safti 20 cm ye yakin uzatildi,

cj5parcalar043.jpg

Direksiyon kutusunun kirilmadan onceki egri kolun takilma asamasi,

cj5parcalar0401.jpg

Diger atolyede arka difransiyelin makaslari kivrimi onlemesi icin uyarlanan kollarin yapim asamasi.

cj5parcalar050.jpg

on tekerlekleride camurluklardan disari genisletmek icin 3.5 veya 5 er cm lik 2 adet bijon flansi,
jeep krikosu
vs, vs.

Saygilarimla,
Ali Gulcer.

Bugün benim işler de ters gitti. Tente için döşemeciye gittiğimde çadırı attığını söyledi. :( Nasıl olur dedimse de adam atmış. Orucun da etkisiyle bayağı bir tartıştık. Kapılarını ve arka çerçevesini bulabildim ancak.

Selamlar Goktug,

Canin sagolsun o kadarda onemli degil sen uzulme yeter bu gidisle ustasini bulabilirsem kirik olan hardtopu kesip bicip eski nostalji Amerikan arabalarindaki gibi cam cercevesini kucultturup extreem 1 sey uyarlamayi dusunuyorum zaten tentene bosa bence cunki kisin hardtopu yazinsa ustunu tamamen ve hatta kapilari bile sokmuyormuyuz.

Goktug dodiklerin resmlerini bekliyorum onlari gormeden 1 karar vermek istemiyorum.

on tekerlekleride camurluklardan disari genisletmek icin 3.5 veya 5 er cm lik 2 adet bijon flansi,
jeep krikosu
vs, vs.

Saygilarimla,
Ali Gulcer.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,785
Kayıtlı Üye Sayımız
166,600
Kaydolan Son Üyemiz
emirkucukgenc

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR