1975 Land Rover 88 Series III 2.3

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan deadelaus Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 64
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,261
Ynt: 1975 Land Rover 88 Series III 2.3

Pazartesi yada pazar günü örnek resimleri yayınlarım.
Tekrar altını çiziyorum Sakın karbiratörü deldirmeyin.

Etiketler

Selamlar , bugün araca brc marka gaz montajını yaptırdım, Fethiyede Zübeyr otogazda hallettim , karbüratörü delmediler, flash takıp montajı yaptılar, bütün su,benzin ve hava hortumlarını da değiştirdim , buji, platin temizliklerini yaptırdım, ayarlar yapıldı, şu anda araç gayet güzel çalışıyor, eksoz pulunu sorunsuz aldım, eksoz manifoltunu ile eksozun bağlantı noktasında küçük bir kaçak var contalarını aldım onları da halledeceğim, araçta emniyet kemeri yoktui kemerleri aldım kendim monte edeceğim ve pazartesi salı muayene öncesi son kontrolleri yaptıracağım... Gaz takılmış son hali ve yaptığım işlemlerin fotolarını ekleyeceğim ...

SERİ 3 109' Alıntı:
Pazartesi yada pazar günü örnek resimleri yayınlarım.
Tekrar altını çiziyorum Sakın karbiratörü deldirmeyin.

merhaba yeni aracınız hayırlı olsun keyfini çıkarmanız dilegi ile :smiley:bende gökovada bulunuyorum hafta sonları yolunuz düşerse tanışmak isterim ;)

Teşekkürler , Gökova tarafına geçersem mutlaka ararım , Fethiyeye gelirseniz mutlaka görüşelim, iletişim bilgilerime www.likyatrek.com dan ulaşabilirsiniz, selamlar

okitay' Alıntı:
merhaba yeni aracınız hayırlı olsun keyfini çıkarmanız dilegi ile :smiley:bende gökovada bulunuyorum hafta sonları yolunuz düşerse tanışmak isterim ;)

Herkese selamlar , aracımın işlemlerini bitirdim ve Tüve muayene için gittim ve şu engellerle karşılaştım;

N1G sınıfı olarak geçen tüm Land Roverlar ruhsatı kaç kişilik olursa olsun muayene istasyonu tarafından 3 kişilik kabul ediliyor , eğer araç tescilinde yük nakli yazıyor ise aracın arka tarafındaki koltuk sayısı ve ruhsatın 5 kişilik olmasını Tüv onaylamıyor, aracın tescilinin değişmesini yük naklinin kalkmasını veya yeni proje çizilmesini istiyor ???

Ayrıca araç kasasının içine takılan gaz tankını da bu araçlarda kabul etmiyorlar, aracın arka kasasında koltuk olduğu için yolcu ile gaz tankının aynı yerde olmasını istemiyorlar , yani ruhsatı 5 veya 7 kişilik NG1 sınıfı araç sahiplerinin de tankı alta biryerlere taktırması gerekmekte ???

Ben aracı yabancıdan aldığım için üzerinde plaka bile yok , sorunu Tüv ve trafik tescil arasında çözmeye çalışacağım ve daha önce onay verilen gaz montajını tekrar yaptırarak çözmeye çalışacağım , sonuçları buradan paylaşırım, muayenesi biten ve Tüve gidecek arkadaşların da bu konulara dikkat etmesi gerekiyor sanırım ...

Üstadım,
aracın M1G yani arazi taşıtı otomobil olarak 8 kişi tescil edilmesi gerekmekte.
Daha düne kadar bu şekilde yaptırdık onlarda bir sorun var sanırım.
Tekrar araştırmanızı tavsiye ederim.

Benim aracın tescili 5 kişi olarak gözükmekte ama Tüvün dediğine göre yeni çıkan kanuna göre N1G ler arazi taşıtı kamyonet olarak geçiyormuş artık ve yük nakli de varsa tescilinde 5 veya 8 kişi olarak işlem yapmıyorlar , aslında neyin ne olduğunu kendileri de bilmiyorlar , ben trafik tescile giderek evrak alıp , tescilden telefonla kendilerini aratacağım, aralarında anlaşsınlar , trafik tescil de şunu diyor ; devletin tescil ettiği araca özel kurum karışamaz sadece uygunluğunu denetler bu araçların kaç kişilik olduğunu trafik belirler , bakalım hep birlikte göreceğiz ...

SERİ 3 109' Alıntı:
Üstadım,
aracın M1G yani arazi taşıtı otomobil olarak 8 kişi tescil edilmesi gerekmekte.
Daha düne kadar bu şekilde yaptırdık onlarda bir sorun var sanırım.
Tekrar araştırmanızı tavsiye ederim.

Benim hilux da 2,2 benzinli N1G sınıfı. Kasım 2010 da 5 kişilik ruhsatlı yük nakli olarak gaz tankı kasa üzeri montajlı TÜV den sorunsuz tek seferde geçti.
Bulunduğunuz gölge muayene istasyonunda sıkıntı var sanırım.

Ben Fethiye Tüv istasyonuna gittim ve bu uygulamanın yeni yürürlüğe girdiğini söylediler , bakalım son gelişmeleri aktaracağım ...

ncmsrn' Alıntı:
Benim hilux da 2,2 benzinli N1G sınıfı. Kasım 2010 da 5 kişilik ruhsatlı yük nakli olarak gaz tankı kasa üzeri montajlı TÜV den sorunsuz tek seferde geçti.
Bulunduğunuz gölge muayene istasyonunda sıkıntı var sanırım.

Merhabalar,

N1G nerede yazıyor ruhsatta göremedim abi,

Benim aracım kısa şasi, 3 kişilik görünüyor ruhsatta ve yolcu nakli yazıyor yük nakli değil. LPG tankı kasadaydı. LPG tankı koltukların olduğu yerde istenmiyor evet, o yüzden willyslerde vs arka koltuğun arkasına koyuyorlar LPG tankını. Bizim arka koltuklar yanlamasına gerçi. Arazi taşıtı otomobil diye Tüvden 2009'da 2 yıllık vizeyle geçti. Ben bu sene LPG tankını aracın altına aldırdım. Bu yaz bir daha gireceğim inşallah bir sıkıntı yaşamam.

Kolay gelsin

Sizinki arazi taşıtı otomobil ve sadece 3 kişilik olduğundan bir problem teşkil etmiyor , benimki arazi taşıtı N1G yani kamyonet 5 kişilik ve yük nakli olarak geçiyor ...

ozcour' Alıntı:
Merhabalar,

N1G nerede yazıyor ruhsatta göremedim abi,

Benim aracım kısa şasi, 3 kişilik görünüyor ruhsatta ve yolcu nakli yazıyor yük nakli değil. LPG tankı kasadaydı. LPG tankı koltukların olduğu yerde istenmiyor evet, o yüzden willyslerde vs arka koltuğun arkasına koyuyorlar LPG tankını. Bizim arka koltuklar yanlamasına gerçi. Arazi taşıtı otomobil diye Tüvden 2009'da 2 yıllık vizeyle geçti. Ben bu sene LPG tankını aracın altına aldırdım. Bu yaz bir daha gireceğim inşallah bir sıkıntı yaşamam.

Kolay gelsin

Arkadaşlar aracın tescil ve muayene problemleri ile ilgili gelişmeleri aşağıdaki konudan takip edebilirsiniz , herkes haberdar olsun diye genele konu açtım ;

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=72659.0

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,778
Kayıtlı Üye Sayımız
166,595
Kaydolan Son Üyemiz
anilcanats

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR