Konuyu uzatmamak ve polemik yaratmamak adına detaylı bir yazı yazmayacağım. Ama şunuda bilmenizi isterim orhan abiciğim, benim objektifliğimi sizin okuduğunuz ve benim okumadığımı sandığınız gazeteler belirleyemez.
Sizin tanıdığınız cumhuriyetçileri ben yargılayamam ama sakın unutmayın hiç kimsede beni ve cumhuriyetçiliğimi yargılayamaz.
Biz burada bu yapılanları savunmuyoruz, amacımız SİVAS'lılara maledilmek istenen bu hunharca olayla SİVAS'lıların bir alakasının olmadığını göstermek. O zamanlar da bu olayı planlayanlar ve yandaşları olan medya, olayları öyle gösterdi ve lanse ettiler ki... SİVAS'ı tarih önünde mahkum ederek, TÜRKİYE'nin huzurunu bozarak, kaos ortamı yaratmaya çalışarak amaçlarına ulaşmak istediler. Biz SİVAS'lılar olarak bunu kabul etmiyoruz.
SİVAS'ta bir oyun sahneye koyuldu ve SİVAS'lılarda figüran olarak kullanıldı.
İNSANLARIN BİZİ CANİ GİBİ GÖSTERMESİNDEN BIKTIK.
Hiç bir SİVAS'lı burada sizin dediğiniz gibi bir hayal peşine koşarak kimseyi yakmadı. Her ne kadar SİVAS'tan evli olsanız da bu sizin SİVAS hakkında yeterli bilgiye sahip olduğunuzu göstermez.
Birçok örnek var ama kısaca 1980 Olaylarında sağcı, solcu diye bizi böldüler ; 1993 te alevi sünni olarak böldüler. Bu gibi olayları körükleyenler de, ısıtıp ısıtıp gündeme getirenlerde, arada oluşan çatlakları uçurum haline getirerek nemalanmak isteyenlerde aynı kişiler.
Bırakın bizi kendi halimize de huzur içinde yaşayalım.